Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki <3 może i mi się poszczęści w końcu :)
    Polaris wrote:
    Justys tez mam endometrioze. Jak widac udaje sie ale ja jeszcze z radosci nie skacze. Czekam na wizyte potwierdzajaca ze wszystko jest ok :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już z tą zdiagnozowaną paskudą zmagam się od 3lat. Mam nadzieję że w końcu zobaczę te dwie upragnione kreseczki na teście ciążowym
    Tuliska wrote:
    Justysia nasza Waldi ma (z tego co pamiętam) endometrioze i dzidzie w brzusiu, więc można :D

• Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia @ 25.VI trwajaca 5dni. Cykle mam okolo 25dniowe. Zupełnie sie nie znam na wyliczeniach jak lekarze licza tygodnie ciąży :)
    Tuliska-dzieks za info czyli jak mialam robiana dzisiaj bete to w piatek rano powtarzam:)

Tuliska lubi tę wiadomość

Polaris
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Ostatnia @ 25.VI trwajaca 5dni. Cykle mam okolo 25dniowe. Zupełnie sie nie znam na wyliczeniach jak lekarze licza tygodnie ciąży :)
    Tuliska-dzieks za info czyli jak mialam robiana dzisiaj bete to w piatek rano powtarzam:)
    25 maja tak? :) bo napisałas VI czyli czerwiec :) ale pewnie chodzi o maj :) jeśli o maj to jesteś w czwartym albo piątym tygodniu :) pewnie piątym, szczególnie że beta duża :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Trzymam kciuki <3 może i mi się poszczęści w końcu :)

Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku.. :) ale trzeba byc dobrej mysli

Polaris
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Mi oprocz tego nie pekal pecherzyk czyli nie dochodzilo do owulacji. 14.05pojechalam do nowego lekarza ktory przepisal mi 2x 5000 jednostek pregnylu. @ dostalam 25.05 testy nic nie pokazywały. Po tym nie bylo wizyt u lekarza itp rtlko sama na wlasna reke robilam sobie ogolne badania krwi moczu itp. Wszystlo wzorowo. 5dni temu czulam ze zbliza sie @mialam nawet plamienia (teraz wiem, że to raczej zagnieżdżane komorki) dlatego zrobilam test i beta, ale obawy mam czy wszystlo jest w porzadku.. :) ale trzeba byc dobrej mysli
    Ooo pecherzyki, skąd ja to znam :/ jestes moją nadzieją ;) powiedz mi proszę robiły się tobie torbiele czy samoistnie się skurczaly?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:

Polaris moje gratulacje :)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ooo pecherzyki, skąd ja to znam :/ jestes moją nadzieją ;) powiedz mi proszę robiły się tobie torbiele czy samoistnie się skurczaly?
    Lekarz mi powiedzial ze jezeli nie uda mi sie z ciaza to umawiamy sie na laparoskopie na ktorej rowniez sprawdzi mi droznosc jajowodow. Nie wiem czy pregnyl ma jednorazowe dzialanie czy dzialal mi i teraz podczas owu, najwyraźniej tak skoro teraz mi sie udało. Albo już wtedy cos zalapalo tylko jeszcze mialam @

Tuliska lubi tę wiadomość

Polaris
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    25 maja tak? :) bo napisałas VI czyli czerwiec :) ale pewnie chodzi o maj :) jeśli o maj to jesteś w czwartym albo piątym tygodniu :) pewnie piątym, szczególnie że beta duża :)
    Tak maja:) moj blad:)

Polaris
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Tak maja:) moj blad:)
    no to na moje oko piąty tydzień :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Lekarz mi powiedzial ze jezeli nie uda mi sie z ciaza to umawiamy sie na laparoskopie na ktorej rowniez sprawdzi mi droznosc jajowodow. Nie wiem czy pregnyl ma jednorazowe dzialanie czy dzialal mi i teraz podczas owu, najwyraźniej tak skoro teraz mi sie udało. Albo już wtedy cos zalapalo tylko jeszcze mialam @

A leczysz się jeszcze na coś? Prolaktynemia czy pco? Znasz przyczynę tych niepekajacych pecherzykow? Ile cykli mialas z potwierdzonym brakiem owu? Przepraszam ze tak wypytuje ale mam okazje to korzystam bo tutaj raczej nikt takich problemow nie ma ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta u tego lekarza, i od razu pregnyl akurat mialam koncowke owulacji dlatego pewnie zobaczyl ze nic nie peka. Inni lekarze od razu mnie na laparoskopie kierowali jeszcze inna odradzala laparoskopie tylko zbadanie droznosci a pozniej ewentualnie leczenie w klinice. Mialam prolaktyne robiona kilkukrotnie, jak bede w domu napisze jakie mialam wyniki ale na pewno byla podwyzszona co właśnie również potwierdza endometrioze.

Polaris
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)
    kurde ale nad wami zadarzyc sie nie da :D

ile nowych dziewczyn - ale fajnieee :)

co u was?
    ja dzis sie troszke lenie znaczy lenie od pracy bo dzis wolne,ale w domu troche do ogarniecia, pranie, sprzatanie itp :)

nick nieaktualny, Justyś91 lubią tę wiadomość

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Pierwsza wizyta u tego lekarza, i od razu pregnyl akurat mialam koncowke owulacji dlatego pewnie zobaczyl ze nic nie peka. Inni lekarze od razu mnie na laparoskopie kierowali jeszcze inna odradzala laparoskopie tylko zbadanie droznosci a pozniej ewentualnie leczenie w klinice. Mialam prolaktyne robiona kilkukrotnie, jak bede w domu napisze jakie mialam wyniki ale na pewno byla podwyzszona co właśnie również potwierdza endometrioze.

a ten pregnyl to tylko sie podaje jesli pecherzyki nie pekaja? to jest na recepte jak dobrze mysle?

• Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kobiet:
    • Indukcja owulacji w niepłodności spowodowanej brakiem owulacji
    lub upośledzeniem dojrzewania pęcherzyków.
    • Monitorowana hiperstymulacja jajników w celu uzyskania komórek jajo-
    wych do zapłodnienia pozaustrojowego.
    • Zapobieganie niewydolności ciałka żółtego.

Tak na receptę bardzo tani.pozyskiwany z moczu kobiet ciezarnych:) moze chca nas zarazic ciąża po prostu heheh :)

Polaris
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    a ten pregnyl to tylko sie podaje jesli pecherzyki nie pekaja? to jest na recepte jak dobrze mysle?
    właśnie tak jak piszesz ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    czesc dziewczyny :)
    kurde ale nad wami zadarzyc sie nie da :D

ile nowych dziewczyn - ale fajnieee :)

co u was?
    ja dzis sie troszke lenie znaczy lenie od pracy bo dzis wolne,ale w domu troche do ogarniecia, pranie, sprzatanie itp :)
    leń się leń :) ja jutro mam wolne i się będę lenić.. ale dziś już po pracy.. głowa mnie boli i jakaś taka jestem wypluta

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrożona kawa za mną chodzi...
    Mmm... :P

Justyś91 lubi tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka kawusia na taki upał mmmmmmmmmm idealna :) też Taką chcę ;)
    Zołza:) wrote:
    Mrożona kawa za mną chodzi...
    Mmm... :P

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    leń się leń :) ja jutro mam wolne i się będę lenić.. ale dziś już po pracy.. głowa mnie boli i jakaś taka jestem wypluta

szybko koniec :)
    ale dobrze. Teraz juz sobie odpoczniesz :)
    ja za to jutro znow bede biegac w robocie :D
    ale dobrze mi to robi, przynajmniej nie siedze w domu i nie mysle za duzo.

Dzis zrobilam sobie test owulacyjny tak dla sprawdzenia ale jedna kreska drugiej nawet widac nie bylo wiec jeszcze troche :P
    za 3dni bede robic sobie juz codziennie.

Gadua na kiedy masz termin @ przypomnij mi prosze?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ