X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    A ja tak zawsze biednego męża trzymałam na dystans do owulacji... Biedny on... BIEDNA JA!!! :-D
    Widzisz kochana zmień taktykę

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    A ja tak zawsze biednego męża trzymałam na dystans do owulacji... Biedny on... BIEDNA JA!!! :-D

ja bym nie wytrzymała, od końca @ regularnie minimum co drugi dzień jest serduszkowanie. Podobno za długo plemniki też czekać nie mogą bo są wtedy starsze, mniej ruchliwe i gorszej jakości, więc trzeba je wypuszczać na wolność by sobie polatały ;P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Ja tam też, tonący brzytwy się chwyta :-P. Mój już leży w szafce i czeka na lepsze dni. Kupiłas ten z aplikatorami czy zwykły?

Zwykły, 30ml bez aplikatorów :) jutro idę na monitoring to zobaczymy jak stan jajek wygląda i pewnie trzeba będzie zacząć mocniej działać :D ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • bbee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    No trawa niby też kaloryczna nie jest a wiesz jaka krowa pulchna jest :D
    Ja zdecydowanie stawiam na boczek :D :D
    Biorąc pod uwagę przypadek krowy stawiam na mięso hahah
    no ba, mięso musi być ;)
    krowa ma siedem żołądków, nie wiem jak jej ta trawa starcza, pewnie na boku za oborą też jakieś mięsko wpiernicza :P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, Bbee ja tyle czasu żyłam w złym przekonaniu. Czekaliśmy do owulacji, robiliśmy testy a tu taka heca. Jak to dobrze, że ja Was mam :-D. <3

bbee, Kim87 lubią tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    ja bym nie wytrzymała, od końca @ regularnie minimum co drugi dzień jest serduszkowanie. Podobno za długo plemniki też czekać nie mogą bo są wtedy starsze, mniej ruchliwe i gorszej jakości, więc trzeba je wypuszczać na wolność by sobie polatały ;P

Mój mąż określa serduszkowanie w okolicach owulacji jako super finał a wszystkie przed i po to treningi :D regularne rzecz jasna :D
    Póki co sprawia nam o radość i niech tak pozostanie :)

bbee, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Pewnie duzo z was mnie nie zna :)
    Bbee u mnie serduszkowanie w szczęśliwym cyklu bylo prawie codziennie ,a lekarz mojemu mowil zeby nie za czesto bo nic z tego nie bedzie a tu proszę udalo sie ,Życzę kaŻdej z was szczesliwego miesiąca oby w tym sierpniu udalo sie kaŻdej z was

bbee, Bella_Bella lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• MMadziula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    no ba, mięso musi być ;)
    krowa ma siedem żołądków, nie wiem jak jej ta trawa starcza, pewnie na boku za oborą też jakieś mięsko wpiernicza :P

:D :D No kto wie co ona tam robi za oborą :D

bbee, Kim87 lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Zwykły, 30ml bez aplikatorów :) jutro idę na monitoring to zobaczymy jak stan jajek wygląda i pewnie trzeba będzie zacząć mocniej działać :D ;)

A na kiedy termin @? Bo z tego co mi się wydaje to mamy jakoś zbliżone terminy? My też chyba zaczniemy jutro :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 12:31

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Kim8 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez jaj, tak patrzę na ten test i patrzę i nie wiem, czy to ja mam zwidy, czy to rzeczywiście się dzieje, ale widzę kreskę na polu testowym. Coś mi nie pasi z tą moją owulacją, a słyszałam, że t.owu mogą wychodzić pozytywne przy wczesnej ciąży.
    Tzn. słyszałam... Naczytałam się i sobie wkręcam. :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce84b2bc25fa.jpg

29cda20ec1493d2d93727d3e4822e8a0.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    A na kiedy termin @? Bo z tego co mi się wydaje to mamy jakoś zbliżone terminy? My też chyba zaczniemy jutro :-)

Dziś mam 9dc, planowany termin @ 30 sierpień, ale jestem stymulowana clo i do końca nie mogę na ten moment przewidzieć owulacji. W tamtym cyklu miałam normalnie (13/14dc) a gin mówił ze może przy stosowaniu tych tabletek być bliżej 15/16dc. Ale wiadomo co organizm to inaczej ;)

Jutro powinnam coś więcej wiedzieć, jak będę znała wielkość pęcherzyka/ów ;) Na testowanie zapisałam się na 01.09 co by było bezpiecznie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Bbee u mnie serduszkowanie w szczęśliwym cyklu bylo prawie codziennie ,a lekarz mojemu mowil zeby nie za czesto bo nic z tego nie bedzie a tu proszę udalo sie ,Życzę kaŻdej z was szczesliwego miesiąca oby w tym sierpniu udalo sie kaŻdej z was
    nam jak się udało przy pierwszej córeczce, to też codziennie serduszkowaliśmy :) ja gdzieś wtedy wyczytałam, że częstszy seks poprawia jakość spermy i im częściej się serduszkujecie tym więcej się jej wytwarza. Jedyny pewnie myk jest taki by codziennie mieć ochotę, a nie robić to na siłę i się nie "przemęczyć". Czytałam też, że jak kobieta ma również szczęśliwy finał to większe prawdopodobieństwo zapłodnienia. Nie wiem na ile te artykuły były rzetelne, za pierwszym razem się udało w 2gim cyklu, jak tylko te zasady wprowadziliśmy ;) w 1szym było na ślepo, bez żadnej "wiedzy", teraz tak samo, 1szy był na luzie, a teraz troszkę bardziej się przyłożymy.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Klaudyś super że wpadłaś, zostaw nam tu trochę ciążowych wirusków :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim8 wrote:
    No bez jaj, tak patrzę na ten test i patrzę i nie wiem, czy to ja mam zwidy, czy to rzeczywiście się dzieje, ale widzę kreskę na polu testowym. Coś mi nie pasi z tą moją owulacją, a słyszałam, że t.owu mogą wychodzić pozytywne przy wczesnej ciąży.
    Tzn. słyszałam... Naczytałam się i sobie wkręcam. :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce84b2bc25fa.jpg

U mnie wychodziła bardzo blada przed @ ale była ,trzymam kciuki zeby to zwiastowalo fasoleczke :)

Kim8, bbee, magnolia82222 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Klaudyś super że wpadłaś, zostaw nam tu trochę ciążowych wirusków :)

Zostawiam wam narazie takie wiruski pozniej przez laptopa puszczę duzo więcej wirusów.
    Łapcie takie
    Pfffff
    Aaapsiiik
    Pfuuu pfuu pfuu

Parsleyek, magnolia82222, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dziś mam 9dc, planowany termin @ 30 sierpień, ale jestem stymulowana clo i do końca nie mogę na ten moment przewidzieć owulacji. W tamtym cyklu miałam normalnie (13/14dc) a gin mówił ze może przy stosowaniu tych tabletek być bliżej 15/16dc. Ale wiadomo co organizm to inaczej ;)

Jutro powinnam coś więcej wiedzieć, jak będę znała wielkość pęcherzyka/ów ;) Na testowanie zapisałam się na 01.09 co by było bezpiecznie :)

Dzień cyklu mamy ten sam, więc fajnie będzie testować razem :-). Nie ważne jak będzie i kiedy to będzie najważniejszy jest szczęśliwy finał :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Zostawiam wam narazie takie wiruski pozniej przez laptopa puszczę duzo więcej wirusów.
    Łapcie takie
    Pfffff
    Aaapsiiik
    Pfuuu pfuu pfuu

Wyłapane :-D

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Łapcie takie
    Pfffff
    Aaapsiiik
    Pfuuu pfuu pfuu

I ja zgarniam z tego trochę :D

l22nkrhmpu973w26.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Łapcie takie
    Pfffff
    Aaapsiiik
    Pfuuu pfuu pfuu
    Tez łapie troche dla siebie:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim8 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    U mnie wychodziła bardzo blada przed @ ale była ,trzymam kciuki zeby to zwiastowalo fasoleczke :)

Dziękuję i byłoby miło :D Test robiony aż 9 dni przed spodziewaną miesiączką. No nic, zobaczymy.
    Tobie dużo zdrowia i spokoju :)

29cda20ec1493d2d93727d3e4822e8a0.png
‹‹ 2828 2829 2830 2831 2832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ