X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki <3 może i mi się poszczęści w końcu :)
    Polaris wrote:
    Justys tez mam endometrioze. Jak widac udaje sie ale ja jeszcze z radosci nie skacze. Czekam na wizyte potwierdzajaca ze wszystko jest ok :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już z tą zdiagnozowaną paskudą zmagam się od 3lat. Mam nadzieję że w końcu zobaczę te dwie upragnione kreseczki na teście ciążowym
    Tuliska wrote:
    Justysia nasza Waldi ma (z tego co pamiętam) endometrioze i dzidzie w brzusiu, więc można :D

• Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia @ 25.VI trwajaca 5dni. Cykle mam okolo 25dniowe. Zupełnie sie nie znam na wyliczeniach jak lekarze licza tygodnie ciąży :)
    Tuliska-dzieks za info czyli jak mialam robiana dzisiaj bete to w piatek rano powtarzam:)

Tuliska lubi tę wiadomość

Polaris
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Ostatnia @ 25.VI trwajaca 5dni. Cykle mam okolo 25dniowe. Zupełnie sie nie znam na wyliczeniach jak lekarze licza tygodnie ciąży :)
    Tuliska-dzieks za info czyli jak mialam robiana dzisiaj bete to w piatek rano powtarzam:)
    25 maja tak? :) bo napisałas VI czyli czerwiec :) ale pewnie chodzi o maj :) jeśli o maj to jesteś w czwartym albo piątym tygodniu :) pewnie piątym, szczególnie że beta duża :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Trzymam kciuki <3 może i mi się poszczęści w końcu :)

Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku.. :) ale trzeba byc dobrej mysli

Polaris
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku.. :) ale trzeba byc dobrej mysli
    Ooo pecherzyki, skąd ja to znam :/ jestes moją nadzieją ;) powiedz mi proszę robiły się tobie torbiele czy samoistnie się skurczaly?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:

Polaris moje gratulacje :)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ooo pecherzyki, skąd ja to znam :/ jestes moją nadzieją ;) powiedz mi proszę robiły się tobie torbiele czy samoistnie się skurczaly?
    Lekarz mi powiedzial ze jezeli nie uda mi sie z ciaza to umawiamy sie na laparoskopie na ktorej rowniez sprawdzi mi droznosc jajowodow. Nie wiem czy pregnyl ma jednorazowe dzialanie czy dzialal mi i teraz podczas owu, najwyraźniej tak skoro teraz mi sie udało. Albo już wtedy cos zalapalo tylko jeszcze mialam @

Tuliska lubi tę wiadomość

Polaris
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    25 maja tak? :) bo napisałas VI czyli czerwiec :) ale pewnie chodzi o maj :) jeśli o maj to jesteś w czwartym albo piątym tygodniu :) pewnie piątym, szczególnie że beta duża :)
    Tak maja:) moj blad:)

Polaris
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Tak maja:) moj blad:)
    no to na moje oko piąty tydzień :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Lekarz mi powiedzial ze jezeli nie uda mi sie z ciaza to umawiamy sie na laparoskopie na ktorej rowniez sprawdzi mi droznosc jajowodow. Nie wiem czy pregnyl ma jednorazowe dzialanie czy dzialal mi i teraz podczas owu, najwyraźniej tak skoro teraz mi sie udało. Albo już wtedy cos zalapalo tylko jeszcze mialam @

A leczysz się jeszcze na coś? Prolaktynemia czy pco? Znasz przyczynę tych niepekajacych pecherzykow? Ile cykli mialas z potwierdzonym brakiem owu? Przepraszam ze tak wypytuje ale mam okazje to korzystam bo tutaj raczej nikt takich problemow nie ma ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta u tego lekarza, i od razu pregnyl akurat mialam koncowke owulacji dlatego pewnie zobaczyl ze nic nie peka. Inni lekarze od razu mnie na laparoskopie kierowali jeszcze inna odradzala laparoskopie tylko zbadanie droznosci a pozniej ewentualnie leczenie w klinice. Mialam prolaktyne robiona kilkukrotnie, jak bede w domu napisze jakie mialam wyniki ale na pewno byla podwyzszona co właśnie również potwierdza endometrioze.

Polaris
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)
    kurde ale nad wami zadarzyc sie nie da :D

ile nowych dziewczyn - ale fajnieee :)

co u was?
    ja dzis sie troszke lenie znaczy lenie od pracy bo dzis wolne,ale w domu troche do ogarniecia, pranie, sprzatanie itp :)

Zołza:), Justyś91 lubią tę wiadomość

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Pierwsza wizyta u tego lekarza, i od razu pregnyl akurat mialam koncowke owulacji dlatego pewnie zobaczyl ze nic nie peka. Inni lekarze od razu mnie na laparoskopie kierowali jeszcze inna odradzala laparoskopie tylko zbadanie droznosci a pozniej ewentualnie leczenie w klinice. Mialam prolaktyne robiona kilkukrotnie, jak bede w domu napisze jakie mialam wyniki ale na pewno byla podwyzszona co właśnie również potwierdza endometrioze.

a ten pregnyl to tylko sie podaje jesli pecherzyki nie pekaja? to jest na recepte jak dobrze mysle?

• Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kobiet:
    • Indukcja owulacji w niepłodności spowodowanej brakiem owulacji
    lub upośledzeniem dojrzewania pęcherzyków.
    • Monitorowana hiperstymulacja jajników w celu uzyskania komórek jajo-
    wych do zapłodnienia pozaustrojowego.
    • Zapobieganie niewydolności ciałka żółtego.

Tak na receptę bardzo tani.pozyskiwany z moczu kobiet ciezarnych:) moze chca nas zarazic ciąża po prostu heheh :)

Polaris
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    a ten pregnyl to tylko sie podaje jesli pecherzyki nie pekaja? to jest na recepte jak dobrze mysle?
    właśnie tak jak piszesz ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    czesc dziewczyny :)
    kurde ale nad wami zadarzyc sie nie da :D

ile nowych dziewczyn - ale fajnieee :)

co u was?
    ja dzis sie troszke lenie znaczy lenie od pracy bo dzis wolne,ale w domu troche do ogarniecia, pranie, sprzatanie itp :)
    leń się leń :) ja jutro mam wolne i się będę lenić.. ale dziś już po pracy.. głowa mnie boli i jakaś taka jestem wypluta

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrożona kawa za mną chodzi...
    Mmm... :P

Justyś91 lubi tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka kawusia na taki upał mmmmmmmmmm idealna :) też Taką chcę ;)
    Zołza:) wrote:
    Mrożona kawa za mną chodzi...
    Mmm... :P

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    leń się leń :) ja jutro mam wolne i się będę lenić.. ale dziś już po pracy.. głowa mnie boli i jakaś taka jestem wypluta

szybko koniec :)
    ale dobrze. Teraz juz sobie odpoczniesz :)
    ja za to jutro znow bede biegac w robocie :D
    ale dobrze mi to robi, przynajmniej nie siedze w domu i nie mysle za duzo.

Dzis zrobilam sobie test owulacyjny tak dla sprawdzenia ale jedna kreska drugiej nawet widac nie bylo wiec jeszcze troche :P
    za 3dni bede robic sobie juz codziennie.

Gadua na kiedy masz termin @ przypomnij mi prosze?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ