Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie staraczki!!
Rowniez jestem tutaj nowa. Ja o swoja druga pocieche staram sie juz 8msc i jak narazie 0 skutkow. Obecnie spoznia mi sie @ 3 dzien, ale nie robie sobie nadzieji:/ Bo w zeszlym msc spozniala sie 10 dni i nic nie wyszlo. Pozdrawiam wszystkie starajace sie jak i te ktorym sie udalo:)
Gaduaaa, Pączek lubią tę wiadomość
-
Malwiś124 wrote:Witam wszystkie staraczki!!
Rowniez jestem tutaj nowa. Ja o swoja druga pocieche staram sie juz 8msc i jak narazie 0 skutkow. Obecnie spoznia mi sie @ 3 dzien, ale nie robie sobie nadzieji:/ Bo w zeszlym msc spozniala sie 10 dni i nic nie wyszlo. Pozdrawiam wszystkie starajace sie jak i te ktorym sie udalo:)
nie za każdym razem jest tak samotrzeba wierzyć że się uda
FabianCyprian
Tymuś
-
Pączek wrote:Propos TSH to ja mam 2,7czy to nie za duzo ?
A masz pozostałe badania?
Wg mojego endo na pierwszym miejscu powinno się obserwować objawy, a nie leczyć samych wyników. Norma w badaniu TSH jest bardzo szeroka, tak aby każdy mógł się w nią wstrzelić, bo jedni dobrze się czują przy dolnej granicy, inni przy środku, a jeszcze inni na samej górze.
Też inny wynik będzie miała osoba, która łyka hormony jeden raz dziennie, a inne ta, której organizm sam sobie radzi z produkcją.
Na pewno na podstawie jednego wyniku nie można niczego stwierdzić.
Teoretycznie wszyscy ginekolodzy mówią, że TSH przy staraniu powinno być w okolicy 1. Ale endokrynolodzy już mają różne zdania na ten temat.
Pączuś jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej iść do lekarza, albo zrobić jeszcze FT3 i FT4Pączek lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:mój gin, endo też mówią że TSH najlepsze dla zachodzenia w ciąże jest od 1,0 do 1,5 ale wiadomo jak ktoś ma 1,8 albo 0,8 to nie jest najgorzej
moze tu u mnie leży problem
Ja niestety jestem w trakcie zmiany opieki medycznej i od lipca mam miec cos nowego wiec porobie wszyściutkie badania jeszvze raz i zobacze co jest u mnie grane -
Gaduaaa wrote:aniał dziś mialam rosołek z makraonem jaglanym.., Ci powiem... to nie to co zwykły ze zwykłej mąki.. no ale da się przeżyć heh
Makaronu jaglanego nie jadłamMuszę poszukać. Ostatnio rosół jadłam, a raczej piłam bez żadnego makaronu
A pochwalę się że wczoraj zrobiłam pizzę bezglutenowąNa spodzie kukurydzianym, z gotowej mieszanki chlebowo-pizzowej i naprawdę była bardzo dobra. Małż się zajadał i chwalił. Bardzo Ci polecam, bo jedząc takie rzeczy naprawdę nie odczuwa się ograniczeń. Można też zrobić od podstaw z czystej mąki bezglutenowej
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Laaaaaski co to za dzien! Jedna sie obraza, inna odchodzi
Tak dla jasności.
Nie, to nie była obraza albo tak jak pisała Kim ,, foch".
Przyjęłam do wiadomości ze jako zaciążona nie ma tu juz dla mnie miejsca i dlatego zrezygnowałam. Wiem, zrozumiałam ze jest Wam przykro jak czasem pisałam o dolegliwościach ciążowych czy chwalilam sie wizyta u Gina.
Jednak bylam tu juz jakos w lutym /marcu i juz wtedy sie zżyłam z tym wątkiem. Po przerwie i tak do Was wróciłam bo nie dało sie nie wrócić ( i tak caly czas Was gdzies tam zza krzaków podczytywalam).
Dziewczyny maja racje, lepiej będzie pozostać na fioletowej stronie a jesli ktoras z Was, staraczek chciałaby wiedziec co u Nas , tam drzwi są zawsze otwarte
Jednak dziwnie sie czuje z tym faktem, ze w takim ,,zżytym forum" na które trafiłam na samym poczatku zrobily sie takie podziały..
No nic, napisałam co mam na myśli, trzymam za Was baaardzo mocno kciuki i czekam na Was WSZYSTKIE na fioletowej stronie:)
Buziaaaakiiii
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
AniaŁ123 wrote:A masz pozostałe badania?
Wg mojego endo na pierwszym miejscu powinno się obserwować objawy, a nie leczyć samych wyników. Norma w badaniu TSH jest bardzo szeroka, tak aby każdy mógł się w nią wstrzelić, bo jedni dobrze się czują przy dolnej granicy, inni przy środku, a jeszcze inni na samej górze.
Też inny wynik będzie miała osoba, która łyka hormony jeden raz dziennie, a inne ta, której organizm sam sobie radzi z produkcją.
Na pewno na podstawie jednego wyniku nie można niczego stwierdzić.
Teoretycznie wszyscy ginekolodzy mówią, że TSH przy staraniu powinno być w okolicy 1. Ale endokrynolodzy już mają różne zdania na ten temat.
Pączuś jeśli masz jakieś wątpliwości, to najlepiej iść do lekarza, albo zrobić jeszcze FT3 i FT4
Bo jakies 5 miesiecy temu wszytsko ładnie w normachAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Makaronu jaglanego nie jadłam
Muszę poszukać. Ostatnio rosół jadłam, a raczej piłam bez żadnego makaronu
A pochwalę się że wczoraj zrobiłam pizzę bezglutenowąNa spodzie kukurydzianym, z gotowej mieszanki chlebowo-pizzowej i naprawdę była bardzo dobra. Małż się zajadał i chwalił. Bardzo Ci polecam, bo jedząc takie rzeczy naprawdę nie odczuwa się ograniczeń. Można też zrobić od podstaw z czystej mąki bezglutenowej
FabianCyprian
Tymuś
-
AniaŁ123 wrote:Makaronu jaglanego nie jadłam
Muszę poszukać. Ostatnio rosół jadłam, a raczej piłam bez żadnego makaronu
Aaaa i ja znalazłam makaron 0 kalorii całkiem niezle mi sie z tuńczykiem komponuje
I makaron moj faworyt z zielonego groszku !AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Najs tu mit ju -
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
U mnie tsh trzy tygodnie temu robione 1.950 . Ogolnie ft3 i ft4 w normie i usg w normie. Prolaktyna badana w grudniu tez była ok. Zobaczymy co gin powie. Czy wasi partnerzy byli badani? A jeśli tak to po ilu miesiącach starań lekarz zaproponował by zbadać partnera?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna