Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasia1987 wrote:Kim brzmi to wszystko super...
U nas żeby tak mieć musisz bulić sporo prywatnie..
Wtedy może doczekasz się takich warunkówto takie smutne, bo przecież wszyscy płacimy...
Kasia1987, Allmita lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Służba zdrowia jest prywatna tutaj. Co miesiąc płacisz 5€ na podstawowe plus jak chcesz pakiet rozszerzony 100€na rok. I to załatwia sprawę. Idziesz do lekarza płacisz za wizytę koło 25€a ubezpieczenie ci zwraca koło 20€. Tak samo z porodem dostajesz rachunek na około 2500€ idziesz z nim.do ubezpieczenia i oni za to płacą. Jak pisałam wybierasz sobie sale czy chcesz być sama czy nie jak nie to nic nie płacisz za jedynkę płacisz z kieszeni koło 250€ ale warto bo tutaj zawsze możesz trafić na tarasów czy Arabów. Oni nie pracują więc cały dzień Ci siedzą w pokoju i nie masz spokoju. Do tego nie jedna osoba ale cała familia
O matko.. Cała rodzina?? Wystrzelałabym chyba..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Kim wiem o czym mowisz bo moj tata pracuje w belgi i wszedzie turasowie i araby.
Ostatnio widzial jednego co nawet kobiecie zakupow nies bo pan idzie z reka w kieszeni . jak bym mogla to takiego powiesilabym za jaja zeby dzieci nie plodzil i uczyl takiej kulturyKasia1987 lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:O matko.. Cała rodzina?? Wystrzelałabym chyba..
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Nooo. Oni siedzą tu na zasilkach i jak się dziecko rodzi to przesiaduja na sali od rana do wieczora. Czytałam relacje dziewczyn. Masakra. Wejdzie ci 5chłopa nie pierwszej świeżości i siedzi. Do tego palący więc co 5 minut wychodzą i wchodzą z zapachem fajek. Dlatego duża część dziewczyn zamawia jedynki sale aby tego uniknąć. Cena 250€ nie jest wygórowana za spokój
FabianCyprian
Tymuś
-
KlaudyŚ wrote:Kim wiem o czym mowisz bo moj tata pracuje w belgi i wszedzie turasowie i araby.
Ostatnio widzial jednego co nawet kobiecie zakupow nies bo pan idzie z reka w kieszeni . jak bym mogla to takiego powiesilabym za jaja zeby dzieci nie plodzil i uczyl takiej kulturySylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:A nie wiecie jak u nas jest z porodem rodzinnym? Płaci się?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Jak byłam u ubezpieczyciela to najbardziej mnie rozwalił jak zapytał czy chce mieć swojego kucharza co by mi gotował co bym chciała :-o chyba miał niezły ubaw z mojego syndromu koparki:-) ale nie jestem królowa angielska co muszę mieć kucharza na usługach. Ponoć bardzo to jest tu popularne
)
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
)
Ufff dobrze że mam wolny poniedziałek. Przynajmniej mogę się wyspać. Właśnie Was nadeovilam. Trzymam kciuki za super bety
Sylwia - u mnie kuzynka jak rodziła z mężem to płaciła chyba 50 zl za jakiś fartuch czy coś takiego i to było obowiązkowe.Sylwia91, Kasia1987 lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm