X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Chciałabym żeby to groszkowe. Najwcześniej @ powinna być za 5 dni to może faktycznie za wcześnie. Mam po prostu taki różowo czerwony śluz :/ Mam nadzieję że zniknie do jutra.

A może to implantacja;)?
    Spadek temp i różowy kolor śluzu może na wskazywać;)

• e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie potrafię mierzyć temperatury i nie wiem o co chodzi ze śluzem, ale wykonuje testy owulacyjne i jeszcze nigdy przez 3 cykle nie wykazały owulacji, choć skrupulatnie trzymam się ulotki podczas wykonywania, obawiam się że to kwestia wcześniejszej antykoncepcji hormonalnej :(

e-milka
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w identycznej sytuacji jak ja

• e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak podejmowaliśmy taką decyzję lekarz twierdził, że wszystko jest w należytym porządku :( sama po sobie nie mam takiej samokontroli żebym wyczuła owulację, wprawdzie jakieś bóle podbrzusza pojawiły się kiedy oczekiwałam na owulację ale podobne mam też dziś więc nie wiem...

e-milka
  • Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    Witam ja tu początkuję, szperam po necie bo chcemy mieć dzidziusia a jakoś nie wychodzi :( wydaje mi się że w ogóle nie mam owulacji, lekarz dopiero 12.08 i jakoś mam dziś chandrę :(

Witamy wsrod nas :) Trafiłaś w bardzo dobre miejsce ;) Powiedz nam, ile się starajcie, robiliscie już jakieś badania?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Chciałabym żeby to groszkowe. Najwcześniej @ powinna być za 5 dni to może faktycznie za wcześnie. Mam po prostu taki różowo czerwony śluz :/ Mam nadzieję że zniknie do jutra.

Mocno mocno trzymam kciuki! Niech ten nasz 9cs będzie ostatnim! :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj poczytać o tym co Cie interesuję w bazie wiedzy i mierz temp bo z tego co wiem to jedyna skuteczna metoda domowa sprawdzenia czy owu była

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    A może to implantacja;)?
    Spadek temp i różowy kolor śluzu może na wskazywać;)

Obyś dobrze wróżyła :) To może jeszcze nie będę się tym przejmować :P

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    no właśnie nie potrafię mierzyć temperatury i nie wiem o co chodzi ze śluzem, ale wykonuje testy owulacyjne i jeszcze nigdy przez 3 cykle nie wykazały owulacji, choć skrupulatnie trzymam się ulotki podczas wykonywania, obawiam się że to kwestia wcześniejszej antykoncepcji hormonalnej :(

A jakie testy robisz? Te z apteki/rossmana czy allegro? O której godzinie? Może monitorowanie cyklu pomoże.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Obyś dobrze wróżyła :) To może jeszcze nie będę się tym przejmować :P

Musi być dobrze;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Witamy wsrod nas :) Trafiłaś w bardzo dobre miejsce ;) Powiedz nam, ile się starajcie, robiliscie już jakieś badania?

staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję

e-milka
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Mocno mocno trzymam kciuki! Niech ten nasz 9cs będzie ostatnim! :)

Trzymam kciuki za Ciebie i ten 9 cykl :)

Parsleyek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Spróbuj poczytać o tym co Cie interesuję w bazie wiedzy i mierz temp bo z tego co wiem to jedyna skuteczna metoda domowa sprawdzenia czy owu była

Ja jak tu zaczynałam to przeczytałam całą bazę wiedzy, taka byłam nakręcona xD

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję
    Hej no antykoncepcja nie pomaga.
    Co.do testów owu to już po.sobie wiem że trzeba je robić wcześniej niż w ulotce jest napisane.
    Temp zacznij mierzyć od nowego cyklu w bazie wiedzy masz napisane jak.
    Co do śluzu po antykach możesz go w ogóle nie mieć. Jak tak to od pierw dnia cyklu tak do 11-12 dc bierz olej z wiesiołka w kapsułkach. Dawka 1500mg musisz zobaczyć w aptece jaki ci odpowiada. Pij dużo wody

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzebię gdzie się da, jestem jeszcze na urlopie. Co za ironia losu był taki czas, że panicznie bałam się ciąży a teraz tak bardzo chciałabym...

e-milka
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka jechała 10 lat na antykoncepcji i też miała problemy z zajściem więc trzeba czasu aby się ciało ogarnęło czasem pyta od razu czasem trzeba czekać dłużej

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:

Ja brałam przez 6 lat, również uważam że to stanowczo za długo ale czlowiek mądry po szkodzie... Poza tym trafiłam na taką ginekolog która nawet nie dała skierowania na podstawowe badania hormonów po tych tabletkach. A jak zaczęliśmy się starać i po 7cs usłyszałam ze mam czekać do roku wcześniej nic nie zrobi, to wzięłam sprawy w swoje ręce. Trafiłam na to forum, przy pomocy dziewczyn (kochane są <3 ) ustalilam jakie zrobić badania i wykonałam je na własną rękę. Dobrze zrobiłam bo jeden wynik okazał się zły, obecnie biorę Bromka. I najważniejsze, po tym wszystkim zmieniłam lekarza. Pierwsze co zaproponował to monitorowanie cyklu przez dwa miesiące, jak się nie uda to kolejne badania. Teraz wiem na czym stoję :) Więc radzę Ci wziąć sprawy w swoje ręce :)

Ale wypracowanie napisałam :D

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:
    Grzebię gdzie się da, jestem jeszcze na urlopie. Co za ironia losu był taki czas, że panicznie bałam się ciąży a teraz tak bardzo chciałabym...
    Śluz płodny to ten co wygląda jak białko jajka. Jak taki zaobserujesz to sexujcie nawet codziennie. O ile chłop.da radę ;) jak nie to.co dwa.dni;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • e-milka Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej no antykoncepcja nie pomaga.
    Co.do testów owu to już po.sobie wiem że trzeba je robić wcześniej niż w ulotce jest napisane.
    Temp zacznij mierzyć od nowego cyklu w bazie wiedzy masz napisane jak.
    Co do śluzu po antykach możesz go w ogóle nie mieć. Jak tak to od pierw dnia cyklu tak do 11-12 dc bierz olej z wiesiołka w kapsułkach. Dawka 1500mg musisz zobaczyć w aptece jaki ci odpowiada. Pij dużo wody

ze śluzem nie mam problemów, piję dużo wody, zdrowo się odżywiam biorę kwas... muszę obczytać jak mierzyć tą temperaturę

e-milka
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-milka wrote:

Znamy to bardzo dobrze :) Przyjdzie czas i na nas.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2771 2772 2773 2774 2775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ