X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) rzuciłam okiem na forum będąc w pracy i widziałam ze mam mnóstwo stron do nadrobienia. Strasznie mi przykro z powodu strachu koleżanki, sama przechodzę podobna w rodzinie. Ehhh :( dzisiaj byłam na badaniach, ktore wykupiłam w pakiecie, bo było taniej. Mam wrażenie, ze mój lekarz lekceważy mój problem z zajściem wiec biorę to na własna rękę. I duzo Was czytam zeby zrozumiec. Dzisiaj juz drugi dzien jak mam kremowy wodnisty śluz i nagle patrze a tu taka zbitka sluzu gęstego ale rozciagliwego. Jak jakiś czop. Wiecie co to oznacza?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się często takie coś zdarzało przed ciążą i teraz też, nie przywiązuje do tego większej uwagi, nie przejmuj tym :* :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Mam prośbę o interpretację wyników badania:

2 faza cyklu, 8 albo 9 dpo:
    Progesteron 16,19 ng/ml
    Prolaktyna:
    1 pobranie 23,4 ng/ml
    2 pobranie po godzinie po metoclopramidzie 144,3 ng/ml

Przepraszam, że wbiłam tu bez ładu i składu.
    Wydaje mi sie, że nie jest źle? Ale nie wiem czy za dużo nie wzrosło o tej tabletce?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jeju...biegałam przez ostatnie kilka lat. Przerwałam w zimie, bo bieganie w Krakowie w zimie to nie jest dobry pomysł, a teraz nie mogę się zmusić :/

Pączek może mnie zmotywujesz? ;) Jaki dystans robisz? Często biegasz?

Wracaj do biegania :) Endorfinki działają :) leżę zmęczona ale z bananem na buzi :)
    Ja nie biegam długo bo ok. 9 miesięcy - zaczynałam od bieżni. Teraz jest pogoda super to po parku biegam.
    Dystanse robie różne - to zależy od nastroju,zmęczenia,siły itp ale jak patrze na zestawienia to tak 5-7km zdarzało się i 8-10km :)
    A staram sie biegać co drugi dzień - chyba że jestem w delegacji, albo wychodzę mega zmęczona z pracy to wtedy kolejny dzień :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witamy się z doskoku! Ja tylko na chwilę bo zabiegana jestem ale zaglądam i czytam Was czasami.

Gaduaaa widziałam Twój wykres.. No no! Wygląda jak zagnieżdżenie :)

Heja
    Jak tam się czujesz ?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    To też nie jest tak, że każdej ciężarnej zazdroszczę i jak się dowiem, że ktoś jest w ciąży, to wypłakuję się w poduszkę. To bardziej jest takie uczucie presji otoczenia. Czyli myślenie o tym, kto sobie coś o mnie pomyśli ;) Najgorzej właśnie w rodzinie. I jedynie ogarnia mnie zniecierpliwienie.
    Ja bardzo się cieszę z wszystkich dzieciaczków koleżanek, cieszę się że żona kuzyna jest w ciąży, bardzo się cieszę, że Wy jesteście w ciąży :D Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku :) Chcę słuchać o Waszych bolączkach, o lepszych i gorszych stronach ciąży, bo wierzę, że niedługo też zagroszkuję i będę bogatsza w Wasze doświadczenia :)

No ja się kochana domyślam tylko patrze ns to z pozycji tej ktorej sie udalo i moge tylko gdybac jsk inni ktorzy sie starają bez skutku moga sie czuc.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witamy się z doskoku! Ja tylko na chwilę bo zabiegana jestem ale zaglądam i czytam Was czasami.

Gaduaaa widziałam Twój wykres.. No no! Wygląda jak zagnieżdżenie :)

Kurka.. Nie wiedxziałam że leżakowanie wymaga biegania.. Hehrhr

Sylwia91 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Wracaj do biegania :) Endorfinki działają :) leżę zmęczona ale z bananem na buzi :)
    Ja nie biegam długo bo ok. 9 miesięcy - zaczynałam od bieżni. Teraz jest pogoda super to po parku biegam.
    Dystanse robie różne - to zależy od nastroju,zmęczenia,siły itp ale jak patrze na zestawienia to tak 5-7km zdarzało się i 8-10km :)
    A staram sie biegać co drugi dzień - chyba że jestem w delegacji, albo wychodzę mega zmęczona z pracy to wtedy kolejny dzień :)

Czuję że motywacja rozchodzi mi się po kościach :) Dzisiaj niestety nie mam czasu, ale myślę że jutro to będzie ten dzień :D

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Czuję że motywacja rozchodzi mi się po kościach :) Dzisiaj niestety nie mam czasu, ale myślę że jutro to będzie ten dzień :D
    To trzymam kciuki żeby Ci się jutro udało :) Jak bym miała bliżej to mogłybyśmy razem pobiegać ;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro odpalam swoją hulajnogę ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasiu :)

Wszystko w porzadku ;)
    Progesteron ładny bo koło 17 powinien być.
    Prolaktyna też spadła, a wzrosła tylko 6 razy więc jest w miarę ok ;) Niepokalanek mozesz sobie łykac ;)

Ciekawe co to u mnie będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:08

Kasia1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa kochanie strasznie mi przykro ale wiesz co? Skoro dziadek tak drepta i silny głos ma to nie poddał się. Psychika może zdziałać cuda. Zobaczysz jeszcze nie raz sie zobaczycie ;) wierzę w to;)

Gaduaaa, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadułka przykro mi kochana :( Ale dziadzius nadal jest z wami ;) cały czas możesz do niego zadzwonić, popytać, pocieszyć :) najważniejsze żeby dziadek wiedział ze macie jeszcze nadzieję, że kochacie, że tęsknicie, ze wspieracie <3 to napewno doda mu troszke czasu <3 zobaczysz go jeszcze, wierzę w to całym serduchem :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:07

Gaduaaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Gaduaaa kochanie strasznie mi przykro ale wiesz co? Skoro dziadek tak drepta i silny głos ma to nie poddał się. Psychika może zdziałać cuda. Zobaczysz jeszcze nie raz sie zobaczycie ;) wierzę w to;)
    dziękuję... za słowa wsparcia i pociechy...
    jest mi dziś bardzoo smutno

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gadułka przykro mi kochana :( Ale dziadzius nadal jest z wami ;) cały czas możesz do niego zadzwonić, popytać, pocieszyć :) najważniejsze żeby dziadek wiedział ze macie jeszcze nadzieję, że kochacie, że tęsknicie, ze wspieracie <3 to napewno doda mu troszke czasu <3 zobaczysz go jeszcze, wierzę w to całym serduchem :*
    wszyscy go pocieszają jak mogą.. i nadal wierzymy ze to jeszcze potrwa.. że to nie koniec... jutro będę do niego dzwonić pogadać.. :)

Tuliska lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kurka.. Nie wiedxziałam że leżakowanie wymaga biegania.. Hehrhr
    Mialam na myśli ostatnie dni! :P hehe, dzisiaj faktycznie leżenie mam na tapecie :D

Gaduaaa przykro mi z powodu dziadka, dopiero doczytałam... :( :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziękuję... za słowa wsparcia i pociechy...
    jest mi dziś bardzoo smutno
    Wiem kochanie tule cie mocno ;:-*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam sobie galerie wykresów ciążowych i sie podlamalam swoim. Wzrost temp o 0,2 - 0,3 to chyba mało obiecujące? Co wpływa na wys tempki w II fazie?

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:
    Przeglądałam sobie galerie wykresów ciążowych i sie podlamalam swoim. Wzrost temp o 0,2 - 0,3 to chyba mało obiecujące? Co wpływa na wys tempki w II fazie?
    Chyba poziom progesteronu :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy wystepuje owulacja, wytwarza się progesteron i to on właśnie tempke podnosi i sugeruje że owu rzeczywiście była ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ