X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ! Ide sikac na testa owu :P bym zamulila... :P

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy Zołza testuje?

Evelin lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kiedy Zołza testuje?

Tego nie wiedzą najstarsi górale :p

Evelin lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Tego nie wiedzą najstarsi górale :p
    Jadę w góry za 3 tyg to ich przycisnę ;-)

Evelin, Agatka89, Caro lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • KingaJulia91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki. Dziewczyny gdzie polecacie jechac na weekend z mezem i dzieckiem? :)

https://www.maluchy.pl/li-72610.png

Kinga, 25 lat 3cs @ 29.07
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jadę w góry za 3 tyg to ich przycisnę ;-)

<3 :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Ja też mam dziwne przeczucia... A slyszalyscie o tym, że ponoc po zapłodnieniu (o ile do niego dojdzie) testy owu są nadal pozytywne bo nie spada poziom LH. Trochę dziwne, że to może być oznaka ciąży. Ale może jednak ;)
    Bella trzymam kciuki za piękna owu ;)
    Kinga a Ty który dc? Może coś zmajstrowaliscie jednak ;)
    Dziwne czy nie ale u mnie się sprawdziło. Pozytywny test owulacyjny wyszedł mia jakieś 7-8 dni po owulacji a beta wtedy jeszcze ujemna. 10 dnia po owulacji był już negatywny a znów pozytywny chyba 14 dnia po owulacji i beta także potwierdziła wtedy ciążę:)

Evelin lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja juz we wtorek robiłabym betę na Twoim miejscu ;) jestem niecierpliwa ;) w poprzedniej ciąży którą poronilam beta wyszla mi juz w 26 dc.

Kim to może jednak coś jest z tymi testami. Moje od piątku pozytywne. Owu byla albo w piątek albo w sobotę. Jutro monitoring i dowiem się czy napewno byla. Mozesz dopisać mnie di testujących. 1.08 lecę już na bete ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Dziwne czy nie ale u mnie się sprawdziło. Pozytywny test owulacyjny wyszedł mia jakieś 7-8 dni po owulacji a beta wtedy jeszcze ujemna. 10 dnia po owulacji był już negatywny a znów pozytywny chyba 14 dnia po owulacji i beta także potwierdziła wtedy ciążę:)

Może znalazlysmy sposob na wcześniejszy 'test ciazowy' :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień cienia kreski... więc już chyba po
    Zaczęłam testować od 13dc bo dopiero dorwalam testy.

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Cień cienia kreski... więc już chyba po
    Zaczęłam testować od 13dc bo dopiero dorwalam testy.

hej bejbe :)

może się przesunęła :)

jak mija urlopik??

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka w dwóch poprzednich cyklach też latałam wcześniej na bete a w tym zaczekam do 30.07 na pewno.
    Boje się kolejnego rozczarowania...

A Ty długo się starasz?

• Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej staraliśmy się rok. Udało się całkiem przypadkiem. Mialam jakas bakterie bezobjawową i to przeszkadzało. Wyleczylam ją antybiotykiem na zęba xD. Poronilam w 6 tc. I od stycznia znowu się staramy. Aż po dziś dzień...
    To ja testuje 2 dni po Tobie. Trzymam kciuki za 2 kreseczki. :*

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja dzisiaj prawie cały dzień aktywnie odpoczywałam. Przejechałam 70km na rowerku :D Mamy w okolicy Nowego Targu bardzo dużo ścieżek rowerowych, biegnących polami, lasami, naprawdę piękne tereny i dojeżdża się aż 20 km za granicę ze Słowacją, dalej jeszcze nie ma, ale plany są takie, aby była trasa wokół Tatr 200km. Tyłek mi odpada, ale jestem mega szczęśliwa że się wreszcie wybraliśmy :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może i Wy zróbcie posiew. Nie kosztuje duzo (30 zl u mnie) a pewnosc, że nic tam nie przeszkadza jak u mnie było...

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;) A ja trzymam za Twoje :D
    My od świąt Bożego Narodzenia myśleliśmy o powiększeniu rodziny ale odkładaliśmy to jeszcze troche bo mój mąż przekonany że uda się tak jak z córką za pierwszym razem a ja nie chciałam rodzić na koniec roku.
    Poczekaliśmy do maja i okazało się że drugi raz nie udało się tak szybko...

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewelinka mam nadzieję że Wam szybko przejdzie. Wiem jak to jest, jak to męczy od środka jak się nie można dogadać z mężem. Ja tak miałam 2 tygodnie temu. Ponad tydzień nie mogliśmy znaleźć wspólnego języka. Ale w końcu przeszło i teraz jest naprawdę super, lepiej niż przed. On na pewno jeszcze tego nie czuje że będzie tatą, podobno faceci zdają sobie z tego sprawę dopiero gdy dziecko przyjdzie na świat. Wytłumacz mu na spokojnie, że jego podejście Cię rani, a Twoje hormony, to wasza wspólna sprawa, to że on ich bezpośrednio nie odczuwa, to nie znaczy że jego nie dotyczą i nie powinien stać z boku. Powinien Cię w tym bardzo wspierać i być wyrozumiały. Ale zobaczysz że to zrozumie. Tylko daj mu trochę czasu. Faceci są opóźnieni :P Trzymam kciuki żeby szybko zrozumiał <3

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak zmieniając temat, znacie jakieś fajne pomysły na wieczór panieński? Organizujemy koleżance i mało pomysłów jak na razie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ewelinka mam nadzieję że Wam szybko przejdzie. Wiem jak to jest, jak to męczy od środka jak się nie można dogadać z mężem. Ja tak miałam 2 tygodnie temu. Ponad tydzień nie mogliśmy znaleźć wspólnego języka. Ale w końcu przeszło i teraz jest naprawdę super, lepiej niż przed. On na pewno jeszcze tego nie czuje że będzie tatą, podobno faceci zdają sobie z tego sprawę dopiero gdy dziecko przyjdzie na świat. Wytłumacz mu na spokojnie, że jego podejście Cię rani, a Twoje hormony, to wasza wspólna sprawa, to że on ich bezpośrednio nie odczuwa, to nie znaczy że jego nie dotyczą i nie powinien stać z boku. Powinien Cię w tym bardzo wspierać i być wyrozumiały. Ale zobaczysz że to zrozumie. Tylko daj mu trochę czasu. Faceci są opóźnieni :P Trzymam kciuki żeby szybko zrozumiał <3

<3 dziekuje kochana <3

Dostalam od Niego tel, kolo 15,
    Z pretensjami, czemu obiadu nie zrobiłam, zniwa sa i robi tam u rodzicow. Powiedzialam, ze ma siostre.. do tej pory sie nie odzywa.. jego matula dzwonila, ale nie odbieralam.
    A chuj, powiem ze wymioty mialam.. niech cymbal sie pomartwi, jesli wg sie dzis odezwie, bo ja nie mam zamiaru.. I tak jestem na Niego zla i napewno pierwsza reki nie wyciagne. Ten tydzien tak przeginal, ze szok. Szkoda ze nie ma Go obok, to bym mu jebla..
    Sorry, za teksty .. ja tak odreagowuje :)

daga_00 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kochane tak zmieniając temat, znacie jakieś fajne pomysły na wieczór panieński? Organizujemy koleżance i mało pomysłów jak na razie.

A duzo osob bedzie?
    I gdzie to bedzie sie odbywac?

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ