X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny a ile placilyscie za te wszystkie badania ?

Wg cennika diagnostyki jutro zapłacę za wszystko co wymieniłam około 200zł.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety ginekolog nie dał skierowania na badania. Uważa, że wszystko okej i trzeba czekać. Ja już czekać nie chce, więc jutro robię badania na własną rękę.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole chodzę do gina prywatnie więc o refundowanych badaniach nie mam mowy a że ja jestem bardzo nadrogliwą kobitą to wszystkie badania zrobiłam w pierwszym czy w drugim miesiącu starań ;) no i cieszę się z tego bardzo bo wiem chociaz w małej części na czym stoję ;) dopiero po tylu miesiącach zaczyna się coś naprawiać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:41

szuflada, Bella_Bella lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy. Miała któraś z Was zapalenie pęcherza moczowego lub coś w tym stylu? Coś mnie męczy od rana, ale sama nie wiem co to jest, czy już sama się nakręcam myśląc o tym :/
    Rano obudził mnie ostry ból dolnej części brzucha, ale byłam na wpół przytomna i za raz znowu zasnęłam, więc w sumie o tym zapomniałam. Później wstałam, tak strasznie chciało mi się sikać, ale mąż zajmował łazienkę i musiałam chwilę zaczekać. Sikało mi się tak dziwnie, tak długo i powoli. Poszłam do pracy i już kilka razy byłam w toalecie i za każdym razem czuję taki ból. Częstotliwość nie jest dziwna, bo ja od zawsze często chodzę do wc, ale ten ból i ilość moczu na jeden raz. Poza tym jak siedzę na krześle, to czuję ten ból tylko lżejszy. Nie mam pieczenia itd.
    Jest też możliwość, że o tym myślę i tylko się nakręcam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:45

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomogła Furagina i witamina C ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:52

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to zapomnialam o czyms :D

Waldiś masz przecudaśny brzusio ;) dzidzia rośnie z dnia na dzien :* jak ja lubię takie brzuszki ;) ;) ;)

Aaa i gratuluję relaksu kąpielowego :D

nick nieaktualny, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję pomocy. Miała któraś z Was zapalenie pęcherza moczowego lub coś w tym stylu? Coś mnie męczy od rana, ale sama nie wiem co to jest, czy już sama się nakręcam myśląc o tym :/
    Rano obudził mnie ostry ból dolnej części brzucha, ale byłam na wpół przytomna i za raz znowu zasnęłam, więc w sumie o tym zapomniałam. Później wstałam, tak strasznie chciało mi się sikać, ale mąż zajmował łazienkę i musiałam chwilę zaczekać. Sikało mi się tak dziwnie, tak długo i powoli. Poszłam do pracy i już kilka razy byłam w toalecie i za każdym razem czuję taki ból. Częstotliwość nie jest dziwna, bo ja od zawsze często chodzę do wc, ale ten ból i ilość moczu na jeden raz. Poza tym jak siedzę na krześle, to czuję ten ból tylko lżejszy. Nie mam pieczenia itd.
    Jest też możliwość, że o tym myślę i tylko się nakręcam :/

Dużo wit C, żurawina i Furagina

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Mnie pomogła Furagina i witamina C ;)

mi też ale urofuragina jest bez recepty i po pierwszym dniu stosowania wg ulotki mi przechodzi.

Ja mam częste stant zapalne układu moczowego przynajmniej ze 3 razy w roku

Justyś91, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie dziewczyny z endometriozą mogę zajść w ciąże bo zapomniałam Wam o tej paskudzie powiedzieć

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też urofuragina pomogła..

AniaŁ, gdzieś pisałaś że masz dobre leki na jakieś infekcje tamtych okolic .
    Mogłabyś napisać czym się wyleczylas ?

• Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 19 miesiecy sie staramy. Wiele badan wizyt u lekarzy itp. Dzisiaj po 3dniach spoznienia @ zrobilam test 2kreski. Druga kreska nie jest bardzo wyrazna ale dokładnie widoczna. Zrobilam więc migiem bete i wynik 576,0. Ciaza potwierdzon?! Na wizyte czekam. Ktory to moze byc tydzien??

Bella_Bella, nikola2877, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Polaris
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia nasza Waldi ma (z tego co pamiętam) endometrioze i dzidzie w brzusiu, więc można :D

Justyś91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris witaj, no tak ciąża potwierdzona, powinnaś zrobić drugą betę jeszcze żeby sprawdzić przyrost. A co do tygodni to ja się nie orientuje, ale sa gdzieś takie kalkulatory;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:17

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys tez mam endometrioze. Jak widac udaje sie ale ja jeszcze z radosci nie skacze. Czekam na wizyte potwierdzajaca ze wszystko jest ok :)

Polaris
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska a wiesz kiedy najlepiej zrobic drugi raz bete??

Polaris
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

a ja dziś z czystej ciekawości osikałam testa aby sprawdzić czy beta spadła do stopnia niewykrywalności, no i wysikałam bladziocha. W piątek była jeszcze mocna druga krecha a dziś bladziuteńka, także myślę że w tym cyklu beta spadnie do poziomu nieciążowego. Bardzo mnie to cieszy, bo znak że wszystko się reguluje i myślę że spokojnie w sierpniu można na nowo zawalczyć :)

Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris,
    po 48 godz od pierwszej z tego co dziewczyny piszą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:31

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    hej

a ja dziś z czystej ciekawości osikałam testa aby sprawdzić czy beta spadła do stopnia niewykrywalności, no i wysikałam bladziocha. W piątek była jeszcze mocna druga krecha a dziś bladziuteńka, także myślę że w tym cyklu beta spadnie do poziomu nieciążowego. Bardzo mnie to cieszy, bo znak że wszystko się reguluje i myślę że spokojnie w sierpniu można na nowo zawalczyć :)
    zaraz się wszyściutko wyczyści :) coś czuję że szybciej niż myslimy wrócisz do nas ciężarówek hihi <3 bo już tęsknimy! :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Szatynka ;) sierpien piękny miesiąc :) miesiac mojego ślubu hihi :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Od 19 miesiecy sie staramy. Wiele badan wizyt u lekarzy itp. Dzisiaj po 3dniach spoznienia @ zrobilam test 2kreski. Druga kreska nie jest bardzo wyrazna ale dokładnie widoczna. Zrobilam więc migiem bete i wynik 576,0. Ciaza potwierdzon?! Na wizyte czekam. Ktory to moze byc tydzien??
    to na pewno ciąza :) ja też wysikałam bledziocha a beta była ponad 600 :* a kiedy miałas ostatnia miesiączkę? :) i jak długie masz cykle?

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
‹‹ 2295 2296 2297 2298 2299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ