Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
marciaa wrote:Dziewczyny,czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy?
Jeśli tak to jakie macie objawy?
ja mam niedoczynność a takie typowe objawy które mam to:
- zmienność nastroju (popadanie w stany depresyjne)
- senność
- uczucie zimna
- bóle stawów
- słabsza koncentracja
- wypadanie włosów
- sucha skóra (szczególnie na nogach)
- małe libido
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualnyKim87 wrote:Zbadać się może. Tylko nasienie musi być dostarczone max do 30 minut po wtrysku. mój jak badał to kibel w szpitalu robił za pokój uciech;)
Juz prawie mi sie udalo go namowic!
Zadzownie i sie zapytam jak z tym dostarczeniem, choc babka w labolatorium mowila ze jest taki specjany pokoik hehe. Troszke to zabawne
Ale oby bylo wszystko z nim ok
. A dziewczynki jak macie z uzywkami?? ja nie pale, pije sporadycznie jakiegos drinka raz na jakis czas... ale musi byc mega slodkasny hihi, ... a Wy?
-
ah bylam u lekarza dzisiaj i opisalam mu co i jak ze krawie juz okolo miesiaca nie duzo ale krwawie pokazałem mu test tez i wyobrazcie sobie ze zapisal wszystko w systemie i nic mi nie dal nigdzie mnie nie wyslal.. kazal mi przyjsc 5.08 na wizyte ze niby ginekolog będzie wtedy To jest wlasnie Anglia.. nic w dupie maja wszystko za przeproszeniem..
Nie wiem co robic caly czas jak sie podcieram to mam ta krew nie duzo ale mam.. -
Olciuska wrote:Juz prawie mi sie udalo go namowic!
Zadzownie i sie zapytam jak z tym dostarczeniem, choc babka w labolatorium mowila ze jest taki specjany pokoik hehe. Troszke to zabawne
Ale oby bylo wszystko z nim ok
. A dziewczynki jak macie z uzywkami?? ja nie pale, pije sporadycznie jakiegos drinka raz na jakis czas... ale musi byc mega slodkasny hihi, ... a Wy?
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Witajcie
W sumie to nie wiem czy to jest odpowiednie miejsce żeby opisać moje żale i wątpliwości ale liczę że ewentualnie mnie pokierujecie.
Otóż mam 2 pytania
1. Owulacja
2. Plamienie
Zacznę od tego, że staramy się o pierwsze dziecko od ponad 2 lat. Jeśli chodzi o mojego męża to szału nie ma, ale to co się dało to już zrobił i jego tematu nie chcę rozwijać.
Trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Tam, zaraz na drugiej wizycie, lekarz stwierdził, że tylko i wyłącznie in vitro. Mnie się zapaliła czerwona lampka bo bardzo się zdziwiłam, że już na drugiej wizycie on jest pewny że tylko i wyłącznie in vitro. Na kolejnej już zmiękł i proponuje inseminację. Ja mu pokazuję moje wyniki badań hormonalnych - stwierdza że nie ma żadnego problemu. A mi dalej świeci się czerwona lampka. Trochę wkurzona, bo ewidentnie widać że ta pseudo klinika chce tylko kase a nie chce pomoc, poszłam do endokrynologa. Pierwszy lekarz od tych 2 lat, zwrócił uwagę na moje tsh i powiedział że natychmiast należy je obniżyć. Myślę fantastycznie, w końcu ktoś się mną zainteresował. Tsh już mi ładnie spadło, nawet nagle pojawiły się u mnie objawy owulacji których nigdy wcześnie nie miałam, ale nadal żaden z lekarzy z którymi mam doczynienia nie potrafi mi odpowiedzieć na pytania które mogą być dość istotne.
1. Moje pytanie odnośnie owulacji najprościej opisać na moich ostatnich obserwacjach. Temperatury nie mierzę bo w nocy często wstaję i podobno wszystko się wtedy zaburza. Opiszę 3 kolejne dni
Dzień 1 - test owulacyjny pozytywny
Dzień 2 - ogromne nudności od rana do pory obiadowej - wykluczone zatrucie
Dzień 3 - ból w dole brzucha jak na @ i delikatne plamienie - plamień w okolicach owulacji nigdy nie miałam
Biorąc pod uwagę krótką żywotność plemników, który dzień daje największe szanse zapłodnienia?
2. Pierwszy raz dzisiaj wyczytałam, że plamienia przed @ należy leczyć. Kilkakrotnie mówiłam o tym lekarzom, a oni mówili że to normalne i że mam się nad tym nie zastanawiać. Ale po tym co znalazłam dzisiaj to w sumie właśnie się zastanawiam. Bo jeśli to plamienie ma świadczyć o braku progesteronu to z naszych starań nadal nic nie będzie. Jak wygląda prawidłowe plamienie przed @ a jak nieprawidłowe? A może wszystkie są nieprawidłowe?
Z góry dziękuję za pomoc
-
kolorek wrote:ah bylam u lekarza dzisiaj i opisalam mu co i jak ze krawie juz okolo miesiaca nie duzo ale krwawie pokazałem mu test tez i wyobrazcie sobie ze zapisal wszystko w systemie i nic mi nie dal nigdzie mnie nie wyslal.. kazal mi przyjsc 5.08 na wizyte ze niby ginekolog będzie wtedy To jest wlasnie Anglia.. nic w dupie maja wszystko za przeproszeniem..
Nie wiem co robic caly czas jak sie podcieram to mam ta krew nie duzo ale mam..kolorek lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
misia1989 wrote:Czikosz trzymam kcikasy
Evelin
marciaa ja mam niedoczynność i to sporą chyba bo 4,66 a było nawet 6,77
Mnie było zimno ciągle i jest dalej, byłam ciągle zmęcozna- teraz już mniej
ogólnie szybko się męczyłam, ale każdy ma inne objawy są taacy którzy ich nie maja za bardzo.
Smutno mi troszkę, że nie ma dzidzi w tym miesiącua tak ładnie mi rosła temperaturka...
Niby owulka była i nic z tego
Nie smuc sie, wkoncu sie uda :* -
dobuska wrote:Koleżanka się w pracy mnie pyta czy staramy się o dziecko, mówię, że jak będzie to będzie, a ona żartując dodała, że coś się słabo staramy, musimy przyspieszyć.
Wiem, że miał być żart, ale gdybym starała się kilka lat to byłby to bardzo słaby żart....
Ludzie to powinni pierw myslec za nim cos powiedza, najlepiej cala noc! Ja to bym jej zaraz odpowiedziala !
Ehhh -
AniaŁ tulę mocno i czekamy tu na Ciebie
ja się pomału szykuję bo na 16.00 mam gina, a o 14.20 mam bus.
czikosz kciuki mocno trzymam &&Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:56
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Jaaness wrote:Witajcie
W sumie to nie wiem czy to jest odpowiednie miejsce żeby opisać moje żale i wątpliwości ale liczę że ewentualnie mnie pokierujecie.
Otóż mam 2 pytania
1. Owulacja
2. Plamienie
Zacznę od tego, że staramy się o pierwsze dziecko od ponad 2 lat. Jeśli chodzi o mojego męża to szału nie ma, ale to co się dało to już zrobił i jego tematu nie chcę rozwijać.
Trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności. Tam, zaraz na drugiej wizycie, lekarz stwierdził, że tylko i wyłącznie in vitro. Mnie się zapaliła czerwona lampka bo bardzo się zdziwiłam, że już na drugiej wizycie on jest pewny że tylko i wyłącznie in vitro. Na kolejnej już zmiękł i proponuje inseminację. Ja mu pokazuję moje wyniki badań hormonalnych - stwierdza że nie ma żadnego problemu. A mi dalej świeci się czerwona lampka. Trochę wkurzona, bo ewidentnie widać że ta pseudo klinika chce tylko kase a nie chce pomoc, poszłam do endokrynologa. Pierwszy lekarz od tych 2 lat, zwrócił uwagę na moje tsh i powiedział że natychmiast należy je obniżyć. Myślę fantastycznie, w końcu ktoś się mną zainteresował. Tsh już mi ładnie spadło, nawet nagle pojawiły się u mnie objawy owulacji których nigdy wcześnie nie miałam, ale nadal żaden z lekarzy z którymi mam doczynienia nie potrafi mi odpowiedzieć na pytania które mogą być dość istotne.
1. Moje pytanie odnośnie owulacji najprościej opisać na moich ostatnich obserwacjach. Temperatury nie mierzę bo w nocy często wstaję i podobno wszystko się wtedy zaburza. Opiszę 3 kolejne dni
Dzień 1 - test owulacyjny pozytywny
Dzień 2 - ogromne nudności od rana do pory obiadowej - wykluczone zatrucie
Dzień 3 - ból w dole brzucha jak na @ i delikatne plamienie - plamień w okolicach owulacji nigdy nie miałam
Biorąc pod uwagę krótką żywotność plemników, który dzień daje największe szanse zapłodnienia?
2. Pierwszy raz dzisiaj wyczytałam, że plamienia przed @ należy leczyć. Kilkakrotnie mówiłam o tym lekarzom, a oni mówili że to normalne i że mam się nad tym nie zastanawiać. Ale po tym co znalazłam dzisiaj to w sumie właśnie się zastanawiam. Bo jeśli to plamienie ma świadczyć o braku progesteronu to z naszych starań nadal nic nie będzie. Jak wygląda prawidłowe plamienie przed @ a jak nieprawidłowe? A może wszystkie są nieprawidłowe?
Z góry dziękuję za pomoc
Chlopowi na godz prędkość serduchem zaaplikuj kawę bądź coca cole. Pomaga żołnierzy ruszyć
Testy owu wykrywaja pik lh na około 6-36 h przed owu
Te plamienia nie mam.pojecia.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Edziaaa wrote:JA mam miesiączkę co 21 dni. Dostałam 20 lipca i mam tak 7 dni zawsze miałam taki śluz na koniec misiaczki brązowawy a teraz mi leci taki różowawy od dwóch dni i nie wiem czy mam się tym martwić czy to wczesna ciąża
21dni, to bardzo krociutki cykl..
Lekarz nic na to nie mowil?
A probowalas zrobic test ciazowy?