X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Kasiu chcialabym bardzo zeby to byl grosiunio u ciebie aaale miej gdzies tam w glowie z tylu, ze to moze byc wina luteiny, stresu, pogody, nowych butow...nie wiem czego jeszcze :D

lepiej sie nie nastawiac i milo zaskoczyc :)

Wlasnie na groszka sie nie nastawiam.
    Chce juz miec malpe, ciagle jej szukam po majtach, juz bym chciala nowego cykla zaczac :)
    A franca nie przychodzi i marnuje moj czas.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    jeśli macie większy budżet do rozplanowania to możecie mu urządzić w jakimś kinder parku :P pracowałam kiedyś w takim miejscu, dzieciaki mają czas na zabawę, czas na różne gry z animatorkami i czas na jedzenie :P w wielu miejscach można sobie wybrac, czy chcesz urodziny tematyczne, na przykład z krainy lodu, jakies pirackie albo księżniczkowe. jedzenie i picie zapewnia to miejsce, jedynie Ty kupujesz tort (dzieci zazwyczaj jedza go mało i resztę rodzice zabierają do domu).

Też o tym myślałam.. W domu nie dam rady.. Sama.. U nas w sali zabaw dla dzieci można.. Tylko trza zrobić śledztwo gdzie taniej..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Też o tym myślałam.. W domu nie dam rady.. Sama.. U nas w sali zabaw dla dzieci można.. Tylko trza zrobić śledztwo gdzie taniej..
    Ciocia Google wszystko Ci powie ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski z hashimoto, sa tu jakieś? chciałam zapytać jak ta chorobę się rozpoznaje, jak leczy i tak dalej.

Zołza:) lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    no jasne, a potem jeszcze tyle sprzątania w domu by było. na takiej sali zabaw mozna zostawić dzieciaki same albo siedziec sobie i pić kawkę

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ i Gaduaaa mają H. Jeśli dobrze pamiętam.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa siedzi w krzakach

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa podziel się wiedza kochana :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaaaa wyjdz z krzakow :D

szuflada ja wiem, ze sie robi antyTPO i antyTG - te dwa przeciwciala i na podstawie ich oraz USG wykrywa sie hashi

plus TSH, ft4 i ft3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez chcialabym blizniaki :D dziewczynke i chlopca :D
    pomarzyc mozna a do tego czasu mam zamiar szalec! :D

Caro lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    tez chcialabym blizniaki :D dziewczynke i chlopca :D
    pomarzyc mozna a do tego czasu mam zamiar szalec! :D
    ja nie weim co Wy wszystkie z tymi bliźniakami! :D
    przecież to dwa razy więcej roboty :P chociaż plus- dwójka dzieci a ciąża, mdłości, zawroty głowy, opuchnięte nogi tylko raz ;D

Zołza:), Kim87 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    laski z hashimoto, sa tu jakieś? chciałam zapytać jak ta chorobę się rozpoznaje, jak leczy i tak dalej.
    diagnoza hashimoto polega na obecnoście przeciwciał tarczycowych w krwi.. jest to badanie antyTPO i antyTG.. do tego obraz z USG może potwierdzić :)
    jak się leczy... bierze sie tabsy właściwie do końca życia.. ja jestem na euthyroxie i letroxie od 6 lat :) co więcej chcesz wiedzieć?
    podejrzewasz u siebie?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym nie pogardziła bliźniakami :P

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś..
    umieram na ból głowy.. chyba ciśnienie jest do tyłka...
    musiała kupić mojemu starszemu ocharaniacze i getry do gry w piłę, jutro mają turniej u siebie w klubie :) ostatnio dostali łomot na wyjeździe hhih

i zaczęli oboje moi trenować Taekwondo :) cieszę się bo im się bardzoooo spodobało !!
    wcześniej F. trenował 1,5 roku Judo.. ale jak się przenieśliśmy do Irl nie mogłam namierzyć blisko żadnego fajnego miejsca z Judo więc zobaczymy jak im z tym Takewondo pójdzie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    diagnoza hashimoto polega na obecnoście przeciwciał tarczycowych w krwi.. jest to badanie antyTPO i antyTG.. do tego obraz z USG może potwierdzić :)
    jak się leczy... bierze sie tabsy właściwie do końca życia.. ja jestem na euthyroxie i letroxie od 6 lat :) co więcej chcesz wiedzieć?
    podejrzewasz u siebie?
    dzięki kochana :) u siebie nie, to info dla przyjaciółki :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho.. Moja doopcia mała dzwoniła że wraca z Ptak Outlet... Dałam mamie kasę żeby mu coś kupiła.. Podobno kupiła..

Kim87, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Oho.. Moja doopcia mała dzwoniła że wraca z Ptak Outlet... Dałam mamie kasę żeby mu coś kupiła.. Podobno kupiła..
    a co to ten Ptak Outlet?

• Caro Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, no to a kszy a kszy aby szybko te mdłości minęły. I wiesz, no ja też mogę oddać Ci kilka nadprogramowych kg :-)

Ogólnie poczytałam trochę w necie i w tym cyklu faszeruje Małża Salfazinem i włączam Flegamine w czasie owu. Jakoś jestem rozdarta pomiędzy wiedzą a niewiedzą, jakkolwiek to brzmi :-) Nie wiem co z tymi badaniami nasienia. Bo spróbuję jakoś na własną rękę trochę wspomóc plemniory. Boję się, że jak wyjdzie coś nie tak to mój Małż się załamie i straci zapał do starań. U tak już uważa że to jego wina. Czasem chyba lepsza jest niewiedza. Do pewnego stopnia oczywiście heh ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a co to ten Ptak Outlet?

To taka wielka galeria gdzie są wszystkie sklepy markowe i tam można kupić rzeczy połowę taniej niż w sieciowce.

Akurat teraz mają minus 50 %.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Waldi, no to a kszy a kszy aby szybko te mdłości minęły. I wiesz, no ja też mogę oddać Ci kilka nadprogramowych kg :-)

Ogólnie poczytałam trochę w necie i w tym cyklu faszeruje Małża Salfazinem i włączam Flegamine w czasie owu. Jakoś jestem rozdarta pomiędzy wiedzą a niewiedzą, jakkolwiek to brzmi :-) Nie wiem co z tymi badaniami nasienia. Bo spróbuję jakoś na własną rękę trochę wspomóc plemniory. Boję się, że jak wyjdzie coś nie tak to mój Małż się załamie i straci zapał do starań. U tak już uważa że to jego wina. Czasem chyba lepsza jest niewiedza. Do pewnego stopnia oczywiście heh ;-)
    Ogólnie mdłości mam z tego powodu że jeść mi się chce ale jedzenie mnie odpycha..

Nie martw się na zapas. Bo to jeszcze bardziej stresuje.. Będzie dobrze. Musi być..

‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ