Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Z belgii. Nie posiadają tutaj no-spy sprawdzałam. Ewentualnie czeka mnie zamówienie z Polski o ile pocztą paczki nie zatrzyma bo ponoć nie można leków przesyłać.
Ludziom z jednej strony lepiej się żyje ale jest tez dużo minusów. O tęsknocie za domem juz nie wspomnę bo to bylo juz poruszane ale dochodzi do tego chyba najważniejsze: Opieka medyczna. U nas w Pl narzeka sie na kolejki, drogie leki ale w sumie chyba łatwiej jest kobietom starającym sie o maluszka.
Wiem jak jest w Uk z tym, ze ciaze traktują chyba dopiero od 8tyg, w innych krajach ciężko o badania, wizyty u gin.
Teraz się dowiaduje ze do Belgii leki mogą nie dojść ehh -
Kim87 wrote:Z belgii. Nie posiadają tutaj no-spy sprawdzałam. Ewentualnie czeka mnie zamówienie z Polski o ile pocztą paczki nie zatrzyma bo ponoć nie można leków przesyłać.
A muszą wiedzieć że to leki??31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Gizmo wrote:Tak mi teraz do głowy przyszło...emigracja
Ludziom z jednej strony lepiej się żyje ale jest tez dużo minusów. O tęsknocie za domem juz nie wspomnę bo to bylo juz poruszane ale dochodzi do tego chyba najważniejsze: Opieka medyczna. U nas w Pl narzeka sie na kolejki, drogie leki ale w sumie chyba łatwiej jest kobietom starającym sie o maluszka.
Wiem jak jest w Uk z tym, ze ciaze traktują chyba dopiero od 8tyg, w innych krajach ciężko o badania, wizyty u gin.
Teraz się dowiaduje ze do Belgii leki mogą nie dojść ehh
Co to się dzieje..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
w UK i Irl ciąże uznają dopiero od 12 tyg
ale idzie z tym życ bo jest mnóstwo polskich ginekologów i klinik w UK i Irlandii i można w każdej chwili jechać i zrobić sobie USG i się skonsultować.. więc nie jest tak źle
przysługują 3 USG przez całą ciąże,ale leki normalnie pocztą są wysyłane do mnie i nie ma najmniejszego problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 09:24
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Zołza:) wrote:No to teraz czekam na @... a raczej nie czekam :p Tempko rosnij ! :p
Mi się wydaje, ze takie objawy typu ból podbrzusza, jajników, cycków to są wszystko objawy tak ciążowe, jak i małpowe. Nie ma co zwracać na nie uwagi, bo tylko mieszają w głowie
To może znaczyć wszystko.WaldhauzerM lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Gizmo wrote:Tak mi teraz do głowy przyszło...emigracja
Teraz się dowiaduje ze do Belgii leki mogą nie dojść ehhKasia1987, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Mi się wydaje, ze takie objawy typu ból podbrzusza, jajników, cycków to są wszystko objawy tak ciążowe, jak i małpowe. Nie ma co zwracać na nie uwagi, bo tylko mieszają w głowie
To może znaczyć wszystko.
Wiem.. swego czasu co miesiąc byłam w ciąży... i rodzilam czerwony zołzy :p -
KlaudyŚ wrote:Zyje zyje:)
Pytalam kiedy beda powiedziala ze jutro wynik a ja czy nie da sie jeszcze dzis a ona zeby o 14 dzwonic bo moga ale nie musza podac wynikow.
Takze o 14 sie dowiem
Aha.. No to dobrze.. Jak zadzwonisz i nie będą chcieli to powiesz że musisz z lekarzem się skontaktować i potrzebujesz to Ci powiedzą.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Kim brzmi to wszystko super...
U nas żeby tak mieć musisz bulić sporo prywatnie..
Wtedy może doczekasz się takich warunkówto takie smutne, bo przecież wszyscy płacimy...
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kim87 wrote:Wiesz u nas opieka jest super. Mieliśmy kilka niefajnych sytuacji tutaj zdrowotnych i lekarze ba prawdę się przejmowali. Wszystkie badania masz max w ciągu 2tyg zrobione. Twój domowy lekarz jest informowany od razu gdy są wyniki. Co do ciazy to gin powiedziała abym przyszła do niej 5tyg po wredocie o ile nic nie będzie się dziać. Rodzisz w królewskich warunkach. Wybierasz sobie na jakiej sali chcesz leżeć i z kim. Nie jesteś traktowana przedmiotowo. Masz do wyboru co chcesz jeść czy pić. A nie jak w Pl gdzie ci Chleb z masłem dadzą i kawałek szynki. Co do tęsknoty to ja nie tęsknię nie mam już prawie rodziny w Pl. Tylko teściów. A o przesyłanie leków to chodzi o to że wyrywkowo kontrolują za równo w Pl jak i tu paczki abyś czasem wąglika nie dostała
To nic tylko płodzic i rodzić..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.