Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - odejmuje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona później niż zwykle

- dodaje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona wcześniej niż zwykle

Mniej niz pół godziny różnicy nie ma znaczenia.

Takie cuus znalazłam

AniaŁ123, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Gaduaaa ale my jesteśmy w miarę ok? ;)
    a poza tym wiesz... tego się nie da porównać do życia w realu na codzień... tutaj my mówimy o czym innym.. z przyjaciółką mówi się też o czym innym.. to są duze rozbierzności.. ja niestety ma sarkastyczne poczucie humoru.. i niestety jestem szczera.. i to bardzo... i przez to na prawdę wiele tracę... i wiem o tym... ale wolę przez to otaczac się ludźmi tak szczerymi jak ja ...

ahahaha albo mi sie tak wydaje, mi palec w dupsku równo trzymają a za pelcami jadą z koksem...
    tego się nie wie heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nikola2877 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    A moja Super przyjaciółka wiedziała O problem I po kłótni śmiała się że nie mogę zajść W ciążę I zyczyla mi powodzenia W klinice rozpłodowej tak to dokładnie napisała. Myślałam że ja walne Z tej złości Ale pomyślałam bądź mądra. Sama się starala ponad rok I ja kierowałam co I jakie badanie ma zrobić Ale nawet po kłótni ja bym jej nie napisała nic takiego. Bo nawet najgorszemu wrogi tego nie życzę. No A naJlepsze niedawno O 6 rano wysłała mi swój test ciąży

Sa ludzie i LUDZISKA.

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    - odejmuje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona później niż zwykle

- dodaje się 1 kreskę na godzinę (0,1 st. C/h) albo półkreski co 1/2 h (0,05 st. C/pół h) jeśli temperatura była mierzona wcześniej niż zwykle

Mniej niz pół godziny różnicy nie ma znaczenia.

Takie cuus znalazłam
    a tak tak tak! odwrótnie masz rację ! powinnaś sobie dodać te 0,05 ;)

nikola2877 lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa ciasto wyszło :) Oczywiście jest duża różnica między prawdziwym, a bezglutenowym, ale myślę że przepis jeszcze można dopracować, żeby bardziej wyrosło.

robiłam z takiego przepisu (zrobiłam z połowy porcji):
    • 300 ml mleka
    • 125 ml jogurtu naturalnego
    • 50 g drożdży (dałam tylko 7g suchych drożdży, a chyba powinno być co najmniej 20g)
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju
    • 500 g mąki bezglutenowej.

A nadzienie i kształt wzięłam z tego:
    http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-waniliowo---truskawkowe

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Gaduaaa ciasto wyszło :) Oczywiście jest duża różnica między prawdziwym, a bezglutenowym, ale myślę że przepis jeszcze można dopracować, żeby bardziej wyrosło.

• 300 ml mleka
    • 50 g drożdży (dałam tylko 7g suchych drożdży, a chyba powinno być co najmniej 20g)
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju

oooo super ! na prawdę - wypróbuję jednego dnia

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

• 300 ml mleka
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju

Mniam ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a poza tym wiesz... tego się nie da porównać do życia w realu na codzień... tutaj my mówimy o czym innym.. z przyjaciółką mówi się też o czym innym.. to są duze rozbierzności.. ja niestety ma sarkastyczne poczucie humoru.. i niestety jestem szczera.. i to bardzo... i przez to na prawdę wiele tracę... i wiem o tym... ale wolę przez to otaczac się ludźmi tak szczerymi jak ja ...

ahahaha albo mi sie tak wydaje, mi palec w dupsku równo trzymają a za pelcami jadą z koksem...
    tego się nie wie heh

Wiem o co chodzi :)
    Tutaj mamy wspólny interes. Z osobami spoza naszego tematu nie dałoby się przecież gadać dzień w dzień o tym samym ;) Tutaj wszystkie nawzajem potrafimy zrozumieć swoje emocje, obawy, rozterki, smutki i radości.
    Uważam, że to forum, to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się teraz przydarzyć :)

Gaduaaa, Evelin lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

• 300 ml mleka
    • 80 ml cukru
    • 80 ml oleju

Jeszcze zapomniałam, że dodałam jedno jajko do ciasta.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynom, które jedzą gluten bardo gorąco polecam oryginalny przepis na te bułeczki z powyższego linku, bo po prostu miażdżą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:11

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, jak Wy, ale ja się senna robię :))

AniaŁ, to prawda. My tu ciągle o temp, sikaniu, owulacjach, @... ale takie wspólne staranie się fajna sprawa :)

Evelin, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem jest to samo z dziećmi... internetowe mamuśki są mi bardzo bliskie do dziś

Gaduaaa, Evelin, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Wiem o co chodzi :)
    Tutaj mamy wspólny interes. Z osobami spoza naszego tematu nie dałoby się przecież gadać dzień w dzień o tym samym ;) Tutaj wszystkie nawzajem potrafimy zrozumieć swoje emocje, obawy, rozterki, smutki i radości.
    Uważam, że to forum, to najlepsza rzecz, jaka mogła mi się teraz przydarzyć :)
    Mnie też ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    moje to porażka :P cienkie i trzeba od razu ścinac :P kiedys miałam piękne a potem farbowanie zniszczyło :/ do ramion mi tylko sięgają

Napier..alac odzywek trzeba, ja tak robie i sa mocne :) nie to co kiedys bo tez farbuje, ale uwielbiam je :)
    Nie wierzy sie w to co pisza. Jesli pisze trzymac 3minuty trzymaj 15-20 lepszy efekt :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwiś124 wrote:
    Hej dziewczynki. No niestety moja nadzieja na fasolke umarla wczoraj o 23:( Niestety @ przyszla ;( No coz trzeba zaczac starania poraz juz kolejny. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego i spokojnego dnia :)

Bede z Toba :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Napier..alac odzywek trzeba, ja tak robie i sa mocne :) nie to co kiedys bo tez farbuje, ale uwielbiam je :)
    Nie wierzy sie w to co pisza. Jesli pisze trzymac 3minuty trzymaj 15-20 lepszy efekt :)
    eee nie... ja jak za długo mam maskę albo odżywkę to potem są prze odżywione , ani się nie kręcą ani nic.. szybciej się przetłuszczają ... chyba że to tylko u mnie taka reakcja :)

• Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Hejo :)
    Przywroccie mi nadzieje... jak wyszedł mi negatyw to jeszcze nic nie znaczy...

Tobie tez?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    eee nie... ja jak za długo mam maskę albo odżywkę to potem są prze odżywione , ani się nie kręcą ani nic.. szybciej się przetłuszczają ... chyba że to tylko u mnie taka reakcja :)

Ja też tak mam. Mega oklapnięte są i mocno przetłuszczone. Niby próbuje od połowy włosa nakładać, ale jest masakra.

Mnie bardziej służy olej kokosowy. Wydaje mi się, że to kwestia braku silikonów, parabenów, które obciążają włosy. A olej kokosowy super się spłukuje :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Wisienka nie załamuj się!!! Znam kilka osób, którym w ogóle testy nie wychodziły.
    Jedna znajoma już doskonale wiedziała że jest w ciąży, ale chciała wreszcie wysikać pozytywny test, żeby zostawić go sobie na pamiątkę, więc próbowała i próbowała, i udało się jej dopiero w 5 miesiącu!!! ;)

Tez bym tak chciala hehehe

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja też tak mam. Mega oklapnięte są i mocno przetłuszczone. Niby próbuje od połowy włosa nakładać, ale jest masakra.

Mnie bardziej służy olej kokosowy. Wydaje mi się, że to kwestia braku silikonów, parabenów, które obciążają włosy. A olej kokosowy super się spłukuje :)
    coś Ty ? ale jak go używasz? jak odżywki na same końce i zaraz spłukujesz?
    ja do tej pory to olejem kokosowym myłam zęby i smarowałam ciało... zajebisty jest

‹‹ ‹ 2157 2158 2159 2160 2161 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ