Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Czemu stracę becikowe? tzn. że jak urodzę będąc jeszcze zatrudniona to nie dostanę nic? Ja lepiej na pewno wyjdę na umowie przez całą ciążę, bo będę mieć płacone 100% nawet na zwolnieniu...
Ale wydaje mi się, że ten urlop macierzynski od panstwa jest nie tylko dla bezrobotnych, a nawet jak, to umowę mi przedłużą do dnia porodu także potem będę bezrobotna -
a ile to becikowe teraz jest? Wydaje mi sie ze bardziej oplaca sie to stracic a zyskac przedluzenie umowy. Finansowo oczywiscie:) Troche sledzilam zmiany w ustawie zasilkowej i kosiniakowe dostaje kazda bezrobotna studentka kobieta na wlasnej dzialalnosci prawie ze porowno, tzn nie mniej niz tysiaka:)A jak masz umowe o prace to jesli mozesz to bierzesz zwolnienie na cala ciaze i co miesiac dostajesz wyplate plus rok macierzynskiego. Z tych calych zasilkow najlepiej maja kobiety na etacie
-
Sylwia91 wrote:Czemu stracę becikowe? tzn. że jak urodzę będąc jeszcze zatrudniona to nie dostanę nic? Ja lepiej na pewno wyjdę na umowie przez całą ciążę, bo będę mieć płacone 100% nawet na zwolnieniu...
Ale wydaje mi się, że ten urlop macierzynski od panstwa jest nie tylko dla bezrobotnych, a nawet jak, to umowę mi przedłużą do dnia porodu także potem będę bezrobotna -
Cześć dziewczyny...
Nie było mnie na forum ho ho a może jeszcze dłużej
Poddaliśmy się na jakiś czas, ale decyzja podjęta-wracamy do gry
Wspieram Was wszystkieRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Sylwia tylko ze potem w szpitalu możesz miec problem ze wszystkimi badaniami. Ciąża trwa 40 tygodni, plus twoje dwa to juz 42, czyli w 38 tygodniu będziesz miała niby 40 ten z karty, mogą chcieć przez to wczesniej wywoływać.poza tym w ciąży sa określone tygodnie na badania, i gdzie byś nie szla czy na usg czy ktg to karta ciąży jest najważniejsza. Tym samym usg które musi być wykonane w okolicy 12 tyg, tobie wypadnie w 10. Będą szukac przyczyn hipotrofii i na nic zdadzą sie twoje tłumaczenia. 2 tyg czy 20dni jak mówisz to szmat czas w okresie ciąży. ! Ciąża na usg nie będzie sie zgadzać z wiekiem ciążowym w karcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:45
-
Gizmo wrote:A po porodzie póki dziecko roku nie skończy po tysiąc zasiłku od państwa
no chyba, ze na umowie ma 2 tysie, to po porodzie cos kolo 1600 tez od panstwa:) Wszystko zalezy tak wlasciwie od tego na ile beda musieli przedluzyc umowe i ile miesiecznie zarabia.
-
Lago wrote:a ile to becikowe teraz jest? Wydaje mi sie ze bardziej oplaca sie to stracic a zyskac przedluzenie umowy. Finansowo oczywiscie:) Troche sledzilam zmiany w ustawie zasilkowej i kosiniakowe dostaje kazda bezrobotna studentka kobieta na wlasnej dzialalnosci prawie ze porowno, tzn nie mniej niz tysiaka:)A jak masz umowe o prace to jesli mozesz to bierzesz zwolnienie na cala ciaze i co miesiac dostajesz wyplate plus rok macierzynskiego. Z tych calych zasilkow najlepiej maja kobiety na etacie
-
eveli_na wrote:Sylwia tylko ze potem w szpitalu możesz miec problem i ze wszystkimi badaniami. Cisza trwa 40 tygodni, plus twoje dwa to juz czyli w 38 tygodniu będziesz miała niby 40 ten z karty mogą chcieć przez to wczesniej wywoływać przez to. Poza tym w ciąży do określone tyognie na badania, i gdzie byś nie szla czy na usg czy ktg to karta ciąży jest najwazniejsza. Tym samym usg które musi być wykonane w okolicy 12 tyg, tobie wypadnie w 10. Będą szukac przyczyn hipotrofii i na nic zdadza sie twoje tłumaczenia. 2 tyg czy 20dni jak mówisz to szmat czas w okresie ciąży. ! Ciaza na usg nie bedzie sie zgadzać z wiekiem ciążowym w karcie.
eveli_na mówimy tylko o zaświadczeniu dla pracodawcy, myślisz, że musi to wszystko być w karcie?Gizmo lubi tę wiadomość
-
Gizmo dzieki za oswiecenie, ja myslalam ze becikowe nalezy sie tylko jesli nie przekracza sie jakiegos progu, nie wiedzialam ze jest dla wszystkich
Sylwia to chyba najlepiej jak Gizmo radzi, zebys sobie pozniej nie zaszkodzila z pomylonymi terminami ciazy