Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czikosz też mocno trzymam kciuki za zielone zakońćzenie!!!
Nikola czasami chwilowy kryzys, jeżeli nie rozwala związku, to potrafi tylko bardzo dobrze na niego wpłynąć, mam nadzieję tak właśnie będzie
Szatynka
Widać czasami trzeba bardzo dużo wycierpieć dla tego upragnionego groszka, ale na pewno wszystko w końcu się ułoży, trzeba w to wierzyć 
Ja też jestem w szoku odnośnie tego jodu. Od 3 miesięcy biorę Femibion Natal 1 i tam jest zawarty jod. Teraz nie wiem co robić czy dalej brać... Muszę iść do endo -
AniaŁ123 wrote:Marciaa Ty nie mierzysz sobie temperatur? Jeszcze nic straconego skoro nie ma @ Baaardzo mocno trzymam kciuki

nie bo mam beznadziejny termometr...
chociaż są na nim wyższe temperatury teraz niż w 1 fazie cyklu, czyli jeszcze mi nie spadła -
marciaa wrote:nie bo mam beznadziejny termometr...
chociaż są na nim wyższe temperatury teraz niż w 1 fazie cyklu, czyli jeszcze mi nie spadła
Teraz to tylko trzeba cierpliwie zaczekać. I myśleć pozytywnie
-
Gin kazała mi zbadać poziom progesteronu w 21dc, czyli jutro i teraz nie wiem, czy powinnam odstawić wcześniej luteinę, nie zapytałam o to
Orientujecie się? Rano wzięłam jedną, ale najwyżej nie brałabym po południu i wieczorem.
-
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Gin kazała mi zbadać poziom progesteronu w 21dc, czyli jutro i teraz nie wiem, czy powinnam odstawić wcześniej luteinę, nie zapytałam o to
Orientujecie się? Rano wzięłam jedną, ale najwyżej nie brałabym po południu i wieczorem.
hmmm teoretycznie luteina to progesteron więc moze zaburzyć wyniki, w sensie pokazać ze jest ok wszystko,może skontaktuj się z lekarką? Byłoby bezpieczniej
-
misia1989 wrote:hmmm teoretycznie luteina to progesteron więc moze zaburzyć wyniki, w sensie pokazać ze jest ok wszystko,może skontaktuj się z lekarką? Byłoby bezpieczniej

Tylko właśnie nie mam jak to zrobić
Raczej się do niej dzisiaj nie dostanę, a jutro rano muszę zrobić to badanie. Nie wiem co teraz. Czy ewentualnie badanie po 24h bez brania wyjdzie miarodajnie
Przeszukuje internet i nic nie mogę znaleźć
-
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/badanie-progesteronu-przy-przyjmowaniu-luteiny
(trzeba oczywiście odczekać, bowiem lek przyjmowany doustnie jeszcze się utrzymuje w organizmie przez kilka tygodni)
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:https://portal.abczdrowie.pl/pytania/badanie-progesteronu-przy-przyjmowaniu-luteiny
(trzeba oczywiście odczekać, bowiem lek przyjmowany doustnie jeszcze się utrzymuje w organizmie przez kilka tygodni)
Właściwie to teraz nie wiem co robić... Mam stwierdzony brak owulacji w tym cyklu przez jednego lekarza. Inna gin wiedząc że biorę luteinę powiedziała, że trzeba sprawdzić, bo może ona nie wystarczać i trzeba będzie przejść na duphaston. Może właśnie taki był cel tego badania... Kurcze dlaczego się nie zapytałam
Nie chcę robić bezsensownego badania, ale też nie chcę czekać do kolejnego cyklu.
-
Aniu ale przeciez ty masz cykl bezowulacyjny prawda? To po co ginowej progesteron? Ehhh nie znam się do końca ale badanie robi się dla potwierdzenia owu albo by w razie potrzeby żeby ho suplementowac

Edit :
Aaaa teraz doczytałam
może właśnie dlatego
ale to w takim razie luteine bierzesz na wywołanie @ tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:37

-
Mysiu ja biorę Ovarin a zawiera ten inozytol (jakoś tak) co inofolic. Ja mam podejrzenie pco. Biorę trzecie opakowanie i jak dla mnie bomba. Po pierwsze cykl krótszy, po drugie pierwszy pęknięty właściwie pecherzyk

działa regulujaco na cykl
jak dla mnie warto brać

-
Tuliska wrote:Aniu ale przeciez ty masz cykl bezowulacyjny prawda? To po co ginowej progesteron? Ehhh nie znam się do końca ale badanie robi się dla potwierdzenia owu albo by w razie potrzeby żeby ho suplementowac

Tak, tylko to jest trochę pokręcone, bo moja stała gin stwierdziła u mnie brak ovu przez USG.
W międzyczasie umówiłam się do innej w LUXMEDie, bo chciałam dostać darmowe badania, i właśnie ta dała mi skierowanie na progesteron. Zrozumiałam, że chce sprawdzić czy ilość dostarczanego hormonu jest wystarczająca, czy będzie trzeba przejść na duphaston, ale nie wiem czy mam sprawdzić "czysty" stan, czy od tego poziomu jaki mam po braniu.
Mówiłam jej, że mam stwierdzony cykl bezowulacyjny, ale nie wiem jak ona podeszła do tej wiadomości. W LUXMEDzie jest to głupie, że nie zrobią na miejscu USG, tylko trzeba się osobno umawiać do innego lekarza, który zazwyczaj nie ma terminów... -
nick nieaktualnyTuliska wrote:Mysiu ja biorę Ovarin a zawiera ten inozytol (jakoś tak) co inofolic. Ja mam podejrzenie pco. Biorę trzecie opakowanie i jak dla mnie bomba. Po pierwsze cykl krótszy, po drugie pierwszy pęknięty właściwie pecherzyk

działa regulujaco na cykl
jak dla mnie warto brać 
dziękuje za info
Wiesz co z tego co ja wiem nie mam stwierdzonego pco, a po czym poznaje się pco? jakie są symptomy?
Ja mam regularne cykle raczej, nie jakieś wydłużone.
Skoro zachwalasz, myślę że nie zaszkodzi
a ile kosztuje ten twój lek? bo ten infolic ok 50 zł...
-
Tuliska wrote:Aniu ale przeciez ty masz cykl bezowulacyjny prawda? To po co ginowej progesteron? Ehhh nie znam się do końca ale badanie robi się dla potwierdzenia owu albo by w razie potrzeby żeby ho suplementowac

Edit :
Aaaa teraz doczytałam
może właśnie dlatego
Luteinę biorę, bo podczas ostatniego badania w grudniu, wyszedł mi niski poziom progesteronu. Gin tym usprawiedliwia brak owulacji u mnie. -
nick nieaktualnyTuliska wrote:Aniu ale przeciez ty masz cykl bezowulacyjny prawda? To po co ginowej progesteron? Ehhh nie znam się do końca ale badanie robi się dla potwierdzenia owu albo by w razie potrzeby żeby ho suplementowac

Edit :
Aaaa teraz doczytałam
może właśnie dlatego
mi gin wspominał , że luteina nie jest tylko na @ ale też na podtrzymanie ciąży w razie zajścia
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
A mnie się wydawało ze pwlasnie progeteron jest potrzebny do utrzymania ciazy. Wytwarzany jest dopiero po owu, więc mnie się wydawało że jeśli nie ma owu potwierdzonej to nie ma sensu go badać bo przecież nie ma cialka żółtego a to ono wytwarza progesteron. Tak mnie tłumaczyli, tak czytałam, widzisz co lekarz to opinia.AniaŁ123 wrote:Luteinę biorę, bo podczas ostatniego badania w grudniu, wyszedł mi niski poziom progesteronu. Gin tym usprawiedliwia brak owulacji u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:56

-
Ja miałam nieregularne i długie cykle. Wyniki badań sugerują pco, oprócz tego obraz na usg może to potwierdzać.misia1989 wrote:dziękuje za info

Wiesz co z tego co ja wiem nie mam stwierdzonego pco, a po czym poznaje się pco? jakie są symptomy?
Ja mam regularne cykle raczej, nie jakieś wydłużone.
Skoro zachwalasz, myślę że nie zaszkodzi
a ile kosztuje ten twój lek? bo ten infolic ok 50 zł...
Ovarin też ponad 50 na miesiąc opakowanie jest

-
Tuliska wrote:A mnie się wydawało ze pwlasnie progeteron jest potrzebny do utrzymania ciazy. Wytwarzany jest dopiero po owu, więc mnie się wydawało że jeśli nie ma owu potwierdzonej to nie ma sensu go badać bo przecież nie ma cialka żółtego a to ono wytwarza progesteron. Tak mnie tłumaczyli, tak czytałam, widzisz co lekarz to opinia.
Ja już się w tym pogubiłam
Ale co mam zrobić, pójdę jutro, na szczęście nie muszę płacić za to badanie, a i tak miałam sobie zrobić aktualne badania tarczycy
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH