Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Chciałabym żeby to groszkowe. Najwcześniej @ powinna być za 5 dni to może faktycznie za wcześnie. Mam po prostu taki różowo czerwony śluz
Mam nadzieję że zniknie do jutra.
A może to implantacja;)?
Spadek temp i różowy kolor śluzu może na wskazywać -
no właśnie nie potrafię mierzyć temperatury i nie wiem o co chodzi ze śluzem, ale wykonuje testy owulacyjne i jeszcze nigdy przez 3 cykle nie wykazały owulacji, choć skrupulatnie trzymam się ulotki podczas wykonywania, obawiam się że to kwestia wcześniejszej antykoncepcji hormonalneje-milka
-
jak podejmowaliśmy taką decyzję lekarz twierdził, że wszystko jest w należytym porządku
sama po sobie nie mam takiej samokontroli żebym wyczuła owulację, wprawdzie jakieś bóle podbrzusza pojawiły się kiedy oczekiwałam na owulację ale podobne mam też dziś więc nie wiem...
e-milka -
e-milka wrote:Witam ja tu początkuję, szperam po necie bo chcemy mieć dzidziusia a jakoś nie wychodzi
wydaje mi się że w ogóle nie mam owulacji, lekarz dopiero 12.08 i jakoś mam dziś chandrę
Witamy wsrod nasTrafiłaś w bardzo dobre miejsce
Powiedz nam, ile się starajcie, robiliscie już jakieś badania?
-
Bella_Bella wrote:Chciałabym żeby to groszkowe. Najwcześniej @ powinna być za 5 dni to może faktycznie za wcześnie. Mam po prostu taki różowo czerwony śluz
Mam nadzieję że zniknie do jutra.
Mocno mocno trzymam kciuki! Niech ten nasz 9cs będzie ostatnim!
Bella_Bella lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
e-milka wrote:no właśnie nie potrafię mierzyć temperatury i nie wiem o co chodzi ze śluzem, ale wykonuje testy owulacyjne i jeszcze nigdy przez 3 cykle nie wykazały owulacji, choć skrupulatnie trzymam się ulotki podczas wykonywania, obawiam się że to kwestia wcześniejszej antykoncepcji hormonalnej
A jakie testy robisz? Te z apteki/rossmana czy allegro? O której godzinie? Może monitorowanie cyklu pomoże. -
Bella_Bella wrote:Witamy wsrod nas
Trafiłaś w bardzo dobre miejsce
Powiedz nam, ile się starajcie, robiliscie już jakieś badania?
staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję
e-milka -
e-milka wrote:staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję
Co.do testów owu to już po.sobie wiem że trzeba je robić wcześniej niż w ulotce jest napisane.
Temp zacznij mierzyć od nowego cyklu w bazie wiedzy masz napisane jak.
Co do śluzu po antykach możesz go w ogóle nie mieć. Jak tak to od pierw dnia cyklu tak do 11-12 dc bierz olej z wiesiołka w kapsułkach. Dawka 1500mg musisz zobaczyć w aptece jaki ci odpowiada. Pij dużo wodyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
e-milka wrote:staramy się od kwietnia, nie robiliśmy badań jedynie ja byłam kontrolnie u ginekologa, nie spodziewając się jakichkolwiek problemów z zajściem w ciąże, antykoncepcje brałam po ciąży 9 lat... i żałuję
Ja brałam przez 6 lat, również uważam że to stanowczo za długo ale czlowiek mądry po szkodzie... Poza tym trafiłam na taką ginekolog która nawet nie dała skierowania na podstawowe badania hormonów po tych tabletkach. A jak zaczęliśmy się starać i po 7cs usłyszałam ze mam czekać do roku wcześniej nic nie zrobi, to wzięłam sprawy w swoje ręce. Trafiłam na to forum, przy pomocy dziewczyn (kochane są) ustalilam jakie zrobić badania i wykonałam je na własną rękę. Dobrze zrobiłam bo jeden wynik okazał się zły, obecnie biorę Bromka. I najważniejsze, po tym wszystkim zmieniłam lekarza. Pierwsze co zaproponował to monitorowanie cyklu przez dwa miesiące, jak się nie uda to kolejne badania. Teraz wiem na czym stoję
Więc radzę Ci wziąć sprawy w swoje ręce
Ale wypracowanie napisałamKim87 lubi tę wiadomość
-
e-milka wrote:Grzebię gdzie się da, jestem jeszcze na urlopie. Co za ironia losu był taki czas, że panicznie bałam się ciąży a teraz tak bardzo chciałabym...
jak nie to.co dwa.dni;)
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Hej no antykoncepcja nie pomaga.
Co.do testów owu to już po.sobie wiem że trzeba je robić wcześniej niż w ulotce jest napisane.
Temp zacznij mierzyć od nowego cyklu w bazie wiedzy masz napisane jak.
Co do śluzu po antykach możesz go w ogóle nie mieć. Jak tak to od pierw dnia cyklu tak do 11-12 dc bierz olej z wiesiołka w kapsułkach. Dawka 1500mg musisz zobaczyć w aptece jaki ci odpowiada. Pij dużo wody
ze śluzem nie mam problemów, piję dużo wody, zdrowo się odżywiam biorę kwas... muszę obczytać jak mierzyć tą temperaturę
e-milka