X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dzieki Paczek - ja bardzo boje sie miec taka nadzieje a wykres znow mnie zwodzi... Juz sobie obiecywalam ze sie jarac nie bede to skoczylo jak szalone... Zawsze zeby narobic nadzieje a pptem mi dokopac :p

Ajj...to jest najgorsze jak człowiek sie nastawi....najara jak głupi....a pozniej nic z tego nie ma
    Ale łatwo sie mowi....ja sama nakręcam sie na przeróżne rzeczy a pozniej tylko rozczarowanie i płacz....
    Nie fajne uczucie....wiem cos o tym....a co miesiąc mowie sobie luz....bedzie co ma byc.....wiec zobaczymy teraz co bedzie ;)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie...
    Dlatego wole sie nie ekscytowac choc tli sie ciagle nadzieja.
    Gaduaaa tule... U mnie bywalo roznie - czasem mialam spadek przed czasem w trakcie a raz nawet dopiero po okresie...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dokladnie...
    Dlatego wole sie nie ekscytowac choc tli sie ciagle nadzieja.
    Gaduaaa tule... U mnie bywalo roznie - czasem mialam spadek przed czasem w trakcie a raz nawet dopiero po okresie...
    no właśnie dziwne bo mi spada przeważnie jak @ dostaje.. takie coś mi się nie zdarzyło.. ale ale nic zobaczymy co to... pewno @ wisi w powietrzu.. choć przejżałam galerię wykresów i znalazłam kilka podobnych do mojego a jeden nawet taki sam owulacja 18dc... i w 12dpo spadek o ponad 0,2 stopnie potem wzrost i w 14dc groszek ! TAK ! MARZENIE ! chciałabym... ale pewnie u mnie takiego zakończenia nie będzie ...

Kasia1987, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie dziwne bo mi spada przeważnie jak @ dostaje.. takie coś mi się nie zdarzyło.. ale ale nic zobaczymy co to... pewno @ wisi w powietrzu.. choć przejżałam galerię wykresów i znalazłam kilka podobnych do mojego a jeden nawet taki sam owulacja 18dc... i w 12dpo spadek o ponad 0,2 stopnie potem wzrost i w 14dc groszek ! TAK ! MARZENIE ! chciałabym... ale pewnie u mnie takiego zakończenia nie będzie ...

Kochana trzymam kciuki ,zeby byl groszek :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Gdzie tam.. Czuję się malpowo...
    A ta znowu... ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;) widzę gwarno tu. Trzymam kciuki za was

Gaduaaa, Pączek lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A ta znowu... ;)
    hahaha a Ta swoje :D
    uparta dziołcha :D hah

Kasia1987, Kim87 lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha komedia z Wami :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa bo ja widzę tam bardzo ładny wykres ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.mi.znow temp wariuje tylko wroce I testy owu w ruch pojda :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dzis w nocy znow plamilam ale rano zrobili usg i jest ok. Misiu juz sie rusza. Ordynator poaiedziala ze tak czeesto jest jak łożysko sie tworzy i naczynka pękają..ale najpierw wystraszyla ze zrobi usg i podejmie decyzje co dalej..a że jest ok.. Na razie leżeć..

Prosze o kciuki dla Tosia bo o 10.20 ma casting zorganizowany przez Rybke Minimini.

Tuliska lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Gaduaaa bo ja widzę tam bardzo ładny wykres ;)
    no piękny... z 37.09 dziś zaliczyłam spadek na 36,79... 0,3 stopnia w dół... tosz to porażka po całości

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Witam. Dzis w nocy znow plamilam ale rano zrobili usg i jest ok. Misiu juz sie rusza. Ordynator poadziala ze tak czeesto jest jak łożysko sie tworzy i naczynka pękają..ale najpierw wystraszyla ze zrobi usg i podejmie decyzje co dalej..a że jest ok.. Na razie leżeć..

Prosze o kciuki dla Tosia bo o 10.20 ma casting zorganizowany przez Rybke Minimini.
    ważne że mają wszytsko pod kontrolą.. trzeba mieć nadzieje w takim razie że jak się łożysko utworzy to plamienie minie..
    oczywiście trzymam kciuki za Tosia :) a co to za casting?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi ciesze sie bardzo ze groszunio ok!!

16uddqk34v2bfw3k.png

• Caro Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Smutam się już od wczoraj, temp w dół, samopoczucie raczej jak na @. Wszystko już przesądzone. No i znowu milion pytań w mojej głowie.. "dlaczego?" cykle w normie, owu jest, tarczyca uregulowana, spadek na zagnieżdżenie jest, więc co jest nie tak.. Już nawet nie mam ochoty na jakiekolwiek badania nasienia.. Zmęczyło mnie te pół roku. Bardzo. Muszę ten szalony pociąg przystopować i zastanowić się co dalej...

Trzymam kciuki za Ciebie Kasia <3
    Gaduaaa, wiesz co bym chciała napisać. Trzymaj się <3
    Waldi, kciuki za Groszka i za Tosia <3

Miłego dnia Dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:12

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Smutam się już od wczoraj, temp w dół, samopoczucie raczej jak na @. Wszystko już przesądzone. No i znowu milion pytań w mojej głowie.. "dlaczego?" cykle w normie, owu jest, tarczyca uregulowana, spadek na zagnieżdżenie jest, więc co jest nie tak.. Już nawet nie mam ochoty na jakiekolwiek badania nasienia.. Zmęczyło mnie te pół roku. Bardzo. Muszę ten szalony pociąg przystopować i zastanowić się co dalej...

Miłego dnia Dziewczyny <3
    też powoli zaczynam sobie zadawać te pytania... już mojemy dzis mówilam że jak teraz ten @ przyjdzie to drukuje wykresy i idę do lekarza zrobić badania hormonów... bo to jest aż niemożliwe.. wstrzelać się owulację, potwierdzoną testami owu, temp, śluzem , wykresy ładne i znowu nic... no szok...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ważne że mają wszytsko pod kontrolą.. trzeba mieć nadzieje w takim razie że jak się łożysko utworzy to plamienie minie..
    oczywiście trzymam kciuki za Tosia :) a co to za casting?
    Kanał Mini mini plus szuka dzieci do nowego programu.sam znalazl info o castingu i chcial.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kanał Mini mini plus szuka dzieci do nowego programu.sam znalazl info o castingu i chcial.
    oo to super że jest taki otwarty i odważny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,

Waldi, kciuki za Groszka i za Tosia <3

Miłego dnia Dziewczyny <3[/QUOTE

Nadal trzymam kciuki żeby Ci się udało. <3

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro i Gaduaaa ja czuje to samo co Wy...
    Co do Ciebie Caro to jestem w szoku... Twoj wykres zaprzecza wszystkim prawom fizyki a raczej biologii... To jest niemozliwe jak dla mnie, objawy - pewniak... Spadek jak z bajki za nim skok... Nosz kurde!!!;(

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ