X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    U mnie sa wyniki, na drugi dzien wiec w takim przypadku po weekendzie bym wiedziala, ale Ty nie jestes u mnie, wiec nadzieja umiera ostatnia <3

No tutaj rozmawialam z babka na poczekalni to mowila ze w pon,Sr,pt są wyniki ale ze jej mama jak robila badania np. W środę to w środę po poludniu wyniki juz miała wiec różnie bywa :) szkoda ze w tym szpitalu dzis labo bylo nieczynne tam bym na bank miała dzis wyniki :/ no ale trudno, dzisiaj test mnie upewnił ze beta rośnie wiec powinno być ok :)

Fajnie jest miec wsparcie w Was dziewczęta:D <3

Kim87 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Siema sąsiadka :D

Siemka!!

Ja dzisiaj Jelitkowo zaliczyłam. Spacerek plażą do Brzeźna :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Dzieki naszej szatynce, wszystko staje sie mozliwe <3

Słyszałam że w ciąży kobieta może mieć na początku miesiączkę ale nie sądziłam że sama się o tym przekonam.
    Jutro idę na krew bo moja pani endokrynolog w razie ciąży prosiła bym zrobiła ponownie tsh i ft4 to od razu betę zrobię.

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Siemka!!

Ja dzisiaj Jelitkowo zaliczyłam. Spacerek plażą do Brzeźna :)
    Komu lepiej :p

• Evelin Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Słyszałam że w ciąży kobieta może mieć na początku miesiączkę ale nie sądziłam że sama się o tym przekonam.
    Jutro idę na krew bo moja pani endokrynolog w razie ciąży prosiła bym zrobiła ponownie tsh i ft4 to od razu betę zrobię.

To tylko organizm, ktory plata figle :)
    Ale dla takich figli warto zyc <3
    Cholernie sie ciesze ,<3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Może nie wiem czy to moje plamienie to właśnie nie jest to. Normalnie bym miała okres gdy bym nie była w ciąży

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    No tutaj rozmawialam z babka na poczekalni to mowila ze w pon,Sr,pt są wyniki ale ze jej mama jak robila badania np. W środę to w środę po poludniu wyniki juz miała wiec różnie bywa :) szkoda ze w tym szpitalu dzis labo bylo nieczynne tam bym na bank miała dzis wyniki :/ no ale trudno, dzisiaj test mnie upewnił ze beta rośnie wiec powinno być ok :)

Fajnie jest miec wsparcie w Was dziewczęta:D <3

Jestesmy z Toba :*

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Może nie wiem czy to moje plamienie to właśnie nie jest to. Normalnie bym miała okres gdy bym nie była w ciąży

No to pewnie bylo to :)
    Zaraz znajde ten artykul :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Jestesmy z Toba :*

Ojoooooj <3 <3 <3

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5285a283b67.gif

Hej kochane :)

sandrula, Evelin lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dziękuję :)
    Zastanawiam się właśnie nad tymi ziołami. Ciekawe czy to rzeczywiście pomaga.

Ja piłam te na 2 fazę cyklu..

Słuchaj zaszkodzić nie zaszkodzi a spróbować warto..

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • szatynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

możliwe że te plamienia u ciebie były w dniach twojej @

u mnie był normalny okres nic nie różniący się od pozostałych. Cztery dni lekkiego krwawienia.

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • sandrula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:

Moja mama miała przez 3 miesiące jak byla w pierwszej ciąży :) zero objawów, dopiero jak dostala skierowanie na badania z pracy ( a kiedys i gina trzeba bylo odwiedzić) to się dowiedziała ze jest w ciąży :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:

:-* hello <3

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:

Hej hej :) jak mija dzień? <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam to macica normalnie się zluszcza tylko nie w miejscu gdzie jest grochu ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mogę się doczekać kiedy powiem to rodzinie :) moi rodzice non stop wypytują kiedy doczekają sie wnuka albo wnuczki bo maja jedna od brata ale im mało :D brat tez nas ponaglał bo jego coreczka nie ma się z kim bawić :D a najlepsze jest to ze mieszkam z teściami którzy tez o niczym jeszcze nie wiedzą:D dzis nakręciłam ze bylam sobie zbadać krew bo dawno nie badalam i chciałam sprawdzić czy wszystko mam w porządku :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Krwawienie we wczesnym okresie ciąży, np. w pierwszym trymestrze, może budzić obawy, ale na szczęście nie oznacza problemu. Występuje ono dość często. Istnieje kilka możliwych przyczyn krwawienia w pierwszym trymestrze, z których żadna nie wskazuje na kłopoty:

Zagnieżdżanie się zarodka w ściance macicy. To krwawienie, które pojawia się czasami, gdy zapłodniona komórka jajowa przyłącza się do ścianki macicy (na ogół dwa do pięciu dni po zapłodnieniu). Jest krótkie i lekkie - zazwyczaj trwa dwa dni. Do zagnieżdżenia dochodzi przeważnie około pięciu do dziesięciu dni po zapłodnieniu;

Zmiany hormonalne w czasie, kiedy normalnie wystąpiłaby miesiączka. Tego typu krwawienie jest zazwyczaj bardzo lekkie, ale czasami może przypominać prawdziwy okres. Wiele kobiet mówi, że faktycznie krwawią regularnie we wczesnym okresie ciąży, jednak nie jest to prawdziwa menstruacja, ale właśnie krwawienie. Często określa się je mianem wczesnego krwawienia ciążowego. Powodują je zmiany hormonalne zachodzące w ciele w związku z ciążą. Jest to również dość częste zjawisko i może ono wyglądać jak miesiączka, ale nią nie jest;

Krwawienie podkosmówkowe. Dochodzi do niego, kiedy na brzegu łożyska utworzy się mały skrzep krwi. Takie krwawienie zazwyczaj ustaje samo i nie jest powodem do niepokoju. Mimo to lekarz powinien przebadać pacjentkę za pomocą USG, aby upewnić się, że skrzep został usunięty;

Krwawienie doczesnowe. Krwawienie to jest podobne do miesiączki (ale nią nie jest). Zdarza się podczas burzy hormonów. Może ono sprawić, że stracisz część wyściółki ścianki macicy. Takie krwawienie jest szczególnie częste w bardzo wczesnych etapach ciąży, gdyż wyściółka macicy nie miała jeszcze możliwości całkowitego połączenia się z łożyskiem. Takie krwawienie może budzić niepokój – jednak na ogół nie uznaje się go za zagrożenie dla zdrowia ani matki, ani dziecka;

Zajście w ciążę podczas brania pigułek. Zajście w ciążę pomimo stosowania doustnej antykoncepcji często wiąże się krwawieniem, które kobiety mylą z miesiączką. U wielu z nich krwawienie pojawia się kilka razy, zanim zorientują się, że coś jest nie tak. Z tego powodu kobieta może nie być w stanie podać lekarzowi precyzyjnej daty ostatniej prawdziwej miesiączki. Do określenia szacowanej daty porodu będzie więc potrzebne USG.

:)

Kim87 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Moja mama miała przez 3 miesiące jak byla w pierwszej ciąży :) zero objawów, dopiero jak dostala skierowanie na badania z pracy ( a kiedys i gina trzeba bylo odwiedzić) to się dowiedziała ze jest w ciąży :D

widzę że ciążą ciąży nie równa. Ja początki pierwszej miałam inne niż tej :)
    Okres normalny tylko te mdłości mnie zastanawiały i cycki

sandrula lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka a masz ostatni wykres z tamtego cyklu? By moc zobaczyć jak wygladal?

‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ