X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Taki nyguss :)

Zrobiłam sobie wakacje od wykresu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Misia1989 a czy ty pijesz ten inofolic czy jakis zamiennik jego? Bo słyszałąm ze ten inofolic jest drogi i ze jest zamiennik inofem.

pije inofolic,rzeczywiście jest drogi, w swojej aptece zapłaciłam 51 zł ale już obczaiłam,że online można go kupić za 30 zł z przesylką w aptekach internetowych :)

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ze szcczegolami prosze :) hehehe
    No to czekam z niecierpliwoscia do 10 :* <3

Ja też :D

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Zrobiłam sobie wakacje od wykresu :D

Ja ten cykl ostatni robie z wykresem :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • malutka24 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 dzieki za informacje ja jutro jeszcze zobacze u siebie w aptece i sobie wtedy porownam :)

Malutka24
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja też :D

<3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka ktos ze mna na Czikosz ? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:10

Czikosz, Tuliska lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w pracy siedzę i nie mam jak odebrać wyników badań, mama mi po nie podjedzie. :D

• Evelin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Jeszcze w pracy siedzę i nie mam jak odebrać wyników badań, mama mi po nie podjedzie. :D

Kurka a ja tu paznokcie obgryzam <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziołszki, zamieszczę wyniki o 17.00, bo w robocie ruch! :)

Idę w krzak!

Evelin lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hey kochana wlasnie patrzylam na Twoj wykresik :)
    Kiedy testujesz ?? :*

Ja nie testuję, nie miałam owulacji. Na razie zbijam prolaktynę i normalizuję tarczycę ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania bardzo za Ciebie trzymam :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dziołszki, zamieszczę wyniki o 17.00, bo w robocie ruch! :)

Idę w krzak!

Tak długo kazesz nam czekać :p

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie byłam dzisiaj u mojej ginekolog bo robiłam badania z tarczycy. Powiedziała ze wynik jest ok i podała mi nazwe tabletek można to tez pic. Jest to inofolic czy ktoras z waz to brała ? albo jakis zamiennik tego ? I czy ktorejś to pomogło ?
    Malutka ja łykalam Ovarin (tabl) 2,5 miesiąca, mają w składzie ten inozytol (jakoś tak) co inofolic + inne witaminki no i... chyba mam kropka w brzuchu ;) bromergon brałam tylko niecałe dwa tyg więc sądzę że to ovarin wyregulowal mi cykl i pierwszy raz pecherzyk pękł :) wg mnie warto :*

misia1989 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj Czikosz wstawienie wyniki trwa chwilę... postaraj się dla nas nooo ;) ;) ;) ;)

Evelin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM
    Kim87 wrote:
    Kochanie razem zajdziemy zobaczysz. A ludzie szkoda gadać ehhh. Damy radę ja już nie plamie. Czysto jest. Ostatnie dni strasznie dużo śluzu płodne miałam z krwią. No masakra nigdy tak nie miałam. Ja czekam jeszcze dwa tyg i lecę zrobić badania hormonów. No i czekam na marude.
    Powiem wam że jeszcze z tydzień muszę poczekać aby dorwać.mojego. Ja piernicze 4-5 tyg sexu nieuprawialam. Po nocach mi się śni :-D

byle do sierpnia :) i obie zaczniemy staranka :)
    No my też długo nie współżyliśmy bo miałam zakaz od ginekologów, w wypisie wpisano mi "wstrzemięźliwość seksualna" :( dopiero 3 dni temu z mężem pobaraszkowaliśmy i to dwa razy w ciągu dnia :) tylko że z zabezpieczeniem z racji moich zbliżających się wtedy dni płodnych.
    Ja w sumie krwawiłam przez 5 dni, drugi dzień był bardziej obfitszy. Teraz kolejna @ wyliczona na 14 lipca. W przyszłym cyklu chciałam zrobić badania hormonalne (m.in. LH FSH i estradiol) ale dupa chyba będzie z tego, bo jeśli okres dostanę punktualnie 14 lipca a będzie to czwartek a te badania hormonalne najlepiej wykonać w 3dc to wypadałoby to w sobotę :( a laboratorium nieczynne :( dopiero w poniedziałek ale to wtedy byłby 5dc więc raczej za późno :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 12:32

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynko lh i fsh robi się od 2 do 5 dc wiec akurat :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    WITAM

byle do sierpnia :) i obie zaczniemy staranka :)
    No my też długo nie współżyliśmy bo miałam zakaz od ginekologów, w wypisie wpisano mi "wstrzemięźliwość seksualna" :( dopiero 3 dni temu z mężem pobaraszkowaliśmy i to dwa razy w ciągu dnia :) tylko że z zabezpieczeniem z racji moich zbliżających się wtedy dni płodnych.
    Ja w sumie krwawiłam przez 5 dni, drugi dzień był bardziej obfitszy. Teraz kolejna @ wyliczona na 14 lipca. W przyszłym cyklu chciałam zrobić badania hormonalne (m.in. LH FSH i estradiol) ale dupa chyba będzie z tego, bo jeśli okres dostanę punktualnie 14 lipca a będzie to czwartek a te badania hormonalne najlepiej wykonać w 3dc to wypadałoby to w sobotę :( a laboratorium nieczynne :( dopiero w poniedziałek ale to wtedy byłby 5dc więc raczej za późno :(
    No ja miałam leki na zatrzymanie bo po poronieniu lało się że mnie na fotelu ginekologicznym. Ja z tarczyca mam ok ginka u mnie sprawdza czy beta i prog się wyzerowały ;) ja poczekam do weekendu z baraszkami ;) ale jak dorwe to chyba nie puszczę :-P

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do okresu to nie mam pojęcia kiedy przylezie. Zależy kiedy moja macica dojdzie do wniosku że należy powrócić na odpowiednie tory ;) liczę że w terminie ale jak czytałam to może się przesunąć po poronieniu.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Szatynko tule mocno <3
    Evelin wrote:
    Bardzo smutno, gdy sie to czyta..
    Jednak uwazam ze kazdy ma zapisane swoje zycie i nic nie dzieje sie bezprzyczyny.. jesli Twoje to czekanie.. niech tak bedzie, a ten czas zleci nie wiadomo kiedy i wkoncu uda sie Tobie jak i wszystkim tutaj :*
    Myslalam dzis o Tobie :*
    Badz dzielna <3
    Kochane, dziękuję <3
    Justyś91 wrote:
    Jak tam u Was pogoda????
    Bo u mnie paskuda pada deszczyk i wieje wiatr brrr ziuziu ;(
    A u mnie pogoda taka w sam raz, czyli nie za gorąco i nie za zimno … właśnie taką pogodę uwielbiam.
    Dziś w planach mam wizytę w moim domku rodzinnym, do taty i siostry :)

Kim87 wrote:
    No ja miałam leki na zatrzymanie bo po poronieniu lało się że mnie na fotelu ginekologicznym. Ja z tarczyca mam ok ginka u mnie sprawdza czy beta i prog się wyzerowały ;) ja poczekam do weekendu z baraszkami ;) ale jak dorwe to chyba nie puszczę :-P

betę planuję w przyszłym cyklu zbadać czy spadła do nieciążowego stanu.
    I myślę, że w tym cyklu jestem już po owulacji bo czułam jajcory naprzemiennie no i tempka poszła w dół a teraz idzie ku górze. Także myślę że organizm doszedł do siebie, więc sprawdzę jeszcze hormonki czy są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 13:06

Evelin lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ