X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu miałam owulke 14dc a @ dostalam 19dni pozniej. A podobno faza powinna byc stala.
    Powinna sie wahac o najwyzej 2 dni z tego co wczoraj czytalam ;) a normalnie jaką masz?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Nikola a dlaczemu sie wiecej na usg nie zglosilas?

Bo mój gin jest w moim rodzinnym mieście. A ja teraz mieszkam 230km dalej :(
    A nie chce zmieniać bo on zna mój caly przebieg zdrowotny. Ze poronilam rok temu.
    Miałam byc u niego we wtorek zobaczyć czy pęcherzyk nadal rosnie czy pekl ale musiałam wrócić w poniedziałek juz tutaj.

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Hej....:)

Evelin jaka rozpiska :P :) Plan na cały miesiąc :D :)

A ja w pracy..nie miałam jak sie wcześniej odezwać...jak mija dzionek :)

Hehe poprostu duzo rad wzielam do siebie, przeanalizowalam kiedy mogla by byc owu, I wydaje mnie sie ze czym wczesniejsze starania i czesciej to wieksza szansa. Teraz juz po plodnych podejrzewam, sluz jest bialy wiec <3 co drugi dzien, a po weekendzie sie zobaczy ale mysle ze tez :) watery doszukuje sie mniej objawow i moj czas na czekanie tak jakby sie kroci :) duzo Pan zaszlo w pierwszym cylku od czestych igraszek caly cykl, wiec moja jedyna nadzieja jest teraz temperatura :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Powinna sie wahac o najwyzej 2 dni z tego co wczoraj czytalam ;) a normalnie jaką masz?

Przedostatni cykl - faza 14dni.
    Wczesniej nie wiem bo nie mierzylam temperatury i nie obserwowalam cyklu.

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Bo mój gin jest w moim rodzinnym mieście. A ja teraz mieszkam 230km dalej :(
    A nie chce zmieniać bo on zna mój caly przebieg zdrowotny. Ze poronilam rok temu.
    Miałam byc u niego we wtorek zobaczyć czy pęcherzyk nadal rosnie czy pekl ale musiałam wrócić w poniedziałek juz tutaj.

Warto mieć lekarza blisko, wiadomo czasami "się przydaje" hehe ale jeśli do swojego masz zaufanie :) monitoringi bardzo dużo pomagają ;) i mnie widzisz cylke idealne, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią o owu a peherzyki nie pękają.. LUF mam... tylko LUFę sobie do głowy przystawić hihi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 13:02

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ostatnie 4: 36 i 38. Wcześniej pod 50 podchodzily jak nerwy były. Najkrótszy 31... Ale to kilka razy w życiu. Zawsze dluuugie...

Ojej, to rzeczywiscie.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hehe poprostu duzo rad wzielam do siebie, przeanalizowalam kiedy mogla by byc owu, I wydaje mnie sie ze czym wczesniejsze starania i czesciej to wieksza szansa. Teraz juz po plodnych podejrzewam, sluz jest bialy wiec <3 co drugi dzien, a po weekendzie sie zobaczy ale mysle ze tez :) watery doszukuje sie mniej objawow i moj czas na czekanie tak jakby sie kroci :) duzo Pan zaszlo w pierwszym cylku od czestych igraszek caly cykl, wiec moja jedyna nadzieja jest teraz temperatura :)

Może i masz racje...mój mąż w tym roku kończy 30 lat a jak by mógł to by <3 co 3 godziny codziennie tak więc z Tym nie mam problemu...gorzej ze mną bo po takim czasie jak sie dużo <3 to póżniej wydaje mi sie żę jestem w ciąży...przychodzi @ i znowu rozczarowanie wiec wole klasycznie i jak mi sie zachce bo nie chce sie nakręcać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Warto mieć lekarza blisko, wiadomo czasami "się przydaje" hehe ale jeśli do swojego masz zaufanie :) monitoringi bardzo dużo pomagają ;) i mnie widzisz cylke idealne, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią o owu a peherzyki nie pękają.. LUT mam... tylko LUFę sobie do głowy przystawić hihi ;)

A nie ma czegoś aby wywołały pękanie ? :P

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu miałam owulke 14dc a @ dostalam 19dni pozniej. A podobno faza powinna byc stala.

Powinna, ale organizm to nie zegarek.
    Znam przypadek , juz o tym pisalam ze znajoma cykle 33 dni, w 28 stosunek i ciaza.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Warto mieć lekarza blisko, wiadomo czasami "się przydaje" hehe ale jeśli do swojego masz zaufanie :) monitoringi bardzo dużo pomagają ;) i mnie widzisz cylke idealne, wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią o owu a peherzyki nie pękają.. LUT mam... tylko LUFę sobie do głowy przyprawić hihi ;)

Po monitoringu wiesz ze nie pękają?

No mogłabym zostać i prześledzić cykl ale co mi to da skoro stwierdzi ze owulacja byla skoro współżycia nie będzie bo mój daleko.

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Może i masz racje...mój mąż w tym roku kończy 30 lat a jak by mógł to by <3 co 3 godziny codziennie tak więc z Tym nie mam problemu...gorzej ze mną bo po takim czasie jak sie dużo <3 to póżniej wydaje mi sie żę jestem w ciąży...przychodzi @ i znowu rozczarowanie wiec wole klasycznie i jak mi sie zachce bo nie chce sie nakręcać :/

Bo za bardzo doszukujemy sie objaw :(
    Ja pierwszy cykl tylko w rzekoma owu, nic.
    Drugi od 15 dc do chyba 20, nic.
    Wiec teraz idziemy na calego :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Powinna, ale organizm to nie zegarek.
    Znam przypadek , juz o tym pisalam ze znajoma cykle 33 dni, w 28 stosunek i ciaza.

No i badz tu człowieku mądry .

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nikola po 4 monitoringach... potwierdza sie za kazdym razem...

Tusia no są leki ale moja zgroza gin uparł się ze najpierw prolaktyne mam zbić bo to może i tego... A ja jestem pewna ze nie jeśli już to raczej od pco... dzisiaj będę pisała po receptę więc mam nadzieję ze na jakieś pytania mi odpowie...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Przedostatni cykl - faza 14dni.
    Wczesniej nie wiem bo nie mierzylam temperatury i nie obserwowalam cyklu.
    A jesteś pewna co do ej owu w 15 dc?

nikola2877 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Tak nikola po 4 monitoringach... potwierdza sie za kazdym razem...

Tusia no są leki ale moja zgroza gin uparł się ze najpierw prolaktyne mam zbić bo to może i tego... A ja jestem pewna ze nie jeśli już to raczej od pco... dzisiaj będę pisała po receptę więc mam nadzieję ze na jakieś pytania mi odpowie...

Widzisz jak to z tymi ginekologami jest.
    To juz powinien być sygnał dla niego ze skoro 4cykl i owulacji nie ma to cos nie halo i powinien to skontrolować

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    No i badz tu człowieku mądry .

No, a tylko ten jeden jedyny raz bylo :)
    Poprostu owu sie opoznia przez rozne czynniki i ta faza tez :) I na odwrot gdy wystepuje wczesniej, tak z nami pogrywa :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Na ile przed @ wam spada temp ??

Mi zwykle spada w dniu @, ale tym razem spadła mi dzień przed.

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A jesteś pewna co do ej owu w 15 dc?
    Tej w ostatnim cyklu?
    Program wyznaczył na 15dc owulacje ale ja bylam 14dc u Gina i byl pęcherzyk 19mm i tego dnia po 17 test owylacyjny pozytywny. Tego dnia tez śluz bialka kurzego a po 21-22 strszny bol jajnika. Wiec owulka byla 14dc a nie 15. Temperatura wzrosła 16dc.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem:)
    Rano super sie czułam a po podróży znów sie źle czuje.
    Dobrze ze jade jako pasażer to sobie drzemke zrobiłam co nigdy podczas jazdy mi się nie zdarza

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mi zwykle spada w dniu @, ale tym razem spadła mi dzień przed.

I ze wszystkim tak jest, jak nie inne fazy, to temperatury :)
    Nic tylko robic to codziennie i nie ma ze boli :) a tak serio, to poprostu kazda ma inny organizm i na kazda dziala co innego dlatego tak sie dzieje :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ