X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu dziękuje..

Tosiu. Powiedz.. Dżdżownica..
    żdżdżownica...

Buahahahahahaha

Sylwia91, Gaduaaa lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kciukam za bety! Ja idę dzwonić do gina i umawiam się na nfz

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    To ja się witam ;-)
    Witaj Kim ;)

Witam zacne grono. Będę dzis czekać z Wami na bety Waldi i Klaudys :)
    U mnie @ sie rozkeca ale juz daje nieźle po zaworach. Do tego bol glowy ze chyba bez prochów dzis się nie obejdzie :/

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jakie klotnie jest dzieciaczek kilku miesieczny ktory powinien isc bez kolejki , i tez kobieta w ciazy ktora tez ma prawo ale czekaja cierpliwie. Przyszla baba ktora ma zmierzyc cukier i bez kolejki weszla no bez przesady jak by byla krzywa zrozumialabym ale nie jest.
    No i gdzie tu sprawiedliwosc

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Caro Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Tosia <3

Kasia, ale pokręcony ten Twój wykres. Co do owu, to ciężko stwierdzić, bo niby spadki były, skoki lekkie też, ale żaden konkretny :-/ Może dopiero wszystko przed Tobą? Tak jak mówisz, jakiś dłuższy cykl się zapowiada. Trzymam kciuki, żeby szło dobrze :-)

U mnie 13dc, i kolejny spadek na 36,1 i to jest prawdopodobnie TEN spadek, ale zrobię popołudniu teściora i zobaczę co mi tam pokaże :-D

Ahhhh! Dzisiaj taki piękny dzień! Idę sobie zrobić pazurki :-D :-D Trzeci raz w moim życiu ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Witaj Kim ;)

Witam zacne grono. Będę dzis czekać z Wami na bety Waldi i Klaudys :)
    U mnie @ sie rozkeca ale juz daje nieźle po zaworach. Do tego bol glowy ze chyba bez prochów dzis się nie obejdzie :/
    A tak a propos prochow. Nie wiem czy to.tutaj było mówione na temat ibuprofenu czy gdzie indziej. Dziewczynki jako osoba na którą nie działa nic innego podczas wredoty znalazłam wypowiedź lekarza że ibuprofen można brać w czasie okresu. On hamuje owulacje gdy się bierze go w okolicy owulki.Jak znajdę wypowiedź to udostępnię ;-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ehh jakie klotnie jest dzieciaczek kilku miesieczny ktory powinien isc bez kolejki , i tez kobieta w ciazy ktora tez ma prawo ale czekaja cierpliwie. Przyszla baba ktora ma zmierzyc cukier i bez kolejki weszla no bez przesady jak by byla krzywa zrozumialabym ale nie jest.
    No i gdzie tu sprawiedliwosc

Tak to już jest..
    Wczoraj w Ikei. Kolejka do kasy długa jak nie wiem co.. Jest kasa specjalna gdzie po za kolejnością matki z małymi dziećmi i w ciąży. I przez cały sznur pcha się baba z 2 dzieci bo ona ma pierwszeństwo.. Przy kasie awanturę zrobiła facetowi bo nie chciał jej ustąpić.. Szkoda tylko że ta baba nie spojrzała że on miał wózek z niemowlęciem.. PłaczącYM.. Ludzie są bezczelni..

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny podpowiedzcie mi kiedy najlepiej testować i co myślicie o mojej temp?

Ewelina
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A tak a propos prochow. Nie wiem czy to.tutaj było mówione na temat ibuprofenu czy gdzie indziej. Dziewczynki jako osoba na którą nie działa nic innego podczas wredoty znalazłam wypowiedź lekarza że ibuprofen można brać w czasie okresu. On hamuje owulacje gdy się bierze go w okolicy owulki.Jak znajdę wypowiedź to udostępnię ;-)

Kochana. My już to wiemy że to cus hamuje ovu..

Kim87 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim ja na @ biorę nospe max a na głowę od razu 1000mg paracetamolu albo i z 1500. Tak mi kiedys neurolog zalecila. Male dawki przeciwbólowych tez na mnie nie działają.

Kim87 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Tak kochana, piątek, sob i niedz robiłam już te testy Rossmanowe,
    Cały czas pokazuje mi się kreska o mocy ok 1/2 kontrolnej.
    Dzisiaj po 10 siknę.
    Robię sobie nadzieję, że dzisiejszy spadek jest przed owu, bo boli mnie prawy jajnik- promieniuje mi aż na pachwinę i udo i plecy oraz wysypało mi czoło syfkami... Daj Boże owulacja...

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

Mam nadzieję, że te Twoje objawy to faktycznie już są na owulke! Ileż też można na nią czekać :/ Sikaj po 10, a nawet pokusiłabym się na Twoim miejscu o sikanie ok. 11-12 :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    hej dziewczyny podpowiedzcie mi kiedy najlepiej testować i co myślicie o mojej temp?
    temp w fazie wyższych temp, czyli okey
    na testowanie za wcześnie,..

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna.. po owu też jajniki bolą? :p Bo już sie zakrecilam :p

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ale już się nie mogę doczekać a kiedy mogło nastąpić zagnieżdzenie bo nie widać spadku temp
    Gaduaaa wrote:
    temp w fazie wyższych temp, czyli okey
    na testowanie za wcześnie,..

Ewelina
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 osoby.
    Myslalam ze @ przyszla odrazu pogonilam do lazienki ale na szczescie nic nie bylo

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jeszcze 3 osoby.
    Myslalam ze @ przyszla odrazu pogonilam do lazienki ale na szczescie nic nie bylo

Jak trzeba będzie to z łokcia jakieś babsko pociagnij :p

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    wiem ale już się nie mogę doczekać a kiedy mogło nastąpić zagnieżdzenie bo nie widać spadku temp
    nie zawsze jest spadek na zagnieżdżenie :)

wstrzymaj się chociaż jeszcze z 4 dni.. a najlepiej 6 ;)
    i testuj 10tką ;)

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jeszcze 3 osoby.
    hehehe ja ostatnio zrobiłam bete... wróciłam do domu... i 2 godz później @ dostałam..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. :d
    Ale wszystko w tym laboratorium pomieszane znowu ja jestem za starsza pania ale sie okazuje ze ta pani w ciazy prawdopodobnie tez ale nie jestem chamska niech idzie przedemna moze za ten mily gest z gory zesla mi maluszka:*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziś jakaś poddenerwowana.. naładowana... negatywnie.. eh.. pogoda do dupy...
    głupi sen miałam.. praca mi się śniła z ktorej zrezygnowałam... czasami się zastanawiam czy nie wrócić.. chociaż wiem że to głupie.. bo przecież zrezygnowałam ze względu na kręgosłup, teraz miesiąc bez pracy i o 80% poprawy czuje i widzę na moim kręgosłupie... ale z drugiej strony dziwnie i głupio mi się siedzi w domu.. czuje się jak jakas kaleka. Wiem też że to chwilowe bo powinnam zajść w końcu w tą ciążę i wtedy też będzie inaczej, ale póki co jest jak jest :(

‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ