X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    mój niestety nie gotuje :( ale może to dobrze bo do dnia dzisiejszego pamiętam jedyny obiad jaki zrobił po ślubie. Nigdy mu tego nie zapomnę. Otóż ja nie jadam królików nie dlatego, że mi nie smakuje ale dla samego ich wyglądu, takie fajne milusie zwierzątka. Pewnego dnia gdy wróciłam z pracy obiad był gotowy. Mąż ugotował i podał mi na talerzu ziemniaczki z sosikiem i drobniutko pokrojonym mięskiem, zadowolona że mąż upichcił zjadłam z wielkim apetytem. A potem spytał mnie czy smakowało, odparłam że tak. Na co on wciągnął oba policzki że usta zrobiły mu się w dzióbek i zaczął nimi poruszać, noż kuźwa takim sposobem poinformował mnie że przed chwilą zjadłam króliczka :( ależ byłam na niego wściekła. Od tamtej pory mąż nie gotuje nic, wolę sama zająć się kuchnią przynajmniej wiem co jem :) i to był pierwszy i ostatni raz kiedy jadłam mięso królika.

Ja poprostu nie mysle co jem, bo gdybym za kazdym razem myslala to jadla bym same warzywa i owoce, serio :) kocham zwierzeta i dla mnie to cos okropnego, ze na tak masowa skale zabija sie zwierzeta.. nawet kurczaka mi szkoda i osobiscie nie zabije nigdy !! :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kochana może jutro temp skoczy

luknęłam na wykres i też tak myślę, że tempka powinna jutro skoczyć.

Evelin lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja poprostu nie mysle co jem, bo gdybym za kazdym razem myslala to jadla bym same warzywa i owoce, serio :) kocham zwierzeta i dla mnie to cos okropnego, ze na tak masowa skale zabija sie zwierzeta.. nawet kurczaka mi szkoda i osobiscie nie zabije nigdy !! :)

ja w sumie też nie zastanawiam się co jem ale mam jedną zasadę króliczków nie tykam :) no chyba że nieświadomie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 11:26

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mykam, bo przed dzisiejszym grillem trza się ogarnąć, włosy, paznokcie itp.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja w sumie też nie zastanawiam się co jem ale mam jedną zasadę króliczków nie tykam :) no chyba że nieświadomie :P

No rozumiem :) :)
    Niestety zwierzatka nie maja sie jak bronic :( chinczyki wpierdalaja psy i takich tylko zajebac!!!
    Sorry za slownictwo, ale jak o tym pomysle az mnie krew zalewa !!! Moja Dina jest jak czlonek rodziny I nie wyobrazam sobie, zeby cos jej sie stalo..

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Mam nadzieję, że za chwilę któraś z Was wyskoczy tu z pozytywną nowiną z dwoma kreseczkami na teście!
    U mnie czym dalej w las tym jakoś gorzej, zaczynamy 8 cykl starań, ale 3 dni plamienia przed i bardzo skąpa @ to chyba nic dobrego... :/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Evelin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja mykam, bo przed dzisiejszym grillem trza się ogarnąć, włosy, paznokcie itp.

Udanej imprezki <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witajcie :)
    Mam nadzieję, że za chwilę któraś z Was wyskoczy tu z pozytywną nowiną z dwoma kreseczkami na teście!
    U mnie czym dalej w las tym jakoś gorzej, zaczynamy 8 cykl starań, ale 3 dni plamienia przed i bardzo skąpa @ to chyba nic dobrego... :/

Hej. A jak z temp? Mierzysz sobie ?
    Czasem cykl plata figle. A plamienie to tylko dziwny okres, ktory zarax sie unormuje i w kolejnym cyklu juz nie przyjdzie :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry..

Ja poproszę młode ziemniaki z koperkiem mizerię i jajko sadzone.. Za żeberka i te inne inszosci podziękuję..

Skoro jesteśmy przy garach.. Ktoś miał mi sprzedać przepis na chleb i na frytki z batatow z piekarnika...

Ja dziś bezużyteczna jestem.. Pojechałam z mężem na ryneczek kupić jakieś owoce.. Stanęłam na chwilę i zemdlałam.. Masakra.. A już było dobrze.. I teraz przez resztę dnia będę dychac w łóżku..

Chłopaki skręcają szafę a starą wynoszą..

Evelin lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Czasem cykl plata figle. A plamienie to tylko dziwny okres, ktory zarax sie unormuje i w kolejnym cyklu juz nie przyjdzie :)

Na początku bardzo mnie dobijało, złościło i irytowało gdy po raz kolejny przychodziła @... Teraz staram się brać to na klatę ;) i wierzyć, że w końcu się uda.

Temperatury niby są ok, widać dwie fazy. Prawdopodobnie będę u gina za tydzień w poniedziałek na monitoringu, więc popytam o badania hormonów jeszcze!

l22nkrhmpu973w26.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin.. Piękny wykres.. Zakochałam się <3

Evelin lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Choć jak popatrzyłam na Twój wykrees to moje temperatury w takim razie to jakieś góry i doliny! ;) i powoli wzrasta temperatura, zwykle nie ma od razu widocznego wyraźnego skoku.

Evelin trzymam kciuki, wykres wygląda znakomicie! :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    No rozumiem :) :)
    Niestety zwierzatka nie maja sie jak bronic :( chinczyki wpierdalaja psy i takich tylko zajebac!!!
    Sorry za slownictwo, ale jak o tym pomysle az mnie krew zalewa !!! Moja Dina jest jak czlonek rodziny I nie wyobrazam sobie, zeby cos jej sie stalo..

Też nie rozumiem chińczyków, jak można jeść psy? Jeszcze te festiwale psiego mięsa czy jakoś tak...

• Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Na początku bardzo mnie dobijało, złościło i irytowało gdy po raz kolejny przychodziła @... Teraz staram się brać to na klatę ;) i wierzyć, że w końcu się uda.

Temperatury niby są ok, widać dwie fazy. Prawdopodobnie będę u gina za tydzień w poniedziałek na monitoringu, więc popytam o badania hormonów jeszcze!

No porob sobie badania i czekaj cierpliwie tu z nami :*
    Kiedys kazdej sie uda :)
    Ja jestem zdania zeby stosunkowac sie czesto i wtedy gdy ochota, niestety w moim przypadku w tym cyklu zbyt duzo pracy I nie czekam zbytnio na dobry final :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powtórzę już po taz kolejny, że sliczny wykres!

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bry..

Ja poproszę młode ziemniaki z koperkiem mizerię i jajko sadzone.. Za żeberka i te inne inszosci podziękuję..

Skoro jesteśmy przy garach.. Ktoś miał mi sprzedać przepis na chleb i na frytki z batatow z piekarnika...

Ja dziś bezużyteczna jestem.. Pojechałam z mężem na ryneczek kupić jakieś owoce.. Stanęłam na chwilę i zemdlałam.. Masakra.. A już było dobrze.. I teraz przez resztę dnia będę dychac w łóżku..

Chłopaki skręcają szafę a starą wynoszą..

Kochanie Ty moje.. jak to??
    Lez i odpoczywaj <3
    Jak sie teraz czujesz?
    Ciocia Ewela moze piciu zrobi ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Evelin.. Piękny wykres.. Zakochałam się <3

Tylko pozory :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaAneta89 wrote:
    Też nie rozumiem chińczyków, jak można jeść psy? Jeszcze te festiwale psiego mięsa czy jakoś tak...

Cos okropnego. Nigdy tego nie zrozumiem

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Tylko pozory :)

naprawdę piękny :)

i wcale nie musi być tak,że ja przed Tobą, bo niby dlaczego? :P

zawróciliśmy z wycieczki... wpadliśmy do sklepu z browarkami i mam swoją ukochaną wiśnię z czekoladą z browaru Czarny Kot :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    No porob sobie badania i czekaj cierpliwie tu z nami :*
    Kiedys kazdej sie uda :)
    Ja jestem zdania zeby stosunkowac sie czesto i wtedy gdy ochota, niestety w moim przypadku w tym cyklu zbyt duzo pracy I nie czekam zbytnio na dobry final :)

Evelin moim zdaniem serduszek masz całkiem sporo i to jeszcze w okresie okołoowulacyjnym. Jak dla mnie są szanse i tego się trzymaj!! :)

l22nkrhmpu973w26.png
‹‹ 2455 2456 2457 2458 2459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ