SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A co do Eluni to już się wcześniej zastanawiałam co się z nią stało?? Pogniewala się nas czy co?
    wydaje mi się że skupiła się na planowaniu ślubu z doktorkiem :)

Tuliska lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Eee tam Sandrula nie marudź :)
    Wy z brzusiami siedzicie na pupach w domach a my baby zapracowane jestesmy i dlatego z krzaczora zaglądamy ;);)

Co nie??? Przyszłe na razie nie doszle ciężarówki?? Czy się mylę?

Tez siedze na dupie :P musialam sie zwolnic z pracy wiec jak naraze miesiac przeszlo na dupie siedze :D

Kim87 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula, kochana nieee, absolutnie nie chciałam Cię atakować! nie zwracałam się bezpośrednio do Ciebie tylko ogólnie :) masz rację, akurat sposoby na choroby to neutralny temat. powiedziałam tak tylko na przyszłość :) wiem że nie miałas zamiaru przytłaczać staraczek kochana :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Ja wczoraj zrobiłam sobie test dla świętego spokoju (przez ten mój 1,5 dniowy okres) ale wyszedł negatywny buu...cos pobolewa mnie w lewym boczku. Ciekawe czemu...

Ide w pon do gin sprawdzić o co chodzi z tym moim okresem.
    Sprawdź sprawdź bo rzeczywiście to dziwne. Trzymam kciuki:)

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może umówmy się tak: jeśli któraś staraczka chce wiedzieć co u nas "ciążowego" słychać, niech zagląda na nasz wątek na belly. może sie udzielać nawet jak chce, nam to nie przeszkadza, prawda ciężarówki? w ten sposób my Wam tu nie będziemy narzucac ciążowych tematów :)

Kim87, Allmita, Zołza:), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra odfochuj się !!!!

Jasne szuflada :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Sprawdź sprawdź bo rzeczywiście to dziwne. Trzymam kciuki:)

Kim, spotkałaś się kiedyś z takim dziwactwem? ;)
    Mam nadzieje, że to nic wielkiego i nie będę musiała odkładać starań.
    Zastanawiałam się czy to nie od luteiny ale nigdzie nie nalazłam takich info.

• szuflada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, ja też ostatnio myślałam o Eluni, nawet chciałam do niej pisać. może nie ma ochoty pisac po ostatnich wydarzeniach. co Wy na to, żeby kazda z nas napisała do niej pare słów, że tesknimy i gdzie ona sie podziewa? :) żeby wiedziała, że ją chcemy tu!

Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 1,5 dnia to może nie ale praktycznie 2dniowa też mi się zdążyła. Trzeciego tylko bardzo małe plamienia. Chociaż ja z zasady mam krótkie małpy...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rzadko tu pisze,ale czytam...;) i z tego co pamiętam po ostatnim nieudanym cyklu Elunia miała nie mierzyc temoki, przystopowac ze staraniami i generalnie wyluzowac na pare msc, więc pewnie o to chodzi...

pamietam jak tak pisała

Kim87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kurczę, ja też ostatnio myślałam o Eluni, nawet chciałam do niej pisać. może nie ma ochoty pisac po ostatnich wydarzeniach. co Wy na to, żeby kazda z nas napisała do niej pare słów, że tesknimy i gdzie ona sie podziewa? :) żeby wiedziała, że ją chcemy tu!
    Agafffka chętnie ale nie mam jak w "przyjaciolkach" ;) napisz ode mnie tez;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja rzadko tu pisze,ale czytam...;) i z tego co pamiętam po ostatnim nieudanym cyklu Elunia miała nie mierzyc temoki, przystopowac ze staraniami i generalnie wyluzowac na pare msc, więc pewnie o to chodzi...

pamietam jak tak pisała
    Ooooo Almita kurka w myślach mi czytasz.... przed momentem chcialam pisać gdzieś Ty się mam podziała ;);) :*

Allmita lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Kim, spotkałaś się kiedyś z takim dziwactwem? ;)
    Mam nadzieje, że to nic wielkiego i nie będę musiała odkładać starań.
    Zastanawiałam się czy to nie od luteiny ale nigdzie nie nalazłam takich info.
    Wiesz lekarzem nie jestem, mam kolżanki które mają ekstremalnie skąpe i krótkie miesiączki i maja dzieci. Taka ich natura ale czy u ciebie tak jest trudno mi powiedzieć, Na pewno luiteina mogła coś zamieszać ale tylko aby naprawić jakieś niedociągnięcia. Nie wiem kochana musisz zapytać gina

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Misia 1,5 dnia to może nie ale praktycznie 2dniowa też mi się zdążyła. Trzeciego tylko bardzo małe plamienia. Chociaż ja z zasady mam krótkie małpy...

Ja też mam zazwyczaj krótkie, ale ta to była jakaś hiper-krótka, plamienie wieczorem, drugi dzień jakies tam w miare krwawienie, ale bez sząłu, a 3 dzień tylko plamienie.

Tuliska a co u ciebie? Nie znam jeszcze waszych wszytkich historii, czasem podczyctuje coś więcej ale mam mało czasu niestety obecnie :)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ooooo Almita kurka w myślach mi czytasz.... przed momentem chcialam pisać gdzieś Ty się mam podziała ;);) :*

cały czas Was czytam, ale udzielam sie głównie na belly...a u Was podglądam wykresiki itp..;) i jak mam cos ciekawego do napisania to pisze..:)

Tuliska lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Ja też mam zazwyczaj krótkie, ale ta to była jakaś hiper-krótka, plamienie wieczorem, drugi dzień jakies tam w miare krwawienie, ale bez sząłu, a 3 dzień tylko plamienie.

Tuliska a co u ciebie? Nie znam jeszcze waszych wszytkich historii, czasem podczyctuje coś więcej ale mam mało czasu niestety obecnie :)
    Ogólnie... hm... taka nietypowa baba jestem ze mam wszelkie dolegliwości antykoncepcyjne hehe ;)
    Zespół LUF, prolaktynemie czynnosciowa i pco, więc wesolo:) kilka miesięcy za nami i kilka przed nami :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio podglądałam Elunie i widziałam, że niestety w ostatnich dniach @ ją odwiedziła :/ ale inne forum nie rzuciło mi się oczy, żeby gdzieś się udzielała, więc myślę, że można do niej napisać i przywołać do nas z powrotem :)

Tuliska, Kim87 lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Wiesz lekarzem nie jestem, mam kolżanki które mają ekstremalnie skąpe i krótkie miesiączki i maja dzieci. Taka ich natura ale czy u ciebie tak jest trudno mi powiedzieć, Na pewno luiteina mogła coś zamieszać ale tylko aby naprawić jakieś niedociągnięcia. Nie wiem kochana musisz zapytać gina

wiem, no zobaczymy w pon, akurat będzie 9 dzień tego cyklu wiec od razu zaproponuje monitoring dla pewności :)

Ale masz słodkie zdjęcie w opisie :) albo jestem ślepa, albo wcześniej go nie wiedziałam? :D

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no na chwile obecną i tak chyba jest więcej ciężarówek niż staraczek...ale my starające się nie poddajemy i walczymy o swoje groszki :D :)

Tuliska, Zołza:) lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita a jak się masz tak ogólnie? Żeby nie było STARACZKA pyta hehe ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 2121 2122 2123 2124 2125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ