Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
eveli_na wrote:Wlasnie wlasnie szumidelko jakie masz długie cykle?
Cykle odkąd obserwuję (od 1,5 roku) mam około 29 dni - czasem kilka miesięcy 28 a potem nagle jeb - 31. Najdłuższy był 35 ale tylko raz i byłam wtedy chora i ślub miałam to stresy
Ogólnie dobijam do 6 tygodnia - zobaczymy co to będzie. Lekarka mi powiedziała, że jak czuję się źle (że mdli i piersi bolą) to dobrze, bo znaczy że hcg rośnie i w ogóle że wszystko gra.
Trochę się martwię, bo ponieważ nie planowaliśmy jeszcze dziecka w tym cyklu - a od następnego - to trochę imprezowałam - tu piwko, tam dwie lampki winka, ech...ale trudno, czasu nie cofnę, co ma być to będzie. Bierzcie ładnie kwas foliowy na wszelki wypadek!
-
nick nieaktualny
-
jest nadzieja kochanaZołza:) wrote:Mi jeszcze nic nie wypłynęło coprawda ale kropeczki z rana sugerują ze coś się dzieję. Czekam tylko czy to będzie delikatne czy od razu Fala :p
moim zdaniem całkiem sensownie to wygląda
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
A u mnie malpa już odpuszczą powoli
co ciekawe po tym castangusie miałam o wiele mniejsze bóle niż zawsze.
Testy owu z allegro zamówione. W przyszłym tygodniu powinny przyjsc. Pójdę jeszcze powtórzyć tą prolaktyne cholerna, a na początku Maja mam wizytę u Giną to zobaczymy co powie.
Jakoś tak ogólnie czuję się strasznie wyluzowana i spokojna co do tego cyklu. Zobaczymy co będzie
Kasia1987, szuflada lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm
-
eveli_na wrote:Szumidelko ja sobie tez pofolgowalam w tym cyklu. A mdli Cie juz?
Bo wychodzi na to ze podobny wypadalby nam termin. Nelly wyliczylo mi na 28.12
Mdli mnie od 3 dni jakoś! Ale tak dziwnie - wszystko jest ok i nagle taka fala mdłości aż do odruchu wymiotnego, bleee. Dzisiaj rano chciałam mężomi śniadanko machnąć - otworzyłam lodówkę a tam cebula rozkrojona - no i po śniadanku
Wiesz, tak na zdrowy rozum - gdyby każdej kobiecie, która pofolgowała jak nie wiedzieła że jest w ciąży, rodziłoby się chore dziecko, to byłoby ich 100 razy więcej. Czytałam, że w do 4-5 tygodnia uszkodzone komórki się samoregenerują. Taki sprytny ten mały organizm
A byłaś już u lekarza? Ja od razu poleciała i widać pęcherzyk ciążowy
-
nick nieaktualny
-
Szumidelko a gdziez. Ja w uk mieszkam. Tu każą mi na patyk sikać u GP a wizyta z usg dopiero w 12 tyg.
Czekam na mdlosci z utęsknieniem, dla mnie byłby to znak ze jest ok, kazda ciąże bujalam sie z wymiotami do 12 tyg. -
Gizmo dobrze mówi, przestań te tampony pchacZołza:) wrote:Najbardzie wnerwia mnie to że się @ tyle spóźnia ... i nagle te kropki
i to że owu akurat na dziś mi wyliczyło @ ;/ wrrr...
na wkładce czy podpasce lepiej bedzie wszystko widać. i nie stresuj się. ja tu za Ciebie kciuki trzymam
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
nick nieaktualny
-
eveli_na wrote:Szumidelko a gdziez. Ja w uk mieszkam. Tu każą mi na patyk sikać u GP a wizyta z usg dopiero w 12 tyg.
Czekam na mdlosci z utęsknieniem, dla mnie byłby to znak ze jest ok, kazda ciąże bujalam sie z wymiotami do 12 tyg.
Ojj, ja wiem, że jeśli chodzi o opiekę kobiety w ciąży to u nas jest super. Biedna jesteś, wyobrażam sobie, ze się wsłuchujesz w siebie jeszcze bardziej niż ja! Trzymam za Ciebie kciuki bardzo bardzo!
A która to Twoja ciąża? -
Szumidełko wrote:Ojj, ja wiem, że jeśli chodzi o opiekę kobiety w ciąży to u nas jest super. Biedna jesteś, wyobrażam sobie, ze się wsłuchujesz w siebie jeszcze bardziej niż ja! Trzymam za Ciebie kciuki bardzo bardzo!
A która to Twoja ciąża?
Wiesz dlatego tez czekam z drugim testem do jutra. Jesli krechą bedzie ciemniejsza to znaczy ze hcg rośnie.
Co do ciąży to w sumie 5ta. -
nick nieaktualny
-
Ja już ostatnio kupiłam w rossmannie ten czulszy test, bo był w promocji
żeby był już w szafce jak przyjdzie pora, ale mam dobre przeczucia co do tego cyklu. Chociaż równocześnie się trochę martwię...
Nats, Kasia1987 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH