Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wg mnie też bez różnicy.. A to dlatego że wiele laboratorium ma całe rakiety badań dla starających się i wszystko się robi za jednym zamachem.. Więc myślę że nie ma różnicy..
Bella_Bella, Tuliska lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
tak szybko piszecie że nie nadążam z czytaniem dziewczynki.
Chyba jedna powtórzę wszystkie badania dla całkowitej pewnościZołza:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
biorę się na całego za siebie i robię kompleksowy przegląd hihiBella_Bella wrote:Powtórz, powtórz
Ja jutro też idę. Może to nam rozjaśni sytuację.
Zołza:), Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Każdy mówi inaczej
Zauważyłam to ;po samej sobie jak odwiedziłam kilku specjalistówZołza:) wrote:Widać co gin to inna teoria...Zołza:) lubi tę wiadomość
-
Zołza:) wrote:Prolaktyne najlepiej ponoć robić w 4-5 dc
U mnie obie ginekolożki kazały prolaktynę w 3-4 dc, od razu ze wszystkim w komplecie, a potem powtórka progesteronu na 2 fazę (spr czy dobrze wzrasta) i przy okazji 2 raz prolatyna, czy spadła.Bella_Bella lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:U mnie obie ginekolożki kazały prolaktynę w 3-4 dc, od razu ze wszystkim w komplecie, a potem powtórka progesteronu na 2 fazę (spr czy dobrze wzrasta) i przy okazji 2 raz prolatyna, czy spadła.
Kasia1987
Czyli nie zaszkodzi jak progesteron jutro też zrobię? -
Belluś nie zszkodzi, ale i tak trzeba go powtarzać na 2 fazę cyklu (ok 7 dpo), bo wtedy jest najważniejszy dla starań. Od jego poziomu zależy zagnieżdżenie i utrzymanie się jajeczka zapłodnionego.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
W sumie to okropne... szkoda, że nie da się wszystkiego za 1 razem, tylko trzeba się kłuć -a to 3 dc, a to 7 dpo...Ale tak niestety to działa i musimy to znosić, żeby lekarz miał pełen obraz, jak się te hormonki układają podczas całego cyklu, od tego bardzo dużo zależy...
:* dla wszystkich dzielnych kobiet upuszczających krew żeby był groszunio!Bella_Bella, Tuliska lubią tę wiadomość
-
progesteron warto badać by mieć pewność że jest w porządku
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
marciaa wrote:Dziewczyny a ile placilyscie za te wszystkie badania ?
ginekolog powinien dać Ci skierowanieto są badania refundowane przez NFZ
a gdybyś chciała iść prywatnie, to taki minimalny koszt ok. 200 zł. Cena badań oscyluje w granicach 15-20 zł, zależy do laboratoriummarciaa lubi tę wiadomość