Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Umówiłam się do (jak twierdzą moje Psiapsi ) świetnego lekarza ALE przyjmie mnie najwcześniej 18.08 ...martwię się ,ze to trochę późno
Witam nowe koleżanki -
Bella_Bella wrote:Dziewczynki jak będę teraz robić progesteron to estradiol tez warto? Czy nie ma sensu? Nie za bardzo wiem jak estradiol ma sie rozkladac w calym cyklu, kiedy w gore a kiedy w dol.
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Uwaga ogłoszenie, kto ma na zbyciu małpe chętnie przyjmę
Wiem , że nici z tego cyklu i chciałabym jak najszybciej zacząć nowy ... -
MMadziula wrote:Z tego co wiem estradiol powinien dominować w 1 razie a progesteron w 2 fazie cyklu , nie wiem czy pomogłam :-*
Troszkę na pewno
A mogę iść na badania w 5dc zamiast 4dc? Bo nie mam możliwości wczesniej niz w piatek. A zakladam ze jeszcze dzisiaj przyjdzie @. Mój cykl był 22, faza lutelna 10 dni, to chyba ciut za malo co? I to plamienie od 8 dpo -
magnolia82222 wrote:wielkie gratulacje kochana
Dzięki wielkie teraz poserduszkować i czekać na testowaniemagnolia82222 lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
wvmvw wrote:MMadziula a jak myślisz po 3 cyklach starań warto wykonać jakieś badania czy jest jeszcze za wcześnie?
Ja bym poczekała do 7cyklu staranMoże po prostu nie trafiacie w te dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 13:15
wvmvw lubi tę wiadomość
-
wvmvw wrote:MMadziula a jak myślisz po 3 cyklach starań warto wykonać jakieś badania czy jest jeszcze za wcześnie?
-
Bella_Bella wrote:Troszkę na pewno
A mogę iść na badania w 5dc zamiast 4dc? Bo nie mam możliwości wczesniej niz w piatek. A zakladam ze jeszcze dzisiaj przyjdzie @. Mój cykl był 22, faza lutelna 10 dni, to chyba ciut za malo co? I to plamienie od 8 dpo -
MMadziula wrote:Myśle , że warto . Jeżeli będzie wszystko ok normalniestarasz się o maluszka, a gdyby coś było nie tak podejmiesz leczenie . Ja mogę starać się i rok ale chcę mieć pewność że mam jakieś szanse , a w przypadku braku owulki (jak u mnie w tym cyklu) nie mam najmniejszych możliwości na ciążę
-
wvmvw lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
Aniołek 14.10.2015
-
wvmvw wrote:Jeżeli tylko mi się to uda
. Zaraz spróbuję.
wvmvw lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015
-
Bella_Bella wrote:Troszkę na pewno
A mogę iść na badania w 5dc zamiast 4dc? Bo nie mam możliwości wczesniej niz w piatek. A zakladam ze jeszcze dzisiaj przyjdzie @. Mój cykl był 22, faza lutelna 10 dni, to chyba ciut za malo co? I to plamienie od 8 dpo
Chyba badania można wykonywać od 3 do 5 dc. Jeśli faktycznie @ by przyszła tak szybko to może to coś z progesteronem, że faza lutealna taka krótka i plamienia przed...
Ja myślałam, że ja mam z nim problemy. Bo też miałam średnio ok 12 dni fazę wyższych temp i na dwa dni przed @ plamienia. Zrobiłam badanie progesteronu w 8dpo (ale po stymulacji clo) i mi wyszedł progesteron ponad normę, jaka powinna być w tej fazie!! chyba mogę być pewna że owulkę miałam, ale co znaczy ponad normę, tego jeszcze nie wiem29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
wvmvw wrote:Serdeczne dzięki za tak ciepłe powitanie
Przyznam od razu, że w wielu kwestiach mogę być zielona bo to dopiero 4 cykl starań ale służę wsparciem i pomocą dla Was jeśli tylko będzie to możliwe. Słowem wstępu o sobie dziś mam 6 dc owulacja mniej więcej przewidywana na 17-18.08 - oczywiście testy owulacyjne zbunkrowane w kartoniku w szafie
. Niewiele więcej mogę o sobie powiedzieć nie mam zbyt dużych doświadczeń w tym temacie ale mam nadzieję, że z Wami szybciutko wszystko nadrobię
. Powiem Wam tylko w sekrecie, że wymyśliłam sobie, że zajdę w ciążę i już...A tu psikus 3 cykle i nic się nie dzieję, przez co narasta we mnie trochę frustracji...
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
wvmvw wrote:A jakie badania wykonać na początku? I w którym dc? Bo jestem już w 6 co mogę jeszcze zbadać w tej sytuacji?
Witaj wvmvwmasz skomplikowany nick
Jesteśmy w tym samym dniu cyklu, może uda się nam zatestować razem
Badania hormonów robi się chyba od 3 do 5dc, progesteron ewentualnie po owulacji 7-8 dni. A jak się mylę to mnie poprawcie29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"