Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Karola póki nie ma @, to jest nadzieja!
Poza tym objawy małpowe są i ciązowe
Dobry masz ten wykres i serduszka fajne...
Dzięki kochanaoby jednak okazały się objawami na gorszka. Podglądam sobie teraz z ciekawości wykresy dziewczyn zaciążonych
szukm podobnych objawów kurczę chyba mi odbiło
-
Kasia1987 wrote:Anula ja poważnie zesrana jestem, czy mam ich w sobie dość... Panicznie boję się przegapienia owulacji:/ Brałabym go i po 10 razy dziennie... Ale wiem, że sensu to żadnego nie ma..
Cholercia, nie wiem czy wytrzymam taką niepewność co 2 dni...nic sie nie stanie, jeśli będziecie to robić co drugi dzień, nawet jeśli nie trafisz w punkt w owulację to plemniczki jakoś sobie poradzą
poza tym owulacja trwa chyba 24 godziny prawda? więc chcąc nie chcąc jakoś to na pewno będzie!
a co do dwóch kresek to nie wiem jeszcze, zaplanowałam sobie na 13Kasia1987 lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Hej Dziewczynki :*
No i byłam na USG ale nie powiem że mnie w jakikolwiek sposób uspokoiło ... Mam wręcz chwilowe załamanie. Fasolkę widziałam 3mm ale niestety nie ma serduszka, i nie wiem teraz czy to dlatego bo jeszcze za wczesnie czy niestety już po wszystkimCzekam na poniedziałek na kolejne USG i sie okaże
Anna gratulacje :*Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
nick nieaktualnyszuflada wrote:dzień dobry dziewczyneczki
dzisiaj pierwszy raz wykonam swój pierwszy test owupodejrzewam ze jeszcze będzie negatywny ale i tak sie jaram, dawno nie robiłam testów
ani ciążowych ani żadnych więc jestem jak narkoman na głodzie haha
Hellou -
Duśka;) wrote:Hej Dziewczynki :*
No i byłam na USG ale nie powiem że mnie w jakikolwiek sposób uspokoiło ... Mam wręcz chwilowe załamanie. Fasolkę widziałam 3mm ale niestety nie ma serduszka, i nie wiem teraz czy to dlatego bo jeszcze za wczesnie czy niestety już po wszystkimCzekam na poniedziałek na kolejne USG i sie okaże
Anna gratulacje :*
Ale myślę, że jeszcze jest za wcześnie i wszystko będzie dobrze! :* -
Anna gratulacje :*
Mi się wydaje, ze jeszcze za wcześnie
Postaraj się nie denerowowac i na pewno wszystko będzie dobrze
I trochę mniej czarnych myśli!!3500 g 54 cm -
Anna gratulacje :*Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
kozamonia wrote:A co Ci lekarz powiedział na to, że serduszka jeszcze nie widać? Bo to przede wszystkim on powinien cię uspokoić.
Ale myślę, że jeszcze jest za wcześnie i wszystko będzie dobrze! :*
Właśnie to mi powiedział, że są dwie możliwości ... nawet nie określiła wieku ciąży... ani nie spytała czy wiem kiedy miałam owu (a miałam dopiero 18 dnia wiec może być za młode na serduszko) ... Kazała przyjść za tydzien i jużOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
Duśka;) wrote:Właśnie to mi powiedział, że są dwie możliwości ... nawet nie określiła wieku ciąży... ani nie spytała czy wiem kiedy miałam owu (a miałam dopiero 18 dnia wiec może być za młode na serduszko) ... Kazała przyjść za tydzien i już
-
Duśka;) wrote:Właśnie to mi powiedział, że są dwie możliwości ... nawet nie określiła wieku ciąży... ani nie spytała czy wiem kiedy miałam owu (a miałam dopiero 18 dnia wiec może być za młode na serduszko) ... Kazała przyjść za tydzien i jużPierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
szuflada wrote:kochanie a czy serduszka nie ma dopiero od najwcześniej ósmego tygodnia? nie martw się niczym! jestem przekonana ze wszystko będzie jak najlepiej i urodzi się śliczna, zdrowiutka dzidzia
Właśnie podobno od połowy 6 jest ale szczerze mówiąc według mnie to nie jest jeszcze połowa 6 ... no nic zobaczymy. A najlepsze jak powiedziałam że beta przyrasta prawidłowo to stwierdziła, "to bez znaczenia". Kurcze zmieniałam już lekarkę bo była olewająca a chyba trafiłam na jeszcze "fajniejszą"
Dziękuje za dobre słowa Kochane :* Z wami zawsze lepiej
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
Duśka;) wrote:Właśnie podobno od połowy 6 jest ale szczerze mówiąc według mnie to nie jest jeszcze połowa 6 ... no nic zobaczymy. A najlepsze jak powiedziałam że beta przyrasta prawidłowo to stwierdziła, "to bez znaczenia". Kurcze zmieniałam już lekarkę bo była olewająca a chyba trafiłam na jeszcze "fajniejszą"
Dziękuje za dobre słowa Kochane :* Z wami zawsze lepiejDuśka;) lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:idź do innego- tak na wszelki wypadek. może Cię uspokoi
Chyba pójde za kilka dni prywatnie tylko na USG do jakiegoś prywatnego z dobrym sprzętemTylko się boję czy nie za czesto USG i czy nie zaszkodze
Kasia1987 lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
ja również!! nie martw sie wszystko będzi ok...
jest na pewno za wcześnie, może lakerka nie jest zła, ale po prostu niedelikatna i nie umie tego jakos sensownie przekazać...poczekaj do wizyty w pon i wtedy zobaczysz czy lekarka Ci leży czy nie....
bo jesli pójdziesz teraz do innego lekarza a faktycznie jest za wczesnie żeby byłow idać serduszko to sie zestresujesz że nastepny nic nie widzi...
spokojnie-bez nerwów i do poniedziałku
BETA JEST BARDZO WAŻNA...tu akurat lekarka sę myli
Duśka;) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Duśka;) wrote:Chyba pójde za kilka dni prywatnie tylko na USG do jakiegoś prywatnego z dobrym sprzętem
Tylko się boję czy nie za czesto USG i czy nie zaszkodze
chyba że masz mozliwość do jakiegos z lepszym sprzetem to faktycznie moze idz, żeby sie uspokoić...USG możesz robić bardzo często..Duśka;) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
"Około 6-7 tygodnia można stwierdzić obecność akcji serca . Jest to najwcześniejszy etap na którym w tym badaniu można potwierdzić, że ciąża rozwija się prawidłowo."
"najwcześniejszy"...u Ciebie to może być kwestia dni a skoro zarodek ma dopiero trzy mm to bardzo możliwe, że jest młodszy niż nam się zdaje. także bez nerwacji!
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!