X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziadkowi zdiagnozowali jakiś niecały rok temu czerniaka IV stopnia... zoperowali go (brzuch) i zrobili resekcje węzłów chłonnych z obu pach... biopsja pokazała przerzuty... chcieli go dać na raditerapię i chemię celowaną ale nagle stracił czucie w lewej nodze... i trafił do szpitala z objawami niewielkieog udaru.... okazało się po 5 tomografach w przeciągu 2 miesięcy że lekki udar przyćmił przerzuty czerniaka do mózgu... i pod koniec kwietnia wycięli mu "kilka" guzków od 0,2cm do 2,5cm, w piątek przyszedł wynik histop. z tych wycinków i się okazało że to też czerniak.. no i dziś pruliśmy do jego onkolog z wynikami i powiedziała.. właśnie o.. co powiedziała... no i zasugerowała żeby go zbarać do domu.. i tak własnie dziś chcę zaproponować załatwienie hopspicjum domowego z rehabilitacją w domu...

Bardzo dobry pomysł. Z rehabilitacją nie powinno być problemu. Moja Mama miała w domku masaże. Ważne, żeby hospicjum było sprawdzone. Czerniak... wspólczuję. Straszne dziadostwo. Chemia, uporczywe leczenie, nie jest zawsze dobrym pomysłem. Widziałam osoby, u których chemia przyspieszała odejście. W dużo gorszej kondycji. Obstawcie Dziadka nutridrinkami, żeby nie doszło do wyniszczenia nowotworowego.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ja czasem odpowiadałam na przykład teściowej: mamo, ja ci do łóżka nie zaglądam więc prosze o to samo :P
    ze śmiechem, ale w pięty szło :)

Prze pewien czas teście nas tak męczyli, zwłaszcza teść po dwóch głębszych..
    Powiedziałam mężowi, że jeśli nie przestaną, to powiem im wreszcie żeby zostawili moją macicę w spokoju. Na szczęście chyba mąż z nimi pogadał i się skończyło ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Znajomy mojego Męża, po narodzinach syna, powiedział do niego tak: jak Ci się kiedyś trafi możliwość bycia ojcem (spojrzenie w moją stronę), to polecam być przy porodzie.
    To mąż mojej cudnej znajomej, pytającej mnie o adopcję...

Ludzie z klasą!!! Nic dodać, nic ująć. :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Prze pewien czas teście nas tak męczyli, zwłaszcza teść po dwóch głębszych..
    Powiedziałam mężowi, że jeśli nie przestaną, to powiem im wreszcie żeby zostawili moją macicę w spokoju. Na szczęście chyba mąż z nimi pogadał i się skończyło ;)
    te teście to najgorsze. co oni myślą, ze chcą wnuka bardziej niż Ty dziecka ?
    pewnie jakby mogli, to by Cię sami zapłodnili hehe :P

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    asz ty ;) heheh

pewnie że mam milion wspomnień... najgorzej że to człwoiek o złotym sercu... takich co by sami nie zjedzą a innym oddadzą dziś już mało...

wierzę że w lipcu jeszcze go zobaczę.. bardzo wierzę.. :)

z resztą on teraz ma sie całkiem dobrze... uczy się chodzić, właściwie już powolutku sobie drepta... ma mocny, silny głos... jakby przestał myśleć o raku a skupił się na tym żeby zaczać znowu normalnie chodzić, dużo ćwiczy kurczę aż żal pomyśleć że nic wiećej się nie da zrobić..

Gaduaa bardzo mi przykro.
    Sama niedawno przeżyłam stratę babci. Wiem jak to boli, zwłaszcza gdy jest to cudowna osoba. Trzeba mieć nadzieję i najważniejsze, aby wiedział jak bardzo jest kochany.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    te teście to najgorsze. co oni myślą, ze chcą wnuka bardziej niż Ty dziecka ?
    pewnie jakby mogli, to by Cię sami zapłodnili hehe :P

Szuflada w samo sedno!!! :D

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie ta mała wredna Zołza zniknęła, i nawet się ze mną nie przywitała?? :)

Tissaia lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ludzie z klasą!!! Nic dodać, nic ująć. :/

A potem pytania, czemu P.nas nie odwiedza? Czemu nie macie dla nas czasu?

Tym bardziej boli, że wiedzieli, jaką mamy sytuację. Moja Mama chora na raka, mój Tato to inwalida, więc cała opieka spadła na nas. Ciężko było myśleć o potomstwie, gdy człowiek godzinami co tydzień przez ponad rok siedział na onkologii...

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Bardzo dobry pomysł. Z rehabilitacją nie powinno być problemu. Moja Mama miała w domku masaże. Ważne, żeby hospicjum było sprawdzone. Czerniak... wspólczuję. Straszne dziadostwo. Chemia, uporczywe leczenie, nie jest zawsze dobrym pomysłem. Widziałam osoby, u których chemia przyspieszała odejście. W dużo gorszej kondycji. Obstawcie Dziadka nutridrinkami, żeby nie doszło do wyniszczenia nowotworowego.
    sorry że pytam ale pani doktor mamy wśród nas? czym się zajmujesz?

mam sprawdzone hopspicjum w Gdyni.. dwóch dziadków tam miałam jednego mojego i drugiego mojego męża dziadka.. do tego mojej przyjaciółki mama pracuje właśnie w hopisjum domowym

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Gaduaa bardzo mi przykro.
    Sama niedawno przeżyłam stratę babci. Wiem jak to boli, zwłaszcza gdy jest to cudowna osoba. Trzeba mieć nadzieję i najważniejsze, aby wiedział jak bardzo jest kochany.
    dziekuję....

najgorzej że ja w Irlandii a Oni w Polsce... to jest strasznie ale strasznie dołujące

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa.. Cóż mogę powiedzieć.. Łatwcie co sie da a w lipcu sie jeszcze zobaczycie. Wierzę w tio bardzo mocno.

AniaŁ.. Mam siostre cioteczna ktora w zeszlym roku starcila ciaze po roku staran.. Teraz walcza dalej ale sa na skraju zalamania.. Lekarze nie daja im szans.. Za miesiac czekają ją badania za 2500 zl.. Domyslam sie jak im ciezko.. I patrzac na innych mimo iż mnie ona wspierala nie wie o mojej ciazy.. Wiem że przyjdzie moment ze sie dwie i mimo ze bedzie okazywac radosc bedzie jej jeszcze bardziej przykro.. Ale na razie nic jej nie mowie bo sama walczę o utrzymanie swojego..

Nie wiem czy wiecie ale to meczarnia dla mnie leżec tak samemu w szpitalu bo nikt nie wie o ciazy... Ale czasem trzeba sie przemeczyc.. Lepsze to niz glupie pytania jak tam ciaza?? No tak pewnie zagrożona.. Dam rade sama..

Gaduaaa, Kim87 lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu ja mam właśnie przyjaciółkę, która ma problemy z tą całą płodnością i widze, że strasznie mi zazdrości. nie mogłam jej nie powiedziec o ciąży, nie potrafiłabym. w dodatku jej partner nie za bardzo chce mieć już dziecko. więc wiem o co Ci chodzi...głupio mi mówić jej, ze wszystko ok, że serduszko bije i tak dalej, bo wiem, że jej przykro

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    sorry że pytam ale pani doktor mamy wśród nas? czym się zajmujesz?

mam sprawdzone hopspicjum w Gdyni.. dwóch dziadków tam miałam jednego mojego i drugiego mojego męża dziadka.. do tego mojej przyjaciółki mama pracuje właśnie w hopisjum domowym

Zdecydowanie nie pani dr ;) Mam Mamę z rakiem jajnika. 4 lata obecności na forach onkologicznych zrobiły swoje.

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Zdecydowanie nie pani dr ;) Mam Mamę z rakiem jajnika. 4 lata obecności na forach onkologicznych zrobiły swoje.
    O jejka współczuję w takim razie

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nie w temacie
    Poszłam pobiegać a tu forum zyje pełna para :)
    Musze sie wykapać i bede nadrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:25

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziekuję....

najgorzej że ja w Irlandii a Oni w Polsce... to jest strasznie ale strasznie dołujące

Gdybyś mogła, to przecież byłabyś z nim, on na pewno to wie. Dziadek też by raczej nie chciał, żebyś wywróciła swoje życie do góry nogami i wszystko jemu poświęciła. Starsze osoby często właśnie żyją szczęściem najbliższych.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Gaduaa.. Cóż mogę powiedzieć.. Łatwcie co sie da a w lipcu sie jeszcze zobaczycie. Wierzę w tio bardzo mocno.

AniaŁ.. Mam siostre cioteczna ktora w zeszlym roku starcila ciaze po roku staran.. Teraz walcza dalej ale sa na skraju zalamania.. Lekarze nie daja im szans.. Za miesiac czekają ją badania za 2500 zl.. Domyslam sie jak im ciezko.. I patrzac na innych mimo iż mnie ona wspierala nie wie o mojej ciazy.. Wiem że przyjdzie moment ze sie dwie i mimo ze bedzie okazywac radosc bedzie jej jeszcze bardziej przykro.. Ale na razie nic jej nie mowie bo sama walczę o utrzymanie swojego..

Nie wiem czy wiecie ale to meczarnia dla mnie leżec tak samemu w szpitalu bo nikt nie wie o ciazy... Ale czasem trzeba sie przemeczyc.. Lepsze to niz glupie pytania jak tam ciaza?? No tak pewnie zagrożona.. Dam rade sama..

To też nie jest tak, że każdej ciężarnej zazdroszczę i jak się dowiem, że ktoś jest w ciąży, to wypłakuję się w poduszkę. To bardziej jest takie uczucie presji otoczenia. Czyli myślenie o tym, kto sobie coś o mnie pomyśli ;) Najgorzej właśnie w rodzinie. I jedynie ogarnia mnie zniecierpliwienie.
    Ja bardzo się cieszę z wszystkich dzieciaczków koleżanek, cieszę się że żona kuzyna jest w ciąży, bardzo się cieszę, że Wy jesteście w ciąży :D Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku :) Chcę słuchać o Waszych bolączkach, o lepszych i gorszych stronach ciąży, bo wierzę, że niedługo też zagroszkuję i będę bogatsza w Wasze doświadczenia :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z doskoku! Ja tylko na chwilę bo zabiegana jestem ale zaglądam i czytam Was czasami.

Gaduaaa widziałam Twój wykres.. No no! Wygląda jak zagnieżdżenie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    A ja znowu nie w temacie
    Poszłam pobiegać a tu forum zyje pełna para :)
    Musze sie wykapać i bede nadrabiać :)

Jeju...biegałam przez ostatnie kilka lat. Przerwałam w zimie, bo bieganie w Krakowie w zimie to nie jest dobry pomysł, a teraz nie mogę się zmusić :/

Pączek może mnie zmotywujesz? ;) Jaki dystans robisz? Często biegasz?

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c6457ce3be3.jpg

Podkusilo mnie zeby zrobić jeszcze jeden test owulacyjny i Takie cos wyszlo

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ