Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTuliska wrote:Misiu
hormon lh masz obecny cały czas w organizmie tyle że od jego stężenia zależy "wyrazistość" kreski testowej
gdy występuje szczyt kreska powinna być taka sama lub ciemniejsze niż kontrolna 
Tuliska dziękuje za informacje, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja
Tuliska lubi tę wiadomość
-
Witajcie

Jestem tu nowa, dopiero zaczęliśmy starania o dziecko.
Byłam u ginekologa i ten od razu stwierdził, że moje jajniki nie działaja prawidłowo, i że nie widzi jajeczka w 8dc
bardzo mnie tym zmartwił.
Czy po jednej wizycie mógł już stwierdzić, ze ze mną jest coś nie tak?
miesiączki mam regularne, ale ostatnio cały miesiac nie dostałam ( chyba z powodu stresu: ślub, podróż poślubna-lot samolotem, zmiana klimatu) sama nie wiem co myśleć...
moje wyniki z usg:
macica 5,74 x 2,74, endo 0.54 cm
jajniki prawy 3,98 lewy 2,69 cm. coś Wam to mówi? DC 8, miesiaczka co 30-31
POMOŻCIE.
pozdrawiam
Staramy się
1 cs

-
Martka witaj

Spokojnie:) według mnie to 8 dc to jeszcze wcześnie żeby musiał być widoczny dominujący pecherzyk
jeśli cykl się wydłuża to owu się opóźnia i dlatego pecherzyk dopiero później może być widoczny
na wymiarach to ja się zupełnie nie znam 
To tylko moje skromne zdanie ale mam przeboje z tymi pecherzykami więc troszkę ale to troszkę że troszkę już się dowiedzialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 15:13

-
Martka witamy w naszych skromnych progach...
wydaje mi się że zbyt pochopnie lekarz wypowiedzaił swoje podejrzenia...
popieram Cherry kup sobie testy owulacyjne, zacznij mierzyć temp i się okaże co i jak pracuje
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualnyMartka656 wrote:Witajcie

Jestem tu nowa, dopiero zaczęliśmy starania o dziecko.
Byłam u ginekologa i ten od razu stwierdził, że moje jajniki nie działaja prawidłowo, i że nie widzi jajeczka w 8dc
bardzo mnie tym zmartwił.
Czy po jednej wizycie mógł już stwierdzić, ze ze mną jest coś nie tak?
miesiączki mam regularne, ale ostatnio cały miesiac nie dostałam ( chyba z powodu stresu: ślub, podróż poślubna-lot samolotem, zmiana klimatu) sama nie wiem co myśleć...
moje wyniki z usg:
macica 5,74 x 2,74, endo 0.54 cm
jajniki prawy 3,98 lewy 2,69 cm. coś Wam to mówi? DC 8, miesiaczka co 30-31
POMOŻCIE.
pozdrawiam
A czy to była twoja pierwsze wizyta u tego gina? Tak rozumiem z twojego wpisu, że nie jest to twój stały lekarz. Zawsze dobrze chodzić do kogoś kto zna nas już troszkę.
Może stwierdził, e w tym cyklu jest coś nie tak, ale to nie znaczy, że zawsze tak będzie. Warto też poczekać pare dni i może iść do innego gina
Co do twoich "wymiarów" to kompletnie się na tym nie znam..
A czy lekarz zalecił ci jakieś dodatkowe badania, warto je zrobić.
Nie denerwuj się na zapas musisz się poobserwować
BTW. Gratulacje ślubu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 15:19
-
dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź, planuję w przyszłym tyg iśc do innego lekarza na usg i porównać wyniki, a może i pęcherzyk będzie widoczny.
Po prostu zdziiwłam się, że lekarz przy pierwszej wizycie mnie skreślił słowami: z ciążą to tu będzie ciężki temat
Bardzo się zdenerwowałam.
Testy ovu i ciążowe kupione
Staramy się
1 cs

-
Martka656 wrote:dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź, planuję w przyszłym tyg iśc do innego lekarza na usg i porównać wyniki, a może i pęcherzyk będzie widoczny.
Po prostu zdziiwłam się, że lekarz przy pierwszej wizycie mnie skreślił słowami: z ciążą to tu będzie ciężki temat
Kochana nie zalamuj sie. Napisz cos o sobie, ktory to cs? Bierzesz jakieś witaminki? Jesli to Twoj pierwszy raz z testami owu to na poprzedniej stronie wrzucilam swoje z zeszlego cyklu
mama:

7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
ooo no to jestes przygotowana dobrzeMartka656 wrote:dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź, planuję w przyszłym tyg iśc do innego lekarza na usg i porównać wyniki, a może i pęcherzyk będzie widoczny.
super 
będzie dobrzeFabian
Cyprian
Tymuś 
-
Cherry_Blossom wrote:Ewela to naorawde dlugi ten cykl... ony przyszla niedlugo:*:* albo nie przyszła i sie kreska pojawila

No dziwne troche..
Poczekam do konca tyg.
Zastanawia mnie tylko to lekkie plamienie w sobote, nawet pomyslalam, ze moze to bylo okolowolucyjne dopiero i temu testy negatywne, ale cycki daja znac wiec przylezie pewnie a mnie czeka wizyta u gina

-
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:Kochana nie zalamuj sie. Napisz cos o sobie, ktory to cs? Bierzesz jakieś witaminki? Jesli to Twoj pierwszy raz z testami owu to na poprzedniej stronie wrzucilam swoje z zeszlego cyklu
Cykl starń pierwszy
teraz jestem w 9 dniu cyklu. Od tygodnia biorę kwas foliowy, witaminę d3, od wczoraj też acard bo ponoć pomaga w ukrwieniu endo 
Staramy się
1 cs

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH