Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
rzuciłam okiem na forum będąc w pracy i widziałam ze mam mnóstwo stron do nadrobienia. Strasznie mi przykro z powodu strachu koleżanki, sama przechodzę podobna w rodzinie. Ehhh
dzisiaj byłam na badaniach, ktore wykupiłam w pakiecie, bo było taniej. Mam wrażenie, ze mój lekarz lekceważy mój problem z zajściem wiec biorę to na własna rękę. I duzo Was czytam zeby zrozumiec. Dzisiaj juz drugi dzien jak mam kremowy wodnisty śluz i nagle patrze a tu taka zbitka sluzu gęstego ale rozciagliwego. Jak jakiś czop. Wiecie co to oznacza?
-
Hej kobietki!
Mam prośbę o interpretację wyników badania:
2 faza cyklu, 8 albo 9 dpo:
Progesteron 16,19 ng/ml
Prolaktyna:
1 pobranie 23,4 ng/ml
2 pobranie po godzinie po metoclopramidzie 144,3 ng/ml
Przepraszam, że wbiłam tu bez ładu i składu.
Wydaje mi sie, że nie jest źle? Ale nie wiem czy za dużo nie wzrosło o tej tabletce?33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
AniaŁ123 wrote:Jeju...biegałam przez ostatnie kilka lat. Przerwałam w zimie, bo bieganie w Krakowie w zimie to nie jest dobry pomysł, a teraz nie mogę się zmusić
Pączek może mnie zmotywujesz?Jaki dystans robisz? Często biegasz?
Wracaj do bieganiaEndorfinki działają
leżę zmęczona ale z bananem na buzi
Ja nie biegam długo bo ok. 9 miesięcy - zaczynałam od bieżni. Teraz jest pogoda super to po parku biegam.
Dystanse robie różne - to zależy od nastroju,zmęczenia,siły itp ale jak patrze na zestawienia to tak 5-7km zdarzało się i 8-10km
A staram sie biegać co drugi dzień - chyba że jestem w delegacji, albo wychodzę mega zmęczona z pracy to wtedy kolejny dzieńAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:To też nie jest tak, że każdej ciężarnej zazdroszczę i jak się dowiem, że ktoś jest w ciąży, to wypłakuję się w poduszkę. To bardziej jest takie uczucie presji otoczenia. Czyli myślenie o tym, kto sobie coś o mnie pomyśli
Najgorzej właśnie w rodzinie. I jedynie ogarnia mnie zniecierpliwienie.
Ja bardzo się cieszę z wszystkich dzieciaczków koleżanek, cieszę się że żona kuzyna jest w ciąży, bardzo się cieszę, że Wy jesteście w ciążyTrzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku
Chcę słuchać o Waszych bolączkach, o lepszych i gorszych stronach ciąży, bo wierzę, że niedługo też zagroszkuję i będę bogatsza w Wasze doświadczenia
No ja się kochana domyślam tylko patrze ns to z pozycji tej ktorej sie udalo i moge tylko gdybac jsk inni ktorzy sie starają bez skutku moga sie czuc.AniaŁ123 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Sylwia91 wrote:Witamy się z doskoku! Ja tylko na chwilę bo zabiegana jestem ale zaglądam i czytam Was czasami.
Gaduaaa widziałam Twój wykres.. No no! Wygląda jak zagnieżdżenie
Kurka.. Nie wiedxziałam że leżakowanie wymaga biegania.. HehrhrSylwia91 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Pączek wrote:Wracaj do biegania
Endorfinki działają
leżę zmęczona ale z bananem na buzi
Ja nie biegam długo bo ok. 9 miesięcy - zaczynałam od bieżni. Teraz jest pogoda super to po parku biegam.
Dystanse robie różne - to zależy od nastroju,zmęczenia,siły itp ale jak patrze na zestawienia to tak 5-7km zdarzało się i 8-10km
A staram sie biegać co drugi dzień - chyba że jestem w delegacji, albo wychodzę mega zmęczona z pracy to wtedy kolejny dzień
Czuję że motywacja rozchodzi mi się po kościachDzisiaj niestety nie mam czasu, ale myślę że jutro to będzie ten dzień
-
AniaŁ123 wrote:Czuję że motywacja rozchodzi mi się po kościach
Dzisiaj niestety nie mam czasu, ale myślę że jutro to będzie ten dzień
Jak bym miała bliżej to mogłybyśmy razem pobiegać
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Hej Kasiu
Wszystko w porzadku
Progesteron ładny bo koło 17 powinien być.
Prolaktyna też spadła, a wzrosła tylko 6 razy więc jest w miarę okNiepokalanek mozesz sobie łykac
Ciekawe co to u mnie będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:08
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa kochanie strasznie mi przykro ale wiesz co? Skoro dziadek tak drepta i silny głos ma to nie poddał się. Psychika może zdziałać cuda. Zobaczysz jeszcze nie raz sie zobaczycie
wierzę w to;)
Gaduaaa, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Gadułka przykro mi kochana
Ale dziadzius nadal jest z wami
cały czas możesz do niego zadzwonić, popytać, pocieszyć
najważniejsze żeby dziadek wiedział ze macie jeszcze nadzieję, że kochacie, że tęsknicie, ze wspieracie
to napewno doda mu troszke czasu
zobaczysz go jeszcze, wierzę w to całym serduchem :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:07
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Gaduaaa kochanie strasznie mi przykro ale wiesz co? Skoro dziadek tak drepta i silny głos ma to nie poddał się. Psychika może zdziałać cuda. Zobaczysz jeszcze nie raz sie zobaczycie
wierzę w to;)
jest mi dziś bardzoo smutnoFabianCyprian
Tymuś
-
Tuliska wrote:Gadułka przykro mi kochana
Ale dziadzius nadal jest z wami
cały czas możesz do niego zadzwonić, popytać, pocieszyć
najważniejsze żeby dziadek wiedział ze macie jeszcze nadzieję, że kochacie, że tęsknicie, ze wspieracie
to napewno doda mu troszke czasu
zobaczysz go jeszcze, wierzę w to całym serduchem :*
Tuliska lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś