Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Parsleyek wrote:Witaj wvmvw
masz skomplikowany nick
Jesteśmy w tym samym dniu cyklu, może uda się nam zatestować razem
Badania hormonów robi się chyba od 3 do 5dc, progesteron ewentualnie po owulacji 7-8 dni. A jak się mylę to mnie poprawcieMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
wvmvw wrote:MMadziula a jak myślisz po 3 cyklach starań warto wykonać jakieś badania czy jest jeszcze za wcześnie?
ja robiłam po 3 cs... i okazało się, że mam wyższe tsh, niż powinno być i prolaktynętsh już leczę, na prolaktynę na razie castagnus, możliwe, iż to zadziała, dodatkowo endo powiedział, że jak unoruje się tsh, to i prolaktynka
za miesiąc na kontrolę, także do 6 cs będę już sensownie zdiagnozowana i leczona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 13:37
wvmvw lubi tę wiadomość
-
wvmvw wrote:Mierzyłam ale tak mniej rzetelnie ostatnio ale będę się stosować już termometr leży na szafce nocnej co by było z rańca pod ręką07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Parsleyek wrote:Chyba badania można wykonywać od 3 do 5 dc. Jeśli faktycznie @ by przyszła tak szybko to może to coś z progesteronem, że faza lutealna taka krótka i plamienia przed...
Ja myślałam, że ja mam z nim problemy. Bo też miałam średnio ok 12 dni fazę wyższych temp i na dwa dni przed @ plamienia. Zrobiłam badanie progesteronu w 8dpo (ale po stymulacji clo) i mi wyszedł progesteron ponad normę, jaka powinna być w tej fazie!! chyba mogę być pewna że owulkę miałam, ale co znaczy ponad normę, tego jeszcze nie wiem
może np. miałaś 2 pęcherzyki w cyklu i obydwa pękłyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 13:37
-
Kim tak też zrobię
. Można powiedzieć, że jestem na półmetku i mam jeszcze 50% szans, nie jest źle
.
Parsleyek pisz po prostu "W" będę wiedzieć, że o mnie chodzi. w grupie raźniej, testować będzie raźniej a już cieszyć się razem to w ogóle byłoby cudownie
.
Jadę na szoping dziewczynki, miłego popołudnia Wam życzę i wtedy wszystko odczytam i nadrobię !!!Jeszcze raz wielkie dzięki za tak miłe przyjęcie + 100 do samopoczucia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 13:39
Kim87, magnolia82222, Parsleyek, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Kimi zrobić estradiol razem z progesteronem dwa razy czy nie ma sensu?
Stężenie estradiolu zmienia się w przebiegu cyklu miesiączkowego i osiąga szczyt w okresie przedowulacyjnym. Oznaczenie estradiolu możesz zrobić razem z FSH i LH (w diagnostyce niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej i niewydolności jajników), a także w 12-14 dniu cyklu, jeśli monitorujesz owulację.Bella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Cytuję :
Stężenie estradiolu zmienia się w przebiegu cyklu miesiączkowego i osiąga szczyt w okresie przedowulacyjnym. Oznaczenie estradiolu możesz zrobić razem z FSH i LH (w diagnostyce niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej i niewydolności jajników), a także w 12-14 dniu cyklu, jeśli monitorujesz owulację.
To nie robię estradioluKim87 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:może np. miałaś 2 pęcherzyki w cyklu i obydwa pękły
Lilith miałam nawet 3 pęcherzyki bo byłam na monitoringu.. nie wiem czy to miało jakiś wpływ na wynik progesteronu
Szkoda że niestety tylu kandydatów było i żaden nie dał efektu ciążowego. No ale nic, liczę że już hoduję następne pęcherzyki29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Lilith miałam nawet 3 pęcherzyki bo byłam na monitoringu.. nie wiem czy to miało jakiś wpływ na wynik progesteronu
Szkoda że niestety tylu kandydatów było i żaden nie dał efektu ciążowego. No ale nic, liczę że już hoduję następne pęcherzyki
szkoda trzeba działać dalej :*Parsleyek lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
MMadziula wrote:Szczęściara;-)
Madziula trzeba trafić na dobrego lekarza.. tak mi się wydaje.
Moja wcześniejsza gin nie potrafiła mi odpowiedzieć na pytanie w 14dc czy to dni płodne i czy widać coś na usg...
Zmieniłam lekarza, przyjmuje normalnie w przychodni dwa dni w tygodniu, ale pracuje też w szpitalu. I jeśli monitoring wypada mi w inne dni niż przyjmuje w przychodni karze przyjść na szpital... Na sono hsg też umówił się ze mną na inny dzień by nie było kolejek itp. i przyjechał jedynie na mój zabieg.
Chodzę do niego na nfz, za wizyty nie płacę. Dlatego uważam, że w tym wypadku dobry lekarz prowadzący to podstawa! Mam nadzieję, że na takiego trafiszWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 14:22
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
magnolia82222 wrote:dziewczyny, tak myślę o tych badaniach, czy po 20dc iśc na tsh, progesteron i estriadol , fsh, tylko czy u mnie jest sens robić, jak jestem praktycznie świeżo po wyjęciu wkładki bo to dopiero 2 cykl?
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat