Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
a i jeszcze tutaj o witaminach z jodem
Quote:Suplementacja jodu w ciąży czyli profilaktyka jodowa
Ważne są zalecenia Zespołu Ekspertów do spraw Opieki Tyreologicznej w Ciąży.
1. Kobiety w ciąży i w okresie karmienia powinny spożywać 250mikogramów jodu/dobę.
2. Dzienne spożycie jodu w diecie przez kobiety ciężarne i karmiące należy uzupełnić poprzez suplementację dodatkową tego pierwiastka, w ilości 150 mikrogramów jodu. Preparaty i zawartość jodu w mikrogramach: "Feminatal N "(150), "Falvit Mama" (150), "Prenatal Complex" (150), "Prenatal Classic" (200), "Materna" (200).
3. Co ciekawe suplementacja dotyczy wszystkich kobiet łącznie z niedoczynnością, Hashimoto i nadczynnością w stanie wyrównania.
4. Kobiety starające się o Bobo powinny spożywać 150 mikrogramów jodu dziennie i przy braku przeciwwskazań można suplementować 50 mikrogramów z preparatów z jodem.
5. Kobiety w ciąży i karmiące nie mogą przekroczyć 600 mikrogramów jodu/dobę.
6. Lekarz decyduje o zaniechaniu podawania jodu w ciąży, jeżeli są przeciwwskazania. Ciężarne mogą stosować wtedy "Elevit pronatal", preparat bez jodu.rozowyflaming lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:A TU jeszcze dla tarczycowych mała poradaQuote:Do kobiet w ciąży - jeżeli przyjmujecie witaminy ciążowe, to róbcie to w południe lub później, bo musi być przerwa między "Euthyroxem" rano, a witaminami (minimum 4 godziny). Żelazo i magnez zawarte w witaminach lubią się łączyć z "Euthyroxem" i słabiej działają.
ooooo to moze tu lezy pies pogrzebanyja bralam witaminy godzine po euthyroxie!
-
rozowyflaming wrote:ooooo to moze tu lezy pies pogrzebany
ja bralam witaminy godzine po euthyroxie!
także to wszystko nie jest takie hop jakby się wydawało...
dla mnie tarczyca jest jeszcze nieodkryta jak dla naukowców mózgrozowyflaming, Caro lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
dziewczyny, a ja mam taką wyjątkowo głupią prośbo-pytanie. bo Wy ciągle mówicie o badaniu tej szyjki macicy, a ja bladozielonego pojęcia nie mam jak mam to zrobić!
wiadomo...palec w ruch i do przodu ale gdzie ta szyjka??? skąd wiem czy twarda czy miękka czy wysoko czy nisko... no kompletnie jestem głupia w tymKarolina2787, rozowyflaming lubią tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
nick nieaktualnyszuflada wrote:dziewczyny, a ja mam taką wyjątkowo głupią prośbo-pytanie. bo Wy ciągle mówicie o badaniu tej szyjki macicy, a ja bladozielonego pojęcia nie mam jak mam to zrobić!
wiadomo...palec w ruch i do przodu ale gdzie ta szyjka??? skąd wiem czy twarda czy miękka czy wysoko czy nisko... no kompletnie jestem głupia w tym
hehe to sama nie jesteśno dziewczyny czekamy
rozowyflaming, szuflada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szuflada wrote:dziewczyny, a ja mam taką wyjątkowo głupią prośbo-pytanie. bo Wy ciągle mówicie o badaniu tej szyjki macicy, a ja bladozielonego pojęcia nie mam jak mam to zrobić!
wiadomo...palec w ruch i do przodu ale gdzie ta szyjka??? skąd wiem czy twarda czy miękka czy wysoko czy nisko... no kompletnie jestem głupia w tym
wysokość na cały palec środkowy (albo i wyżej-ciężko dosięgnać)... średnio na 3/4 palca... nisko na pół
a otwartości to nie wiem bo ja mam zawsze otwartąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:42
Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyrozowyflaming wrote:szuflada hahaha powodzenia hahaha
badalam 3 razy, juz nie badam....
jak masz sluz, to badaj sluzprosciej i bez zastanawiania sie - co ja tam mam i po czym smyram
HAHAbadałam ale sama nie wiem co
hehe teraz badam śluz haha jajcara
rozowyflaming lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szuflada wrote:ja jej za cho..lerke nie moge znaleźć!!
Kuźwa nie wiem jak to wytłumaczyć
Moze akurat jest dzis wysoko u Ciebie i jej w ogóle nie sięgniesz