X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ty glupot nie czytaj:* jest ok i tyle:*
    to prawda, człowiek się tylko nakręca. Naczytałam się głupot też wczesniej ze wkładka wewnątrzmaciczna moze wrosną i wyjęcie boli itp. tak sie zestresowałam u ginka, a wcale tego nie czułam :)

35 lat, 2 ciąża
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ty glupot nie czytaj:* jest ok i tyle:*
    biedroneczka kochana, a Ty kiedy testujesz? jakie masz cykle? ile się starasz?

35 lat, 2 ciąża
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A ja jeszcze w pracy :( Ale jutro nad jezioro!! :D W związku z tym, że po powrocie z pracy będę miała mało czasu bo muszę się spakować to odforumowuje się do poniedziałku ;) Całuję Was Kochane <3 Bawcie się dobrze i dużo <3 <3 <3 .
    A ja będę jeść karkówke, pić wino, <3 i relaksowac ;) Szkoda, że to nie płodne :P
    Buziaki <3
    Bella korzystajcie z końcówki lata :*
    Udanego weekendu <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    biedroneczka kochana, a Ty kiedy testujesz? jakie masz cykle? ile się starasz?
    Z Marysią zaszłam w ciąże szybko. W drugim cyklu starań. Wczoraj minął rok od mojej ostatniej miesiączki przed tamtą ciążą. Po nieszczęśliwym porodzie miesiączke dostalam po rownych 4 tygodniach. Po 6 dostaliśmy zielone światło od ginekologa. Stwierdził, że Dzidziuś się pojawi jak organizm będzie gotowy. Na dobrą sprawę to drugi cykl starań... tamten cykl był długi, bo trwał38 dni, ale sama miesiączka trwała 9. Teraz wygląa to normalniej, więc zobaczymy, przed porodem miałam 30dniowe. A testować planuję 26ego:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A ja jeszcze w pracy :( Ale jutro nad jezioro!! :D W związku z tym, że po powrocie z pracy będę miała mało czasu bo muszę się spakować to odforumowuje się do poniedziałku ;) Całuję Was Kochane <3 Bawcie się dobrze i dużo <3 <3 <3 .
    A ja będę jeść karkówke, pić wino, <3 i relaksowac ;) Szkoda, że to nie płodne :P
    Buziaki <3
    Miłego weekendu Kochana. wypocznij trochę i <3 ile wlezie:) nie zaszkodzi;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie dziś zawitała @.
    I miał być to pierwszy cykl starankowy po poronieniu, tak bardzo na niego czekałam. Z niecierpliwością od czerwca odliczałam do niego czas. Testy owulacyjne już w łazience czekają. Niestety czuję, że i ten cykl będę musiała odpuścić. Pisałam Wam że brałam globulki najpierw przeciwgrzybiczne a potem przeciwbakteryjne. Po tych pierwszych było ok. dolegliwości przeszły ale po tych drugich wystąpił u mnie wspomniany w ulotce skutek uboczny, pod postacią lekkiego pieczenia. Zaraz po okresie idę na kontrolny wymaz na czystość pochwy, sprawdzić co jest grane. Boję się, że znów po tych ostatnich globulkach grzybek powrócił :( a wtedy znów leczenie co oznaczałoby kolejny cykl bez serduszkowania. Oszaleć idzie. Złość i smutek we mnie. Jedynym pocieszeniem jest to, że @ przyszła o czasie a temperatury ładnie pokazywały dwie fazy cyklu i owulka była a to wszystko oznacza że mój organizm wrócił do normy po poronieniu.

Dziewczyny muszę na jakiś czas opuścić forum, muszę się jakoś wsiąść w garść. Przestać o tym wszystkim myśleć a przebywanie tu nie ułatwia mi tego. Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała razem z Wami testować najpierw owulacyjnymi a potem ciążowymi.
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki abyście jak najszybciej zagroszkowały.
    Trzymajcie się.

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej

U mnie dziś zawitała @.
    I miał być to pierwszy cykl starankowy po poronieniu, tak bardzo na niego czekałam. Z niecierpliwością od czerwca odliczałam do niego czas. Testy owulacyjne już w łazience czekają. Niestety czuję, że i ten cykl będę musiała odpuścić. Pisałam Wam że brałam globulki najpierw przeciwgrzybiczne a potem przeciwbakteryjne. Po tych pierwszych było ok. dolegliwości przeszły ale po tych drugich wystąpił u mnie wspomniany w ulotce skutek uboczny, pod postacią lekkiego pieczenia. Zaraz po okresie idę na kontrolny wymaz na czystość pochwy, sprawdzić co jest grane. Boję się, że znów po tych ostatnich globulkach grzybek powrócił :( a wtedy znów leczenie co oznaczałoby kolejny cykl bez serduszkowania. Oszaleć idzie. Złość i smutek we mnie. Jedynym pocieszeniem jest to, że @ przyszła o czasie a temperatury ładnie pokazywały dwie fazy cyklu i owulka była a to wszystko oznacza że mój organizm wrócił do normy po poronieniu.

Dziewczyny muszę na jakiś czas opuścić forum, muszę się jakoś wsiąść w garść. Przestać o tym wszystkim myśleć a przebywanie tu nie ułatwia mi tego. Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała razem z Wami testować najpierw owulacyjnymi a potem ciążowymi.
    Trzymajcie się.
    Kochana, jestem z Tobą. Mam nadzieje ze nic tam sie nie dzieje i jednak rozpoczniecie starania. Trzymam kciuki:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej

U mnie dziś zawitała @.

Trzymajcie się.

Trzymam za Ciebie kciuki, oby ten cykl był jednak starankowy!! Rozumiem decyzję o odpoczynku i wspieram mocno :* <3

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej

U mnie dziś zawitała @.

Trzymajcie się.
    Tule szatynka :*

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Udanego weekendu. <3

wvmvw, Bella_Bella lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie!!!
    Szatynka trzymam mocno kciuki, pomyśl o sobie, zrób coś dla siebie zrelaksuj się i rób swoje :-*.

Ja wpadam jak po ogień. Trochę zawirowań w pracy musiałam iść w czwartek na popołudniową zmianę bo koleżanka rzuciła zwolnienie, wczoraj długie 12 godzin, dziś trochę odpocznę, po południu lecę do mamy.
    Po południu pierwszy raz w tym cyklu wykonam test owulacyjny :-). Jestem jakaś pełna energii i euforii mimo fizycznego zmęczenia :-). Zaczął mi się piękny śluz czego w poprzednich cyklach nie miałam. Mówię Wam olej z wiesiołka działa :-). Jestem dobrej myśli :-). A co u Was piszcie szybciutko :-)?

bbee lubi tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Witam Was wszystkie!!!
    Szatynka trzymam mocno kciuki, pomyśl o sobie, zrób coś dla siebie zrelaksuj się i rób swoje :-*.

Ja wpadam jak po ogień. Trochę zawirowań w pracy musiałam iść w czwartek na popołudniową zmianę bo koleżanka rzuciła zwolnienie, wczoraj długie 12 godzin, dziś trochę odpocznę, po południu lecę do mamy.
    Po południu pierwszy raz w tym cyklu wykonam test owulacyjny :-). Jestem jakaś pełna energii i euforii mimo fizycznego zmęczenia :-). Zaczął mi się piękny śluz czego w poprzednich cyklach nie miałam. Mówię Wam olej z wiesiołka działa :-). Jestem dobrej myśli :-). A co u Was piszcie szybciutko :-)?
    No to zabieraj chłopa i do roboty :-D

Widzialyscie co u mnie się dzieje ? Owulke na 25 dc mi ustawil program ....zawsze cykle miałam 28 dni , dziś wypada termin @ . Zobaczymy co będzie się działo

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • bbee Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Witam Was wszystkie!!!

to super, że działa :) U mnie działa zielona herbata bardzo dobrze na śluz.

MMadziula, program zwariował, ale nie ma co się przejmować, na pewno będzie zielona piękna kropeczka na końcu ;) Czekam na dobrą wiadomość :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:

Widzialyscie co u mnie się dzieje ? Owulke na 25 dc mi ustawil program ....zawsze cykle miałam 28 dni , dziś wypada termin @ . Zobaczymy co będzie się działo

Na podstawie czego tak się mogło stać? Ostatnio Ci się jakoś przesunęła z jakiegoś powodu? Czy wina programu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 11:02

ex2bi09kelfb8snq.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    to super, że działa :) U mnie działa zielona herbata bardzo dobrze na śluz.

MMadziula, program zwariował, ale nie ma co się przejmować, na pewno będzie zielona piękna kropeczka na końcu ;) Czekam na dobrą wiadomość :)

Pijesz jakieś większe ilości herbaty? Ja pijam tylko zieloną ale tak rzadko mam na nią czas, że może wypije 3-4 w ciągu tygodnia...

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:

Czyżby jajo zdecydowało się z opóźnieniem?

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • bbee Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Na podstawie czego tak się mogło stać? Ostatnio Ci się jakoś przesunęła z jakiegoś powodu? Czy wina programu?
    mi się wydaje, że mógł się zmylić testem owulacyjnym, program to zwykły algorytm, pewnie zależności mu się poskładały i tak zaznaczył, a nie może dwóch owulacji zaznaczyć przecież. Dziwne, że śluzu nie brał pod uwagę...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    mi się wydaje, że mógł się zmylić testem owulacyjnym, program to zwykły algorytm, pewnie zależności mu się poskładały i tak zaznaczył, a nie może dwóch owulacji zaznaczyć przecież. Dziwne, że śluzu nie brał pod uwagę...

Fakt, wszystko fajnie tylko dlaczego tak istotny program nie bierze pod uwagę wszystkich czynników składających się na termin owulacji. Jakby ktoś na ślepo ufał programom/aplikacjom to by się mógł porządnie rozczarować...

ex2bi09kelfb8snq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Pijesz jakieś większe ilości herbaty? Ja pijam tylko zieloną ale tak rzadko mam na nią czas, że może wypije 3-4 w ciągu tygodnia...
    Ja piję codziennie, nawet dwie ;) Koleżanka mi mówiła, że miała problem z za dużą ilością śluzu i była u gina się pytać od czego to jest, czy jakaś infekcja itd. a on jej kazał odstawić zieloną herbatę (piła przez cały dzień po kilka).

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Ja piję codziennie, nawet dwie ;) Koleżanka mi mówiła, że miała problem z za dużą ilością śluzu i była u gina się pytać od czego to jest, czy jakaś infekcja itd. a on jej kazał odstawić zieloną herbatę (piła przez cały dzień po kilka).

Szok, pierwszy raz słyszę, że herbata mogła mieć wpływ na ilość śluzu :-). Dobrze wiedzieć, będę się starać wypijać chociaż jedną dziennie :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
‹‹ 2843 2844 2845 2846 2847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ