Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:musisz szybciutko zaczać brać dostinex...
szkoda że nie zbadałaś ft4 .. bo TSH niby jest okey ale nie wiemy jak wygląda wolna tyroksyna a ona często lecz nie zawsze powoduje wysoką prolaktyne
Pewnie dziś dostane skierowanie. I recepte...
No to załapałam doła... -
A masz tam gdzieś LH kochana?
Bo to się bada TSH do LH, ich stosunek jest najważniejszy.
Witaj w klubie dziołszek z podwyższoną prolaktyną :* Nie smutaj.
Moja gin powiedziała, że nie wyklucza to owulki, ale że ją zaburza, wiec i tak możesz być w ciązy :*33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane

-
Kim87 wrote:to jeszcze o niczym nie świadczy zrób rano.
Głowa do góry skoro nie ma ciotki jest nadzieja. Zrób bete jak chcesz mieć pewność
W tamtym cyklu tez zrobiłam test wczesniej bo czekałam za okresem i tez byl negatyw a później w 14dniu fazy lutealnej dostałam okres. Miałam nadzieje bo to juz 17dzien wysokich temp.
Kim87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zołza ja mialam prolaktyny 1003
zbili mi w kilka tygodni... a wszytskoe własnie przez tarczyce mimo ze TSH było w normie..
taki wynik u mnie nazwali już hiperprolaktynemią
już gdzieś pisała że podejrzewali mikrogruczolaka przysadki... i dużo nie brakowało a szła bym na RM przysadki.,..
Zołza:) lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
nikola2877 wrote:Juz po. Niestety negatywny

Smutam z Tobą... Ale nie wszystko stracone. Tak, jak kobietki piszą, zrób z porannego :* póki nie ma @ to nie jest to stracone!
Zołza:) lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.

-
nick nieaktualny
-
Zołza, jakiego doła! zobacz, już wiemy co jest nie tak i czemu się nie udawało wcześniej. szybciutko to zbijesz i będziecie działać. wszystko będzie okej, to nie jest usterka nie do naprawienia
Kasia1987 lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
ja jak zrobiłam ten pierwszy test co po kilku h wyszedł to mnie szlag trafiał, a widzisz to o niczym nie świadczyło.nikola2877 wrote:W tamtym cyklu tez zrobiłam test wczesniej bo czekałam za okresem i tez byl negatyw a później w 14dniu fazy lutealnej dostałam okres. Miałam nadzieje bo to juz 17dzien wysokich temp.
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
wg metody Rotzra za ciążę możemy uważać 18 dni i więcej podwyższonej temperaturynikola2877 wrote:W tamtym cyklu tez zrobiłam test wczesniej bo czekałam za okresem i tez byl negatyw a później w 14dniu fazy lutealnej dostałam okres. Miałam nadzieje bo to juz 17dzien wysokich temp.
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Zołza dostaniesz co trzeba i będzie dobrze nie smutaj bo zawsze to lepiej wiedzieć niz nie wiedzieć co dolega! :*
Nikola test rób z porannego moczu bo teraz nawet jak jesteś w ciąży to może być za niskie stężenie.
Szuflada jedz na IP i powiedz co jest grane, nie wiem na co czekasz? Walcz o swoje szczęście bo będziesz potem żałować że mogłaś coś zrobić a nie zrobiłaś, my Ci niestety nie pomożemy, możemy tylko wesprzeć :*
Gaduaaa kurcze Tobie też coś chciałam powiedzieć i mi z głowy wypadło muszę znaleźć posta :p
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
szuflada wrote:Zołza, jakiego doła! zobacz, już wiemy co jest nie tak i czemu się nie udawało wcześniej. szybciutko to zbijesz i będziecie działać. wszystko będzie okej, to nie jest usterka nie do naprawienia

Dokładnie. To się wyreguluje!
Może już zaczniesz coś na to brać, a ja jeszcze będę czkała tydzień do badania.
A poza tym napisałam Ci, że gin mi powiedziała, że prolaktyna nie "blokuje" ale rozregulowuje owulacje. Masz ładne dwufazowe cykle, więc myślę, że i tak jajko się robi. JA z wyższą prolaktyną byłam w piątek na usg i wyszło cudne jajo. Niczym jajo dinozaura
Kim87, Sylwia91 lubią tę wiadomość

-
hi hi szukajSylwia91 wrote:Zołza dostaniesz co trzeba i będzie dobrze nie smutaj bo zawsze to lepiej wiedzieć niz nie wiedzieć co dolega! :*
Nikola test rób z porannego moczu bo teraz nawet jak jesteś w ciąży to może być za niskie stężenie.
Szuflada jedz na IP i powiedz co jest grane, nie wiem na co czekasz? Walcz o swoje szczęście bo będziesz potem żałować że mogłaś coś zrobić a nie zrobiłaś, my Ci niestety nie pomożemy, możemy tylko wesprzeć :*
Gaduaaa kurcze Tobie też coś chciałam powiedzieć i mi z głowy wypadło muszę znaleźć posta :p
może coś o szyjce? owulacji? bo pisałam przed chwilą o tym
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Aha Zozol!
Dobrze, żeś to zbadała, bo ta prolaktyna może powodować poronienia!
Widzisz! Jakbyś nie wiedziała i zaszła, to mogłaby być tragedia a tak sobie to zbijesz i będziesz mamuśka cacy jak malowana
Zołza:), Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH