X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniał dziś mialam rosołek z makraonem jaglanym.., Ci powiem... to nie to co zwykły ze zwykłej mąki.. no ale da się przeżyć heh

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki!! :) Rowniez jestem tutaj nowa. Ja o swoja druga pocieche staram sie juz 8msc i jak narazie 0 skutkow. Obecnie spoznia mi sie @ 3 dzien, ale nie robie sobie nadzieji:/ Bo w zeszlym msc spozniala sie 10 dni i nic nie wyszlo. Pozdrawiam wszystkie starajace sie jak i te ktorym sie udalo:)

Gaduaaa, Pączek lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Zagniezdzone dobrze jest jeden problem mniej teraz zeby tylko maluszkowi serduszko zaczelo bic :)
    będzie ! na pewno będzie ;) Ty wiesz Klaudyś że ja mam zawsze czuja i rację heheh ;) na pewno względem Ciebie :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Witam wszystkie staraczki!! :) Rowniez jestem tutaj nowa. Ja o swoja druga pocieche staram sie juz 8msc i jak narazie 0 skutkow. Obecnie spoznia mi sie @ 3 dzien, ale nie robie sobie nadzieji:/ Bo w zeszlym msc spozniala sie 10 dni i nic nie wyszlo. Pozdrawiam wszystkie starajace sie jak i te ktorym sie udalo:)
    Witam ,
    nie za każdym razem jest tak samo ;) trzeba wierzyć że się uda :)

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Propos TSH to ja mam 2,7czy to nie za duzo ?

A masz pozostałe badania?
    Wg mojego endo na pierwszym miejscu powinno się obserwować objawy, a nie leczyć samych wyników. Norma w badaniu TSH jest bardzo szeroka, tak aby każdy mógł się w nią wstrzelić, bo jedni dobrze się czują przy dolnej granicy, inni przy środku, a jeszcze inni na samej górze.
    Też inny wynik będzie miała osoba, która łyka hormony jeden raz dziennie, a inne ta, której organizm sam sobie radzi z produkcją.
    Na pewno na podstawie jednego wyniku nie można niczego stwierdzić.
    Teoretycznie wszyscy ginekolodzy mówią, że TSH przy staraniu powinno być w okolicy 1. Ale endokrynolodzy już mają różne zdania na ten temat.

Pączuś jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej iść do lekarza, albo zrobić jeszcze FT3 i FT4 :)

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa mam nadzieje ze sie udalo tym razem. Jak myzlisz wykonac test juz? Myslisz ze gdybym zrobila teraz wyszlo by cos? :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mój gin, endo też mówią że TSH najlepsze dla zachodzenia w ciąże jest od 1,0 do 1,5 ale wiadomo jak ktoś ma 1,8 albo 0,8 to nie jest najgorzej :)
    Dzięki :) moze tu u mnie leży problem :/
    Ja niestety jestem w trakcie zmiany opieki medycznej i od lipca mam miec cos nowego wiec porobie wszyściutkie badania jeszvze raz i zobacze co jest u mnie grane :)

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    aniał dziś mialam rosołek z makraonem jaglanym.., Ci powiem... to nie to co zwykły ze zwykłej mąki.. no ale da się przeżyć heh

Makaronu jaglanego nie jadłam :) Muszę poszukać. Ostatnio rosół jadłam, a raczej piłam bez żadnego makaronu :/

A pochwalę się że wczoraj zrobiłam pizzę bezglutenową :) Na spodzie kukurydzianym, z gotowej mieszanki chlebowo-pizzowej i naprawdę była bardzo dobra. Małż się zajadał i chwalił. Bardzo Ci polecam, bo jedząc takie rzeczy naprawdę nie odczuwa się ograniczeń. Można też zrobić od podstaw z czystej mąki bezglutenowej :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Laaaaaski co to za dzien! Jedna sie obraza, inna odchodzi :(

Tak dla jasności.
    Nie, to nie była obraza albo tak jak pisała Kim ,, foch".
    Przyjęłam do wiadomości ze jako zaciążona nie ma tu juz dla mnie miejsca i dlatego zrezygnowałam. Wiem, zrozumiałam ze jest Wam przykro jak czasem pisałam o dolegliwościach ciążowych czy chwalilam sie wizyta u Gina.
    Jednak bylam tu juz jakos w lutym /marcu i juz wtedy sie zżyłam z tym wątkiem. Po przerwie i tak do Was wróciłam bo nie dało sie nie wrócić ( i tak caly czas Was gdzies tam zza krzaków podczytywalam :) ).
    Dziewczyny maja racje, lepiej będzie pozostać na fioletowej stronie a jesli ktoras z Was, staraczek chciałaby wiedziec co u Nas , tam drzwi są zawsze otwarte <3

Jednak dziwnie sie czuje z tym faktem, ze w takim ,,zżytym forum" na które trafiłam na samym poczatku zrobily sie takie podziały..

No nic, napisałam co mam na myśli, trzymam za Was baaardzo mocno kciuki i czekam na Was WSZYSTKIE na fioletowej stronie:)

Buziaaaakiiii <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hyhy i ja też takiego chętnie bym przytuliła ;)

Gaduaaa
    Ania

image.jpg

Gaduaaa, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A masz pozostałe badania?
    Wg mojego endo na pierwszym miejscu powinno się obserwować objawy, a nie leczyć samych wyników. Norma w badaniu TSH jest bardzo szeroka, tak aby każdy mógł się w nią wstrzelić, bo jedni dobrze się czują przy dolnej granicy, inni przy środku, a jeszcze inni na samej górze.
    Też inny wynik będzie miała osoba, która łyka hormony jeden raz dziennie, a inne ta, której organizm sam sobie radzi z produkcją.
    Na pewno na podstawie jednego wyniku nie można niczego stwierdzić.
    Teoretycznie wszyscy ginekolodzy mówią, że TSH przy staraniu powinno być w okolicy 1. Ale endokrynolodzy już mają różne zdania na ten temat.

Pączuś jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej iść do lekarza, albo zrobić jeszcze FT3 i FT4 :)
    No juz pisałam wyżej - czekam na zmiane opieki medycznej i w lipcu sobie strzelę wszystkie badania :)
    Bo jakies 5 miesiecy temu wszytsko ładnie w normach

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Makaronu jaglanego nie jadłam :) Muszę poszukać. Ostatnio rosół jadłam, a raczej piłam bez żadnego makaronu :/

A pochwalę się że wczoraj zrobiłam pizzę bezglutenową :) Na spodzie kukurydzianym, z gotowej mieszanki chlebowo-pizzowej i naprawdę była bardzo dobra. Małż się zajadał i chwalił. Bardzo Ci polecam, bo jedząc takie rzeczy naprawdę nie odczuwa się ograniczeń. Można też zrobić od podstaw z czystej mąki bezglutenowej :)
    ja własnie nie umiem namierzyć u siebie tej czystej maki bezglutenowej.. hmm jedynie to ryżowa, kukurydziana i kokosowa tylko te 3 widziałam

• Pączek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Ania - zrób pizze na gryczanej o max jest !!!
    Aaaa i ja znalazłam makaron 0 kalorii całkiem niezle mi sie z tuńczykiem komponuje
    I makaron moj faworyt z zielonego groszku !

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    hej hej witaj rozgość się :D

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Malwis
    Najs tu mit ju :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Witam ,
    nie za każdym razem jest tak samo ;) trzeba wierzyć że się uda :)
    jasne że się uda :)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Gaduaaa
    Ania

image.jpg

Gaduaaa mamy po trzy :D

Pączku dziękujemy <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tsh trzy tygodnie temu robione 1.950 . Ogolnie ft3 i ft4 w normie i usg w normie. Prolaktyna badana w grudniu tez była ok. Zobaczymy co gin powie. Czy wasi partnerzy byli badani? A jeśli tak to po ilu miesiącach starań lekarz zaproponował by zbadać partnera?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cicha nadzieje, ze moze jednak tym razem jest fasolka, ale za dyzo nadzieji sobie nie robie, zeby znowu sie nie zawiesc.

‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ