Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki
może i mi się poszczęści w końcu
Polaris wrote:Justys tez mam endometrioze. Jak widac udaje sie ale ja jeszcze z radosci nie skacze. Czekam na wizyte potwierdzajaca ze wszystko jest ok -
ja już z tą zdiagnozowaną paskudą zmagam się od 3lat. Mam nadzieję że w końcu zobaczę te dwie upragnione kreseczki na teście ciążowymTuliska wrote:Justysia nasza Waldi ma (z tego co pamiętam) endometrioze i dzidzie w brzusiu, więc można
-
Ostatnia @ 25.VI trwajaca 5dni. Cykle mam okolo 25dniowe. Zupełnie sie nie znam na wyliczeniach jak lekarze licza tygodnie ciąży
Tuliska-dzieks za info czyli jak mialam robiana dzisiaj bete to w piatek rano powtarzam:)Tuliska lubi tę wiadomość
Polaris -
Polaris wrote:Ostatnia @ 25.VI trwajaca 5dni. Cykle mam okolo 25dniowe. Zupełnie sie nie znam na wyliczeniach jak lekarze licza tygodnie ciąży
Tuliska-dzieks za info czyli jak mialam robiana dzisiaj bete to w piatek rano powtarzam:)bo napisałas VI czyli czerwiec
ale pewnie chodzi o maj
jeśli o maj to jesteś w czwartym albo piątym tygodniu
pewnie piątym, szczególnie że beta duża
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Justyś91 wrote:Trzymam kciuki
może i mi się poszczęści w końcu
Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku..ale trzeba byc dobrej mysli
Polaris -
Polaris wrote:Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku..
ale trzeba byc dobrej mysli
jestes moją nadzieją
powiedz mi proszę robiły się tobie torbiele czy samoistnie się skurczaly?
-
Polaris wrote:Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku..
ale trzeba byc dobrej mysli
Polaris moje gratulacje -
Tuliska wrote:Ooo pecherzyki, skąd ja to znam
jestes moją nadzieją
powiedz mi proszę robiły się tobie torbiele czy samoistnie się skurczaly?
Tuliska lubi tę wiadomość
Polaris -
Polaris wrote:Lekarz mi powiedzial ze jezeli nie uda mi sie z ciaza to umawiamy sie na laparoskopie na ktorej rowniez sprawdzi mi droznosc jajowodow. Nie wiem czy pregnyl ma jednorazowe dzialanie czy dzialal mi i teraz podczas owu, najwyraźniej tak skoro teraz mi sie udało. Albo już wtedy cos zalapalo tylko jeszcze mialam @
A leczysz się jeszcze na coś? Prolaktynemia czy pco? Znasz przyczynę tych niepekajacych pecherzykow? Ile cykli mialas z potwierdzonym brakiem owu? Przepraszam ze tak wypytuje ale mam okazje to korzystam bo tutaj raczej nikt takich problemow nie ma
-
Pierwsza wizyta u tego lekarza, i od razu pregnyl akurat mialam koncowke owulacji dlatego pewnie zobaczyl ze nic nie peka. Inni lekarze od razu mnie na laparoskopie kierowali jeszcze inna odradzala laparoskopie tylko zbadanie droznosci a pozniej ewentualnie leczenie w klinice. Mialam prolaktyne robiona kilkukrotnie, jak bede w domu napisze jakie mialam wyniki ale na pewno byla podwyzszona co właśnie również potwierdza endometrioze.Polaris
-
czesc dziewczyny
kurde ale nad wami zadarzyc sie nie da
ile nowych dziewczyn - ale fajnieee
co u was?
ja dzis sie troszke lenie znaczy lenie od pracy bo dzis wolne,ale w domu troche do ogarniecia, pranie, sprzatanie itpZołza:), Justyś91 lubią tę wiadomość
-
Polaris wrote:Pierwsza wizyta u tego lekarza, i od razu pregnyl akurat mialam koncowke owulacji dlatego pewnie zobaczyl ze nic nie peka. Inni lekarze od razu mnie na laparoskopie kierowali jeszcze inna odradzala laparoskopie tylko zbadanie droznosci a pozniej ewentualnie leczenie w klinice. Mialam prolaktyne robiona kilkukrotnie, jak bede w domu napisze jakie mialam wyniki ale na pewno byla podwyzszona co właśnie również potwierdza endometrioze.
a ten pregnyl to tylko sie podaje jesli pecherzyki nie pekaja? to jest na recepte jak dobrze mysle? -
U kobiet:
• Indukcja owulacji w niepłodności spowodowanej brakiem owulacji
lub upośledzeniem dojrzewania pęcherzyków.
• Monitorowana hiperstymulacja jajników w celu uzyskania komórek jajo-
wych do zapłodnienia pozaustrojowego.
• Zapobieganie niewydolności ciałka żółtego.
Tak na receptę bardzo tani.pozyskiwany z moczu kobiet ciezarnych:) moze chca nas zarazic ciąża po prostu hehehPolaris -
nikola2877 wrote:czesc dziewczyny
kurde ale nad wami zadarzyc sie nie da
ile nowych dziewczyn - ale fajnieee
co u was?
ja dzis sie troszke lenie znaczy lenie od pracy bo dzis wolne,ale w domu troche do ogarniecia, pranie, sprzatanie itpja jutro mam wolne i się będę lenić.. ale dziś już po pracy.. głowa mnie boli i jakaś taka jestem wypluta
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
taka kawusia na taki upał mmmmmmmmmm idealna
też Taką chcę
Zołza:) wrote:Mrożona kawa za mną chodzi...
Mmm... -
Gaduaaa wrote:leń się leń
ja jutro mam wolne i się będę lenić.. ale dziś już po pracy.. głowa mnie boli i jakaś taka jestem wypluta
szybko koniec
ale dobrze. Teraz juz sobie odpoczniesz
ja za to jutro znow bede biegac w robocie
ale dobrze mi to robi, przynajmniej nie siedze w domu i nie mysle za duzo.
Dzis zrobilam sobie test owulacyjny tak dla sprawdzenia ale jedna kreska drugiej nawet widac nie bylo wiec jeszcze troche
za 3dni bede robic sobie juz codziennie.
Gadua na kiedy masz termin @ przypomnij mi prosze?Gaduaaa lubi tę wiadomość