X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    AniaŁ mi dzisiaj babcia zadzwoniła, ze koleżanka z dzieciństwa urodziła dziś 2 dziecko, jej siostra też ma dwóch chłopców, a na mnie to działa tak, jakby zaraz mnie wszyscy porównywali. Bardzo im życzę, ale zawsze takie wiadomości mnie pogrążają, bo sobie uświadamiam, na jakim jestem etapie...
    Dziś nie mam za fajnego humoru tak w ogóle.

PS. Wyników hormonów jeszcze brak...

Właśnie ostatnio dobiła mnie informacja, że żona mojego kuzyna jest w drugiej ciąży. Mieli ślub miesiąc po nas. Mam wrażenie, że wszyscy z rodziny są tak trochę zawstydzeni jak mówią w moim towarzystwie o ich pierwszej córeczce, która jest oczywiście kochana i uwielbiam ją, a druga ciąża to jakiś temat tabu...
    A najgorzej jest w rodzinie po stronie męża, tam jest masa dzieci. Wszyscy kuzyni już mają po kilkoro. My już nawet do nich nie jeździmy, bo nie chcemy wysłuchiwać "a wy kiedy", "a co się tak dziadujecie"...ble..ble...

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Jestem w trakcie 5 cyklu.
    Mam lekko podwyższone lh i prolaktynę. Dzisiaj mają być wyniki prolaktyny w 2 fazie cyklu. Mimo tego owulację mam normalnie, potwierdziłam sobie monitoringiem w tym cyklu. Więc de facto jeszcze nie wiem w czym problem.

Kasik, pewnie w tym, że człowiek za bardzo się spina i za mocno chce. Tylko jak tu się nie spinać... heh

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zdziwiłam, 4 dzień i właściwie po m@łpie. Szybko poszło ;)
    Ale jakoś na ten miesiąc odpuszczam intensywne działania... będzie, co ma być. Tym bardziej, że w owulkę mamy gości na gdańskiej kawalerce. I się nie da serduszkować ;(

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Tutaj wszystkie chętne do rozmów, jak któraś wie, to na pewno Ci odpowie :)

Potwierdzam!!! Nawet nie spodziewałam się takich reakcji na moje rozterki :) A ja też bardzo chętnie pomogę, w miarę moich możliwości i wiedzy :) :*

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ... mam podobnie. Każda praktycznie bliższa znajoma z dzieciątkiem. Rodzeństwo też. Chociaż tutaj nie ma się co dziwić, starsze o 8, 5 lat. Teściowa łypie okiem, jakbyśmy z kosmosu byli. Sama jest lekarzem, ma 4 dzieci. Słyszę, że o...30 na karku, czas się zebrać.

Jej córka starała się 2-3 cykle. Moje bratowe w ciągu pół roku zagroszkowały. U nas 2 cykl w plecy, 3 nie zapowiada się w ogóle dobrze... heh... zaczęłam już unikać ludzi.

KOleżanka, która zwie się moją przyjaciółką, zapytała mnie ostatnio, co jak nie będziemy mogli mieć dzieci. Adopcja? Hehh...

0b52cec6da.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśnie ostatnio dobiła mnie informacja, że żona mojego kuzyna jest w drugiej ciąży. Mieli ślub miesiąc po nas. Mam wrażenie, że wszyscy z rodziny są tak trochę zawstydzeni jak mówią w moim towarzystwie o ich pierwszej córeczce, która jest oczywiście kochana i uwielbiam ją, a druga ciąża to jakiś temat tabu...
    A najgorzej jest w rodzinie po stronie męża, tam jest masa dzieci. Wszyscy kuzyni już mają po kilkoro. My już nawet do nich nie jeździmy, bo nie chcemy wysłuchiwać "a wy kiedy", "a co się tak dziadujecie"...ble..ble...
    ludzie czasami totalnie nie myślą z takimi pytaniami. znam to. matki i teściowe poobrażane bo już by chciały wnuki, pytanie rodziny przy jakiejś uroczystości i takie tam. czy naprawdę trzeba kazdemu z osobna się żalić, że się starasz i jeszcze nie wychodzi? masakra. a co jesli w ogole byście nie chcieli dzieci?? w końcu nie każdy musi o tym marzyć.

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    AniaŁ... mam podobnie. Każda praktycznie bliższa znajoma z dzieciątkiem. Rodzeństwo też. Chociaż tutaj nie ma się co dziwić, starsze o 8, 5 lat. Teściowa łypie okiem, jakbyśmy z kosmosu byli. Sama jest lekarzem, ma 4 dzieci. Słyszę, że o...30 na karku, czas się zebrać.

Jej córka starała się 2-3 cykle. Moje bratowe w ciągu pół roku zagroszkowały. U nas 2 cykl w plecy, 3 nie zapowiada się w ogóle dobrze... heh... zaczęłam już unikać ludzi.

KOleżanka, która zwie się moją przyjaciółką, zapytała mnie ostatnio, co jak nie będziemy mogli mieć dzieci. Adopcja? Hehh...
    że słucham? trzeci cykl się starasz a tu już pytania o adopcję? :P chyba troszkę za wcześnie się zmartwiła ta Twoja przyjaciółka :P

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja dostałam potwornie złe informacje z Polski... Onkolog dziadka nie chcę już go leczyć.. i powiedziała żeby zabrać go do domu (jest obecnie na oddziale reahbilitacyjnym -uczy się chodzić po operacji mózgu) bo w razie zgonu żeby był wśród bliskich....
    jestem totalnie... ale to totalnie załamana.................................
    kochana, strasznie mi przykro :( a Ty będziesz wracała do polski, zeby byc przy nim?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    że słucham? trzeci cykl się starasz a tu już pytania o adopcję? :P chyba troszkę za wcześnie się zmartwiła ta Twoja przyjaciółka :P

Otóż to... gdyby nie mąż, to bym chyba w depresję wpadła

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochana, strasznie mi przykro :( a Ty będziesz wracała do polski, zeby byc przy nim?
    byłam na 4 dni 2 tyg temu się z Nim zobaczyć.. teraz lecę 16lipca... mam nadzieję że jeszcze go zobaczę... :( to straszne

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja dostałam potwornie złe informacje z Polski... Onkolog dziadka nie chcę już go leczyć.. i powiedziała żeby zabrać go do domu (jest obecnie na oddziale reahbilitacyjnym -uczy się chodzić po operacji mózgu) bo w razie zgonu żeby był wśród bliskich....
    jestem totalnie... ale to totalnie załamana.................................

Bardzo mi przykro. Siedzę mocno w sprawach onkologicznych. Skoro nie chcą leczyć, po co zrobili operację? NIe wiem, jaki jest stan Twojego Dziadka. Jest za słaby na chemię, na radioterapię, czy rozsiew nie do opanowania? Zorganizujcie hospicjum stacjonarne. Będzie przychodzić pielęgniarka, lekarz. Ważne, żeby dziadek nie cierpiał

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ludzie czasami totalnie nie myślą z takimi pytaniami. znam to. matki i teściowe poobrażane bo już by chciały wnuki, pytanie rodziny przy jakiejś uroczystości i takie tam. czy naprawdę trzeba kazdemu z osobna się żalić, że się starasz i jeszcze nie wychodzi? masakra. a co jesli w ogole byście nie chcieli dzieci?? w końcu nie każdy musi o tym marzyć.

Właśnie nie wiem jak się wtedy zachowywać. Czy utrzymywać, że to nasza decyzja, czy mówić, że tak samo wychodzi.
    Kiedyś mój kuzyn po pijaku zaczął mi mówić, że jak mój mąż nie wie jak to się robi, to on mu wytłumaczy :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    byłam na 4 dni 2 tyg temu się z Nim zobaczyć.. teraz lecę 16lipca... mam nadzieję że jeszcze go zobaczę... :( to straszne
    oczywiście, że straszne i nie ma na to dobrego pocieszenia. możesz się za to cieszyć, że miałas dziadka tak długo i zostanie Ci z pewnością mnóstwo cudownych wspomnień. Ja do dziś uwielbiam wspominac mojego dziadka i mówić mężowi, że nigdy nie bedzie tak świetnym mężem jak moj dziadek dla babci :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśnie nie wiem jak się wtedy zachowywać. Czy utrzymywać, że to nasza decyzja, czy mówić, że tak samo wychodzi.
    Kiedyś mój kuzyn po pijaku zaczął mi mówić, że jak mój mąż nie wie jak to się robi, to on mu wytłumaczy :/

Znajomy mojego Męża, po narodzinach syna, powiedział do niego tak: jak Ci się kiedyś trafi możliwość bycia ojcem (spojrzenie w moją stronę), to polecam być przy porodzie.
    To mąż mojej cudnej znajomej, pytającej mnie o adopcję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 16:35

0b52cec6da.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    ja czasem odpowiadałam na przykład teściowej: mamo, ja ci do łóżka nie zaglądam więc prosze o to samo :P
    ze śmiechem, ale w pięty szło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 16:35

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się każdy dziwi, JESZCZE dziecka nie macie, a jak byliśmy po ślubie... ja 23 lata, P. 24, to słyszeliśmy... nacieszcie się sobą, nie ładujcie się od razu w pieluchy...

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Bardzo mi przykro. Siedzę mocno w sprawach onkologicznych. Skoro nie chcą leczyć, po co zrobili operację? NIe wiem, jaki jest stan Twojego Dziadka. Jest za słaby na chemię, na radioterapię, czy rozsiew nie do opanowania? Zorganizujcie hospicjum stacjonarne. Będzie przychodzić pielęgniarka, lekarz. Ważne, żeby dziadek nie cierpiał
    dziadkowi zdiagnozowali jakiś niecały rok temu czerniaka IV stopnia... zoperowali go (brzuch) i zrobili resekcje węzłów chłonnych z obu pach... biopsja pokazała przerzuty... chcieli go dać na raditerapię i chemię celowaną ale nagle stracił czucie w lewej nodze... i trafił do szpitala z objawami niewielkieog udaru.... okazało się po 5 tomografach w przeciągu 2 miesięcy że lekki udar przyćmił przerzuty czerniaka do mózgu... i pod koniec kwietnia wycięli mu "kilka" guzków od 0,2cm do 2,5cm, w piątek przyszedł wynik histop. z tych wycinków i się okazało że to też czerniak.. no i dziś pruliśmy do jego onkolog z wynikami i powiedziała.. właśnie o.. co powiedziała... no i zasugerowała żeby go zbarać do domu.. i tak własnie dziś chcę zaproponować załatwienie hopspicjum domowego z rehabilitacją w domu...

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Teraz się każdy dziwi, JESZCZE dziecka nie macie, a jak byliśmy po ślubie... ja 23 lata, P. 24, to słyszeliśmy... nacieszcie się sobą, nie ładujcie się od razu w pieluchy...
    taaa, bo dzisiaj to tak jest ze kazdy wiek na urodzenie dziecka jest podejrzany :)
    20 lat- za młodzi, najpierw szkoła
    25- ślub i nacieszcie się sobą!
    30- kariera teraz powinna byc najwazniejsza
    40- o kurczę...jeszcze dzieci nie macie??? teraz to już za późno...
    tak zazwyczaj mówią ludzie :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    oczywiście, że straszne i nie ma na to dobrego pocieszenia. możesz się za to cieszyć, że miałas dziadka tak długo i zostanie Ci z pewnością mnóstwo cudownych wspomnień. Ja do dziś uwielbiam wspominac mojego dziadka i mówić mężowi, że nigdy nie bedzie tak świetnym mężem jak moj dziadek dla babci :)
    asz ty ;) heheh

pewnie że mam milion wspomnień... najgorzej że to człwoiek o złotym sercu... takich co by sami nie zjedzą a innym oddadzą dziś już mało...

wierzę że w lipcu jeszcze go zobaczę.. bardzo wierzę.. :)

z resztą on teraz ma sie całkiem dobrze... uczy się chodzić, właściwie już powolutku sobie drepta... ma mocny, silny głos... jakby przestał myśleć o raku a skupił się na tym żeby zaczać znowu normalnie chodzić, dużo ćwiczy kurczę aż żal pomyśleć że nic wiećej się nie da zrobić..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    asz ty ;) heheh

pewnie że mam milion wspomnień... najgorzej że to człwoiek o złotym sercu... takich co by sami nie zjedzą a innym oddadzą dziś już mało...

wierzę że w lipcu jeszcze go zobaczę.. bardzo wierzę.. :)

z resztą on teraz ma sie całkiem dobrze... uczy się chodzić, właściwie już powolutku sobie drepta... ma mocny, silny głos... jakby przestał myśleć o raku a skupił się na tym żeby zaczać znowu normalnie chodzić, dużo ćwiczy kurczę aż żal pomyśleć że nic wiećej się nie da zrobić..
    na pewno zdążysz się z nim zobaczyć, pogadac a nawet pośmiac :) człowieka o złotym sercu tym bardziej zapamiętasz na dłuuuugo :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ