X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja mam brać od 5 do 10dc a potem dupka od 16 do 26dc.
    Jak sprawdzasz kiedy masz owu to dupka bierz koniecznie od 3 dnia wyższych temperatur bo niewiadomo czy owu masz przed 16 dc. Czytałam że brany przed owulka może ją blokować

Margaretka89 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Deneria witam Cię w naszym małym groszkowym wariatkowie :)

Witam :*

Elunia- będziesz.....trzeba tylko troszkę poczekać :*

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że monitoring cyklu w 5 cyklu starań to za wcześnie?
    Ja teraz mi nie wyjdzie, to chyba bym poszła...
    Nie chcę czekac bezczynnie, ale boję się, czy doktorka nie popatrzy na mnie jak na wariatkę..

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Myślicie, że monitoring cyklu w 5 cyklu starań to za wcześnie?
    Ja teraz mi nie wyjdzie, to chyba bym poszła...
    Nie chcę czekac bezczynnie, ale boję się, czy doktorka nie popatrzy na mnie jak na wariatkę..

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png
    Ja bym poszła i poprosiła. Tym bardziej jak chodzisz prywatnie to nie powinna robić problemów. Powiedz ze chcesz wiedzieć wcześniej co i jak

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jak sprawdzasz kiedy masz owu to dupka bierz koniecznie od 3 dnia wyższych temperatur bo niewiadomo czy owu masz przed 16 dc. Czytałam że brany przed owulka może ją blokować

Nie będę już nic kombinować bo z mojego kombinowania nic nie wychodzi :/ Wezmę go tak jak gin mi przepisał i niech się dzieje wola Boska, bo ja już mam dość... Co mam być to będzie, walczę dalej ale przestałam już wierzyć w powodzenie.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Nie będę już nic kombinować bo z mojego kombinowania nic nie wychodzi :/ Wezmę go tak jak gin mi przepisał i niech się dzieje wola Boska, bo ja już mam dość... Co mam być to będzie, walczę dalej ale przestałam już wierzyć w powodzenie.
    Wiara i jeszcze raz wiara bo inaczej nic z tego. Nastawienie robi swoje :*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na śniadanie i się doczekać nie mogę ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu porodów to gdzieś tam kiedyś obiło mi się o uszy że czasami chora tarczyca jest wskazaniem do cesarskiego cięcia. Ale na zdrowy rozsądek to wydaje mi się że tylko przy wolu tarczycowym występującym w Basedowie i jakichś większych guzach tarczycy.

Powiem wam że ja się porodu nie boję. Kiedyś podczas serduszkowania pękła mi torbiel na jajniku o której nie wiedziałam i to był taki k...a ból że nie wierzę że coś może boleć bardziej. Darłam się jakbym 5 kilowe dziecko rodziła. Mój się na maksa wystraszył, karetka, sor itp. Tak mnie bolało że nie szło mnie ginekologicznie zbadać. Kolkowo skurczowy ból. I wiecie co, z perspektywy patrząc da się to przeżyć.
    Poród naturalny jest maksymalnie bolesny ale bez rozcinania powłok brzusznych, bez blizny na całe życie, bez zrostów itp. Przecież jak się taka wielka rana goi to też boli a środków przeciwbólowych nie można bo się karmi.

Margaretka89, Allmita lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Wiara i jeszcze raz wiara bo inaczej nic z tego. Nastawienie robi swoje :*

Wiem że trzeba wierzyć, ale ja już nie mam siły co miesiąc przechodzić tego samego koszmaru. Nie chce się już na nic nastawiać. Jeszcze trochę i mi braknie opcji :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Witam :*

Elunia- będziesz.....trzeba tylko troszkę poczekać :*

Kiedyś tak, ale po prostu czuję że to nie ten cykl. Z drugiej strony dałam na luzzzz i to aż za bardzo. Znajomi wpadają, jakiś drineczek, kino sushi steki..czyli wszystko co zabronione hehe. Co będzie :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Wiem że trzeba wierzyć, ale ja już nie mam siły co miesiąc przechodzić tego samego koszmaru. Nie chce się już na nic nastawiać. Jeszcze trochę i mi braknie opcji :/
    Kochanie pomyśl o moich 18 miesiącach :* głowa do góry i zobaczysz że będzie dobrze! Jak chcesz ujrzeć gwiazdy jeżeli patrzysz tylko pod nogi? :*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Kiedyś tak, ale po prostu czuję że to nie ten cykl. Z drugiej strony dałam na luzzzz i to aż za bardzo. Znajomi wpadają, jakiś drineczek, kino sushi steki..czyli wszystko co zabronione hehe. Co będzie :)
    Sushiii ;( ;( <3 <3 ja czytalam że jak ryba ze sprawdzonych źródeł to można a jak nie to warto zamówić pieczona rybę albo inne składniki pomijając surową

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kochanie pomyśl o moich 18 miesiącach :* głowa do góry i zobaczysz że będzie dobrze! Jak chcesz ujrzeć gwiazdy jeżeli patrzysz tylko pod nogi? :*

Ja po 15 już mam dość :( Dobrze powiedziane o tych gwiazdach. Ale nie wierze że moja wiara lub jej brak coś tu pomoże...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja po 15 już mam dość :( Dobrze powiedziane o tych gwiazdach. Ale nie wierze że moja wiara lub jej brak coś tu pomoże...
    Oj uwierz! :* ja pojechałam prosić o dzidzię Matkę Boską w Częstochowie... Tydzień później dowiedziałam się że jestem w ciąży :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Oj uwierz! :* ja pojechałam prosić o dzidzię Matkę Boską w Częstochowie... Tydzień później dowiedziałam się że jestem w ciąży :)

Też byłam, i też prosiła, ale moje prośby nie zostały wysłuchane :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam doła na 1727737474848 km, wymeldowywuję się z pokładu na jakiś czas

Za bardzo się nakręcam a potem kupa.. :/

Trzymam za Was wszystkie kciuki..

Buziaki <3

Kasia1987, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Też byłam, i też prosiła, ale moje prośby nie zostały wysłuchane :(
    Na pewno zostały tylko spełnią się w odpowiednim czasie jak Twój organizm będzie przygotowany na dzidzię :*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Mam doła na 1727737474848 km, wymeldowywuję się z pokładu na jakiś czas

Za bardzo się nakręcam a potem kupa.. :/

Trzymam za Was wszystkie kciuki..

Buziaki <3
    Flamingu nie smutaj i my tu o Tobie pamiętamy :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po jakim czasie namówiłaś męża na badania?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Na pewno zostały tylko spełnią się w odpowiednim czasie jak Twój organizm będzie przygotowany na dzidzię :*

Byłam w wakacje, i nadal nic. Nie wiem co mam dalej robić. Łapę się wszystkiego a nic mi nie pomaga. Nie wiem gdzie leży problem. Może jakbym wiedziała to potrafiłabym go rozwiązać.

‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ