X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cesarkę mam teraz zapewnioną z racji uciapanej szyjki :)
    O ile uda mi się jeszcze zaciążyć

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam przy najstarszej syndrom nie dotykaj mojego dziecka :D hahaha malo nie pogryzłam :P
    Cyrk na kółkach.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo a szyjka czemu ciachnieta?
    U mnie tez cesarka na bank. Nawet nie będę dyskutować ;)
    O ile uda mi się zaciazyc i donosić. Ofc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:38

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas przeglądania Twojej galerii strasznie mnie zainteresowała ta chusta do noszenia dziecka. Skąd pomysł na to wzięłaś?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Gizmo a szyjka czemu ciachnieta?
    U mnie tez cesarka na bank. Nawet nie będę dyskutować ;)
    O ile uda mi się zaciazyc i donosić. Ofc.

Gizmo kilkadziesiąt stron wstecz tłumaczyła..

Ja od 28 tc leżałam. W 34 trafiłam na oddział ze skurczami i tydzień czasu leżałam. Po powrocie do domu modlilismy się żeby do 37 tc wytrzymał więc leżing i nic więcej. To i nie dziwota że nie miałam siły.. A poród 2 godziny..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w skrócie to miałam infekcję Hpv i zła cytologia, potem wycinki i badania no i wyciąć musieli. Lekarz powiedział, że miesiąc później bym się zgłosiła i już raczysko by było.
    Założyłam nowy wątek z pytaniem jak badać taki kikut szyjki ale nikt jeszcze nie raczył odpowiedzieć

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo chusta hmm, pomyśl z racji nieodkladalnosci córki drugiej ;) wózek gryzl w dupke wiec zaczelam szukac innego rozwiązania. I tak pojawily sie chusty. I wsiaklam... Nadal donaszam moja 3latke ale juz sporadycznie bardzo ;) wygoda to jedno, drugie wolne ręce a byly mi potrzebne ;) trzy bezpieczeństwo dziecka wiec cisza i spokój. Poza tym ja mocno Wierze w rodzicielstwo bliskości noszenie, lulanie, tulenie spanie razem, długie karmienie. Ogólnie mam nasrane ba tym punkcie ;) ach no i pieluchy wielo ;) w sensie wielorazowe. Obie mlodsze nie uzywaly pampersów ;)

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldhauzer a to inna historia jak musialas leżeć to zrozumiale.

Gizmo rozumiem. Czyli ewentualnie czeka Cie peesar? Czy sa dobrej myśli ze szyjka wytrzyma?

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Gizmo kilkadziesiąt stron wstecz tłumaczyła..

Ja od 28 tc leżałam. W 34 trafiłam na oddział ze skurczami i tydzień czasu leżałam. Po powrocie do domu modlilismy się żeby do 37 tc wytrzymał więc leżing i nic więcej. To i nie dziwota że nie miałam siły.. A poród 2 godziny..
    Mnie też już ostrzegli, że w razie czego to od 20tyg leżenie mnie czeka.
    Porody szybkie miałam:I godzina, II 15 min że ledwo do szpitala dojechałam a III koło 30 min

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Gizmo chusta hmm, pomyśl z racji nieodkladalnosci córki drugiej ;) wózek gryzl w dupke wiec zaczelam szukac innego rozwiązania. I tak pojawily sie chusty. I wsiaklam... Nadal donaszam moja 3latke ale juz sporadycznie bardzo ;) wygoda to jedno, drugie wolne ręce a byly mi potrzebne ;) trzy bezpieczeństwo dziecka wiec cisza i spokój. Poza tym ja mocno Wierze w rodzicielstwo bliskości noszenie, lulanie, tulenie spanie razem, długie karmienie. Ogólnie mam nasrane ba tym punkcie ;) ach no i pieluchy wielo ;) w sensie wielorazowe. Obie mlodsze nie uzywaly pampersów ;)
    Mamy coś wpólnego :) ja cała trójkę do 2 lat karmiłam, też ze mną spali i także tetry używałam :D ale o chuście bym w życiu nie pomyślała. NAjstarszego aby trochę w nosidełku z przodu nosiłam ale króciutko.
    Wspominali o tym pesarze ale też twierdzą, że szyjka bez żadnych blizn czy zrostów, że ladnie wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:51

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo nosidelko wisiadelko to zloooo:D edukuj sie chustowo w razie czego pytaj podpowiem dopowiem ;) warto :D ja karmilam po 2,5r :D szaleństwo. Tylko srodkowa krócej no sama zrezygnowala.
    Ach a pieluchy to wiesz kiedys tetra a teraz luksusy kolorowe cudniaste w obsłudze latwe jak pampki :D

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko zaciąże to na pewno dopytam o tą chustę. :)
    Ja dzieciostwo swoje na siłę musiałam odzwyczajać od cyca bo nic innego jeść ni pić nie chciały. Martwiłam się, że anemii dostaną jakieś jak tylko na cycu byli. Szalona badania im robiłam i okazało się, że widocznie im mleko moje starcza. Żadno z moich pociech smoka nie ssało, nie wiedziało co to butelka :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu jesteś?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciarnia :D

Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Mnie też już ostrzegli, że w razie czego to od 20tyg leżenie mnie czeka.
    Porody szybkie miałam:I godzina, II 15 min że ledwo do szpitala dojechałam a III koło 30 min

Kochana ja większość akcji porodowej miałam w domu 24 godziny wcześniej. Wtedy zaczęły się skurcze ale ustały. A że napatrzyłam się na oddziale na takie co po skurczach się uspokoiły i wracały do domu to ja dopiero na następny dzień po południu pojechałam jak mi czop odpadł bo wcześniej miałam skurcze ale się uspokoiły do momentu odejścia czopu. Wtedy na spokojnie wzięłam prysznic bo było 30 stopni na dworze i dopiero do szpitala. No. Tak to wyglądało. Podeszłam na spokojnie.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina wołasz dziewczyny??? :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jestem he he he

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochana ja większość akcji porodowej miałam w domu 24 godziny wcześniej. Wtedy zaczęły się skurcze ale ustały. A że napatrzyłam się na oddziale na takie co po skurczach się uspokoiły i wracały do domu to ja dopiero na następny dzień po południu pojechałam jak mi czop odpadł bo wcześniej miałam skurcze ale się uspokoiły do momentu odejścia czopu. Wtedy na spokojnie wzięłam prysznic bo było 30 stopni na dworze i dopiero do szpitala. No. Tak to wyglądało. Podeszłam na spokojnie.
    Dzielna kobietka :)
    Nigdy nie potrafiłam sobie wyobrazić jak można rodzić kilkanaście godzin

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo nieee wyganiam je spać :D
    A dzieciarnia to bylo slowo na podsumowanie dzieciowo maluchowo cyckowym spraw. :D

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu dlugo trwalo kurczę.

U mnie pierwszy migiem 6 rano odeszly wody skurcze zaczely sie na dobre kolo 9-10 a 11.45 mloda die wyklula.

Kz9n.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ