SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Nie rozmawialismy ze sobą zbyt dlugo. Później zaczęliśmy rozmowę bo mnie o nią poprosił. Chwile bylo dobrze do czasu kiedy chcial pogadać. Powiedzial żebyśmy narazie wstrzymali starania o dziecko póki nie będziemy mogli sie dogadać..
    Zalamalam sie :\ to tak zabolalo ze nie miałam ochoty dalej tego ciągnąć i zaczelam sie pakować placzac.. A w ten dzień jeszcze napisal mój byly. Zalowal ze miedzy nami sie tak musiało spieprzyc i ze straciliśmy wtedy maleństwo. Ale powiedzial ze strasznie sie zmienił. I ze teraz wpadlabym z deszczu pod rynnę bo straszny chuj sie z niego zrobil.. A mój obecny facet
    Byl w szoku co ja robię. Zaczął płakać i prosić bym go nie zostawiala. Ze on nie chce sie rozstawać. Blagal mnie wręcz bym została. Normalnie oboje ryczelisny jak bobry -.-
    Zostalam. Bo powiedzial ze teraz bedzie juz tylko lepiej.
    Wiec zostalam. Zlaczylismy kózka i od tamtej pory póki co jest naprawde dobrze. I mam tylko nadzieję ze juz tak zostanie.
    O kurcze niczym dobry odcinek telenoweli hehe.. Ważne że się dogadalscie :) oby men się poprawił ;)

nikola2877 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witam

dzięki dziewczyny <3

u mnie dziś chłodno
    zaprowadziłam juniora do przedszkola i poszłam na targ kupiłam sobie trochę owoców suszonych na wagę: żurawina, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, migdały, rodzynki. Wymieszałam wszystko i będę chrupać z młodym :)

Ale mi narobiłaś ochoty na żurawinę

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja mam niedoczynność tarczycy, hashimoto. Rozmawiałam z moją endo i ona powiedziała, że jod mogę brać dopiero jak będzie potwierdzona ciąża przez gina.
    Na ostatniej wizycie przepisała mi jodid 100 i jeśli zajdę w ciążę i gin potwierdzi to mam brać raz dziennie po 1,5 tabletki.
    Ulatałam się jak głupia po aptekach, wszędzie mieli witaminki z dodatkiem jodu, na szczęście w jednej znalazłam elevit pronatal bez jodu :) tylko mieli ostatni listek w opakowaniu i dałam za niego 8zł. Pani farmaceutka powiedziała że postara mi się go zamówić i mam pytać końcem tygodnia czy dało radę. Jak nie to jeszcze zostało mi 4 apteki do odwiedzenia może któraś będzie miała.

http://m.ceneo.pl/4774019
    Ja sobie tu zastanawiałam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny byłam u gina,

powiedział, że nie ma pęcherzyka i że jest uwidocznione ciałko żółte ale był jakiś taki dziwny..
    Powiedział że była owulacja raczej, i że zobaczymy co dalej
    Ale naprawdę był dziwny taki smutny i zapytałam go czy coś jest nie tak a on, że niby nie ale ocenia sprawe pod szerokim spektrum i zobaczymy..
    Zalecił jeszcze poza kwasem foliowym jakiś Infolic zna ktoś ten suplement?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś jak to jest z tymi tabsami ? bo mi endo nigdy nie mówił że ja nie mogę jodu dodatkowo.... skąd ta teoria że musza być tabletki bez jodu ?
    a co z solą kucheną? przeciez tam też jest jod?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    hej dziewczyny byłam u gina,

powiedział, że nie ma pęcherzyka i że jest uwidocznione ciałko żółte ale był jakiś taki dziwny..
    Powiedział że była owulacja raczej, i że zobaczymy co dalej
    Ale naprawdę był dziwny taki smutny i zapytałam go czy coś jest nie tak a on, że niby nie ale ocenia sprawe pod szerokim spektrum i zobaczymy..
    Zalecił jeszcze poza kwasem foliowym jakiś Infolic zna ktoś ten suplement?
    hmm ocenia sprawę pod szerokim spektrum... głupio powiedział.... nic konkretnego właściwie...

ja jestem tylko na kwasie foliowym więc nie pomogę ;)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Klaudyś jak to jest z tymi tabsami ? bo mi endo nigdy nie mówił że ja nie mogę jodu dodatkowo.... skąd ta teoria że musza być tabletki bez jodu ?
    a co z solą kucheną? przeciez tam też jest jod?

Mi endo mowila ze nie powinno sie przy hashimoto brac jodu co udowodnilam na sobie gdy bram vitotal tsh do góry poszło mi .
    A moze ze sola kuchena jest tak ze nie przekraczamy jakies tam dawki i nie ma wplywu na nasze tsh

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mi endo mowila ze nie powinno sie przy hashimoto brac jodu co udowodnilam na sobie gdy bram vitotal tsh do góry poszło mi .
    A moze ze sola kuchena jest tak ze nie przekraczamy jakies tam dawki i nie ma wplywu na nasze tsh
    ja mam kurde nisko TSH, przydałoby mi się podciągnać i ft 4 też nie jest super... też nisko... nie wiem czy teraz w Pl mi nie podniesie ogólnie dawki euthyroxu

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa a jaka masz teraz dawkę ?

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Gaduaa a jaka masz teraz dawkę ?
    37,5 / 50 na zmianę ... jeden dzień 37,5 a drugi 50

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    37,5 / 50 na zmianę ... jeden dzień 37,5 a drugi 50

To ja mialam.37,5 a teraz 50
    Tylko u mnie sytuacja byla.inna bo ja zaczelam sie leczyć jak były samiutkie początki

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm ocenia sprawę pod szerokim spektrum... głupio powiedział.... nic konkretnego właściwie...

ja jestem tylko na kwasie foliowym więc nie pomogę ;)

No dizwny był taki powściągliwy, nie wiem może myślał ,że ja tam przyszłam żeby się dowiedzieć czy na bank zajde w ciąże . bo coś tam mówił że nigdy nie ma 100 % pewności, ale ja nie po to tam poszłam, poczytałam o tym infolicu i ponoć polecany dla kobiet z pco, ale mi nic nie wiadomo abym miała tą przypadłość, nigdy nmi żaden lekarz tego nie mówił, więc może dał mi tak ooo żeby się wspomóc jezcze, oby ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Też mi tak endo mówiła.
    Ja mam zwykłą niedoczynność bez hashimoto i biorę jodid 100 i euthyrox 25
    TSH miałam w kwietniu 6,57 kilka tyg póżniej 4,50 a teraz dopiero za miesiąc zrobie badania

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gadułko trzymamy sie i walczymy dalej :*

Aniu niby wystrzal ale jak to dzisiejsza porada dnia głosi, przy luteinie nie ma co na to patrzeć ;)

Ja biorę luteinę, ale nie widzę jakiejś zależności. Może w tym cyklu wzrosła mi po pierwszym dniu brania, ale nie mam dalszych skoków tak jak Ty, a w poprzednim cyklu w ogóle nie było takiej zależności. Oba cykle są bezowulacyjne, więc u mnie powinno być widać jej wpływ. Przynajmniej tak mi się wydaje ;)

Caro trzymam mocno kciuki!!!!

Gaduaaa będzie co ma być...a ma być zielono!!! :P

Gaduaaa, Caro lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry w ten Hot Poniedziałek :)
    Kawka? Herbatka? Ziolka? Woda ? :P

Zołza u Ciebie jest hot? U mnie pogoda poz psem :/ Jeśli się nie spóźniłam na serwis, to bardzo proszę kawę latte :D

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Też mi tak endo mówiła.
    Ja mam zwykłą niedoczynność bez hashimoto i biorę jodid 100 i euthyrox 25
    TSH miałam w kwietniu 6,57 kilka tyg póżniej 4,50 a teraz dopiero za miesiąc zrobie badania
    to muszę się dokładnie wypytać mojego endo.. mam w lipcu wizytę więc się dowiem
    bo TSH 0,77 to słabo na ciąże... ft4 około 38% to też nie jest ciekawe

• marciaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny.
    U mnie negatyw.

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Witam was dziewczyny.
    U mnie negatyw.

Marciaa Ty nie mierzysz sobie temperatur? Jeszcze nic straconego skoro nie ma @ Baaardzo mocno trzymam kciuki <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Witam was dziewczyny.
    U mnie negatyw.
    do @ jeszcze masz czas , głowa do góry :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Witam was dziewczyny.
    U mnie negatyw.

poczekaj spokojnie do jutra :*

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ