Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
ja się nie znam na tym..AniaŁ123 wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki prolaktyny z obciążeniem:
-481,3 mlU/l [102-496]
- po 1h od podania MTC: 6691 mlU/l
Co to znaczy? Jakiś masakryczny wzrost:/ Do ginki mogę iść dopiero w piątek
ale mam pytanie.. jak się czułaś po tej tabletce? bez zmian?Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
Gaduaaa wrote:ja się nie znam na tym..
ale mam pytanie.. jak się czułaś po tej tabletce? bez zmian?
Zupełnie bez zmian. Byłam na czczo i nawet nic nie piłam po przebudzeniu, a wtedy jestem bardzo słaba, ale tabletka nic nie zmieniła -
Przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej.
Hiperprolaktynemia czynnościowa powoduje niewydolność ciałka żółtego i niepękanie pęcherzyków Graffa. W efekcie nie dochodzi do uwolnienia komórki jajowej zdolnej do zapłodnienia.Fabian
Cyprian
Tymuś 
-
caro i tu na ovu mocno Cię tulam

Byłam w aptece kupiłam małżowi witaminki
nie było salfazinu więc kupiłam androVit plus
Przy obiedzie dałam mu łyknął nawet nie pytając na co to
później mu powiedziałam 
Dziś krwawienie mniejsze, bo wczoraj było dość mocne. I brzuch tak dziwnie bolał nie dołem jak zawsze przy małpie mam ale po obu bokach podbrzusza. Dziś już zero bóli. Cyce przestały boleć, sutki już nie są wrażliwe ... wszystkie objawy ciążowe znikają.Czyli znak że organizm dochodzi do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 17:03
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
AniaŁ123 wrote:Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki prolaktyny z obciążeniem:
-481,3 mlU/l [102-496]
- po 1h od podania MTC: 6691 mlU/l
Co to znaczy? Jakiś masakryczny wzrost:/ Do ginki mogę iść dopiero w piątek
Mialam to miesiac temu - dobry wzrost to maxymalnie 5 krotny. Ja mialam 6 razy i kazala brac dalej niepokalanek i dodala luteine.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane

-
Gaduaaa wrote:ja się nie znam na tym..
ale mam pytanie.. jak się czułaś po tej tabletce? bez zmian?
Gaduaaa u mnie po tej tabletce zero efektow ubocznych, czulam sie normalnie i poszlam do pracy od razu po labie.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.

-
Pączek wrote:Kasia juz udostępniam - moze cos podpowiesz

Moim zdaniem teraz zaznaczyl poprawnie - tez sluz by to potwierdzal bo od owu nie ma juz zwykle plodnego. Temp by tez wskazywala na to.
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.

-
Gaduaaa wrote:Przyjmuje się, że co najmniej 10-krotny wzrost prolaktyny pozwala na rozpoznanie hiperprolaktynemii czynnościowej.
Hiperprolaktynemia czynnościowa powoduje niewydolność ciałka żółtego i niepękanie pęcherzyków Graffa. W efekcie nie dochodzi do uwolnienia komórki jajowej zdolnej do zapłodnienia.
Kasia1987 wrote:Mialam to miesiac temu - dobry wzrost to maxymalnie 5 krotny. Ja mialam 6 razy i kazala brac dalej niepokalanek i dodala luteine.
To ja mam 13 krotny wzrost, jeśli dobrze liczę. To by wyjaśniało brak owulacji. Pamiętałam o niepokalanku, tylko nie udało mi się go dzisiaj kupić. Kasia dostanę go w aptece czy w zielarskim? Jak długo zbija się taki poziom? -
Gaduaaa wrote:chyba sobie też zrobię to badanie
Wydaje mi sie ze warto...
Pierwsze pobranie mialam w normie - bez tego myslalabym ze jest git a jednak mam za wysoko.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.

-
Gaduaaa wrote:chyba sobie też zrobię to badanie
Zrób, pół roku temu robiłam zwykłe badanie na poziom prolaktyny i wyszedł mi w normie, a tu taka niespodzianka. -
Aniu kup na allegro marki swanson - kapsulki z wieksza dawka niz te co u nas sa. Moja gin bardzo pochwalila, mozna brac bez konsultacji - nie zaszkodzi a powinno zaczac obnizac. Im predzej tym lepiej aczkolwiek na ten poziom pewnie dostaniesz cos mocniejszego. Nie martw sie bo Zolza miala wysoko a zeszlo jej super szybko w dol
bedzie dobrze
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.

-
Kasia1987 wrote:Aniu kup na allegro marki swanson - kapsulki z wieksza dawka niz te co u nas sa. Moja gin bardzo pochwalila, mozna brac bez konsultacji - nie zaszkodzi a powinno zaczac obnizac. Im predzej tym lepiej aczkolwiek na ten poziom pewnie dostaniesz cos mocniejszego. Nie martw sie bo Zolza miala wysoko a zeszlo jej super szybko w dol
bedzie dobrze 
Dziękuję Kasiu, już szukam i zamawiam
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Szatynko jak sie czujesz?
Można powiedzieć że ok.
Czasem jeszcze smutek dopada. Nie ukrywam że boję się że taka sytuacja znów mnie może spotkać.
Byleby ten cykl jakoś przetrwać, bo jest taki bezczynny z mojej strony, totalna nuda, nic się nie dzieje. Nawet seksić się nie można
póki co mam zakaz od ginka.
Dopiero w przyszłym cyklu coś się zacznie dziać tzn. zacznę badania hormonów i zobaczymy co z nimi, czy wszystko uregulowało się. Zbadam czy wsio ok w mojej szanownej pod względem bakteryjnym/grzybiczym. A na sierpnia jestem wstępnie umówiona na usg u mojego ginka i pokładam w tej wizycie wielkie nadzieję że dostanę zielone światełko.
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH