SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa witamy..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, jak jest wszystko dobrze, to powiedz prababci, myślę, że bardzo się ucieszy :-D Taki dodatkowy prezencik hehe ;-)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno mi...maz wogole nie zareagowal jak myslalam...to ja nalegalam na dziecko no ale myslalam ze choc troche sie ucieszy..ani nie przytulil, ani nie pocalowal- nic...on chyba nic nie rozumie, mowi "ale to chyba nic pewnego?" Jestem strasznie rozczarowana i zle mi z tym...wyglada na to ze tylko mi na dziecku zalezy....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Smutno mi...maz wogole nie zareagowal jak myslalam...to ja nalegalam na dziecko no ale myslalam ze choc troche sie ucieszy..ani nie przytulil, ani nie pocalowal- nic...on chyba nic nie rozumie, mowi "ale to chyba nic pewnego?" Jestem strasznie rozczarowana i zle mi z tym...wyglada na to ze tylko mi na dziecku zalezy....

Ehhh faceci.. Weź się nie przejmuj. Może reakcja była taka niedowierzająca, bo sam nie wie jak zareagować. Pójdziecie do lekarza, usłyszy serduszko, zobaczy usg i wszystko się zmieni :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita.. Dokładnie.. Jak pójdziecie i zobaczy usg na pewno będzie inaczej..

Allmita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmitka gratuluje !!!! a faceci...wiesz kobieta kocha tego swojego malego pasozytka od momentu dwoch kreseczek..a facet..musi zobaczyc na usg...potem na zywo.. :) wtedy bankowo oszaleje z radosci i bedzie kochal bardzo, bardzo mocno :)

Waldus Groszunio jaki piekny <3 lykaj antybiotyk i szyyybko wracaj do zdrowka :) A slowa Tosia, ze chce sie dolozyc do pieluch i reszty - bezcenne :) kochany :)

eveli_na masz kciuki calego OF :) moze to chwilowe plamienie ... wiesz sa takie tabletki z naturalnym progesteronem albo czyms co ten progesteron wytrwarza w naszym organizmie..poszukaj..nazywaja sie Wild Yam..tzn. ten korzen to wild yam...skoro nie masz ani lutki ani dupka..

skorpionek mozesz nasikac do kubeczka i naniesc na test z porannego moczu kilka kropel :D kazdy twoj test jest tak jakby troche przesikany... :D :d :D sprobuj jutro z rana na spokojnie...beta negatywna wiec nie nastawiaj sie na nic..najwyzej sie milo zaskoczysz jak @ nie przyjdzie :)

Allmita, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ehhh faceci.. Weź się nie przejmuj. Może reakcja była taka niedowierzająca, bo sam nie wie jak zareagować. Pójdziecie do lekarza, usłyszy serduszko, zobaczy usg i wszystko się zmieni :-)

Dzieki dziewczyny..wkurzyl mnie na maksa, teraz juz spi...nawet nie pogadalismy o tym...ciezki czlowiek z mego meza,ech... rozumiem ze jest q szoku ale bwz przesady...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:06

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Dzieki dziewczyny..wkurzyl mnie na maksa, teraz juz spi...nawet nie pogadalismy o tym...ciezki czlowiek z mego meza,ech... rozumiem ze jest q szoku ale bwz przesady...
    Kochana faceci to inny gatunek. Do nich musi dotrzeć. Nie przejmuj się

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingu kochanie łykam antybiotyk grzecznie..

Co do Tosia.. Dziękuję za piękne słowa..

Zawołałam go z mężem na rozmowę.. I mówię że w tej dziurce mieszka dzidziuś.. Jego szczęśliwa mina jest bezcenna <3..ale nic nie było odnośnie mówienia komuś więc nawet nie przyszło mu to do głowy żeby komukolwiek mówić.. I tak ma być..

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa90 wrote:
    Witajcie, jestem Tu nowa.
    Zarejestrowałam się tu, ponieważ szukam wsparcia i cennych rad od osób w podobnej sytuacji:)
    Staram się o dzidziusia już 5 cykli, moje badania wyszły bardzo dobrze, mam prowadzony monitoring cyklu przez ginekolog.
    Przyszły mąż- nie badany na jakość nasienia.
    Jestem już bardzo zestresowana i coraz bardziej zaczynamy się martwić.
    A każdy kolejny @ doprowadza mnie do łez.
    Czy to wszystko przez to że tak bardzo CHCĘ??
    Hej. Wiesz ja się staram.4cykl i wiem.co.czujesz. Psychika jest ważna ale czasem.trudno wrzucić na.luz
    Spokojnie zajdziesz :) jak my wszystkie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa.. Może to za mało.. Ale tutaj z każdym tygodniem zaciąza kolejna z nas.. Choć zapładniacza tu nie ma.. Ale z nami można ładować akumulatory.. A to daje dużo..

• Allmita Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana faceci to inny gatunek. Do nich musi dotrzeć. Nie przejmuj się

No wlasnie poczytalam sobie na necie madre artykuly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    U mnie dzisiaj okropny ból piersi i plecow do tego teraz bole@
    Mam pytanie do dziewczyn które mierzyły tempke też wieczorem jak to wam się kalkulowało z poranną temperatura następnego dnia o ile kresek był spadek lub wzrost ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita ogromne gratulacje. :-)
    Waldi piękna mała kruszynka.zazdroszczę i trzymam kciuki zeby kruszynka się zdrowo rozwijała :)
    Elvi-na trzymam mocno kciuki zeby bylo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 21:45

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja ucichla ale leze.
    Brzuch mniej boli, plecy odpuscily. Czuje ze jak się przeforsuje to zaraz ciągnie. Juz nie jest tak mocno jak wczesniej tera to ogromna ilość śluzu z nitkami. Zobaczymy co będzie jutro.

Szuflada ja staram się nie nosić. Ale podnosilam a to na toaletę a to na krzesło a to cos tam i proszę.. Chyba powinnam odpuścić bo mloda prawie 18kg wazy.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu jaki śliczny maleńki groszek ! Gratulacje ogromne niech zdrowo maluszek rośnie <3

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    U mnie dzisiaj okropny ból piersi i plecow do tego teraz bole@
    Mam pytanie do dziewczyn które mierzyły tempke też wieczorem jak to wam się kalkulowało z poranną temperatura następnego dnia o ile kresek był spadek lub wzrost ????

U mnie jest ogromna różnica pomiędzy rannym mierzeniem a wieczornym. Dzisiaj rano 37,19 teraz jak mierzyłam to 37,88 więc chyba nie ma ogólnej zasady kalkulowania a raczej mam wrażenie że na wieczorną tempkę wpływa aktywność całodniowa. Ile więcej się nalatam to tempka wieksza

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia.. Jaka temperatura.. Wow..

Lekarz do mnie dzisiaj.. Mam nadzieję że nie wozi pani pracowników do pracy?? Yyy.. No nie.. Bo cały czas leżę.. No i tak ma być.. Heh.. A chciałam zapytać czy to ciąża podwyższonego ryzyka.. Ale widać pytanie zbędne..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Sytuacja ucichla ale leze.
    Brzuch mniej boli, plecy odpuscily. Czuje ze jak się przeforsuje to zaraz ciągnie. Juz nie jest tak mocno jak wczesniej tera to ogromna ilość śluzu z nitkami. Zobaczymy co będzie jutro.

Szuflada ja staram się nie nosić. Ale podnosilam a to na toaletę a to na krzesło a to cos tam i proszę.. Chyba powinnam odpuścić bo mloda prawie 18kg wazy.

A za Ciebie kochanie trzymam kciuki <3 Jak stąd do UK..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za Ewelinke trzymam kciuki,ja też! :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ