X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula ja poważnie zesrana jestem, czy mam ich w sobie dość... Panicznie boję się przegapienia owulacji:/ Brałabym go i po 10 razy dziennie... Ale wiem, że sensu to żadnego nie ma..
    Cholercia, nie wiem czy wytrzymam taką niepewność co 2 dni...

Kochana, przecia plemniory żyją w Nas i 3 dni, więc spoko nie stresuj się tak :) Poza tym jak używasz tego żelu co odzywia plemniki to tym bardziej nie masz się czym martwić, bo mają się dobrze u Ciebie :) Jak dla mnie serduszka co 2 dzień są mile widziane :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula - postaram się w tym cyklu wyluzować z tym i faktycznie tego spróbować. Pewnie będzie mi ciężko, ale będę walczyć o spokój i cierpliwość...

Nats- ale Ci temp skoczyła kobieto! :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula - postaram się w tym cyklu wyluzować z tym i faktycznie tego spróbować. Pewnie będzie mi ciężko, ale będę walczyć o spokój i cierpliwość...

No właśnie nie wiem o co kaman. Dzisiaj trochę mi się przysnelo i zamiast o 7 to o 7:30 zmierzylam, ale to chyba nie ma aż takiego znaczenia. U mnie raczej na owulke za późno więc to pewnie jakiś jednorazowy przypadek :P

3500 g 54 cm <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:

Kasiu, nie żebym Cię straszyła, ale czym bardziej będziesz na siebie naciskać tym bardziej nic z tego nie będzie. Wiesz, że psychika jest najważniejsza :) Podejdź do tego z luzem, ja w tym cyklu starałam się wyluzować i nie stresować się tym, czy te plemniory doszły, czy nie... A może serduszkowanie każdego dnia, albo co 2,3 dzień? Trafimy w owu, a może już jest po owulce? Robiliśmy to kiedy chcieliśmy ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Kasiu, nie żebym Cię straszyła, ale czym bardziej będziesz na siebie naciskać tym bardziej nic z tego nie będzie. Wiesz, że psychika jest najważniejsza :) Podejdź do tego z luzem, ja w tym cyklu starałam się wyluzować i nie stresować się tym, czy te plemniory doszły, czy nie... A może serduszkowanie każdego dnia, albo co 2,3 dzień? Trafimy w owu, a może już jest po owulce? Robiliśmy to kiedy chcieliśmy ;)

Nie naciskam, ja to bym się mogła tegesować ciągle :)
    Ale szkoda mi, żeby się chłop wystrzelał nie :D
    Przyznaję się tylko do tego, że nie umiem zupełnie myślenia o staraniach wyłączyć...

16uddqk34v2bfw3k.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Anula ma rację ;)
    Nie ma co się tak bardzo tym przejmować. Nawet po wykresach widać, ze jedne zaciazaja robiąc to codziennie A inne co 2, a nawet 3 dni.
    Róbcie to jak macie ochotę! ☺ zolnierzyki i tak sobie jakoś poradza :)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats, dobrze mówi. Ja w tym cyklu przegapiłem dzień owulacji. I się udało jednak. Kasia musisz się uspokoić wewnętrznie. Ja wiem ze to się łatwo mówi. Mi się udało odpuścić i nie srac ogniem w tym cyklu :D no i chyba to najbardziej pomogło.

Kasia1987, kozamonia, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jutro robie test .. :( jak sie nie uda to dopiero w czerwcu.. bo moj w piatek jedzie na 65 dni do Belgii :(

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pierwszy test owulacyjny za mną, negatywny :P. dziewczyny doradźcie. OF mi pokazuje ze "mozliwy termin wystąpienia owu" zaczyna sie dopiero pojutrze i trwa kilka dni. robić test owu jutro? czy dać sobie spokój i dopiero pojutrze?

Tissaia lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka a nie za szybko?
    Może nie wykazać, nawet jeśli Wam się udało..

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    mój pierwszy test owulacyjny za mną, negatywny :P. dziewczyny doradźcie. OF mi pokazuje ze "mozliwy termin wystąpienia owu" zaczyna sie dopiero pojutrze i trwa kilka dni. robić test owu jutro? czy dać sobie spokój i dopiero pojutrze?

Rób codziennie, będziesz umiała zaobserwować jak się krecha zmienia, jak ciemnieje itd., zawsze można czegoś ciekawego się dowiedzieć. I będziesz spokojna, że nie przegapisz.

Ja robiłam o 9:30 i miałam mega bladą krechę- planuję przed wyjściem do domu zrobić, czyli przed 16 jeszcze raz, i nie będę pić przed tyle co rano...

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Patka a nie za szybko?
    Może nie wykazać, nawet jeśli Wam się udało..

stanowczo za szybko....przecież to bedzie 2 dni po owu tylko...nie zdąży nawet się zagnieździć wirusek....bez sensu ten test

Tissaia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • 91patka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam jutro termin @ wg normalnych 30 dniowych cykli

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.. Duśka uszka do góry.. Będzie dobrze.. Wiem łatwo mówić ale trzeba wierzyć..

Byłam w pracy.. Podbrzusze trochę boli.

Nie mam siły i chodzę niemal na rzęsach..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Witam i ja.. Duśka uszka do góry.. Będzie dobrze.. Wiem łatwo mówić ale trzeba wierzyć..

Byłam w pracy.. Podbrzusze trochę boli.

Nie mam siły i chodzę niemal na rzęsach..

Boski Avatar :P

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka jak masz mozliwosc to idz w piatek prywatnie i skonsultuj to .. ale sie nie denerwuj czasami!! Musi byc dobrze !!

d4j5vd4ky97hgvg9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Boski Avatar :P

A podziękować podziękować.. Taki do mnie podobny.. Tylko trochę mniej sierści mam he he..

Jak zafasolkuję to może zmienię..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra może dziś tescik owu da 2 krechy... ileż można... :P

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dobra może dziś tescik owu da 2 krechy... ileż można... :P

No dokładnie.. Niech w końcu wyłazi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No dokładnie.. Niech w końcu wyłazi..

Może jak zacznę rozmawiać z tym swoim gangiem jajnikow to w końcu coś się ruszy :P

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ