X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ja właśnie wciagnelam śniadanie u nas dzis na tapecie owsianka z dodatkiem truskawek lub opcjonalnie dla marudzacych z syropem klonowym.
    Natomiast najmlodsza wybrala granole z jogurtem. :D

Do picia kawa ale to w ogóle nie podlega dyskusji, w sensie dla mnie bo dzieci pozostaly przy soku jakblkowymn;)

Ta owsianka jest dosyć popularna :D
    Granola! Ooo, bardzo lubię <3

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja to z nie odczuwam bólu ani uwrażliwienia piersi. Z tym ze ja zwalam to na lata karmienia...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula u nas jeszcze jaglanka z bakaliami często, ja osobiście uwielbiam ;) dzieci mniej ale jak dopakuje słodkości to tez zjedzą ;)

Kz9n.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Anula ja to z nie odczuwam bólu ani uwrażliwienia piersi. Z tym ze ja zwalam to na lata karmienia...

Ja na to nie mogę zwalić, bo nigdy w życiu nie byłam w ciąży ;)

Karolina2787 - brokuły, szpinak, wszelkiego rodzaju sałaty, fasole szparagową - zjem :) Jedynie czego mój żołądek nie jest w stanie przetrawić to jest rukola. Za każdym razem co ją zjem, zdycham...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula to może ja nie powinnam na to zwalać, tylko to taka nasza uroda?

Kz9n.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Anula u nas jeszcze jaglanka z bakaliami często, ja osobiście uwielbiam ;) dzieci mniej ale jak dopakuje słodkości to tez zjedzą ;)

Jaglankę lubię :) Ostatnio jadłam kaszę jaglaną w wersji wytrawnej ;)
    Staram się słodycze zamienić na bakalie, ale różnie to wychodzi... :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Anula to może ja nie powinnam na to zwalać, tylko to taka nasza uroda?

Całkiem możliwe :) Moja starsza siostra jak kiedyś była w ciąży to tylko lekko pobolewały ją piersi, ale tak poza tym to nic nie mówi żeby ją bolały... :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Jaglankę lubię :) Ostatnio jadłam kaszę jaglaną w wersji wytrawnej ;)
    Staram się słodycze zamienić na bakalie, ale różnie to wychodzi... :D

Najlepszy sposób to nie kupować słodyczy tylko np. Bakalie ;) ze względu na dzieci ograniczam mocno ilość syfu cukrowego w domu, ale wiecie np. Chipsy chowam sobie w szafce w sypialni i jem jak śpią :D
    Lubię czasem cos nie do konca zdrowego wciagnac, a dziewczynom jednak proponuje czekoladę prawdziwa, ciasta własnego wypieku albo owoce czy bakalie. W sumie same wybierają owoce co bardzo mnie cieszy.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Całkiem możliwe :) Moja starsza siostra jak kiedyś była w ciąży to tylko lekko pobolewały ją piersi, ale tak poza tym to nic nie mówi żeby ją bolały... :)
    W ciazach owszem sa nabrzmiale i obolale ale poza ciąża i jakimiś ekscesami typu nawal nigdy nie byly wrażliwe. Ale... Ja ponad 6 lat łącznie karmilam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:45

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 - brokuły, szpinak, wszelkiego rodzaju sałaty, fasole szparagową - zjem :) Jedynie czego mój żołądek nie jest w stanie przetrawić to jest rukola. Za każdym razem co ją zjem, zdycham...[/QUOTE]

Ty nie trawisz rukoli a ja z kolei pomidorów ;) mi wystarczy tylko powąchać a już mnie cofa.

Co do piersi i ciąży też się nie wypowiem bo staramy się o pierwszego potomka :) także tutaj evelina jest doświadczona w tym temacie :)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wiesz to moje indywidualne doświadczenie. Raczej powiedziałabym ze teraz bardziej ograniczona jestem poznawczo bo piersi calkiem zapomnialy ze mogą coś w cyklu syganlizowac :D

Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że bardziej wrażliwe miałam po owu, teraz też bolą ale jak mocniej dotknę.
    U mnie na śniadanko była parówka :P ale lubię też płatki na mleku, jakieś muesli albo granola :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia j Ciebie to zaraz urosną 3 rozmiary, powiększa i uwidocznia Ci się zyly na piersiach i zciemnieje obwodka sutka :D takie to uroki ciąży :D

Kz9n.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    W ciazach owszem sa nabrzmiale i obolale ale poza ciąża i jakimiś ekscesami typu nawal nigdy nie byly wrażliwe. Ale... Ja ponad 6 lat łącznie karmilam. :D

No moje też nie są jakieś wrażliwe, i od mojej siostry również ;) Takie geny :D Staram się jeść wyłącznie gorzką czekoladę, ale czasami mi moje kochanie robi zapasy mlecznej :D Aczkolwiek i tak stawiam na bakalie, bo je bardzo lubię :) Jak już piekę ciasto to wsypuję białego cukru tylko np. ksylitol :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Karolina2787 - brokuły, szpinak, wszelkiego rodzaju sałaty, fasole szparagową - zjem :) Jedynie czego mój żołądek nie jest w stanie przetrawić to jest rukola. Za każdym razem co ją zjem, zdycham...

Ty nie trawisz rukoli a ja z kolei pomidorów ;) mi wystarczy tylko powąchać a już mnie cofa.

Co do piersi i ciąży też się nie wypowiem bo staramy się o pierwszego potomka :) także tutaj evelina jest doświadczona w tym temacie :)[/QUOTE]

Można powiedzieć, że jedziemy na tym samym wózku :D My z partnerem też staramy się o pierwsze baby :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mleczna najczęściej, gorzka tylko do brownie które w sumie piekę prawie co tydzień. Najłatwiejsze ciasto świata bo to w sumie zakalec :D

Kz9n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słodycze mam ochotę praktycznie tylko kiedy ma przyjść @ i w trakcie jej trwania to podjadam, później oczywiście niespodzianki na twarzy :/ ale na szczęście nie na długo bo później w ogóle nie mam ochoty na słodkości. A ciast nie piekę bo mój to wcale słodyczy nie lubi ani żadnych ciast dziwny jest jakiś :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Sylwia j Ciebie to zaraz urosną 3 rozmiary, powiększa i uwidocznia Ci się zyly na piersiach i zciemnieje obwodka sutka :D takie to uroki ciąży :D
    Ewelinko żylaste już mam i to bardzo heheh czy ciemne to chyba jeszcze nie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez nie lubi słodyczy ;) oprócz Brownie ;)

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a no wlasnie takie uroki :D

Kz9n.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ