X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny a ile placilyscie za te wszystkie badania ?

Wg cennika diagnostyki jutro zapłacę za wszystko co wymieniłam około 200zł.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety ginekolog nie dał skierowania na badania. Uważa, że wszystko okej i trzeba czekać. Ja już czekać nie chce, więc jutro robię badania na własną rękę.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole chodzę do gina prywatnie więc o refundowanych badaniach nie mam mowy a że ja jestem bardzo nadrogliwą kobitą to wszystkie badania zrobiłam w pierwszym czy w drugim miesiącu starań ;) no i cieszę się z tego bardzo bo wiem chociaz w małej części na czym stoję ;) dopiero po tylu miesiącach zaczyna się coś naprawiać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:41

szuflada, Bella_Bella lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy. Miała któraś z Was zapalenie pęcherza moczowego lub coś w tym stylu? Coś mnie męczy od rana, ale sama nie wiem co to jest, czy już sama się nakręcam myśląc o tym :/
    Rano obudził mnie ostry ból dolnej części brzucha, ale byłam na wpół przytomna i za raz znowu zasnęłam, więc w sumie o tym zapomniałam. Później wstałam, tak strasznie chciało mi się sikać, ale mąż zajmował łazienkę i musiałam chwilę zaczekać. Sikało mi się tak dziwnie, tak długo i powoli. Poszłam do pracy i już kilka razy byłam w toalecie i za każdym razem czuję taki ból. Częstotliwość nie jest dziwna, bo ja od zawsze często chodzę do wc, ale ten ból i ilość moczu na jeden raz. Poza tym jak siedzę na krześle, to czuję ten ból tylko lżejszy. Nie mam pieczenia itd.
    Jest też możliwość, że o tym myślę i tylko się nakręcam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:45

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomogła Furagina i witamina C ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:52

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to zapomnialam o czyms :D

Waldiś masz przecudaśny brzusio ;) dzidzia rośnie z dnia na dzien :* jak ja lubię takie brzuszki ;) ;) ;)

Aaa i gratuluję relaksu kąpielowego :D

Zołza:), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję pomocy. Miała któraś z Was zapalenie pęcherza moczowego lub coś w tym stylu? Coś mnie męczy od rana, ale sama nie wiem co to jest, czy już sama się nakręcam myśląc o tym :/
    Rano obudził mnie ostry ból dolnej części brzucha, ale byłam na wpół przytomna i za raz znowu zasnęłam, więc w sumie o tym zapomniałam. Później wstałam, tak strasznie chciało mi się sikać, ale mąż zajmował łazienkę i musiałam chwilę zaczekać. Sikało mi się tak dziwnie, tak długo i powoli. Poszłam do pracy i już kilka razy byłam w toalecie i za każdym razem czuję taki ból. Częstotliwość nie jest dziwna, bo ja od zawsze często chodzę do wc, ale ten ból i ilość moczu na jeden raz. Poza tym jak siedzę na krześle, to czuję ten ból tylko lżejszy. Nie mam pieczenia itd.
    Jest też możliwość, że o tym myślę i tylko się nakręcam :/

Dużo wit C, żurawina i Furagina

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Mnie pomogła Furagina i witamina C ;)

mi też ale urofuragina jest bez recepty i po pierwszym dniu stosowania wg ulotki mi przechodzi.

Ja mam częste stant zapalne układu moczowego przynajmniej ze 3 razy w roku

Justyś91, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie dziewczyny z endometriozą mogę zajść w ciąże bo zapomniałam Wam o tej paskudzie powiedzieć

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też urofuragina pomogła..

AniaŁ, gdzieś pisałaś że masz dobre leki na jakieś infekcje tamtych okolic .
    Mogłabyś napisać czym się wyleczylas ?

• Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 19 miesiecy sie staramy. Wiele badan wizyt u lekarzy itp. Dzisiaj po 3dniach spoznienia @ zrobilam test 2kreski. Druga kreska nie jest bardzo wyrazna ale dokładnie widoczna. Zrobilam więc migiem bete i wynik 576,0. Ciaza potwierdzon?! Na wizyte czekam. Ktory to moze byc tydzien??

Bella_Bella, nikola2877, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Polaris
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia nasza Waldi ma (z tego co pamiętam) endometrioze i dzidzie w brzusiu, więc można :D

Justyś91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris witaj, no tak ciąża potwierdzona, powinnaś zrobić drugą betę jeszcze żeby sprawdzić przyrost. A co do tygodni to ja się nie orientuje, ale sa gdzieś takie kalkulatory;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:17

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys tez mam endometrioze. Jak widac udaje sie ale ja jeszcze z radosci nie skacze. Czekam na wizyte potwierdzajaca ze wszystko jest ok :)

Polaris
  • Polaris Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska a wiesz kiedy najlepiej zrobic drugi raz bete??

Polaris
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

a ja dziś z czystej ciekawości osikałam testa aby sprawdzić czy beta spadła do stopnia niewykrywalności, no i wysikałam bladziocha. W piątek była jeszcze mocna druga krecha a dziś bladziuteńka, także myślę że w tym cyklu beta spadnie do poziomu nieciążowego. Bardzo mnie to cieszy, bo znak że wszystko się reguluje i myślę że spokojnie w sierpniu można na nowo zawalczyć :)

Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris,
    po 48 godz od pierwszej z tego co dziewczyny piszą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:31

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    hej

a ja dziś z czystej ciekawości osikałam testa aby sprawdzić czy beta spadła do stopnia niewykrywalności, no i wysikałam bladziocha. W piątek była jeszcze mocna druga krecha a dziś bladziuteńka, także myślę że w tym cyklu beta spadnie do poziomu nieciążowego. Bardzo mnie to cieszy, bo znak że wszystko się reguluje i myślę że spokojnie w sierpniu można na nowo zawalczyć :)
    zaraz się wszyściutko wyczyści :) coś czuję że szybciej niż myslimy wrócisz do nas ciężarówek hihi <3 bo już tęsknimy! :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Szatynka ;) sierpien piękny miesiąc :) miesiac mojego ślubu hihi :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaris wrote:
    Od 19 miesiecy sie staramy. Wiele badan wizyt u lekarzy itp. Dzisiaj po 3dniach spoznienia @ zrobilam test 2kreski. Druga kreska nie jest bardzo wyrazna ale dokładnie widoczna. Zrobilam więc migiem bete i wynik 576,0. Ciaza potwierdzon?! Na wizyte czekam. Ktory to moze byc tydzien??
    to na pewno ciąza :) ja też wysikałam bledziocha a beta była ponad 600 :* a kiedy miałas ostatnia miesiączkę? :) i jak długie masz cykle?

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
‹‹ 2295 2296 2297 2298 2299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ