Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaaness wrote:
1. Moje pytanie odnośnie owulacji najprościej opisać na moich ostatnich obserwacjach. Temperatury nie mierzę bo w nocy często wstaję i podobno wszystko się wtedy zaburza. Opiszę 3 kolejne dni
Dzień 1 - test owulacyjny pozytywny
Dzień 2 - ogromne nudności od rana do pory obiadowej - wykluczone zatrucie
Dzień 3 - ból w dole brzucha jak na @ i delikatne plamienie - plamień w okolicach owulacji nigdy nie miałam
Biorąc pod uwagę krótką żywotność plemników, który dzień daje największe szanse zapłodnienia?
2. Pierwszy raz dzisiaj wyczytałam, że plamienia przed @ należy leczyć. Kilkakrotnie mówiłam o tym lekarzom, a oni mówili że to normalne i że mam się nad tym nie zastanawiać. Ale po tym co znalazłam dzisiaj to w sumie właśnie się zastanawiam. Bo jeśli to plamienie ma świadczyć o braku progesteronu to z naszych starań nadal nic nie będzie. Jak wygląda prawidłowe plamienie przed @ a jak nieprawidłowe? A może wszystkie są nieprawidłowe?
Z góry dziękuję za pomoc
Co do owulacji niestety nie wiem, może trzeba by było robić przez te trzy dni testy owulacyjne, to widać byłoby różnicę. Podobno trzeba co dwa dni, jednak u mnie niestety taka częstotliwość efektu nie dała, więc nie zważam już na to.
Plamienia na koniec każdego cyklu też mam, średnio dwa dni przed przyjściem @ - dlatego testu ciążowego nawet nie mam kiedy wykonać bo już wiem że okres przyjdzie... Mówiłam mojemu ginowi o tym, ale nic mi na to nie powiedział, a też martwię się, że to hormony. Teraz dostałam clo, zobaczymy jak będzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:07
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Edziaaa wrote:Nie nic nie mówił... własnie dzisiaj mam zamiar zrobić test...a czy to jest możliwe żebym zaszła w ciąże i od pewnego czasu mam takie parcie na pod brzusie oraz często zdarza mi się takie czuć w brzuchy takie ciepło.
Niestety ciezko stwierdzic, kazda z nas jest inna i ma inne objawy..
Najlepiej skonsultowac to z lekarzem, bo kazde plamienie, jesli ewentualnie jest ciaza moze byc grozne.
Nie chce straszyc, ale wizyta bedzie potrzebna.
Oczywiście test mozesz zrobic,
Miejmy nadzieje ze bedzie po Twojej mysliEdziaaa lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Niestety ciezko stwierdzic, kazda z nas jest inna i ma inne objawy..
Najlepiej skonsultowac to z lekarzem, bo kazde plamienie, jesli ewentualnie jest ciaza moze byc grozne.
Nie chce straszyc, ale wizyta bedzie potrzebna.
Oczywiście test mozesz zrobic,
Miejmy nadzieje ze bedzie po Twojej mysli
Mam już umówiona wizytę u lekarza i jak najbardziej pójdę jeszcze dzisiaj test zrobię i zobaczę co będzie jestem dobrej myśli i też mam taka nadzieje że w końcu też zostanę mama -
Edziaaa wrote:Mam już umówiona wizytę u lekarza i jak najbardziej pójdę jeszcze dzisiaj test zrobię i zobaczę co będzie jestem dobrej myśli i też mam taka nadzieje że w końcu też zostanę mama
Oczywiściemadre podejscie
Bede trzymac kciuki
Test oczywiscie najlepiej robic rano z pierwszego moczu.Edziaaa lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Oczywiście
madre podejscie
Bede trzymac kciuki
Test oczywiscie najlepiej robic rano z pierwszego moczu.mam nadzieje ze będzie dobrze
a czy to możliwe przy takich dolegliwościach i wahaniach nastrojów być w ciąży i mieć miesiączkę ?
-
Evelin wrote:Oczywiście
madre podejscie
Bede trzymac kciuki
Test oczywiscie najlepiej robic rano z pierwszego moczu.
Dziękuje za dobre radymam nadzieje ze będzie dobrze
a czy to możliwe przy takich dolegliwościach i wahaniach nastrojów być w ciąży i mieć miesiączkę ?
Evelin lubi tę wiadomość
-
Edziaaa wrote:Dziękuje za dobre rady
mam nadzieje ze będzie dobrze
Wszystko jest mozliwe
Ja przed zrobieniem testu dwa dni przed spodziewana miesiaczka, mialam lekkie plamienie.. ale to kropeczki brazowego sluzu.. ale temperature mialam caly czas wysokaEdziaaa lubi tę wiadomość
-
Evelin a co u Ciebie? Wróciłaś do domu? mam nadzieję że relacje z ukochanym już na dobrej drodze
Zdecydowałaś się powtórzyć betę?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Evelin wrote:Wszystko jest mozliwe
Ja przed zrobieniem testu dwa dni przed spodziewana miesiaczka, mialam lekkie plamienie.. ale to kropeczki brazowego sluzu.. ale temperature mialam caly czas wysoka
Ja nie miałam przed misiaczka własnie nictylko teraz po miesiączce pojawił mi się ten różowawy śluz i dlatego napisałam
a tak to często mam własnie parcie na pod brzuszne i ciepło w brzuchu
-
Widzialyscie mój wczorajszy test owu, dzisiaj mam już odpowiedni śluz taki mega
aż mnie zaskoczył... Wczoraj wieczorem było
Dzisiaj już nie mogę ani jutro do 19:00 bo mam ginekologa. Myślicie ze jest szansa że nie przegapie owu? Jest też opcja i chęci na
dzisiaj
Ale wtedy chyba odpada cytologia jutro. Szczerze to chyba wolę przełożyć cyt. niż zrezygnować z
Zobaczę też co pokaże dzisiejszy test, wczoraj robiłam 22:30, dzisiaj chyba zrobię około 20:00. Co o tym wszystkim myślicie?
Ja chyba też muszę się odciąć od tego wszystkiego jakoś bo ciągle tylko oglądam wykresy i czytam forum , nawet na pracy nie za bardzo mogę się skupićParsleyek lubi tę wiadomość
-
Edziaaa wrote:Ja nie miałam przed misiaczka własnie nic
tylko teraz po miesiączce pojawił mi się ten różowawy śluz i dlatego napisałam
a tak to często mam własnie parcie na pod brzuszne i ciepło w brzuchu
Ale nie mierzysz temperatury ani nic?
A ten okres byl obfity, czy taki jak zawsze?
Edziaaa lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Widzialyscie mój wczorajszy test owu, dzisiaj mam już odpowiedni śluz taki mega
Dzisiaj już nie mogę ani jutro do 19:00 bo mam ginekologa. Myślicie ze jest szansa że nie przegapie owu? Jest też opcja i chęci na
dzisiaj
Ale wtedy chyba odpada cytologia jutro. Szczerze to chyba wolę przełożyć cyt. niż zrezygnować z
Zobaczę też co pokaże dzisiejszy test, wczoraj robiłam 22:30, dzisiaj chyba zrobię około 20:00. Co o tym wszystkim myślicie?
Ja chyba też muszę się odciąć od tego wszystkiego jakoś bo ciągle tylko oglądam wykresy i czytam forum , nawet na pracy nie za bardzo mogę się skupić
Też bym zrezygnowała z cytologii29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Bella_Bella wrote:Widzialyscie mój wczorajszy test owu, dzisiaj mam już odpowiedni śluz taki mega
dzisiaj
Ja chyba też muszę się odciąć od tego wszystkiego jakoś bo ciągle tylko oglądam wykresy i czytam forum , nawet na pracy nie za bardzo mogę się skupić
Moze zaryzykuj ten raz
Jesli jest sluz to juz pol sukcesuI daj znac jak kolejny test
Jak mozesz pokaz zdjeciaBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Parsleyek wrote:Evelin a co u Ciebie? Wróciłaś do domu? mam nadzieję że relacje z ukochanym już na dobrej drodze
Zdecydowałaś się powtórzyć betę?
Juz w domu, leze i odpoczywam
Dalej jestesmy w separacji, chociaz odpoczne psychicznie hehe
Tak bylam na becie, kolo 17wyniki w necieJaguś_7810, Parsleyek lubią tę wiadomość
-
Evelin wrote:Ale nie mierzysz temperatury ani nic?
A ten okres byl obfity, czy taki jak zawsze?
Ta miesiączka nie była taka jak zawszebo zawsze mam obfite plamienie a teraz była taka lekka i bez bolesna
A zawsze miałam bolące miesiączki az mi nogi odejmowało