Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:Uuua o coś poważnego czy pierdoły?
Dla niego pierdoly, dla mnie nie.
Mam wrazenie ze czasami ja staram sie o to bardziej niz on.
Ma wolne do konca tyg, mielismy ten czas wspolnie wykorzystac, a pojechal do brata i teraz dzwoni, ze skoro ma urlop to zostaje do soboty . Jeny , nawet nie moge mu trzasnac bo jak, przez telefon..
-
Witam dziewczyny, jestem tu nowa. Mam taki problem - półtora roku temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Od tego czasu mam same problemy- strasznie wypadają mi włosy, do tego stopnia że widzę przeswiety, mam ciągłe uderzenia gorąca, czerwona twarz, sucha skóra, pocenie się, ciągła senność i zdenerwowanie doprowadzają mnie do szału... ...Ewidentnie jest coś nie tak z moim organizmem. Proszę o ew. pomoc w interpretacji wyników, które zrobiłam na własną rękę związku z powyższymi objawami. Oczywiście chcę dodać, że zaczęłam starać się o dziecko w kwietniu. Co prawda to jeszcze za mało czasu, ale czuję że coś jest nietak. Lekarze zbywają, twierdzą że wszystko jest idealnie, ale skąd te objawy ?
3 dzień cyklu:
LH 2,7 mlU/ml dla fazy folikularnej (1,5-8,0)
FSH 2.06 mlU/ml dla fazy folikularnej (3.9-12.0)
estradiol 32,62 pg/ml dla fazy folikularnej (18.0-147.0)
21 dzień cyklu :
progesteron 21.80 ng/ml dla fazy lutealnj (1.5-20.0)
prolaktyna 22.15 ng/ml dla fazy lutealnej(5.0-35.0)
testosteron 0.37 nmol/L (0.1-0.9)za niski testosteron ?
Myślałam o tym, by posuplementować estradiol - poprzez cycloprogynovę (htz) ale boje sie skutków ubocznych i efektów odstawienia. Czy prolaktyna nie jest za wysoka do zajścia w ciąże? może zacząć brać castagnus?
Najbardziej niepokoi mnie niski estradiol i FSH. Miesiączkuję regularnie co 28-30 dni. W 14-17 dniu cyklu odczuwam bóle jajnika, robię test owulacyjny-wychodzi pozytywny...
robiłam też tsh 1.83 - > rok wcześniej miałam 2,56 (czy możliwe jest samo obniżenie się tsh ??) nie biorę żadnych leków.
Nie mam pojęcia co mogłabym jeszcze zrobić.. proszę o poradę, jesteście też bardzo doświadczone, może uda wam się coś mi doradzić.
Pozdrawiam
Magdal90 -
Dziewczynki moje kochane!
Jutro mam nadzieje ze nie zaspie i w końcu pojadę na ta betę bo umrę tu z nerwów.
W szpitalu w ktorym będę robila betę zajmuje sie tym firma,,bio-diagnostyka" czy jakos tak. Miała ktoras z was kontakt z ta firmą? Interesuje mnie najbardziej to w jakim czasie dostalyscie wyniki:) niby labo wydaje wyniki do 16.30 a krew przyjmuja do 10 ale czynne codziennie i z tego co sprawdziłam to można wyniki odczytać przez neta.. Tyle dobrze:)
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualnyMagdal90 wrote:Witam dziewczyny, jestem tu nowa. Mam taki problem - półtora roku temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Od tego czasu mam same problemy- strasznie wypadają mi włosy, do tego stopnia że widzę przeswiety, mam ciągłe uderzenia gorąca, czerwona twarz, sucha skóra, pocenie się, ciągła senność i zdenerwowanie doprowadzają mnie do szału... ...Ewidentnie jest coś nie tak z moim organizmem. Proszę o ew. pomoc w interpretacji wyników, które zrobiłam na własną rękę związku z powyższymi objawami. Oczywiście chcę dodać, że zaczęłam starać się o dziecko w kwietniu. Co prawda to jeszcze za mało czasu, ale czuję że coś jest nietak. Lekarze zbywają, twierdzą że wszystko jest idealnie, ale skąd te objawy ?
3 dzień cyklu:
21 dzień cyklu :
Myślałam o tym, by posuplementować estradiol - poprzez cycloprogynovę (htz) ale boje sie skutków ubocznych i efektów odstawienia. Czy prolaktyna nie jest za wysoka do zajścia w ciąże? może zacząć brać castagnus?
Najbardziej niepokoi mnie niski estradiol i FSH. Miesiączkuję regularnie co 28-30 dni. W 14-17 dniu cyklu odczuwam bóle jajnika, robię test owulacyjny-wychodzi pozytywny...
robiłam też tsh 1.83 - > rok wcześniej miałam 2,56 (czy możliwe jest samo obniżenie się tsh ??) nie biorę żadnych leków.
Nie mam pojęcia co mogłabym jeszcze zrobić.. proszę o poradę, jesteście też bardzo doświadczone, może uda wam się coś mi doradzić.
Pozdrawiam
Wydaje mi się że najlepiej byłoby jednak to skonsultować z lekarzem... -
nick nieaktualny
-
Magdal90 wrote:Witam dziewczyny, jestem tu nowa. Mam taki problem - półtora roku temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Od tego czasu mam same problemy- strasznie wypadają mi włosy, do tego stopnia że widzę przeswiety, mam ciągłe uderzenia gorąca, czerwona twarz, sucha skóra, pocenie się, ciągła senność i zdenerwowanie doprowadzają mnie do szału... ...Ewidentnie jest coś nie tak z moim organizmem. Proszę o ew. pomoc w interpretacji wyników, które zrobiłam na własną rękę związku z powyższymi objawami. Oczywiście chcę dodać, że zaczęłam starać się o dziecko w kwietniu. Co prawda to jeszcze za mało czasu, ale czuję że coś jest nietak. Lekarze zbywają, twierdzą że wszystko jest idealnie, ale skąd te objawy ?
3 dzień cyklu:
21 dzień cyklu :
Pozdrawiam
Spróbuj skonsultować to jeszcze z innym lekarzem.. Ja bym tak zrobiła
-
Zołza - konsultowałam, twierdzi że jest wszystko ok. Tylko ja czuję, że coś jest nie tak. Powiedzcie jakie miałyście wyniki przed zajściem w ciążę? Czy wspomagałyście się słynnymi lekami, typu castagnus właśnie, estroferm, progynova i inne? może zioła? Myślę już na wszystkie sposoby i nic nie mogę wymyśleć ;-P boje się, że ten nieszczęsny estradiol nie wzrasta wtedy kiedy powinien i oMagdal90
-
Kim87 wrote:Kochana może mi pisałaś ale wybacz mam skleroze
cieszę się że moje rady są w użytku
ja stwierdziłam że nie wolno robić nic na wariackich papierach. Lepiej poczekać cierpliwie i nie rozpatrywać każdego objawu w kategoriach ciążowy czy małpowy;). Wiem trudno zrobić ale to może uratować was od złego samopoczucia;) a samopoczucie jest bardzo ważne jak zachodzisz
jako ciekawostkę powiem wam że po usg okazało się że moja ciąża jest młodsza o 5 dni. Obliczylam że musiałam zajść w okolicach 2 maja a wtedy sexu już nieuprawialam
jakiś plemnior chyba był bardzo zdeterminowany
Kim, jestem tego samego zdania terazprzez ten dlugi weekend w ogóle zapomniałam ze powinna @ przyjść.. Skaplam sie jak juz bylo ze dwa dni po terminie
objawów żadnych ani na @ ani na groszka.. A tu taka niespodzianka<3 teraz jedyne co z objawów to czasem mnie zakluje brzuch czy lekko poboli a tak to nic
-
sandrula wrote:Kim, jestem tego samego zdania teraz
przez ten dlugi weekend w ogóle zapomniałam ze powinna @ przyjść.. Skaplam sie jak juz bylo ze dwa dni po terminie
objawów żadnych ani na @ ani na groszka.. A tu taka niespodzianka<3 teraz jedyne co z objawów to czasem mnie zakluje brzuch czy lekko poboli a tak to nic
Miałam to samo na początku - nie czułam sięjakoś inaczejsandrula lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)