Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
szatynka wrote:mój niestety nie gotuje
ale może to dobrze bo do dnia dzisiejszego pamiętam jedyny obiad jaki zrobił po ślubie. Nigdy mu tego nie zapomnę. Otóż ja nie jadam królików nie dlatego, że mi nie smakuje ale dla samego ich wyglądu, takie fajne milusie zwierzątka. Pewnego dnia gdy wróciłam z pracy obiad był gotowy. Mąż ugotował i podał mi na talerzu ziemniaczki z sosikiem i drobniutko pokrojonym mięskiem, zadowolona że mąż upichcił zjadłam z wielkim apetytem. A potem spytał mnie czy smakowało, odparłam że tak. Na co on wciągnął oba policzki że usta zrobiły mu się w dzióbek i zaczął nimi poruszać, noż kuźwa takim sposobem poinformował mnie że przed chwilą zjadłam króliczka
ależ byłam na niego wściekła. Od tamtej pory mąż nie gotuje nic, wolę sama zająć się kuchnią przynajmniej wiem co jem
i to był pierwszy i ostatni raz kiedy jadłam mięso królika.
Ja poprostu nie mysle co jem, bo gdybym za kazdym razem myslala to jadla bym same warzywa i owoce, seriokocham zwierzeta i dla mnie to cos okropnego, ze na tak masowa skale zabija sie zwierzeta.. nawet kurczaka mi szkoda i osobiscie nie zabije nigdy !!
-
Evelin wrote:Ja poprostu nie mysle co jem, bo gdybym za kazdym razem myslala to jadla bym same warzywa i owoce, serio
kocham zwierzeta i dla mnie to cos okropnego, ze na tak masowa skale zabija sie zwierzeta.. nawet kurczaka mi szkoda i osobiscie nie zabije nigdy !!
ja w sumie też nie zastanawiam się co jem ale mam jedną zasadę króliczków nie tykamno chyba że nieświadomie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 11:26
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:ja w sumie też nie zastanawiam się co jem ale mam jedną zasadę króliczków nie tykam
no chyba że nieświadomie
No rozumiem
Niestety zwierzatka nie maja sie jak bronicchinczyki wpierdalaja psy i takich tylko zajebac!!!
Sorry za slownictwo, ale jak o tym pomysle az mnie krew zalewa !!! Moja Dina jest jak czlonek rodziny I nie wyobrazam sobie, zeby cos jej sie stalo.. -
Witajcie
Mam nadzieję, że za chwilę któraś z Was wyskoczy tu z pozytywną nowiną z dwoma kreseczkami na teście!
U mnie czym dalej w las tym jakoś gorzej, zaczynamy 8 cykl starań, ale 3 dni plamienia przed i bardzo skąpa @ to chyba nic dobrego...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Witajcie
Mam nadzieję, że za chwilę któraś z Was wyskoczy tu z pozytywną nowiną z dwoma kreseczkami na teście!
U mnie czym dalej w las tym jakoś gorzej, zaczynamy 8 cykl starań, ale 3 dni plamienia przed i bardzo skąpa @ to chyba nic dobrego...
Hej. A jak z temp? Mierzysz sobie ?
Czasem cykl plata figle. A plamienie to tylko dziwny okres, ktory zarax sie unormuje i w kolejnym cyklu juz nie przyjdzie -
Bry..
Ja poproszę młode ziemniaki z koperkiem mizerię i jajko sadzone.. Za żeberka i te inne inszosci podziękuję..
Skoro jesteśmy przy garach.. Ktoś miał mi sprzedać przepis na chleb i na frytki z batatow z piekarnika...
Ja dziś bezużyteczna jestem.. Pojechałam z mężem na ryneczek kupić jakieś owoce.. Stanęłam na chwilę i zemdlałam.. Masakra.. A już było dobrze.. I teraz przez resztę dnia będę dychac w łóżku..
Chłopaki skręcają szafę a starą wynoszą..Evelin lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Evelin wrote:Hej. A jak z temp? Mierzysz sobie ?
Czasem cykl plata figle. A plamienie to tylko dziwny okres, ktory zarax sie unormuje i w kolejnym cyklu juz nie przyjdzie
Na początku bardzo mnie dobijało, złościło i irytowało gdy po raz kolejny przychodziła @... Teraz staram się brać to na klatęi wierzyć, że w końcu się uda.
Temperatury niby są ok, widać dwie fazy. Prawdopodobnie będę u gina za tydzień w poniedziałek na monitoringu, więc popytam o badania hormonów jeszcze!
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Evelin wrote:Hej. A jak z temp? Mierzysz sobie ?
Czasem cykl plata figle. A plamienie to tylko dziwny okres, ktory zarax sie unormuje i w kolejnym cyklu juz nie przyjdzie
Choć jak popatrzyłam na Twój wykrees to moje temperatury w takim razie to jakieś góry i doliny!i powoli wzrasta temperatura, zwykle nie ma od razu widocznego wyraźnego skoku.
Evelin trzymam kciuki, wykres wygląda znakomicie!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
nick nieaktualnyEvelin wrote:No rozumiem
Niestety zwierzatka nie maja sie jak bronicchinczyki wpierdalaja psy i takich tylko zajebac!!!
Sorry za slownictwo, ale jak o tym pomysle az mnie krew zalewa !!! Moja Dina jest jak czlonek rodziny I nie wyobrazam sobie, zeby cos jej sie stalo..
Też nie rozumiem chińczyków, jak można jeść psy? Jeszcze te festiwale psiego mięsa czy jakoś tak... -
Parsleyek wrote:Na początku bardzo mnie dobijało, złościło i irytowało gdy po raz kolejny przychodziła @... Teraz staram się brać to na klatę
i wierzyć, że w końcu się uda.
Temperatury niby są ok, widać dwie fazy. Prawdopodobnie będę u gina za tydzień w poniedziałek na monitoringu, więc popytam o badania hormonów jeszcze!
No porob sobie badania i czekaj cierpliwie tu z nami :*
Kiedys kazdej sie uda
Ja jestem zdania zeby stosunkowac sie czesto i wtedy gdy ochota, niestety w moim przypadku w tym cyklu zbyt duzo pracy I nie czekam zbytnio na dobry final -
WaldhauzerM wrote:Bry..
Ja poproszę młode ziemniaki z koperkiem mizerię i jajko sadzone.. Za żeberka i te inne inszosci podziękuję..
Skoro jesteśmy przy garach.. Ktoś miał mi sprzedać przepis na chleb i na frytki z batatow z piekarnika...
Ja dziś bezużyteczna jestem.. Pojechałam z mężem na ryneczek kupić jakieś owoce.. Stanęłam na chwilę i zemdlałam.. Masakra.. A już było dobrze.. I teraz przez resztę dnia będę dychac w łóżku..
Chłopaki skręcają szafę a starą wynoszą..
Kochanie Ty moje.. jak to??
Lez i odpoczywaj
Jak sie teraz czujesz?
Ciocia Ewela moze piciu zrobi ? :* -
Evelin wrote:Tylko pozory
naprawdę piękny
i wcale nie musi być tak,że ja przed Tobą, bo niby dlaczego?
zawróciliśmy z wycieczki... wpadliśmy do sklepu z browarkami i mam swoją ukochaną wiśnię z czekoladą z browaru Czarny Kot -
Evelin wrote:No porob sobie badania i czekaj cierpliwie tu z nami :*
Kiedys kazdej sie uda
Ja jestem zdania zeby stosunkowac sie czesto i wtedy gdy ochota, niestety w moim przypadku w tym cyklu zbyt duzo pracy I nie czekam zbytnio na dobry final
Evelin moim zdaniem serduszek masz całkiem sporo i to jeszcze w okresie okołoowulacyjnym. Jak dla mnie są szanse i tego się trzymaj!!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"