X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Wyniki bety 20 786,9 mlU/ml

Chyba ok ? :)

Super, dzidzia rośnie!!! <3

• Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72e86e0b8a46.jpg

misia1989, Bierka, Bella_Bella, daga_00 lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evelin to twoja pierwsza ciąża? :)
    Czujesz jakieś objawy?

• Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    evelin to twoja pierwsza ciąża? :)
    Czujesz jakieś objawy?

Tak pierwsza. <3

Cycki bola, ale znosnie.. brodawki mam opuchniete, czasem brzuch cmi jak na okres i ciagle jestem glodna :) I w dzien obowiazkowa drzemka, takto nic :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Tak pierwsza. <3

Cycki bola, ale znosnie.. brodawki mam opuchniete, czasem brzuch cmi jak na okres i ciagle jestem glodna :) I w dzien obowiazkowa drzemka, takto nic :)

ooo <3
    super :)
    Oby tak cała ciąża!

Evelin lubi tę wiadomość

• Joanna:) Nowa

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tu zupełnie nowa (utworzyłam konto dzisiaj). Może źle to zabrzmi, ale cieszę się, że nie jesteśmy z mężem sami w tych swoich staraniach o maluszka. W przeszłości, kiedy nie planowałam jeszcze założenia rodziny- nie myślałam, że okaże się to takie trudne (miałam trochę inne wyobrażenie o tym), ale życie samo postanowiło zweryfikować te wyidealizowane mrzonki. Obecnie przyznam się, że popadam w lekką obsesję a każda miesiączka sprawia, że chce mi się płakać.

Myślę, że moje niepowodzenie może być przyczyną braku konsekwentności w moich dwu letnich staraniach, które były rezultatem rady uzyskanej przez mojego ginekologa powtarzającego, by wyluzować, przestać się spinać i zapomnieć o liczeniu, mierzeniu, sprawdzaniu itp.

Koniec z tym! Podejmuje wyzwanie i zaczynam walkę! Na chwilę obecną przeszłam przez kilka USG/skanów, żeby sprawdzić, czy nie mam torbieli na jajnikach itp. (miałam jeden, którego się już pozbyłam). Mąż przeszedł przez badanie nasienia i wynik jest w porządku. Lekarz kazał mi brać Inofolic, który zawiera podwójną dawkę kwasu foliowego i ma niby wspomóc owulację i zakupiłam też testy owulacyjne. Muszę jeszcze kupić porządny termometr i zrobić kilka dodatkowych badań, ale nie będę tracić nadziei.

Pozdrawiam serdecznie i jeśli macie jakieś cenne wskazówki/rady chętnie z nich skorzystam.

Joanna :)
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna:) wrote:
    Witam. Jestem tu zupełnie nowa (utworzyłam konto dzisiaj). Może źle to zabrzmi, ale cieszę się, że nie jesteśmy z mężem sami w tych swoich staraniach o maluszka. W przeszłości, kiedy nie planowałam jeszcze założenia rodziny- nie myślałam, że okaże się to takie trudne (miałam trochę inne wyobrażenie o tym), ale życie samo postanowiło zweryfikować te wyidealizowane mrzonki. Obecnie przyznam się, że popadam w lekką obsesję a każda miesiączka sprawia, że chce mi się płakać.

Myślę, że moje niepowodzenie może być przyczyną braku konsekwentności w moich dwu letnich staraniach, które były rezultatem rady uzyskanej przez mojego ginekologa powtarzającego, by wyluzować, przestać się spinać i zapomnieć o liczeniu, mierzeniu, sprawdzaniu itp.

Koniec z tym! Podejmuje wyzwanie i zaczynam walkę! Na chwilę obecną przeszłam przez kilka USG/skanów, żeby sprawdzić, czy nie mam torbieli na jajnikach itp. (miałam jeden, którego się już pozbyłam). Mąż przeszedł przez badanie nasienia i wynik jest w porządku. Lekarz kazał mi brać Inofolic, który zawiera podwójną dawkę kwasu foliowego i ma niby wspomóc owulację i zakupiłam też testy owulacyjne. Muszę jeszcze kupić porządny termometr i zrobić kilka dodatkowych badań, ale nie będę tracić nadziei.

Pozdrawiam serdecznie i jeśli macie jakieś cenne wskazówki/rady chętnie z nich skorzystam.
    Witaj Joanna, no niestety zajść w ciąże to nie jest takie hop siup. Tez byłam pewna ze uda nam sie za pierwszym razem.. A lekarze no cóż podchodzą do tego na zimno bez emocji rok starania to niby norma. Ok ale jesli mozna zacząć sie badać to na własna rękę bo ja np miałam problemy ze skierowaniem na badania. Ale nie mozna tracić nadzieji bo w koncu kazda z nas zostanie mama. Uważam ze bardzo dobrze zrobilas. Wybudzilas sie z letargu i teraz czas na przejęcie inicjatywy:-) podoba mi sie to. U nas jest cudownie i naprawdę dziewczyny sa cudowne, kochane i maja ogromna wiedzę. Dzielimy sie tu poradami, spostrzezeniami, smutkami i radościami. Razem. Zapraszamy :-)

Evelin, daga_00 lubią tę wiadomość

<3
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    U Ciebie normy jakby od 1 tygodnia po zagnieżdżeniu bo u mnie 1-5 to norma dla 3 tygodnia (tak jakby liczone od ostatniej miesiączki). Wychodziłoby, że to już 7 tydzień u Ciebie:) Tak mi się wydaje.

Evelin, annana88 lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha zapomniałam dodać ze mamy tu pełno sukcesów np lipiec- lista zafasolkowanych jest imponująca! Podobno sierpień ma byc rekordowy ;-)

Evelin, daga_00 lubią tę wiadomość

<3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    U Ciebie normy jakby od 1 tygodnia po zagnieżdżeniu bo u mnie 1-5 to norma dla 3 tygodnia (tak jakby liczone od ostatniej miesiączki). Wychodziłoby, że to już 7 tydzień u Ciebie:) Tak mi się wydaje.

Na kolejnej wizycie sie dowiem :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    ooo <3
    super :)
    Oby tak cała ciąża!

<3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Na kolejnej wizycie sie dowiem :)
    Czekam na wieści !:) Ja mam wizytę w poniedziałek. Lekarz nastraszył mnie ostatnio, że pęcherzyk pusty, nie ma ciałka żółtego i zarodka ale wielkościowo odpowiadał dopiero 5 tydz. 0 dni więc staram się nie stresować, bo to bardzo wcześnie wiec jeszcze nie musiało być widać zarodka:)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak jak Bierka napisala :)
    Dodam tylko ze rowniez Witam :)
    Pytaj o co chcesz i dziel sie wszystkim :) tu kazda jest dla kazdej <3

I awatara se zrob, po zdjeciu profilowym szybciej sie rozpoznamy :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Czekam na wieści !:) Ja mam wizytę w poniedziałek. Lekarz nastraszył mnie ostatnio, że pęcherzyk pusty, nie ma ciałka żółtego i zarodka ale wielkościowo odpowiadał dopiero 5 tydz. 0 dni więc staram się nie stresować, bo to bardzo wcześnie wiec jeszcze nie musiało być widać zarodka:)

Pewnie, ze nie musi.
    Tak naprawde druga wizyta jest wazniejsza, gdy chcemy serduszkoo zobaczyc :) to ja mam tydzien po Tobie :)

Kingulla lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Acha zapomniałam dodać ze mamy tu pełno sukcesów np lipiec- lista zafasolkowanych jest imponująca! Podobno sierpień ma byc rekordowy ;-)

sierpień będzie rekordowy ! :D

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin super!! ♡

Evelin lubi tę wiadomość

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaness wrote:
    Na co lekarz przepisuje to clo? Bo ja często o tym czytam, tak smao często czytam że dziewczyny biorą jakieś tam leki żeby wszystko lepiej szło, a mi żaden gin nic nie przepisuje. Chyba powinnam się cieszyć ale czasem wydaje mi się że coś jednak powinnam dostawać. Nawet kazali mi kwas foliowy odstawić. Fakt ponad rok go łykałam i efektów nie ma, ale kwas nie ma dawać efektów :)

A jak jest z tyłozgięciem? Bo wiem że mam, ale nie wiem czy jest znaczne czy nie. Za to czytałam o tym, że przy tyłozgięciu należy przyjmować specjalne pozycje, co też praktykujemy. Lekarz z tej pseudo poradni mówi że tyłozgięcie nie ma kompletnie żadnego znaczenia, a pokolenia naszych babć i mam mówią że właśnie ma duże znaczenie.

Ja sama już nie wiem czego, gdzie i jak szukać.

Oczywiście nie wykluczam inseminacji czy in vitro, ale uważam, że dzisiaj nikt się mną tak na poważnie nie chce zająć i pomóc :(
    Nie wstrzelisz się.na 100:% w owu. Ale żołnierze w dobrych warunkach żyją kilka dni. Tak wiem u ciebie to problem. Na twoim.miekscu zainwestowalabym w żel intymny consive plus bądź pre seed. Odżywiają żołnierzy i jak będziesz.miala poz test owu częściej sexuj. To nie wpływa na jakość nasienia.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Tyłozgięcie to najmniejszy problem. Sama mam, byłam w biochemicznej ciąży. Teraz próbuje dalej i może się udało. Jutro pewnie się dowiemy wszystkie.
    Na tyłozgięciu jedziemy na pieska. ;) tyle w temacie ;)

Evelin, Bierka, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej witaj. Miło że do nas dołączyłaś. Wiesz nie ma złotej rady poza siedzeniem cyklu i sexowaniem często w okolicach owu. To loteria zależy jakie jajo się uwolni i jaki plemniki je dorwie. Musi być idealnie i wtedy ciąża jest. Średnio jedno na pięć uwolnionych jaj przeistwcza się w ciążę. Cierpliwości

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Cudnie kochana i proszę.cie wyluzuj juzzzzzzzz ;)

Evelin lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2671 2672 2673 2674 2675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ