Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Elunia Ty chociaż wiesz, że owu u Ciebie 12-13 dc będzie, ewidentnie!
Ja dalej siedze i jajko wysiaduję.
Aż zajrzałam w swój stary kajet i przejrzałam cały 2015 i kurde miałam długie te cykle:
33 dni
39 dni
42 dni
31 dni
35 dni
36 dni
32 dni
31 dni
31 dni
35 dni
i 2016 odkąd się staramy:
31 dni
31 dni
30 dni
Kurde więc ten rok raczej miałam krótsze niż zwykle z tego wynika.
Czyli taka późna owulacja nie jest chyba dla mnie niczym dziwnym,
ja po prostu raz że zapomniałam a dwa- w zeszłym roku nie prowadziłam pomiarów i nie starałam się, zapisywałam tylko datę @.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Gaduaaa wrote:u mnie podobnie... brak jakichkolwiek objawówMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Margaretka89 wrote:Dziękuje Ci bardzo kochana za odpowiedź. Ja też mam brać od 5 do 10dc. Ja mam te zioła nr3 ale one też są na owulkę a nie wiem czy można jedno i drugie
To może faktycznie kupię teraz na tą drugą fazę cyklu, a myślisz że nie zaszkodzi?
Nie powinny..Margaretka89 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Gaduaaa wrote:jak zwykle nie wiem hahaha
bo najpierw OF wyznaczył owulację na 16dc... a dziś przesunął na 18dc... i bądź tu mądry... a chciałam coś koło 23 kwietnia
Najgorsze to czekanie jest zawsze...
Szkoda, ze nie można odrazu wiedziec czy się udało czy nie.Gaduaaa lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Elunia Ty chociaż wiesz, że owu u Ciebie 12-13 dc będzie, ewidentnie!
Ja dalej siedze i jajko wysiaduję.
Aż zajrzałam w swój stary kajet i przejrzałam cały 2015 i kurde miałam długie te cykle:
33 dni
39 dni
42 dni
31 dni
35 dni
36 dni
32 dni
31 dni
31 dni
35 dni
i 2016 odkąd się staramy:
31 dni
31 dni
30 dni
Kurde więc ten rok raczej miałam krótsze niż zwykle z tego wynika.
Czyli taka późna owulacja nie jest chyba dla mnie niczym dziwnym,
ja po prostu raz że zapomniałam a dwa- w zeszłym roku nie prowadziłam pomiarów i nie starałam się, zapisywałam tylko datę @.
Nie masz czym się martwić chociaż takie długie cykle wykańczają bo się czeka czeka i doczekac nie moża. Mi Gin powiedział że cykle są w normie do 36 dni nawet. Jak są dłuższe to oznacza się hormony tarczycy i prolaktyne.
Z drugiej strony mi koleżanka lekarka mówiła w Sobotę że Przy dłuższych cyklach znacznie łatwiej jest zajść w ciążę ale nie pamiętam dlaczego bo trochę drinkowałyśmy hehheKasia1987 lubi tę wiadomość
-
Ej oglądam dlaczego ja tzn zerkam tylko bo robię coś innego ale takie śmieszne rzeczy opowiadają że az się podzielę z Wami
otóż mówią że kobieta jest w 5 tyg ciąży a ona sama za chwilę mówi że tydzień temu była u lekarza i stwierdził ciążę hmmmm ciekawe co pan doktor widział w 4 tygodniu
szuflada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Ej oglądam dlaczego ja tzn zerkam tylko bo robię coś innego ale takie śmieszne rzeczy opowiadają że az się podzielę z Wami
otóż mówią że kobieta jest w 5 tyg ciąży a ona sama za chwilę mówi że tydzień temu była u lekarza i stwierdził ciążę hmmmm ciekawe co pan doktor widział w 4 tygodniu
No niby to możliwe jest bo jak w google wpiszesz 4 tydzień ciąży usg to coś tam widać już. -
nick nieaktualny
-
Elunia wrote:No niby to możliwe jest bo jak w google wpiszesz 4 tydzień ciąży usg to coś tam widać już.
ja na szczęście miałam już w 8 tyg pierwsze usg i nie musiałam się stresować czy będzie serduszko czy nie itd. Ale to też podobno zależy od bety czy widać
-
Margaretka89 wrote:To widzę że nie jestem sama
A Dupka też masz?
Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia91 wrote:Ej oglądam dlaczego ja tzn zerkam tylko bo robię coś innego ale takie śmieszne rzeczy opowiadają że az się podzielę z Wami
Dobre..
To ja ostatnio widziałam taki demot. Ginekolog bada 16 latkę i mówi że jest w ciąży. A jej matka to niemożliwe przecież ona nawet się nie całowała z chłopakiem.. Córka przytakuje.. Lekarz podchodzi do okna i mówi.. Toż to cud.. Ostatnio taki był 2 tysiące lat temu.. Gratuluję pani że dostąpiła niepokalanego poczęcia...Elunia, kozamonia, Sylwia91 lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Dobre..
To ja ostatnio widziałam taki demot. Ginekolog bada 16 latkę i mówi że jest w ciąży. A jej matka to niemożliwe przecież ona nawet się nie całowała z chłopakiem.. Córka przytakuje.. Lekarz podchodzi do okna i mówi.. Toż to cud.. Ostatnio taki był 2 tysiące lat temu.. Gratuluję pani że dostąpiła niepokalanego poczęcia... -
szuflada wrote:dziewczyny, ja już chcę być w ciąży!
taaak wiem, bardzo zaskakujące, pewnie do tej pory się tego nie domyślałyście
Ja tez, aż mi się płakać chce...
Jak kiedyś w końcu zajrzę, to chyba nie będę wierzyć na początku, bo takie nierealne się to wydaje...33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane