X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) rzuciłam okiem na forum będąc w pracy i widziałam ze mam mnóstwo stron do nadrobienia. Strasznie mi przykro z powodu strachu koleżanki, sama przechodzę podobna w rodzinie. Ehhh :( dzisiaj byłam na badaniach, ktore wykupiłam w pakiecie, bo było taniej. Mam wrażenie, ze mój lekarz lekceważy mój problem z zajściem wiec biorę to na własna rękę. I duzo Was czytam zeby zrozumiec. Dzisiaj juz drugi dzien jak mam kremowy wodnisty śluz i nagle patrze a tu taka zbitka sluzu gęstego ale rozciagliwego. Jak jakiś czop. Wiecie co to oznacza?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się często takie coś zdarzało przed ciążą i teraz też, nie przywiązuje do tego większej uwagi, nie przejmuj tym :* :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Mam prośbę o interpretację wyników badania:

2 faza cyklu, 8 albo 9 dpo:
    Progesteron 16,19 ng/ml
    Prolaktyna:
    1 pobranie 23,4 ng/ml
    2 pobranie po godzinie po metoclopramidzie 144,3 ng/ml

Przepraszam, że wbiłam tu bez ładu i składu.
    Wydaje mi sie, że nie jest źle? Ale nie wiem czy za dużo nie wzrosło o tej tabletce?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jeju...biegałam przez ostatnie kilka lat. Przerwałam w zimie, bo bieganie w Krakowie w zimie to nie jest dobry pomysł, a teraz nie mogę się zmusić :/

Pączek może mnie zmotywujesz? ;) Jaki dystans robisz? Często biegasz?

Wracaj do biegania :) Endorfinki działają :) leżę zmęczona ale z bananem na buzi :)
    Ja nie biegam długo bo ok. 9 miesięcy - zaczynałam od bieżni. Teraz jest pogoda super to po parku biegam.
    Dystanse robie różne - to zależy od nastroju,zmęczenia,siły itp ale jak patrze na zestawienia to tak 5-7km zdarzało się i 8-10km :)
    A staram sie biegać co drugi dzień - chyba że jestem w delegacji, albo wychodzę mega zmęczona z pracy to wtedy kolejny dzień :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witamy się z doskoku! Ja tylko na chwilę bo zabiegana jestem ale zaglądam i czytam Was czasami.

Gaduaaa widziałam Twój wykres.. No no! Wygląda jak zagnieżdżenie :)

Heja
    Jak tam się czujesz ?

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    To też nie jest tak, że każdej ciężarnej zazdroszczę i jak się dowiem, że ktoś jest w ciąży, to wypłakuję się w poduszkę. To bardziej jest takie uczucie presji otoczenia. Czyli myślenie o tym, kto sobie coś o mnie pomyśli ;) Najgorzej właśnie w rodzinie. I jedynie ogarnia mnie zniecierpliwienie.
    Ja bardzo się cieszę z wszystkich dzieciaczków koleżanek, cieszę się że żona kuzyna jest w ciąży, bardzo się cieszę, że Wy jesteście w ciąży :D Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku :) Chcę słuchać o Waszych bolączkach, o lepszych i gorszych stronach ciąży, bo wierzę, że niedługo też zagroszkuję i będę bogatsza w Wasze doświadczenia :)

No ja się kochana domyślam tylko patrze ns to z pozycji tej ktorej sie udalo i moge tylko gdybac jsk inni ktorzy sie starają bez skutku moga sie czuc.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witamy się z doskoku! Ja tylko na chwilę bo zabiegana jestem ale zaglądam i czytam Was czasami.

Gaduaaa widziałam Twój wykres.. No no! Wygląda jak zagnieżdżenie :)

Kurka.. Nie wiedxziałam że leżakowanie wymaga biegania.. Hehrhr

Sylwia91 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Wracaj do biegania :) Endorfinki działają :) leżę zmęczona ale z bananem na buzi :)
    Ja nie biegam długo bo ok. 9 miesięcy - zaczynałam od bieżni. Teraz jest pogoda super to po parku biegam.
    Dystanse robie różne - to zależy od nastroju,zmęczenia,siły itp ale jak patrze na zestawienia to tak 5-7km zdarzało się i 8-10km :)
    A staram sie biegać co drugi dzień - chyba że jestem w delegacji, albo wychodzę mega zmęczona z pracy to wtedy kolejny dzień :)

Czuję że motywacja rozchodzi mi się po kościach :) Dzisiaj niestety nie mam czasu, ale myślę że jutro to będzie ten dzień :D

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Czuję że motywacja rozchodzi mi się po kościach :) Dzisiaj niestety nie mam czasu, ale myślę że jutro to będzie ten dzień :D
    To trzymam kciuki żeby Ci się jutro udało :) Jak bym miała bliżej to mogłybyśmy razem pobiegać ;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro odpalam swoją hulajnogę ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasiu :)

Wszystko w porzadku ;)
    Progesteron ładny bo koło 17 powinien być.
    Prolaktyna też spadła, a wzrosła tylko 6 razy więc jest w miarę ok ;) Niepokalanek mozesz sobie łykac ;)

Ciekawe co to u mnie będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:08

Kasia1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa kochanie strasznie mi przykro ale wiesz co? Skoro dziadek tak drepta i silny głos ma to nie poddał się. Psychika może zdziałać cuda. Zobaczysz jeszcze nie raz sie zobaczycie ;) wierzę w to;)

Gaduaaa, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadułka przykro mi kochana :( Ale dziadzius nadal jest z wami ;) cały czas możesz do niego zadzwonić, popytać, pocieszyć :) najważniejsze żeby dziadek wiedział ze macie jeszcze nadzieję, że kochacie, że tęsknicie, ze wspieracie <3 to napewno doda mu troszke czasu <3 zobaczysz go jeszcze, wierzę w to całym serduchem :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:07

Gaduaaa lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Gaduaaa kochanie strasznie mi przykro ale wiesz co? Skoro dziadek tak drepta i silny głos ma to nie poddał się. Psychika może zdziałać cuda. Zobaczysz jeszcze nie raz sie zobaczycie ;) wierzę w to;)
    dziękuję... za słowa wsparcia i pociechy...
    jest mi dziś bardzoo smutno

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gadułka przykro mi kochana :( Ale dziadzius nadal jest z wami ;) cały czas możesz do niego zadzwonić, popytać, pocieszyć :) najważniejsze żeby dziadek wiedział ze macie jeszcze nadzieję, że kochacie, że tęsknicie, ze wspieracie <3 to napewno doda mu troszke czasu <3 zobaczysz go jeszcze, wierzę w to całym serduchem :*
    wszyscy go pocieszają jak mogą.. i nadal wierzymy ze to jeszcze potrwa.. że to nie koniec... jutro będę do niego dzwonić pogadać.. :)

Tuliska lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kurka.. Nie wiedxziałam że leżakowanie wymaga biegania.. Hehrhr
    Mialam na myśli ostatnie dni! :P hehe, dzisiaj faktycznie leżenie mam na tapecie :D

Gaduaaa przykro mi z powodu dziadka, dopiero doczytałam... :( :*

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziękuję... za słowa wsparcia i pociechy...
    jest mi dziś bardzoo smutno
    Wiem kochanie tule cie mocno ;:-*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam sobie galerie wykresów ciążowych i sie podlamalam swoim. Wzrost temp o 0,2 - 0,3 to chyba mało obiecujące? Co wpływa na wys tempki w II fazie?

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:
    Przeglądałam sobie galerie wykresów ciążowych i sie podlamalam swoim. Wzrost temp o 0,2 - 0,3 to chyba mało obiecujące? Co wpływa na wys tempki w II fazie?
    Chyba poziom progesteronu :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy wystepuje owulacja, wytwarza się progesteron i to on właśnie tempke podnosi i sugeruje że owu rzeczywiście była ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ