X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ja właśnie wciagnelam śniadanie u nas dzis na tapecie owsianka z dodatkiem truskawek lub opcjonalnie dla marudzacych z syropem klonowym.
    Natomiast najmlodsza wybrala granole z jogurtem. :D

Do picia kawa ale to w ogóle nie podlega dyskusji, w sensie dla mnie bo dzieci pozostaly przy soku jakblkowymn;)

Ta owsianka jest dosyć popularna :D
    Granola! Ooo, bardzo lubię <3

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja to z nie odczuwam bólu ani uwrażliwienia piersi. Z tym ze ja zwalam to na lata karmienia...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula u nas jeszcze jaglanka z bakaliami często, ja osobiście uwielbiam ;) dzieci mniej ale jak dopakuje słodkości to tez zjedzą ;)

Kz9n.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Anula ja to z nie odczuwam bólu ani uwrażliwienia piersi. Z tym ze ja zwalam to na lata karmienia...

Ja na to nie mogę zwalić, bo nigdy w życiu nie byłam w ciąży ;)

Karolina2787 - brokuły, szpinak, wszelkiego rodzaju sałaty, fasole szparagową - zjem :) Jedynie czego mój żołądek nie jest w stanie przetrawić to jest rukola. Za każdym razem co ją zjem, zdycham...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula to może ja nie powinnam na to zwalać, tylko to taka nasza uroda?

Kz9n.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Anula u nas jeszcze jaglanka z bakaliami często, ja osobiście uwielbiam ;) dzieci mniej ale jak dopakuje słodkości to tez zjedzą ;)

Jaglankę lubię :) Ostatnio jadłam kaszę jaglaną w wersji wytrawnej ;)
    Staram się słodycze zamienić na bakalie, ale różnie to wychodzi... :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Anula to może ja nie powinnam na to zwalać, tylko to taka nasza uroda?

Całkiem możliwe :) Moja starsza siostra jak kiedyś była w ciąży to tylko lekko pobolewały ją piersi, ale tak poza tym to nic nie mówi żeby ją bolały... :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Jaglankę lubię :) Ostatnio jadłam kaszę jaglaną w wersji wytrawnej ;)
    Staram się słodycze zamienić na bakalie, ale różnie to wychodzi... :D

Najlepszy sposób to nie kupować słodyczy tylko np. Bakalie ;) ze względu na dzieci ograniczam mocno ilość syfu cukrowego w domu, ale wiecie np. Chipsy chowam sobie w szafce w sypialni i jem jak śpią :D
    Lubię czasem cos nie do konca zdrowego wciagnac, a dziewczynom jednak proponuje czekoladę prawdziwa, ciasta własnego wypieku albo owoce czy bakalie. W sumie same wybierają owoce co bardzo mnie cieszy.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Całkiem możliwe :) Moja starsza siostra jak kiedyś była w ciąży to tylko lekko pobolewały ją piersi, ale tak poza tym to nic nie mówi żeby ją bolały... :)
    W ciazach owszem sa nabrzmiale i obolale ale poza ciąża i jakimiś ekscesami typu nawal nigdy nie byly wrażliwe. Ale... Ja ponad 6 lat łącznie karmilam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:45

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 - brokuły, szpinak, wszelkiego rodzaju sałaty, fasole szparagową - zjem :) Jedynie czego mój żołądek nie jest w stanie przetrawić to jest rukola. Za każdym razem co ją zjem, zdycham...[/QUOTE]

Ty nie trawisz rukoli a ja z kolei pomidorów ;) mi wystarczy tylko powąchać a już mnie cofa.

Co do piersi i ciąży też się nie wypowiem bo staramy się o pierwszego potomka :) także tutaj evelina jest doświadczona w tym temacie :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wiesz to moje indywidualne doświadczenie. Raczej powiedziałabym ze teraz bardziej ograniczona jestem poznawczo bo piersi calkiem zapomnialy ze mogą coś w cyklu syganlizowac :D

Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że bardziej wrażliwe miałam po owu, teraz też bolą ale jak mocniej dotknę.
    U mnie na śniadanko była parówka :P ale lubię też płatki na mleku, jakieś muesli albo granola :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia j Ciebie to zaraz urosną 3 rozmiary, powiększa i uwidocznia Ci się zyly na piersiach i zciemnieje obwodka sutka :D takie to uroki ciąży :D

Kz9n.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    W ciazach owszem sa nabrzmiale i obolale ale poza ciąża i jakimiś ekscesami typu nawal nigdy nie byly wrażliwe. Ale... Ja ponad 6 lat łącznie karmilam. :D

No moje też nie są jakieś wrażliwe, i od mojej siostry również ;) Takie geny :D Staram się jeść wyłącznie gorzką czekoladę, ale czasami mi moje kochanie robi zapasy mlecznej :D Aczkolwiek i tak stawiam na bakalie, bo je bardzo lubię :) Jak już piekę ciasto to wsypuję białego cukru tylko np. ksylitol :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Karolina2787 - brokuły, szpinak, wszelkiego rodzaju sałaty, fasole szparagową - zjem :) Jedynie czego mój żołądek nie jest w stanie przetrawić to jest rukola. Za każdym razem co ją zjem, zdycham...

Ty nie trawisz rukoli a ja z kolei pomidorów ;) mi wystarczy tylko powąchać a już mnie cofa.

Co do piersi i ciąży też się nie wypowiem bo staramy się o pierwszego potomka :) także tutaj evelina jest doświadczona w tym temacie :)[/QUOTE]

Można powiedzieć, że jedziemy na tym samym wózku :D My z partnerem też staramy się o pierwsze baby :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mleczna najczęściej, gorzka tylko do brownie które w sumie piekę prawie co tydzień. Najłatwiejsze ciasto świata bo to w sumie zakalec :D

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słodycze mam ochotę praktycznie tylko kiedy ma przyjść @ i w trakcie jej trwania to podjadam, później oczywiście niespodzianki na twarzy :/ ale na szczęście nie na długo bo później w ogóle nie mam ochoty na słodkości. A ciast nie piekę bo mój to wcale słodyczy nie lubi ani żadnych ciast dziwny jest jakiś :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Sylwia j Ciebie to zaraz urosną 3 rozmiary, powiększa i uwidocznia Ci się zyly na piersiach i zciemnieje obwodka sutka :D takie to uroki ciąży :D
    Ewelinko żylaste już mam i to bardzo heheh czy ciemne to chyba jeszcze nie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez nie lubi słodyczy ;) oprócz Brownie ;)

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a no wlasnie takie uroki :D

Kz9n.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ