Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko - mi udaje się utrzymywać tsh poniżej 1. Faktycznie, jak tylko zajdziesz w ciążę - od razu kolejne badania tsh. W razie potrzeby - lekarz natychmiast zwiększa dawkę leku. Dla maleństwa najważniejszy jest I trymestr więc trzeba trzymać rękę na pulsie.
-
Lekarze to mają takie podejście że szok. Kiedyś jak byłam po poradę usłyszałam że jestem młoda więc teraz powinna zająć się kariera a dzieci się rodzi po 32 latach. Myślałam że padne jak to usłyszałam
-
ana1122 - ja też chodziłam do takich konowałów że aż strach mówić i się wkurzać bo zaraz niechcianą @ dostane....
Trzech różnych z rzędu stwierdziło, że wszystko jest ok, że jedno poronienie o niczym nie świadczy, że jestem młoda i na pewno uda się zajść w ciążę...
szkoda że za 3 miesiące, jak trafiłam do konkretnego lekarza, to okazało się, że mam pco, niedoczynność, hashi, prolaktynemię...to bym sobie chyba do menopauzy poczekała...
Przepraszam, ale aż mnie szlak trafia jak słyszę takie dyrdymałyana1122 lubi tę wiadomość
-
Kasia1987 wrote:Co do kawy to slyszalam ze przeciwnie - ze dobrze wplywa na plodnosc i sluzy poczeciu syna oczywiscie niczego nie powinno sie pic/jesc w nadmiarze.
tak kofeina "przyspiesza" plemniki, wiec jest zalecana godzine przed serduszkowaniem08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
A zdarzały Wam się plamienia w czasie cyklu? Bo ja kilka razy miałam, ale ponieważ @ przychodziła (trochę opóźniona) to mój gim mówił, ze to problemy zagnieżdżeniem.. Bo niby do zapłodnienia dochodziło..
Sylwia, Ty miałaś coś takiego w takich długich cyklach? Pytam, bo też miałam czasem przydługawe, a testy zawsze negatywne Buuu... -
O.n.a czyli jak dobrze zrozumiałam to U was zachodzi do zapłodnienia więc Z nasieniem męża ok. tylko zarodek nie może się zagnieździć? jaka masz grubosc endometrium?
-
Malutka mam do ciebie pytanie. Jak się robi te badanie W który się stwierdza jak się poruszają plemniki W sluzie. Jaki lekarz to wykonuje i ile to kosztuje?
-
POwiem szczerze, że ja już zgłupiałam..
Jak twierdzi lekarz, wszystko jest "ok". Każde badanie, czy usg nie wykazuje nic poza normą, bo za każdym razem doktor mówi, że jest w najlepszym porządku.
Stąd wiec przypuszczam, ze endometrium też w normie..
Z drugiej strony miewałam ze 3 razy takie mega bolesne początki okresu, że prawie mdlałam.. (to mogłoby świadczyć o nieprawidłowym endometrium).Lekarz na podstawie tych objawów i przede wszystkim wykresów temperatury stwierdził, że to było "poronienie dwufazowe". (dla mnie to strasznie brzmiało, ale wytłumaczył, ze zarodek się nie zagnieździł i tak się to nazywa).
Więc może to świadczyć o tym, co mówisz, ze problemu z nasieniem nie ma.
Ale z 3 strony, zrobiliśmy badania i są poniżej normy (nawet się pogorszyły) a przez ten czas, kuracja miała pomóc mojemu...
Więc teraz to ja już nic nie wiem.
Sylwia, zazdroszczę Bo ja za każdym razie po takim plamieniu mam nadzieję, że to się maluszek "zagnieżdża", a potem ... przychodzi @ -
Przy usg lekarz powinnien informować O grubości endometrium. Po owulacji powinien miec minimum 8 mm inaczej zarodek się nie zagnieździ. Więc mniej to na uwadze przy kolejnych badaniach. Po prostu musisz być ciekawa I pytać O wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:39