Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze niczym dobry odcinek telenoweli hehe.. Ważne że się dogadalscienikola2877 wrote:Nie rozmawialismy ze sobą zbyt dlugo. Później zaczęliśmy rozmowę bo mnie o nią poprosił. Chwile bylo dobrze do czasu kiedy chcial pogadać. Powiedzial żebyśmy narazie wstrzymali starania o dziecko póki nie będziemy mogli sie dogadać..
Zalamalam sie
to tak zabolalo ze nie miałam ochoty dalej tego ciągnąć i zaczelam sie pakować placzac.. A w ten dzień jeszcze napisal mój byly. Zalowal ze miedzy nami sie tak musiało spieprzyc i ze straciliśmy wtedy maleństwo. Ale powiedzial ze strasznie sie zmienił. I ze teraz wpadlabym z deszczu pod rynnę bo straszny chuj sie z niego zrobil.. A mój obecny facet
Byl w szoku co ja robię. Zaczął płakać i prosić bym go nie zostawiala. Ze on nie chce sie rozstawać. Blagal mnie wręcz bym została. Normalnie oboje ryczelisny jak bobry -.-
Zostalam. Bo powiedzial ze teraz bedzie juz tylko lepiej.
Wiec zostalam. Zlaczylismy kózka i od tamtej pory póki co jest naprawde dobrze. I mam tylko nadzieję ze juz tak zostanie.
oby men się poprawił
nikola2877 lubi tę wiadomość
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
szatynka wrote:witam
dzięki dziewczyny
u mnie dziś chłodno
zaprowadziłam juniora do przedszkola i poszłam na targ kupiłam sobie trochę owoców suszonych na wagę: żurawina, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, migdały, rodzynki. Wymieszałam wszystko i będę chrupać z młodym
Ale mi narobiłaś ochoty na żurawinę -
szatynka wrote:ja mam niedoczynność tarczycy, hashimoto. Rozmawiałam z moją endo i ona powiedziała, że jod mogę brać dopiero jak będzie potwierdzona ciąża przez gina.
Na ostatniej wizycie przepisała mi jodid 100 i jeśli zajdę w ciążę i gin potwierdzi to mam brać raz dziennie po 1,5 tabletki.
Ulatałam się jak głupia po aptekach, wszędzie mieli witaminki z dodatkiem jodu, na szczęście w jednej znalazłam elevit pronatal bez jodu
tylko mieli ostatni listek w opakowaniu i dałam za niego 8zł. Pani farmaceutka powiedziała że postara mi się go zamówić i mam pytać końcem tygodnia czy dało radę. Jak nie to jeszcze zostało mi 4 apteki do odwiedzenia może któraś będzie miała.
http://m.ceneo.pl/4774019
Ja sobie tu zastanawiałam
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny byłam u gina,
powiedział, że nie ma pęcherzyka i że jest uwidocznione ciałko żółte ale był jakiś taki dziwny..
Powiedział że była owulacja raczej, i że zobaczymy co dalej
Ale naprawdę był dziwny taki smutny i zapytałam go czy coś jest nie tak a on, że niby nie ale ocenia sprawe pod szerokim spektrum i zobaczymy..
Zalecił jeszcze poza kwasem foliowym jakiś Infolic zna ktoś ten suplement? -
hmm ocenia sprawę pod szerokim spektrum... głupio powiedział.... nic konkretnego właściwie...misia1989 wrote:hej dziewczyny byłam u gina,
powiedział, że nie ma pęcherzyka i że jest uwidocznione ciałko żółte ale był jakiś taki dziwny..
Powiedział że była owulacja raczej, i że zobaczymy co dalej
Ale naprawdę był dziwny taki smutny i zapytałam go czy coś jest nie tak a on, że niby nie ale ocenia sprawe pod szerokim spektrum i zobaczymy..
Zalecił jeszcze poza kwasem foliowym jakiś Infolic zna ktoś ten suplement?
ja jestem tylko na kwasie foliowym więc nie pomogę
Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Gaduaaa wrote:Klaudyś jak to jest z tymi tabsami ? bo mi endo nigdy nie mówił że ja nie mogę jodu dodatkowo.... skąd ta teoria że musza być tabletki bez jodu ?
a co z solą kucheną? przeciez tam też jest jod?
Mi endo mowila ze nie powinno sie przy hashimoto brac jodu co udowodnilam na sobie gdy bram vitotal tsh do góry poszło mi .
A moze ze sola kuchena jest tak ze nie przekraczamy jakies tam dawki i nie ma wplywu na nasze tsh -
ja mam kurde nisko TSH, przydałoby mi się podciągnać i ft 4 też nie jest super... też nisko... nie wiem czy teraz w Pl mi nie podniesie ogólnie dawki euthyroxuKlaudyŚ wrote:Mi endo mowila ze nie powinno sie przy hashimoto brac jodu co udowodnilam na sobie gdy bram vitotal tsh do góry poszło mi .
A moze ze sola kuchena jest tak ze nie przekraczamy jakies tam dawki i nie ma wplywu na nasze tshFabian
Cyprian
Tymuś 
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:hmm ocenia sprawę pod szerokim spektrum... głupio powiedział.... nic konkretnego właściwie...
ja jestem tylko na kwasie foliowym więc nie pomogę
No dizwny był taki powściągliwy, nie wiem może myślał ,że ja tam przyszłam żeby się dowiedzieć czy na bank zajde w ciąże . bo coś tam mówił że nigdy nie ma 100 % pewności, ale ja nie po to tam poszłam, poczytałam o tym infolicu i ponoć polecany dla kobiet z pco, ale mi nic nie wiadomo abym miała tą przypadłość, nigdy nmi żaden lekarz tego nie mówił, więc może dał mi tak ooo żeby się wspomóc jezcze, oby
-
nick nieaktualnyKlaudyŚ wrote:Mi endo mowila ze nie powinno sie przy hashimoto brac jodu co udowodnilam na sobie gdy bram vitotal tsh do góry poszło mi .
A moze ze sola kuchena jest tak ze nie przekraczamy jakies tam dawki i nie ma wplywu na nasze tsh
Też mi tak endo mówiła.
Ja mam zwykłą niedoczynność bez hashimoto i biorę jodid 100 i euthyrox 25
TSH miałam w kwietniu 6,57 kilka tyg póżniej 4,50 a teraz dopiero za miesiąc zrobie badania -
Tuliska wrote:Gadułko trzymamy sie i walczymy dalej :*
Aniu niby wystrzal ale jak to dzisiejsza porada dnia głosi, przy luteinie nie ma co na to patrzeć
Ja biorę luteinę, ale nie widzę jakiejś zależności. Może w tym cyklu wzrosła mi po pierwszym dniu brania, ale nie mam dalszych skoków tak jak Ty, a w poprzednim cyklu w ogóle nie było takiej zależności. Oba cykle są bezowulacyjne, więc u mnie powinno być widać jej wpływ. Przynajmniej tak mi się wydaje
Caro trzymam mocno kciuki!!!!
Gaduaaa będzie co ma być...a ma być zielono!!!
Gaduaaa, Caro lubią tę wiadomość
-
Zołza:) wrote:Dzień dobry w ten Hot Poniedziałek

Kawka? Herbatka? Ziolka? Woda ?
Zołza u Ciebie jest hot? U mnie pogoda poz psem
Jeśli się nie spóźniłam na serwis, to bardzo proszę kawę latte
-
to muszę się dokładnie wypytać mojego endo.. mam w lipcu wizytę więc się dowiemmisia1989 wrote:Też mi tak endo mówiła.
Ja mam zwykłą niedoczynność bez hashimoto i biorę jodid 100 i euthyrox 25
TSH miałam w kwietniu 6,57 kilka tyg póżniej 4,50 a teraz dopiero za miesiąc zrobie badania
bo TSH 0,77 to słabo na ciąże... ft4 około 38% to też nie jest ciekaweFabian
Cyprian
Tymuś 
-
marciaa wrote:Witam was dziewczyny.
U mnie negatyw.
Marciaa Ty nie mierzysz sobie temperatur? Jeszcze nic straconego skoro nie ma @ Baaardzo mocno trzymam kciuki
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH