X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    eutoryx 25 :) za miesiąc kontrola wraz z innymi androgenami :) i usg tarczycy w razie potrzeby

Z tego co pamiętam pisałaś że tsh miałaś ponad 4.. czy miałaś teraz ze sobą jeszcze jakieś inne wyniki badań? Byłaś pierwszy raz u endo?? Bo już wszystko mi się miesza :D

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Z tego co pamiętam pisałaś że tsh miałaś ponad 4.. czy miałaś teraz ze sobą jeszcze jakieś inne wyniki badań? Byłaś pierwszy raz u endo?? Bo już wszystko mi się miesza :D

tak, miałam ponad 4 - w górnej normie :)

miałam przeciwciała anty tg, anty tpo, testosteron, prolaktynę

Pierwszy raz :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy u którejś z was stwierdzono przeciwciała przeciw jądrowe ??

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    tak, miałam ponad 4 - w górnej normie :)

miałam przeciwciała anty tg, anty tpo, testosteron, prolaktynę

Pierwszy raz :)

Właśnie ja też się wybieram pierwszy raz tylko na razie dodzwonić się nie mogę do tej poleconej endo... I mam zrobione już tsh, ft3 i ft4, jutro mam zamiar zrobić prolaktynę i anty tg, anty tpo - myślisz że na początek wystarczy? ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    hej Piękna :)

czy Ty robiłaś prolaktynę z obciążeniem??

Nie, robiłam tylko bez obciążenia. Ponoć się odchodzi od tego badania z obciążeniem.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jeśli na dniach dostanę @ to robię sobie przerwe od OF....
    Mam chyba dość...

Jeśli tak wyjdzie to będziemy bardzo tęsknić... <3

czarnulka24 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jeśli tak wyjdzie to będziemy bardzo tęsknić... <3

Jo jo :P
    Pierdu pierdu :p

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Właśnie ja też się wybieram pierwszy raz tylko na razie dodzwonić się nie mogę do tej poleconej endo... I mam zrobione już tsh, ft3 i ft4, jutro mam zamiar zrobić prolaktynę i anty tg, anty tpo - myślisz że na początek wystarczy? ;)

Jasne :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Można nawet jak wejdziesz na fb na Stone of jest tam wykres dziewczyny która nie miała śluzu a jest w ciąży ;) wejdź zobacz

jest taka strona?
    dzięki xD

w ogóle co za życie.. nie starałam się to śluz miałam piękny, rozciągliwy, okres jak w zegarki itp itd
    a staram się i co chwila różne anomalia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do oczekujących na @ ... chyba za mocno się nakręciłam ze mogło sie udać i przez to dziś chodzę przybita, do ginekologa się nie dostałam żadnego więc wróciłam do domku. Położna mi kazała się zrelaksować przestać myśleć o dzidziusiu i poczekać spokojnie do 11 sierpnia bo jeżeli doszło do zapłodnienia to już 11 będzie karta ciąży i szczęśliwy finał, a stres mi nie potrzebny... a ja nie potrafie przestać myśleć :( nawet nie mam z kim pogadać kto by zrozumiał dlatego tutaj się znalazłam może znajdzie się ktoś kto jednak mnie zrozumie chociaż troszkę kolejny cykl i kolejne rozczarowanie :(

• bbee Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, oficjalnie, w odpowiednim wątku ;)
    Mam już jedną 5 letnią pociechę. Chcemy z mężem postarać się o rodzeństwo dla niej, właśnie dzisiaj rozpoczynam nowy cykl, drugi cykl starań ( w zasadzie pierwszy to raczej bardziej spontan niż starania). Czekam do połowy miesiąca na owulkę, już bym chciała działać dalej ;) Testowanie będzie jeszcze na koniec sierpnia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Dołączam do oczekujących na @ ... chyba za mocno się nakręciłam ze mogło sie udać i przez to dziś chodzę przybita, do ginekologa się nie dostałam żadnego więc wróciłam do domku. Położna mi kazała się zrelaksować przestać myśleć o dzidziusiu i poczekać spokojnie do 11 sierpnia bo jeżeli doszło do zapłodnienia to już 11 będzie karta ciąży i szczęśliwy finał, a stres mi nie potrzebny... a ja nie potrafie przestać myśleć :( nawet nie mam z kim pogadać kto by zrozumiał dlatego tutaj się znalazłam może znajdzie się ktoś kto jednak mnie zrozumie chociaż troszkę kolejny cykl i kolejne rozczarowanie :(

Ja Cię rozumiem Kochana <3 Będzie dobrze :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, ta co zaszła bez śluzu to serduszek ma jak królik :D

nick nieaktualny, Kim87 lubią tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Witam się, oficjalnie, w odpowiednim wątku ;)
    Mam już jedną 5 letnią pociechę. Chcemy z mężem postarać się o rodzeństwo dla niej, właśnie dzisiaj rozpoczynam nowy cykl, drugi cykl starań ( w zasadzie pierwszy to raczej bardziej spontan niż starania). Czekam do połowy miesiąca na owulkę, już bym chciała działać dalej ;) Testowanie będzie jeszcze na koniec sierpnia.

Witamy :) I trzymamy kciuki ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja Cię rozumiem Kochana <3 Będzie dobrze :)
    Dziękuję <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Dziękuję <3

Nie ma za co. Jesteśmy tutaj żeby się wspierać. Ja również znalazłam to forum w momencie kiedy mialam juz ogromnego dola po 7cs. Wiadomo, że jak przychodzi @ to jest kryzys, ale trzeba się podnieść i iść dalej.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella, :)

MarysiaLA, również rozumiem doskonale, że nic innego w tej chwili w głowie nie siedzi kiedy czeka się na to drugie serduszko poniżej swojego... Trzymaj się :*

Bella_Bella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    Marysia a nie powtarzasz tej bety?

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Marysia a nie powtarzasz tej bety?
    W szpitalu położna mi odradziła, powiedziała że to niepotrzebny dodatkowy stres myśle że jest już przesądzone że do zapłodnienia nie doszło i dlatego tak mówiła, na razie staram się odpuścić i robię to co lubię najbardziej czyli gotuję i piękę a na wieczór planuję wyłączyć się w jakiejś książce widok dziesiejszej jednej kreski mnie totalnie załamał i gdyby jeszcze beta wyszla negatywnie to tylko bym się dobiła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarysiaLA wrote:
    W szpitalu położna mi odradziła, powiedziała że to niepotrzebny dodatkowy stres myśle że jest już przesądzone że do zapłodnienia nie doszło i dlatego tak mówiła, na razie staram się odpuścić i robię to co lubię najbardziej czyli gotuję i piękę a na wieczór planuję wyłączyć się w jakiejś książce widok dziesiejszej jednej kreski mnie totalnie załamał i gdyby jeszcze beta wyszla negatywnie to tylko bym się dobiła :(

Też mam dziś jakiegoś doła...
    Może wieczorem jakieś wspólne drinken? Kto się dołączy? :)

‹‹ 2768 2769 2770 2771 2772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ