X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu miałam owulke 14dc a @ dostalam 19dni pozniej. A podobno faza powinna byc stala.
    Powinna sie wahac o najwyzej 2 dni z tego co wczoraj czytalam ;) a normalnie jaką masz?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Nikola a dlaczemu sie wiecej na usg nie zglosilas?

Bo mój gin jest w moim rodzinnym mieście. A ja teraz mieszkam 230km dalej :(
    A nie chce zmieniać bo on zna mój caly przebieg zdrowotny. Ze poronilam rok temu.
    Miałam byc u niego we wtorek zobaczyć czy pęcherzyk nadal rosnie czy pekl ale musiałam wrócić w poniedziałek juz tutaj.

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Hej....:)

Evelin jaka rozpiska :P :) Plan na cały miesiąc :D :)

A ja w pracy..nie miałam jak sie wcześniej odezwać...jak mija dzionek :)

Hehe poprostu duzo rad wzielam do siebie, przeanalizowalam kiedy mogla by byc owu, I wydaje mnie sie ze czym wczesniejsze starania i czesciej to wieksza szansa. Teraz juz po plodnych podejrzewam, sluz jest bialy wiec <3 co drugi dzien, a po weekendzie sie zobaczy ale mysle ze tez :) watery doszukuje sie mniej objawow i moj czas na czekanie tak jakby sie kroci :) duzo Pan zaszlo w pierwszym cylku od czestych igraszek caly cykl, wiec moja jedyna nadzieja jest teraz temperatura :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Powinna sie wahac o najwyzej 2 dni z tego co wczoraj czytalam ;) a normalnie jaką masz?

Przedostatni cykl - faza 14dni.
    Wczesniej nie wiem bo nie mierzylam temperatury i nie obserwowalam cyklu.

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Bo mój gin jest w moim rodzinnym mieście. A ja teraz mieszkam 230km dalej :(
    A nie chce zmieniać bo on zna mój caly przebieg zdrowotny. Ze poronilam rok temu.
    Miałam byc u niego we wtorek zobaczyć czy pęcherzyk nadal rosnie czy pekl ale musiałam wrócić w poniedziałek juz tutaj.

Warto mieć lekarza blisko, wiadomo czasami "się przydaje" hehe ale jeśli do swojego masz zaufanie :) monitoringi bardzo dużo pomagają ;) i mnie widzisz cylke idealne, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią o owu a peherzyki nie pękają.. LUF mam... tylko LUFę sobie do głowy przystawić hihi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 13:02

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ostatnie 4: 36 i 38. Wcześniej pod 50 podchodzily jak nerwy były. Najkrótszy 31... Ale to kilka razy w życiu. Zawsze dluuugie...

Ojej, to rzeczywiscie.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hehe poprostu duzo rad wzielam do siebie, przeanalizowalam kiedy mogla by byc owu, I wydaje mnie sie ze czym wczesniejsze starania i czesciej to wieksza szansa. Teraz juz po plodnych podejrzewam, sluz jest bialy wiec <3 co drugi dzien, a po weekendzie sie zobaczy ale mysle ze tez :) watery doszukuje sie mniej objawow i moj czas na czekanie tak jakby sie kroci :) duzo Pan zaszlo w pierwszym cylku od czestych igraszek caly cykl, wiec moja jedyna nadzieja jest teraz temperatura :)

Może i masz racje...mój mąż w tym roku kończy 30 lat a jak by mógł to by <3 co 3 godziny codziennie tak więc z Tym nie mam problemu...gorzej ze mną bo po takim czasie jak sie dużo <3 to póżniej wydaje mi sie żę jestem w ciąży...przychodzi @ i znowu rozczarowanie wiec wole klasycznie i jak mi sie zachce bo nie chce sie nakręcać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Warto mieć lekarza blisko, wiadomo czasami "się przydaje" hehe ale jeśli do swojego masz zaufanie :) monitoringi bardzo dużo pomagają ;) i mnie widzisz cylke idealne, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią o owu a peherzyki nie pękają.. LUT mam... tylko LUFę sobie do głowy przystawić hihi ;)

A nie ma czegoś aby wywołały pękanie ? :P

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu miałam owulke 14dc a @ dostalam 19dni pozniej. A podobno faza powinna byc stala.

Powinna, ale organizm to nie zegarek.
    Znam przypadek , juz o tym pisalam ze znajoma cykle 33 dni, w 28 stosunek i ciaza.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Warto mieć lekarza blisko, wiadomo czasami "się przydaje" hehe ale jeśli do swojego masz zaufanie :) monitoringi bardzo dużo pomagają ;) i mnie widzisz cylke idealne, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią o owu a peherzyki nie pękają.. LUT mam... tylko LUFę sobie do głowy przyprawić hihi ;)

Po monitoringu wiesz ze nie pękają?

No mogłabym zostać i prześledzić cykl ale co mi to da skoro stwierdzi ze owulacja byla skoro współżycia nie będzie bo mój daleko.

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Może i masz racje...mój mąż w tym roku kończy 30 lat a jak by mógł to by <3 co 3 godziny codziennie tak więc z Tym nie mam problemu...gorzej ze mną bo po takim czasie jak sie dużo <3 to póżniej wydaje mi sie żę jestem w ciąży...przychodzi @ i znowu rozczarowanie wiec wole klasycznie i jak mi sie zachce bo nie chce sie nakręcać :/

Bo za bardzo doszukujemy sie objaw :(
    Ja pierwszy cykl tylko w rzekoma owu, nic.
    Drugi od 15 dc do chyba 20, nic.
    Wiec teraz idziemy na calego :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Powinna, ale organizm to nie zegarek.
    Znam przypadek , juz o tym pisalam ze znajoma cykle 33 dni, w 28 stosunek i ciaza.

No i badz tu człowieku mądry .

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nikola po 4 monitoringach... potwierdza sie za kazdym razem...

Tusia no są leki ale moja zgroza gin uparł się ze najpierw prolaktyne mam zbić bo to może i tego... A ja jestem pewna ze nie jeśli już to raczej od pco... dzisiaj będę pisała po receptę więc mam nadzieję ze na jakieś pytania mi odpowie...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Przedostatni cykl - faza 14dni.
    Wczesniej nie wiem bo nie mierzylam temperatury i nie obserwowalam cyklu.
    A jesteś pewna co do ej owu w 15 dc?

nikola2877 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Tak nikola po 4 monitoringach... potwierdza sie za kazdym razem...

Tusia no są leki ale moja zgroza gin uparł się ze najpierw prolaktyne mam zbić bo to może i tego... A ja jestem pewna ze nie jeśli już to raczej od pco... dzisiaj będę pisała po receptę więc mam nadzieję ze na jakieś pytania mi odpowie...

Widzisz jak to z tymi ginekologami jest.
    To juz powinien być sygnał dla niego ze skoro 4cykl i owulacji nie ma to cos nie halo i powinien to skontrolować

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    No i badz tu człowieku mądry .

No, a tylko ten jeden jedyny raz bylo :)
    Poprostu owu sie opoznia przez rozne czynniki i ta faza tez :) I na odwrot gdy wystepuje wczesniej, tak z nami pogrywa :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Na ile przed @ wam spada temp ??

Mi zwykle spada w dniu @, ale tym razem spadła mi dzień przed.

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A jesteś pewna co do ej owu w 15 dc?
    Tej w ostatnim cyklu?
    Program wyznaczył na 15dc owulacje ale ja bylam 14dc u Gina i byl pęcherzyk 19mm i tego dnia po 17 test owylacyjny pozytywny. Tego dnia tez śluz bialka kurzego a po 21-22 strszny bol jajnika. Wiec owulka byla 14dc a nie 15. Temperatura wzrosła 16dc.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem:)
    Rano super sie czułam a po podróży znów sie źle czuje.
    Dobrze ze jade jako pasażer to sobie drzemke zrobiłam co nigdy podczas jazdy mi się nie zdarza

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mi zwykle spada w dniu @, ale tym razem spadła mi dzień przed.

I ze wszystkim tak jest, jak nie inne fazy, to temperatury :)
    Nic tylko robic to codziennie i nie ma ze boli :) a tak serio, to poprostu kazda ma inny organizm i na kazda dziala co innego dlatego tak sie dzieje :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ