X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Tylko u mnie wszystkie inne objawy owulacji byly i to dosyć odczuwalne. A cykle mam krótkie, więc raczej nie powinna się przesunąć. Możliwe, że zmarzłam w nocy bo zimno mi było i byłam odkryta. Może progesteron niski, albo faktycznie ciśnienie też ma wpływ na odczyt...

A jesteś po tabletkach anty?

• Justyna3421 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Hej dziewczyny. Na razie sie z Wami zegnam. Z dzisiejszego usg wyszlo ze mpja ciaza jest zasniadowa. Jutro mam zabieg. Na razie musimy odpuscic staranie ale tylko wroce z zielonym swiatelkiem to oczywiscie do Was:) chociaz mam nadzieje, ze bardziej dolacze do Was na fioletowej stronie, bo tego Wam bardzo zycze. Pozdrawiam serdecznie.

Przykro mi bardzo. Myślałam,że zajście i podtrzymanie ciąży będzie prostsze. Tule mocno ...

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Wróciłam do pracy. Po długim weekendzie. Byłam na weekend z mężem nad morzem:) Ale od poniedziałku mam plamienia, wczoraj to nawet było krwawienie. Nie wiem co jest grane. Już pomału dostaję głupawki. A dziś jest mój 12dc ale plamienie jest delikatne tylko jak się podcieram. Dodam jeszcze że po ostatnich wynikach mam trochę wysoką prolaktynę.

Dopiero monitoring mam na początku września. ;/ Tylko od czego te plamienia za mało progesteronu? czy za dużo. Nie znam się na tym. Może doświadczone koleżanki mi pomożecie:)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:40

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    U mnie dzisiaj spadek. Myślę, że wieczorkiem pozytywny test owu będzie ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna3421 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Wróciłam do pracy. Po długim weekendzie. Byłam na weekend z mężem nad morzem:) Ale od poniedziałku mam plamienia, wczoraj to nawet było krwawienie. Nie wiem co jest grane. Już pomału dostaję głupawki. A dziś jest mój 12dc ale plamienie jest delikatne tylko jak się podcieram. Dodam jeszcze że po ostatnich wynikach mam trochę wysoką prolaktynę.

Dopiero monitoring mam na początku września. ;/ Tylko od czego te plamienia za mało progesteronu? czy za dużo. Nie znam się na tym. Może doświadczone koleżanki mi pomożecie:)??

Na początku września czyli w kolejnym cyklu dopiero?
    Może to plamienie owulacyjne?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry Kochane :)
    U mnie dzisiaj spadek. Myślę, że wieczorkiem pozytywny test owu będzie ;)
    To owocnej owulacji:)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    zawsze jest nadzieja póki jeszcze nie ma @ :)

Tak się zastanawiam czy niskie ciśnienie może mieć wpływ na to, że od razu po przebudzeniu mam tak niską temperaturę? Spodziewałam się, że po owulacji mi temperatura gwałtowniej urośnie, a ona jest na poziomie takim jak w pierwszej połowie cyklu ;/ Chyba, że jeszcze trochę urośnie, ale jakoś mi to dziwnie wygląda. Co prawda ciśnienie mam naprawdę niskie, po szklance wina (powinno wzrosnąć) miałam 97/60 :( Od zawsze taka na wpół żywa jestem :P

hej bbee , też bym chciała się coś więcej dowiedzieć na ten temat

ja też od zawsze mam niskie ciśnienie .. non stop mi zimno, mimo to wszytko temp zawsze ładna , zawsze miałam różnicę między I a II faza cyklu ,wiedziałam kiedy będzie owu ale ostatni cykl mnie zaskoczył takie niskie temp w IIfazie już myślałam że termometr mi się zepsuł, teraz jestem w nowym cyklu i to samo a nawet gorzej temp dziś spadła do 35,9 a to dopiero 4dc ..

a Ty też odczuwasz cały czas zimno ?

Ja nigdy z tym nie miałam problemu ale przy drugiej ciąży brałam dużo duphasonu więc może mój organizm się rozleniwił i już nie chce naturalnie produkować i stąd ta niska temperatura w II fazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:08

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Na początku września czyli w kolejnym cyklu dopiero?
    Może to plamienie owulacyjne?

Monitoring mam 1 września czyli 27dc. A @ jest często 28-29dc. Mam raczej regularne.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli brzuchol okresowo :(

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Ale mnie boli brzuchol okresowo :(

oby na fasolcię ;)

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    A jesteś po tabletkach anty?
    Nie. Nigdy nie brałam tabletek.

Czarnulka, no właśnie często mi zimno i dzisiaj też taka wyziębiona się obudziłam, przez to niskie ciśnienie jestem ledwo żywa ogólnie:/ kawy nie mogę pić za bardzo, bo zawiera nikiel i mnie wysypuje po niej, do tego mam gorszy pms przez kawę.
    Spadek na owulkę miałam ładny, wyróżnia się w wykresie.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Nie. Nigdy nie brałam tabletek.

Czarnulka, no właśnie często mi zimno i dzisiaj też taka wyziębiona się obudziłam, przez to niskie ciśnienie jestem ledwo żywa ogólnie:/ kawy nie mogę pić za bardzo, bo zawiera nikiel i mnie wysypuje po niej, do tego mam gorszy pms przez kawę.
    Spadek na owulkę miałam ładny, wyróżnia się w wykresie.

tu jest mój wykresik możesz podglądnąć też bardzo niska temp w II fazie, ale Ty dopiero zaczęłaś II fazę może u Ciebie jeszcze skoczy , a wcześniejsze twoje cykle też były takie czy tylko ten taki ?? co to kawy to ja piję ale nic nie daje i tak mi zimno ciągle i niskie ciśnienie, a bierzesz jakieś tabletki może ??

5a06da5dcba1fc11d720ca9273a3410f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:27

07.06.2019 synek

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się jaka może być różnica temperatury w pochwie między pomiarem porannym a w ciągu dnia? Czy to w kreskach czy nawet w stopniach?

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dziewczyny orientujecie się jaka może być różnica temperatury w pochwie między pomiarem porannym a w ciągu dnia? Czy to w kreskach czy nawet w stopniach?
    Mierzenie w ciągu dnia mija się z celem. A różnice mogą być w stopniach.

• bbee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    tu jest mój wykresik możesz podglądnąć też bardzo niska temp w II fazie, ale Ty dopiero zaczęłaś II fazę może u Ciebie jeszcze skoczy , a wcześniejsze twoje cykle też były takie czy tylko ten taki ?? co to kawy to ja piję ale nic nie daje i tak mi zimno ciągle i niskie ciśnienie, a bierzesz jakieś tabletki może ??

5a06da5dcba1fc11d720ca9273a3410f.png
    Od jakichś dwóch lat moje cykle mają 24-26 dni. Twój wykres aż tak źle też nie wygląda :) widać, że temp. w II fazie są jednak wyższe. U mnie mam nadzieję, że też jeszcze skoczą...Nie biorę żadnych tabletek. Na alergię odstawiłam dwa miechy temu.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

może być różnica nawet o stopień
    mierzenie po południu nie ma sensu
    ale jeśli pytasz z ciekawości to bardzo może się różnic :-)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    oby na fasolcię ;)

zobaczymy na dniach :D

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

Tak jak dziewczyny pisały może się bardzo różnić.

Daga a kiedy wracasz z wakacji? Jeszcze nie testujesz? :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna3421 wrote:
    Monitoring mam 1 września czyli 27dc. A @ jest często 28-29dc. Mam raczej regularne.

To po co monitoring 27dc? Nie bardzo wiem dlatego pytam :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

Ja np rano mogę mieć 36,87 a wieczorem 37,4 nawet :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2866 2867 2868 2869 2870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ