X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam Was dziewczyny nieśmiało.
    Miesiąc temu wyszłam za mąż i to jest nasz pierwszy cykl starań. Według moich obserwacji, pomiarów temperatury owulacja się zbliża słoniowatymi krokami. Mierzę temperaturę, obserwuję śluz i szyjkę i dodatkowo robie testy owulacyjne, które kupiłam za grosze. Kreska codziennie coraz ciemniejsza, ale jeszcze negatywny test.
    Działamy:)
    Długo szukałam aktywnego i fajnego forum i myślę, że w końcu trafiłam.
    :)

Witaj dobuska ;-)
    Nie ma lepszego forum niż to -w szczególności ten wątek ;-)

dobuska, daga_00 lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    jak masz testy z allegro to one przeważnie wychodzą słabe, jakby nie były tak czułe, jak droższe...

witaj w naszym skromnym, rozgadanym gronie :D

Niestety też słyszałam niepochlebne opinie na ich temat, ale już je kupiłam zanim pomyślałam i tak sobie po prostu sprawdzam. Dzisiaj śluz ciągnący, (ale nie jest przejrzysty), piersi lekko tkliwe, i boli brzuszek jak zawsze myślałam, że boli podczas owulacji. Niestety najważniejsza-tempka została dzisiaj zmierzona za późno:( więc skok temperatury może być niewiarygodny.
    Uczę się dopiero :)

• MMadziula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ovarin ma w składzie kwas foliowy :) ja np. biorę Inofem, grunt, żeby produkt miał Inozytol, ale to jest w proszku i rozpuszcza się najlepiej w letniej wodzie. A tabletkę połykasz i git :D z tym, że Ovarin bierzesz wg instrukcji 2 tabl dziennie, a Inofem wystarczy jedna saszetka, przy pcos zaleca się 2

Inofem wychodzi taniej jednak 52 zł na 2 m-ce

Kurcze coś sporo osób pisze o tym ovarinie, narazie pije zioła ojca sroki, biorę folik magnez i na tym chyba poprzestane bo nie chce "przegiac pały " :-) :-)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Niestety też słyszałam niepochlebne opinie na ich temat, ale już je kupiłam zanim pomyślałam i tak sobie po prostu sprawdzam. Dzisiaj śluz ciągnący, (ale nie jest przejrzysty), piersi lekko tkliwe, i boli brzuszek jak zawsze myślałam, że boli podczas owulacji. Niestety najważniejsza-tempka została dzisiaj zmierzona za późno:( więc skok temperatury może być niewiarygodny.
    Uczę się dopiero :)
    Możesz dla pewności w tych dniach , w których masz ciemniejsze testy z allegro potwierdzić to tymi z Rossmann - ja tak robie

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    A brała któraś z was inofolic? Dostałam od koleżanki ;-)

Bierko, to wszystko to samo praktycznie... Inofem, Inofolic, może Ovarin ma więcej witamin, minerałów, ale wszystkie mają to najważniejsze, czyli inozytol

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Możesz dla pewności w tych dniach , w których masz ciemniejsze testy z allegro potwierdzić to tymi z Rossmann - ja tak robie
    Aaaa obiecałam sobie, że nie będę świrować w pierwszym cyklu. Wystarczy, że mąż wysyła mi ostrzegawcze sygnały:D. Ewidentnie jestem już płodna, a czy owulacja będzie czy nie to kurcze żaden test raczej nie powie. A szkoooda. Chciałoby się od razu zajść, oj chciałoby się.

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aaaa obiecałam sobie, że nie będę świrować w pierwszym cyklu. Wystarczy, że mąż wysyła mi ostrzegawcze sygnały:D. Ewidentnie jestem już płodna, a czy owulacja będzie czy nie to kurcze żaden test raczej nie powie. A szkoooda. Chciałoby się od razu zajść, oj chciałoby się.

jak chcesz, możesz udostępnić wykres, mamy tu sporo ekspertek od temperatur :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to się udostępnia?:P Ja mam zaledwie kilka temperatur na razie, ale może po kilku dniach coś będzie wiadomo:)

• Bierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Bierko, to wszystko to samo praktycznie... Inofem, Inofolic, może Ovarin ma więcej witamin, minerałów, ale wszystkie mają to najważniejsze, czyli inozytol
    Oki dzieki lilith:-)

<3
  • daga_00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

Marcia wiem, co czujesz.... ja wczoraj dostałam @... 3 dni za wcześnie...
    Trzymam kciuki za następny cykl :)
    Ja mam Synka Filipka, który ma 6 lat. Chciałabym, żeby miał rodzeństwo.
    W pierwszą ciążę zaszłam w 5 cyklu. I w sumie bez obserwacji, badań itp.
    Całe życie w sumie tylko unikaliśmy z Mężem dni płodnych, nie stosowałam
    zabezpieczeń ;) teraz też na spokojnie podchodzimy do tematu, ale wkurzam się,
    że groszka nie ma :P A w grudniu będę miała 33 urodziny.Od dziś mierze temp. i chyba pójdę na monitoring sprawdzić czy jest owulacja. W sierpniu jedziemy na wczasy do Chorwacji, może w tym cyklu się uda :) Dodam tylko, że jestem po operacji usunięcia torbieli z jajnika ( maj 2013 - torbiel krwotoczna) i chodzę do gina co pół roku, czasem częściej...
    Podczytuje Was :) wszystkim groszkowym gratuluję a reszcie kibicuję :)

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam Was dziewczyny nieśmiało.
    Miesiąc temu wyszłam za mąż i to jest nasz pierwszy cykl starań. Według moich obserwacji, pomiarów temperatury owulacja się zbliża słoniowatymi krokami. Mierzę temperaturę, obserwuję śluz i szyjkę i dodatkowo robie testy owulacyjne, które kupiłam za grosze. Kreska codziennie coraz ciemniejsza, ale jeszcze negatywny test.
    Działamy:)
    Długo szukałam aktywnego i fajnego forum i myślę, że w końcu trafiłam.
    :)

Witamy :) Bardzo dobrze trafiłaś ;)

dobuska lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

no w naszym przypadku 9 lat się zabezpieczaliśmy " żeby nie wpaść"
    a teraz ile bym dała żeby być w ciąży :):)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Bierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga, Dobuska witajcie :-) u nas najfajniej

dobuska lubi tę wiadomość

<3
  • Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    jak masz testy z allegro to one przeważnie wychodzą słabe, jakby nie były tak czułe, jak droższe...

witaj w naszym skromnym, rozgadanym gronie :D

Ja jednak nie kupilam testow z allegro, ide w sobote do rossmana kupie te sprawdzone i zaczne robic w 9 dniu :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Daga, Dobuska witajcie :-) u nas najfajniej
    Hej Bierka :) Też tak myślę :)

Bierka lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    no w naszym przypadku 9 lat się zabezpieczaliśmy " żeby nie wpaść"
    a teraz ile bym dała żeby być w ciąży :):)
    To jest straszne. Człowiek całe życia unika niezabezpieczonego stosunku, a potem jak chce zajść to po prostu nie może. Niesprawiedliwe, ale co zrobić...

No, ale dziewczyny uda się nam! Razem można się wspierać. Uwielbiam za to fora! Nie traci się tak łatwo nadziei:)

daga_00, Magdama, Bierka, Agatka89 lubią tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    tulę :)

jedyne, co może pocieszyć, to Twój 2 cykl starań, a do pół roku jeszcze kilka miesięcy :)

badania warto zrobić, ja bym się starała i starała, a tsh i prolaktyna... lepiej zrobić niż czekać :)

drugi na poważnie a na dobrą sprawę 3 (wtedy podjęliśmy decyzję)
    jednak liczę jako drugi bo w tym 1 było mało serduszek

mąż jak rano zobaczył krew to pytał czy może się przebadamy
    mówię mu, żeby nie panikować jeszcze :-)
    tzn zbadać się nigdy nie szkodzi ale żeby nie popadł w parnaoję ;p

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To jest straszne. Człowiek całe życia unika niezabezpieczonego stosunku, a potem jak chce zajść to po prostu nie może. Niesprawiedliwe, ale co zrobić...

No, ale dziewczyny uda się nam! Razem można się wspierać. Uwielbiam za to fora! Nie traci się tak łatwo nadziei:)

Ja na przykład bardzo żałuje że przez ponad 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne... Wtedy się o tym nie myślało a teraz jest jak jest.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Badałam szyjkę, jest bardzo nisko i twarda...więc to też nie jest ciążowy objaw :(
    Szyjka wędruje w ciągu dnia. Ja miałam twardą wedrującą i bylam w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:26

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

No właśnie... razem jest lżej ;) U mnie wczoraj była znajoma... jej Mąż nie może mieć dzieci i jakimś cudem udało im się Z in vitro... Mają syna... i ona ciągle się mnie pyta czy jestem w drugiej ciąży, kraka, że nie zajdę... wkurza mnie to :P wczoraj powiedziałam jej, żeby mi nie truła i nie życzyła źle... że jak zajdę to na bank tego nie ukryje... ;)

zem3anlixz38accb.png
‹‹ 2617 2618 2619 2620 2621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ