X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - odejmuje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona później niż zwykle

- dodaje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona wcześniej niż zwykle

Mniej niz pół godziny różnicy nie ma znaczenia.

Takie cuus znalazłam

AniaŁ123, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Gaduaaa ale my jesteśmy w miarę ok? ;)
    a poza tym wiesz... tego się nie da porównać do życia w realu na codzień... tutaj my mówimy o czym innym.. z przyjaciółką mówi się też o czym innym.. to są duze rozbierzności.. ja niestety ma sarkastyczne poczucie humoru.. i niestety jestem szczera.. i to bardzo... i przez to na prawdę wiele tracę... i wiem o tym... ale wolę przez to otaczac się ludźmi tak szczerymi jak ja ...

ahahaha albo mi sie tak wydaje, mi palec w dupsku równo trzymają a za pelcami jadą z koksem...
    tego się nie wie heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nikola2877 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A moja Super przyjaciółka wiedziała O problem I po kłótni śmiała się że nie mogę zajść W ciążę I zyczyla mi powodzenia W klinice rozpłodowej tak to dokładnie napisała. Myślałam że ja walne Z tej złości Ale pomyślałam bądź mądra. Sama się starala ponad rok I ja kierowałam co I jakie badanie ma zrobić Ale nawet po kłótni ja bym jej nie napisała nic takiego. Bo nawet najgorszemu wrogi tego nie życzę. No A naJlepsze niedawno O 6 rano wysłała mi swój test ciąży

Sa ludzie i LUDZISKA.

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    - odejmuje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona później niż zwykle

- dodaje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona wcześniej niż zwykle

Mniej niz pół godziny różnicy nie ma znaczenia.

Takie cuus znalazłam
    a tak tak tak! odwrótnie masz rację ! powinnaś sobie dodać te 0,05 ;)

nikola2877 lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ciasto wyszło :) Oczywiście jest duża różnica między prawdziwym, a bezglutenowym, ale myślę że przepis jeszcze można dopracować, żeby bardziej wyrosło.

robiłam z takiego przepisu (zrobiłam z połowy porcji):
    • 300 ml mleka
    • 125 ml jogurtu naturalnego
    • 50 g drożdży (dałam tylko 7g suchych drożdży, a chyba powinno być co najmniej 20g)
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju
    • 500 g mąki bezglutenowej.

A nadzienie i kształt wzięłam z tego:
    http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-waniliowo---truskawkowe

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Gaduaaa ciasto wyszło :) Oczywiście jest duża różnica między prawdziwym, a bezglutenowym, ale myślę że przepis jeszcze można dopracować, żeby bardziej wyrosło.

• 300 ml mleka
    • 50 g drożdży (dałam tylko 7g suchych drożdży, a chyba powinno być co najmniej 20g)
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju

oooo super ! na prawdę - wypróbuję jednego dnia

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

• 300 ml mleka
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju

Mniam ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a poza tym wiesz... tego się nie da porównać do życia w realu na codzień... tutaj my mówimy o czym innym.. z przyjaciółką mówi się też o czym innym.. to są duze rozbierzności.. ja niestety ma sarkastyczne poczucie humoru.. i niestety jestem szczera.. i to bardzo... i przez to na prawdę wiele tracę... i wiem o tym... ale wolę przez to otaczac się ludźmi tak szczerymi jak ja ...

ahahaha albo mi sie tak wydaje, mi palec w dupsku równo trzymają a za pelcami jadą z koksem...
    tego się nie wie heh

Wiem o co chodzi :)
    Tutaj mamy wspólny interes. Z osobami spoza naszego tematu nie dałoby się przecież gadać dzień w dzień o tym samym ;) Tutaj wszystkie nawzajem potrafimy zrozumieć swoje emocje, obawy, rozterki, smutki i radości.
    Uważam, że to forum, to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się teraz przydarzyć :)

Gaduaaa, Evelin lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

• 300 ml mleka
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju

Jeszcze zapomniałam, że dodałam jedno jajko do ciasta.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynom, które jedzą gluten bardo gorąco polecam oryginalny przepis na te bułeczki z powyższego linku, bo po prostu miażdżą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:11

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, jak Wy, ale ja się senna robię :))

AniaŁ, to prawda. My tu ciągle o temp, sikaniu, owulacjach, @... ale takie wspólne staranie się fajna sprawa :)

Evelin, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem jest to samo z dziećmi... internetowe mamuśki są mi bardzo bliskie do dziś

Gaduaaa, Evelin, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Wiem o co chodzi :)
    Tutaj mamy wspólny interes. Z osobami spoza naszego tematu nie dałoby się przecież gadać dzień w dzień o tym samym ;) Tutaj wszystkie nawzajem potrafimy zrozumieć swoje emocje, obawy, rozterki, smutki i radości.
    Uważam, że to forum, to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się teraz przydarzyć :)
    Mnie też ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    moje to porażka :P cienkie i trzeba od razu ścinac :P kiedys miałam piękne a potem farbowanie zniszczyło :/ do ramion mi tylko sięgają

Napier..alac odzywek trzeba, ja tak robie i sa mocne :) nie to co kiedys bo tez farbuje, ale uwielbiam je :)
    Nie wierzy sie w to co pisza. Jesli pisze trzymac 3minuty trzymaj 15-20 lepszy efekt :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Hej dziewczynki. No niestety moja nadzieja na fasolke umarla wczoraj o 23:( Niestety @ przyszla ;( No coz trzeba zaczac starania poraz juz kolejny. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego i spokojnego dnia :)

Bede z Toba :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Napier..alac odzywek trzeba, ja tak robie i sa mocne :) nie to co kiedys bo tez farbuje, ale uwielbiam je :)
    Nie wierzy sie w to co pisza. Jesli pisze trzymac 3minuty trzymaj 15-20 lepszy efekt :)
    eee nie... ja jak za długo mam maskę albo odżywkę to potem są prze odżywione , ani się nie kręcą ani nic.. szybciej się przetłuszczają ... chyba że to tylko u mnie taka reakcja :)

• Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hejo :)
    Przywroccie mi nadzieje... jak wyszedł mi negatyw to jeszcze nic nie znaczy...

Tobie tez?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    eee nie... ja jak za długo mam maskę albo odżywkę to potem są prze odżywione , ani się nie kręcą ani nic.. szybciej się przetłuszczają ... chyba że to tylko u mnie taka reakcja :)

Ja też tak mam. Mega oklapnięte są i mocno przetłuszczone. Niby próbuje od połowy włosa nakładać, ale jest masakra.

Mnie bardziej służy olej kokosowy. Wydaje mi się, że to kwestia braku silikonów, parabenów, które obciążają włosy. A olej kokosowy super się spłukuje :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Wisienka nie załamuj się!!! Znam kilka osób, którym w ogóle testy nie wychodziły.
    Jedna znajoma już doskonale wiedziała że jest w ciąży, ale chciała wreszcie wysikać pozytywny test, żeby zostawić go sobie na pamiątkę, więc próbowała i próbowała, i udało się jej dopiero w 5 miesiącu!!! ;)

Tez bym tak chciala hehehe

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja też tak mam. Mega oklapnięte są i mocno przetłuszczone. Niby próbuje od połowy włosa nakładać, ale jest masakra.

Mnie bardziej służy olej kokosowy. Wydaje mi się, że to kwestia braku silikonów, parabenów, które obciążają włosy. A olej kokosowy super się spłukuje :)
    coś Ty ? ale jak go używasz? jak odżywki na same końce i zaraz spłukujesz?
    ja do tej pory to olejem kokosowym myłam zęby i smarowałam ciało... zajebisty jest

‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ