Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Anula mi cos swita ze w pierwszej ciąży często bolał mnie brzuch. Typowo malpowo. Pamiętam, ze odwlekalam do tego stopnia testowanie i wizytę u gin, bo caly czas czułam ze @ jednak nadchodzi, a w ostateczności okazalo sie ze to juz 12tydz ciąży haha
-
ja pamiętam że miałam ochotę na zupkę chińską, zrobiłam ją sobie, usiadłam do jedzenia i co? i nie zjadłam bo nagle zaczęła mi tak śmierdzieć ... hihiAnula1986 wrote:Mój wczoraj o 21 jadł pizzę. Powiedziałam mu że jak będzie robic to ogębie mi troszkę zostawi, ale jak przylazł z nią do pokoju to myślałam, że pawia puszczę. Nie umiałam jej czuć...Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Gizmo wrote:Hej
Na mnie chyba te antyki nie działają. Normalnie czuje sie jak na owu. Sluz jest, spadki i skoki temp sa. Cycki bola, aż suty drą
Nats a kiedy Ty @ dostalas? Cos mnie ominęło? I gdzie Twój wykres?
Wczoraj mnie malpa nawiedziła, a wykres już udostępniony, ale pusty jak narazie
Może Ty faktycznie jesteś dziwnym przypadkiem i masz owulke przy anty
heh
Gizmo lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gizmo wrote:Anula mi cos swita ze w pierwszej ciąży często bolał mnie brzuch. Typowo malpowo. Pamiętam, ze odwlekalam do tego stopnia testowanie i wizytę u gin, bo caly czas czułam ze @ jednak nadchodzi, a w ostateczności okazalo sie ze to juz 12tydz ciąży haha
Wow, to długo ta @ szła do Ciebie

Ja doczytywałam odnośnie kłucia w jajnikach, bo kłuły mnie praktycznie codziennie... i nagle zonk, cisza.
No i jedna lasencja napisała, że "dziewczyny, czytałam że w 4 tygodniu zarodek się zagnieżdża i niektóre kobiety, które bardziej reagują na hormony mogą odczuwać taki dyskomfort i nie należy się przejmować."
"Też miałam takie ciągnięcia i kłucia ale przeszły i od jakiegoś tygodnia mam spokój, czasami się jeszcze pojawiają ale to może raz na dwa dni. Myślę, że to normalny objaw wczesnej ciąży. "
"Jest to jak najbardziej normalny objaw ciąży, macica się rozciąga i stąd to dziwne uczucie kłucia. Nie przejmuj się, wyluzuj i dużo odpoczywaj! "
Trochę się uspokoiłam...

-
Gizmo wrote:Anula Ty się nie masz czym martwic. Betę masz super! Potem dojdzie jeszcze bol kości i krzyża
jak juz baby bedzie Ci ciążyć z przodu 
Pierwszy raz jestem w ciąży i wszystko to przeżywam, ale teraz rozumiem dlaczego tak źle się czułam w całym czwartym tygodniu... Bo trwało zagnieżdżenie. Póki co nie jest mi słabo, nie kręci mi się w głowie etc. A dosłownie przez bity 4 tydzień codziennie wyglądałam jak trup. Dzisiaj zaczęłam 5 ty tydzień.
Info z BBF o dziecku
"W rozwijającym się embrionie (tak technicznie lekarze nazywają Twoje dziecko na tym etapie ciąży) można już wyróżnić trzy typy tkanek: wewnętrzną, środkową i zewnętrzną. Z każdej warstw w przyszłości rozwiną się tkanki i organy. Z wewnętrznej części wytworzą się min. płuca, wątroba i układ pokarmowy. Ze środkowej części powstanie szkielet, kościec, mięśnie, serce i układ krążenia. Z zewnętrznej części uformuje się skóra, włosy, paznokcie i układ nerwowy.
Zarodek przypomina teraz łezkę i wciąż jest bardzo maleńki (wielkości ziarenka maku). Na tym etapie na USG jest widoczny zaledwie pęcherz płodowy, Twoje dziecko jest jeszcze zbyt małe, żeby można było je dostrzec na USG.
Powoli zaczyna rozwijać się serce, które będzie jednym z pierwszych wytworzonych organów Twojego dziecka.
W tym czasie rozpoczyna się proces tworzenia łożyska, które po uformowaniu przejmie funkcje żywienia i dostarczania tlenu do zarodka. Łożysko będzie również pełnić istotną rolę w produkcji hormonów podtrzymujących zarodek przy życiu. Teraz Twoje dziecko czerpie pożywienie ze składników odżywczych zmagazynowanych w ściankach macicy. "
Zołza:), Gizmo, Elunia lubią tę wiadomość

-
ZezwalamGizmo wrote:Jednym słowem kruszynka się wżera w Ciebie
podjada swoja mamuśkę 

A o mnie jest napisane, że...
"W tym tygodniu mija termin spodziewanej miesiączki. Jest to czas w którym wiele kobiet zaczyna podejrzewać, że jest w ciąży i sięga po domowy test ciążowy. Wszystkie dostępne na rynku domowe testy ciążowe badają poziom hormonu HCG, który zaczyna wytwarzać się we krwi kobiety po zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej w macicy. Potrzebnych jest kilka dni, aby poziom ten został wykryty przez domowe testy ciążowe (czas ten wydłuża się bądź skraca w zależności od czułości testu). Od czasu zagnieżdżenia (tak zwanej implantacji) poziom hormonu HCG we krwi kobiety zaczyna gwałtownie rosnąć, przeciętnie podwaja on swoja ilość we krwi co 48 godzin. Aby potwierdzić wynik domowego testu ciążowego, dobrym pomysłem może być wykonanie badania krwi poziomu hormonu HCG. Być może lekarz wyślę Cię na badanie krwi, aby sprawdzić wartość i przyrost hormonu HCG i tym samym potwierdzić prawidłowy rozwój ciąży na tym etapie. W tym celu lekarz poprosi Cię o wykonanie badania krwi dwukrotnie. Ważne jest, abyś drugie badanie zrobiła dość dokładnie po 48 godzinach od pierwszego badania, tak aby był widoczny przyrost hormonu po dwóch dobach.
W tym tygodniu możesz zacząć odczuwać pierwsze objawy ciąży: uczucie pełniejszych piersi, wrażliwe, czasami nawet bolące piersi (bardziej niż przed miesiączką). Możesz również odczuwać niechęć do zjedzenia czegoś co wcześniej Ci smakowało, potrzebę częstszego oddawania moczu lub większe niż zazwyczaj zmęczenie. W miarę wzrostu poziomu hormonu HCG możesz odczuwać poranne mdłości, które mogą nasilać się w nadchodzących tygodniach.
Wzrasta również poziom progesteronu, hormonu odpowiedzialnego za poprawny rozwój i podtrzymanie ciąży. Później funkcję tę przejmie łożysko, a poziom progesteronu nieznacznie spadnie, co też znacznie wpłynie na poprawę Twojego samopoczucia.
Zrezygnuj z alkoholu i unikaj go przez całą ciążę. Alkohol nawet w minimalnych ilościach może szkodzić Twojemu rozwijającemu się dziecku. "
Gizmo lubi tę wiadomość

-
Gizmo wrote:Ciekawa jestem jakie dziwne zachcianki smakowe przyjdą Naszym Groszkowym Mamusiom

Mi przypomniała się teraz moja. Chleb ze smalcem ze skwarkami i na to dżem truskawkowy
teraz bym tego nie ruszyła a wtedy miód malina w gębie bylo
Mnie w ubiegłym tyg napadło na chleb ze smalcem
Normalnie tego nie jem, ale zjadłam 1 kromkę
Gizmo lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH