X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Chciałabym żeby to groszkowe. Najwcześniej @ powinna być za 5 dni to może faktycznie za wcześnie. Mam po prostu taki różowo czerwony śluz :/ Mam nadzieję że zniknie do jutra.

A może to implantacja;)?
    Spadek temp i różowy kolor śluzu może na wskazywać;)

• e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie potrafię mierzyć temperatury i nie wiem o co chodzi ze śluzem, ale wykonuje testy owulacyjne i jeszcze nigdy przez 3 cykle nie wykazały owulacji, choć skrupulatnie trzymam się ulotki podczas wykonywania, obawiam się że to kwestia wcześniejszej antykoncepcji hormonalnej :(

e-milka
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w identycznej sytuacji jak ja

• e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak podejmowaliśmy taką decyzję lekarz twierdził, że wszystko jest w należytym porządku :( sama po sobie nie mam takiej samokontroli żebym wyczuła owulację, wprawdzie jakieś bóle podbrzusza pojawiły się kiedy oczekiwałam na owulację ale podobne mam też dziś więc nie wiem...

e-milka
  • Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    Witam ja tu początkuję, szperam po necie bo chcemy mieć dzidziusia a jakoś nie wychodzi :( wydaje mi się że w ogóle nie mam owulacji, lekarz dopiero 12.08 i jakoś mam dziś chandrę :(

Witamy wsrod nas :) Trafiłaś w bardzo dobre miejsce ;) Powiedz nam, ile się starajcie, robiliscie już jakieś badania?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Chciałabym żeby to groszkowe. Najwcześniej @ powinna być za 5 dni to może faktycznie za wcześnie. Mam po prostu taki różowo czerwony śluz :/ Mam nadzieję że zniknie do jutra.

Mocno mocno trzymam kciuki! Niech ten nasz 9cs będzie ostatnim! :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj poczytać o tym co Cie interesuję w bazie wiedzy i mierz temp bo z tego co wiem to jedyna skuteczna metoda domowa sprawdzenia czy owu była

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    A może to implantacja;)?
    Spadek temp i różowy kolor śluzu może na wskazywać;)

Obyś dobrze wróżyła :) To może jeszcze nie będę się tym przejmować :P

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    no właśnie nie potrafię mierzyć temperatury i nie wiem o co chodzi ze śluzem, ale wykonuje testy owulacyjne i jeszcze nigdy przez 3 cykle nie wykazały owulacji, choć skrupulatnie trzymam się ulotki podczas wykonywania, obawiam się że to kwestia wcześniejszej antykoncepcji hormonalnej :(

A jakie testy robisz? Te z apteki/rossmana czy allegro? O której godzinie? Może monitorowanie cyklu pomoże.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Obyś dobrze wróżyła :) To może jeszcze nie będę się tym przejmować :P

Musi być dobrze;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Witamy wsrod nas :) Trafiłaś w bardzo dobre miejsce ;) Powiedz nam, ile się starajcie, robiliscie już jakieś badania?

staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję

e-milka
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Mocno mocno trzymam kciuki! Niech ten nasz 9cs będzie ostatnim! :)

Trzymam kciuki za Ciebie i ten 9 cykl :)

Parsleyek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Spróbuj poczytać o tym co Cie interesuję w bazie wiedzy i mierz temp bo z tego co wiem to jedyna skuteczna metoda domowa sprawdzenia czy owu była

Ja jak tu zaczynałam to przeczytałam całą bazę wiedzy, taka byłam nakręcona xD

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję
    Hej no antykoncepcja nie pomaga.
    Co.do testów owu to już po.sobie wiem że trzeba je robić wcześniej niż w ulotce jest napisane.
    Temp zacznij mierzyć od nowego cyklu w bazie wiedzy masz napisane jak.
    Co do śluzu po antykach możesz go w ogóle nie mieć. Jak tak to od pierw dnia cyklu tak do 11-12 dc bierz olej z wiesiołka w kapsułkach. Dawka 1500mg musisz zobaczyć w aptece jaki ci odpowiada. Pij dużo wody

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzebię gdzie się da, jestem jeszcze na urlopie. Co za ironia losu był taki czas, że panicznie bałam się ciąży a teraz tak bardzo chciałabym...

e-milka
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jechała 10 lat na antykoncepcji i też miała problemy z zajściem więc trzeba czasu aby się ciało ogarnęło czasem pyta od razu czasem trzeba czekać dłużej

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:

Ja brałam przez 6 lat, również uważam że to stanowczo za długo ale czlowiek mądry po szkodzie... Poza tym trafiłam na taką ginekolog która nawet nie dała skierowania na podstawowe badania hormonów po tych tabletkach. A jak zaczęliśmy się starać i po 7cs usłyszałam ze mam czekać do roku wcześniej nic nie zrobi, to wzięłam sprawy w swoje ręce. Trafiłam na to forum, przy pomocy dziewczyn (kochane są <3 ) ustalilam jakie zrobić badania i wykonałam je na własną rękę. Dobrze zrobiłam bo jeden wynik okazał się zły, obecnie biorę Bromka. I najważniejsze, po tym wszystkim zmieniłam lekarza. Pierwsze co zaproponował to monitorowanie cyklu przez dwa miesiące, jak się nie uda to kolejne badania. Teraz wiem na czym stoję :) Więc radzę Ci wziąć sprawy w swoje ręce :)

Ale wypracowanie napisałam :D

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    Grzebię gdzie się da, jestem jeszcze na urlopie. Co za ironia losu był taki czas, że panicznie bałam się ciąży a teraz tak bardzo chciałabym...
    Śluz płodny to ten co wygląda jak białko jajka. Jak taki zaobserujesz to sexujcie nawet codziennie. O ile chłop.da radę ;) jak nie to.co dwa.dni;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej no antykoncepcja nie pomaga.
    Co.do testów owu to już po.sobie wiem że trzeba je robić wcześniej niż w ulotce jest napisane.
    Temp zacznij mierzyć od nowego cyklu w bazie wiedzy masz napisane jak.
    Co do śluzu po antykach możesz go w ogóle nie mieć. Jak tak to od pierw dnia cyklu tak do 11-12 dc bierz olej z wiesiołka w kapsułkach. Dawka 1500mg musisz zobaczyć w aptece jaki ci odpowiada. Pij dużo wody

ze śluzem nie mam problemów, piję dużo wody, zdrowo się odżywiam biorę kwas... muszę obczytać jak mierzyć tą temperaturę

e-milka
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:

Znamy to bardzo dobrze :) Przyjdzie czas i na nas.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2771 2772 2773 2774 2775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ