X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Tylko u mnie wszystkie inne objawy owulacji byly i to dosyć odczuwalne. A cykle mam krótkie, więc raczej nie powinna się przesunąć. Możliwe, że zmarzłam w nocy bo zimno mi było i byłam odkryta. Może progesteron niski, albo faktycznie ciśnienie też ma wpływ na odczyt...

A jesteś po tabletkach anty?

• Justyna3421 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Hej dziewczyny. Na razie sie z Wami zegnam. Z dzisiejszego usg wyszlo ze mpja ciaza jest zasniadowa. Jutro mam zabieg. Na razie musimy odpuscic staranie ale tylko wroce z zielonym swiatelkiem to oczywiscie do Was:) chociaz mam nadzieje, ze bardziej dolacze do Was na fioletowej stronie, bo tego Wam bardzo zycze. Pozdrawiam serdecznie.

Przykro mi bardzo. Myślałam,że zajście i podtrzymanie ciąży będzie prostsze. Tule mocno ...

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Wróciłam do pracy. Po długim weekendzie. Byłam na weekend z mężem nad morzem:) Ale od poniedziałku mam plamienia, wczoraj to nawet było krwawienie. Nie wiem co jest grane. Już pomału dostaję głupawki. A dziś jest mój 12dc ale plamienie jest delikatne tylko jak się podcieram. Dodam jeszcze że po ostatnich wynikach mam trochę wysoką prolaktynę.

Dopiero monitoring mam na początku września. ;/ Tylko od czego te plamienia za mało progesteronu? czy za dużo. Nie znam się na tym. Może doświadczone koleżanki mi pomożecie:)??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 09:40

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    U mnie dzisiaj spadek. Myślę, że wieczorkiem pozytywny test owu będzie ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna3421 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Wróciłam do pracy. Po długim weekendzie. Byłam na weekend z mężem nad morzem:) Ale od poniedziałku mam plamienia, wczoraj to nawet było krwawienie. Nie wiem co jest grane. Już pomału dostaję głupawki. A dziś jest mój 12dc ale plamienie jest delikatne tylko jak się podcieram. Dodam jeszcze że po ostatnich wynikach mam trochę wysoką prolaktynę.

Dopiero monitoring mam na początku września. ;/ Tylko od czego te plamienia za mało progesteronu? czy za dużo. Nie znam się na tym. Może doświadczone koleżanki mi pomożecie:)??

Na początku września czyli w kolejnym cyklu dopiero?
    Może to plamienie owulacyjne?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry Kochane :)
    U mnie dzisiaj spadek. Myślę, że wieczorkiem pozytywny test owu będzie ;)
    To owocnej owulacji:)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    zawsze jest nadzieja póki jeszcze nie ma @ :)

Tak się zastanawiam czy niskie ciśnienie może mieć wpływ na to, że od razu po przebudzeniu mam tak niską temperaturę? Spodziewałam się, że po owulacji mi temperatura gwałtowniej urośnie, a ona jest na poziomie takim jak w pierwszej połowie cyklu ;/ Chyba, że jeszcze trochę urośnie, ale jakoś mi to dziwnie wygląda. Co prawda ciśnienie mam naprawdę niskie, po szklance wina (powinno wzrosnąć) miałam 97/60 :( Od zawsze taka na wpół żywa jestem :P

hej bbee , też bym chciała się coś więcej dowiedzieć na ten temat

ja też od zawsze mam niskie ciśnienie .. non stop mi zimno, mimo to wszytko temp zawsze ładna , zawsze miałam różnicę między I a II faza cyklu ,wiedziałam kiedy będzie owu ale ostatni cykl mnie zaskoczył takie niskie temp w IIfazie już myślałam że termometr mi się zepsuł, teraz jestem w nowym cyklu i to samo a nawet gorzej temp dziś spadła do 35,9 a to dopiero 4dc ..

a Ty też odczuwasz cały czas zimno ?

Ja nigdy z tym nie miałam problemu ale przy drugiej ciąży brałam dużo duphasonu więc może mój organizm się rozleniwił i już nie chce naturalnie produkować i stąd ta niska temperatura w II fazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:08

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Na początku września czyli w kolejnym cyklu dopiero?
    Może to plamienie owulacyjne?

Monitoring mam 1 września czyli 27dc. A @ jest często 28-29dc. Mam raczej regularne.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli brzuchol okresowo :(

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Ale mnie boli brzuchol okresowo :(

oby na fasolcię ;)

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    A jesteś po tabletkach anty?
    Nie. Nigdy nie brałam tabletek.

Czarnulka, no właśnie często mi zimno i dzisiaj też taka wyziębiona się obudziłam, przez to niskie ciśnienie jestem ledwo żywa ogólnie:/ kawy nie mogę pić za bardzo, bo zawiera nikiel i mnie wysypuje po niej, do tego mam gorszy pms przez kawę.
    Spadek na owulkę miałam ładny, wyróżnia się w wykresie.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Nie. Nigdy nie brałam tabletek.

Czarnulka, no właśnie często mi zimno i dzisiaj też taka wyziębiona się obudziłam, przez to niskie ciśnienie jestem ledwo żywa ogólnie:/ kawy nie mogę pić za bardzo, bo zawiera nikiel i mnie wysypuje po niej, do tego mam gorszy pms przez kawę.
    Spadek na owulkę miałam ładny, wyróżnia się w wykresie.

tu jest mój wykresik możesz podglądnąć też bardzo niska temp w II fazie, ale Ty dopiero zaczęłaś II fazę może u Ciebie jeszcze skoczy , a wcześniejsze twoje cykle też były takie czy tylko ten taki ?? co to kawy to ja piję ale nic nie daje i tak mi zimno ciągle i niskie ciśnienie, a bierzesz jakieś tabletki może ??

5a06da5dcba1fc11d720ca9273a3410f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 10:27

07.06.2019 synek

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się jaka może być różnica temperatury w pochwie między pomiarem porannym a w ciągu dnia? Czy to w kreskach czy nawet w stopniach?

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dziewczyny orientujecie się jaka może być różnica temperatury w pochwie między pomiarem porannym a w ciągu dnia? Czy to w kreskach czy nawet w stopniach?
    Mierzenie w ciągu dnia mija się z celem. A różnice mogą być w stopniach.

• bbee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    tu jest mój wykresik możesz podglądnąć też bardzo niska temp w II fazie, ale Ty dopiero zaczęłaś II fazę może u Ciebie jeszcze skoczy , a wcześniejsze twoje cykle też były takie czy tylko ten taki ?? co to kawy to ja piję ale nic nie daje i tak mi zimno ciągle i niskie ciśnienie, a bierzesz jakieś tabletki może ??

5a06da5dcba1fc11d720ca9273a3410f.png
    Od jakichś dwóch lat moje cykle mają 24-26 dni. Twój wykres aż tak źle też nie wygląda :) widać, że temp. w II fazie są jednak wyższe. U mnie mam nadzieję, że też jeszcze skoczą...Nie biorę żadnych tabletek. Na alergię odstawiłam dwa miechy temu.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

może być różnica nawet o stopień
    mierzenie po południu nie ma sensu
    ale jeśli pytasz z ciekawości to bardzo może się różnic :-)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    oby na fasolcię ;)

zobaczymy na dniach :D

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

Tak jak dziewczyny pisały może się bardzo różnić.

Daga a kiedy wracasz z wakacji? Jeszcze nie testujesz? :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna3421 wrote:
    Monitoring mam 1 września czyli 27dc. A @ jest często 28-29dc. Mam raczej regularne.

To po co monitoring 27dc? Nie bardzo wiem dlatego pytam :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:

Ja np rano mogę mieć 36,87 a wieczorem 37,4 nawet :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2866 2867 2868 2869 2870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ