X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaness wrote:

1. Moje pytanie odnośnie owulacji najprościej opisać na moich ostatnich obserwacjach. Temperatury nie mierzę bo w nocy często wstaję i podobno wszystko się wtedy zaburza. Opiszę 3 kolejne dni
    Dzień 1 - test owulacyjny pozytywny
    Dzień 2 - ogromne nudności od rana do pory obiadowej - wykluczone zatrucie
    Dzień 3 - ból w dole brzucha jak na @ i delikatne plamienie - plamień w okolicach owulacji nigdy nie miałam
    Biorąc pod uwagę krótką żywotność plemników, który dzień daje największe szanse zapłodnienia?

2. Pierwszy raz dzisiaj wyczytałam, że plamienia przed @ należy leczyć. Kilkakrotnie mówiłam o tym lekarzom, a oni mówili że to normalne i że mam się nad tym nie zastanawiać. Ale po tym co znalazłam dzisiaj to w sumie właśnie się zastanawiam. Bo jeśli to plamienie ma świadczyć o braku progesteronu to z naszych starań nadal nic nie będzie. Jak wygląda prawidłowe plamienie przed @ a jak nieprawidłowe? A może wszystkie są nieprawidłowe?

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Co do owulacji niestety nie wiem, może trzeba by było robić przez te trzy dni testy owulacyjne, to widać byłoby różnicę. Podobno trzeba co dwa dni <3, jednak u mnie niestety taka częstotliwość efektu nie dała, więc nie zważam już na to.

Plamienia na koniec każdego cyklu też mam, średnio dwa dni przed przyjściem @ - dlatego testu ciążowego nawet nie mam kiedy wykonać bo już wiem że okres przyjdzie... Mówiłam mojemu ginowi o tym, ale nic mi na to nie powiedział, a też martwię się, że to hormony. Teraz dostałam clo, zobaczymy jak będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:07

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:
    Nie nic nie mówił... własnie dzisiaj mam zamiar zrobić test...a czy to jest możliwe żebym zaszła w ciąże i od pewnego czasu mam takie parcie na pod brzusie oraz często zdarza mi się takie czuć w brzuchy takie ciepło.

Niestety ciezko stwierdzic, kazda z nas jest inna i ma inne objawy..

Najlepiej skonsultowac to z lekarzem, bo kazde plamienie, jesli ewentualnie jest ciaza moze byc grozne.
    Nie chce straszyc, ale wizyta bedzie potrzebna.
    Oczywiście test mozesz zrobic,
    Miejmy nadzieje ze bedzie po Twojej mysli :)

Edziaaa lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie gazetę "będę mama":-D

Evelin, Parsleyek, Bella_Bella, dobuska, Kim87 lubią tę wiadomość

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Niestety ciezko stwierdzic, kazda z nas jest inna i ma inne objawy..

Najlepiej skonsultowac to z lekarzem, bo kazde plamienie, jesli ewentualnie jest ciaza moze byc grozne.
    Nie chce straszyc, ale wizyta bedzie potrzebna.
    Oczywiście test mozesz zrobic,
    Miejmy nadzieje ze bedzie po Twojej mysli :)

Mam już umówiona wizytę u lekarza i jak najbardziej pójdę jeszcze dzisiaj test zrobię i zobaczę co będzie jestem dobrej myśli i też mam taka nadzieje że w końcu też zostanę mama :)

• Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:
    Mam już umówiona wizytę u lekarza i jak najbardziej pójdę jeszcze dzisiaj test zrobię i zobaczę co będzie jestem dobrej myśli i też mam taka nadzieje że w końcu też zostanę mama :)

Oczywiście :) madre podejscie :)
    Bede trzymac kciuki :)
    Test oczywiscie najlepiej robic rano z pierwszego moczu.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Dziękuje za dobre rady :) mam nadzieje ze będzie dobrze :) a czy to możliwe przy takich dolegliwościach i wahaniach nastrojów być w ciąży i mieć miesiączkę ? :)

• Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Dziękuje za dobre rady :) mam nadzieje ze będzie dobrze :) a czy to możliwe przy takich dolegliwościach i wahaniach nastrojów być w ciąży i mieć miesiączkę ? :)

Evelin lubi tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:

Wszystko jest mozliwe :)
    Ja przed zrobieniem testu dwa dni przed spodziewana miesiaczka, mialam lekkie plamienie.. ale to kropeczki brazowego sluzu.. ale temperature mialam caly czas wysoka

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin a co u Ciebie? Wróciłaś do domu? mam nadzieję że relacje z ukochanym już na dobrej drodze :)
    Zdecydowałaś się powtórzyć betę?

l22nkrhmpu973w26.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Wszystko jest mozliwe :)
    Ja przed zrobieniem testu dwa dni przed spodziewana miesiaczka, mialam lekkie plamienie.. ale to kropeczki brazowego sluzu.. ale temperature mialam caly czas wysoka

Ja nie miałam przed misiaczka własnie nic :) tylko teraz po miesiączce pojawił mi się ten różowawy śluz i dlatego napisałam :) a tak to często mam własnie parcie na pod brzuszne i ciepło w brzuchu :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie mój wczorajszy test owu, dzisiaj mam już odpowiedni śluz taki mega :D aż mnie zaskoczył... Wczoraj wieczorem było <3 Dzisiaj już nie mogę ani jutro do 19:00 bo mam ginekologa. Myślicie ze jest szansa że nie przegapie owu? Jest też opcja i chęci na <3 dzisiaj :P Ale wtedy chyba odpada cytologia jutro. Szczerze to chyba wolę przełożyć cyt. niż zrezygnować z <3 :D Zobaczę też co pokaże dzisiejszy test, wczoraj robiłam 22:30, dzisiaj chyba zrobię około 20:00. Co o tym wszystkim myślicie?

Ja chyba też muszę się odciąć od tego wszystkiego jakoś bo ciągle tylko oglądam wykresy i czytam forum , nawet na pracy nie za bardzo mogę się skupić :/

Parsleyek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:
    Ja nie miałam przed misiaczka własnie nic :) tylko teraz po miesiączce pojawił mi się ten różowawy śluz i dlatego napisałam :) a tak to często mam własnie parcie na pod brzuszne i ciepło w brzuchu :)

Ale nie mierzysz temperatury ani nic?
    A ten okres byl obfity, czy taki jak zawsze?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Widzialyscie mój wczorajszy test owu, dzisiaj mam już odpowiedni śluz taki mega :D aż mnie zaskoczył... Wczoraj wieczorem było <3 Dzisiaj już nie mogę ani jutro do 19:00 bo mam ginekologa. Myślicie ze jest szansa że nie przegapie owu? Jest też opcja i chęci na <3 dzisiaj :P Ale wtedy chyba odpada cytologia jutro. Szczerze to chyba wolę przełożyć cyt. niż zrezygnować z <3 :D Zobaczę też co pokaże dzisiejszy test, wczoraj robiłam 22:30, dzisiaj chyba zrobię około 20:00. Co o tym wszystkim myślicie?

Ja chyba też muszę się odciąć od tego wszystkiego jakoś bo ciągle tylko oglądam wykresy i czytam forum , nawet na pracy nie za bardzo mogę się skupić :/

Też bym zrezygnowała z cytologii :P

l22nkrhmpu973w26.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Moze zaryzykuj ten raz :)
    Jesli jest sluz to juz pol sukcesu :) I daj znac jak kolejny test :)
    Jak mozesz pokaz zdjecia :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Evelin a co u Ciebie? Wróciłaś do domu? mam nadzieję że relacje z ukochanym już na dobrej drodze :)
    Zdecydowałaś się powtórzyć betę?

Juz w domu, leze i odpoczywam :)

Dalej jestesmy w separacji, chociaz odpoczne psychicznie hehe

Tak bylam na becie, kolo 17wyniki w necie :)

Jaguś_7810, Parsleyek lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ale nie mierzysz temperatury ani nic?
    A ten okres byl obfity, czy taki jak zawsze?

Ta miesiączka nie była taka jak zawsze :) bo zawsze mam obfite plamienie a teraz była taka lekka i bez bolesna :) A zawsze miałam bolące miesiączki az mi nogi odejmowało :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Juz w domu, leze i odpoczywam :)

Dalej jestesmy w separacji, chociaz odpoczne psychicznie hehe

Tak bylam na becie, kolo 17wyniki w necie :)

Czekamy w takim razie na wyniki :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziaaa wrote:
    Ta miesiączka nie była taka jak zawsze :) bo zawsze mam obfite plamienie a teraz była taka lekka i bez bolesna :) A zawsze miałam bolące miesiączki az mi nogi odejmowało :)

To miejmy nadzieje ze to dobry znak :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Czekamy w takim razie na wyniki :)

Okey :*
    I co postanowilas??
    Seksik czy badania ? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Edziaaa Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    To miejmy nadzieje ze to dobry znak :)

Własnie mam taka nadzieję że to jest bardzo dobry znak :) dziękuje za wsparcie :)

‹‹ 2668 2669 2670 2671 2672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ