X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mam do was pytanie czy miałyście kiedys tak, ze śluz był płodny- białko kurze a tempki nie wskazują na owulacje. No i troche jakby za wczesnie jak na okres plodny bo to dopiero 9 DC. Szyjki nie badam, kompletnie tego nie czuje. Kupiłam dzis testy owulacyjne. Zobaczymy.
    Może tak bo owu następuje /jest w trakcie pierwszego dnia innego.sluzu niż R. Wtedy wiadomo.ze.jajo uwolnione. Śluz R.u mnie występuje kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:27

Bierka lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Witam Was dziewczyny nieśmiało.
    Miesiąc temu wyszłam za mąż i to jest nasz pierwszy cykl starań. Według moich obserwacji, pomiarów temperatury owulacja się zbliża słoniowatymi krokami. Mierzę temperaturę, obserwuję śluz i szyjkę i dodatkowo robie testy owulacyjne, które kupiłam za grosze. Kreska codziennie coraz ciemniejsza, ale jeszcze negatywny test.
    Działamy:)
    Długo szukałam aktywnego i fajnego forum i myślę, że w końcu trafiłam.
    :)
    Hej witaj ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Szyjka wędruje w ciągu dnia. Ja miałam twardą wedrującą i bylam
    Dziewczyny ja Was podziwiam za to badanie szyjki... dla mnie to czarna magia..

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    cześć dziewczyny :)

Marcia wiem, co czujesz.... ja wczoraj dostałam @... 3 dni za wcześnie...
    Trzymam kciuki za następny cykl :)
    Ja mam Synka Filipka, który ma 6 lat. Chciałabym, żeby miał rodzeństwo.
    W pierwszą ciążę zaszłam w 5 cyklu. I w sumie bez obserwacji, badań itp.
    Całe życie w sumie tylko unikaliśmy z Mężem dni płodnych, nie stosowałam
    zabezpieczeń ;) teraz też na spokojnie podchodzimy do tematu, ale wkurzam się,
    że groszka nie ma :P A w grudniu będę miała 33 urodziny.Od dziś mierze temp. i chyba pójdę na monitoring sprawdzić czy jest owulacja. W sierpniu jedziemy na wczasy do Chorwacji, może w tym cyklu się uda :) Dodam tylko, że jestem po operacji usunięcia torbieli z jajnika ( maj 2013 - torbiel krwotoczna) i chodzę do gina co pół roku, czasem częściej...
    Podczytuje Was :) wszystkim groszkowym gratuluję a reszcie kibicuję :)
    Hej hej witaj;)

daga_00 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja na przykład bardzo żałuje że przez ponad 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne... Wtedy się o tym nie myślało a teraz jest jak jest.

ja na szczęście nigdy nie brałam

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    No właśnie... razem jest lżej ;) U mnie wczoraj była znajoma... jej Mąż nie może mieć dzieci i jakimś cudem udało im się Z in vitro... Mają syna... i ona ciągle się mnie pyta czy jestem w drugiej ciąży, kraka, że nie zajdę... wkurza mnie to :P wczoraj powiedziałam jej, żeby mi nie truła i nie życzyła źle... że jak zajdę to na bank tego nie ukryje... ;)
    Ale znajoma, kopniaka w tyłek bym jej dała:P Zajdziesz! Przewiduję dużo pozytywnych testów:D

daga_00 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dziewczyny ja Was podziwiam za to badanie szyjki... dla mnie to czarna magia..
    Wiesz musisz wsadzić palucha i.oceniasz czy jest jak.nos czyli twarda jak broda czyli średnio albo jak.usta czyli miękka.
    Jak nie możesz.jej dosięgnąć jest wysoko jak.jq siemasz ale z trudem to średnio jak czujesz ledwo jak wsadzisz palucha to nisko. Co do otwarcia nie mam.pojecia

daga_00, AniaŁ123, Parsleyek lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo niewiele miałam styczności z hormonami. Kiedyś brałam krótko i organizm dłużej do siebie dochodził niż w ogóle je brałam. Powiedziałam-KONIEC.
    Być może teraz te moje problemy zdrowotne są tego konsekwencją, ale nie wiadomo. Poza tym wtedy chciało się mieć spokój i się nie myślało za wiele o konsekwencjach.

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ja na szczęście nigdy nie brałam
    Ja brałam kiedyś ale pierdolca dostawałam. Jednak to jest ingerencja w gospodarkę hormonalną i nikt mnie nie przekonana że nie wpływa na płodność

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale znajoma, kopniaka w tyłek bym jej dała:P Zajdziesz! Przewiduję dużo pozytywnych testów:D
    Wiesz... tłumaczę ją, że ona mega dużo przeszła... klika lat się starali o dziecko z invitro... kupa stresu i kasy.. może to z tego faktu wynika takie akurat podejście... jej syn jest w wieku mojego.. ona raczej juz nie ma szans na drugie dziecko..

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Wiesz musisz wsadzić palucha i.oceniasz czy jest jak.nos czyli twarda jak broda czyli średnio albo jak.usta czyli miękka.
    Jak nie możesz.jej dosięgnąć jest wysoko jak.jq siemasz ale z trudem to średnio jak czujesz ledwo jak wsadzisz palucha to nisko. Co do otwarcia nie mam.pojecia
    acha... to będę ternować ;) może rozkiminie system ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jutro mi będą wyrywać zęba. Dostanę jakieś bezpieczne znieczulenie i będzie dobrze. Rany boskie 2.500,00 zł za wyrwanie zęba, bo trzeba pod mikroskopem mi wyczyścić kość... Ogólnie źle nie jest, więc myślę, że będzie dobrze.

Temperatura mi trochę spadła, ale położyłam się wczoraj późno spać, a w zasadzie dzisiaj, bo jak zasnęłam to była pierwsza, a mierzę temperaturę o piątej, więc wiecie.

Liczę na to, że jutro temperatura się podniesie, ale wiecie mierzę ją w ustach, a wiadomo, że tam temperatura jest troszkę niższa.

Trzymajcie kciuki, aby groszek się zadomowił i dobrze już czuł.

Bierka, Bella_Bella, Parsleyek lubią tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle Wam powiem, że po operacji usunęcia trobieli mam jakiś dziwny śluz.. właśnie w okolicach dni płodnych mam śluz jak wodę... i to się ze mnie leje, czasem mi wkładka nie wystarczy... pytałam gina o co chodzi... to stwierdził tylko, że taka moja uroda.. i że organizm się ciąży domaga.. kupie sobie dziś to ziele wiesiołka... gdzieś pisałyście, że poprawia stan śluzu :)

zem3anlixz38accb.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Wiesz... tłumaczę ją, że ona mega dużo przeszła... klika lat się starali o dziecko z invitro... kupa stresu i kasy.. może to z tego faktu wynika takie akurat podejście... jej syn jest w wieku mojego.. ona raczej juz nie ma szans na drugie dziecko..
    aaa to może faktycznie. Szkoda mi takich ludzi najbardziej. :(

• marciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja brałam kiedyś ale pierdolca dostawałam. Jednak to jest ingerencja w gospodarkę hormonalną i nikt mnie nie przekonana że nie wpływa na płodność

mnie też nikt nie przekona, że nie ma wpływu i jest to bezpieczne.
    dobrze, że mój mąż (wtedy jeszcze chłopak) nie pozwolił mi się truć

• daga_00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Hej dziewczyny.

Jutro mi będą wyrywać zęba. Dostanę jakieś bezpieczne znieczulenie i będzie dobrze. Rany boskie 2.500,00 zł za wyrwanie zęba, bo trzeba pod mikroskopem mi wyczyścić kość... Ogólnie źle nie jest, więc myślę, że będzie dobrze.

Temperatura mi trochę spadła, ale położyłam się wczoraj późno spać, a w zasadzie dzisiaj, bo jak zasnęłam to była pierwsza, a mierzę temperaturę o piątej, więc wiecie.

Liczę na to, że jutro temperatura się podniesie, ale wiecie mierzę ją w ustach, a wiadomo, że tam temperatura jest troszkę niższa.

Trzymajcie kciuki, aby groszek się zadomowił i dobrze już czuł.
    Czikosz witaj... trzymam kciuki :)

Czikosz lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ja w ogóle Wam powiem, że po operacji usunęcia trobieli mam jakiś dziwny śluz.. właśnie w okolicach dni płodnych mam śluz jak wodę... i to się ze mnie leje, czasem mi wkładka nie wystarczy... pytałam gina o co chodzi... to stwierdził tylko, że taka moja uroda.. i że organizm się ciąży domaga.. kupie sobie dziś to ziele wiesiołka... gdzieś pisałyście, że poprawia stan śluzu :)

Tylko pij go tylko do owulacji, a potem już nie. :)

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Tylko pij go tylko do owulacji, a potem już nie. :)
    Dzięki za info :)

Czikosz lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • marciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile ten wiesiołek kosztuje?
    macie jakiś link skąd zamawiałyście?

• dobuska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    mnie też nikt nie przekona, że nie ma wpływu i jest to bezpieczne.
    dobrze, że mój mąż (wtedy jeszcze chłopak) nie pozwolił mi się truć
    to jest tylko wygodne. Ale skutki są okropne. Niektóre kobiety zachodzą w ciążę po odstawieniu szybko, nawet bliźniaczą, to prawda, ale niestety częściej słyszę o problemach hormonalnych po odstawieniu.
    Nigdy więcej.

‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ