X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta! :)

U mnie dzisiaj też spadek temp., mam nadzieję, że @ nie przyjdzie w dniu wizyty u gina :/

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam jakiegoś dołka... Owulacja się dopiero zbliża a ja już się martwię, że znowu może się nie udać...
    Ogólnie mój czas zajmuje praca i przeprowadzka, ale jak już człowiek usiądzie, pierwsze co to wchodzi na forum i myśli co dalej... Nie lubię już tego dnia :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B-)

<kawa>

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11dc... nie mierze temp... nie sikam na testy... olałam... bo już mnie zaczęło męczyć to ciągle rozczarowanie co miesiąc...
    W nastepnym cyklu idę na monitoring ewentualnie.

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzisiaj mam jakiegoś dołka... Owulacja się dopiero zbliża a ja już się martwię, że znowu może się nie udać...
    Ogólnie mój czas zajmuje praca i przeprowadzka, ale jak już człowiek usiądzie, pierwsze co to wchodzi na forum i myśli co dalej... Nie lubię już tego dnia :(

Sierpień nas dobija chociaż ja szczerze w czasie owulacji jestem pełna nadzieji, później powoli myślę że to musi być ten miesiąc i wiele sobie wyobrażam a później przychodzi @ i jestem mega zła a. Wieczorem wyje w poduszkę z bezsilności

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do niskiego ciśnienia też mam niskie i również niską temperature ciała dlatego myślałam że u mnie może nie być skoku ale już drugi cykl mam prawidłowo więc myślę że niskie ciśnienie a skok nie mają nic do siebie.
    Wydaje mi się że to brak progesteronu

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn które nadają szyjke.
    Jak u was do wyglda przed @?

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki kochane
    dawno mnie tutaj nie było

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella też mam jakiś zły dzień, zapewne obawa przed monitoringiem... temperatura wskazuje że pęcherzyk chyba jeszcze wczoraj nie pękł. Mam nadzieję że zrobił to już lub zdąży przed wizytą bo chciałabym choć łudzić się że są szanse. Jeśli nie pęknie to przerośnie i nici z cyklu :/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 12 dc i testu owu negatywne... raz,że kupiłam nieco tańsze i mniej czułe, a dwa...zero objawów na owulację

powinna być jakoś 18-19, albo się przesunęła... a w sobotę nocujemy u znajomych :/

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Justyna3421 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    To po co monitoring 27dc? Nie bardzo wiem dlatego pytam :)[/QUOTE

Bo ogólnie od dwóch cykli nie pęka mi pęcherzyk. Rośnie i nie pęka i powstaje torbiel. I jeszcze mój ginekolog chce to sprawdzić. Dlatego wizyta teraz 27 dc. Tak zawsze miałam w owulację.

Dwa miesiące było ok po leczeniu hormonalnym. Przyszła wizyta i co torbiel znowu krwotoczna. To kolejne leki. A teraz idę znowu co z pęcherzykiem czy nadal nie pęka. Mam już dość. Teraz jeszcze zrobiłam te badania. To prolaktyna za wysoka ponad normę. Wiec wszystkie wyniki i łącznie wynik Tsh = 2,77 to biorę niech oceni co dalej.

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam doła. Już po owu ale mam wrażenie, że znów się nie udało, że to kolejny "nie ten" cykl, chciałabym wiedzieć czy się udało, czy nici w tym miesiącu... W poniedziałek pójdę na progesteron to chociaż będę miała pewność czy owulacja była czy mnie ominęła. Uściskini dla moich forumowych dołeczków, buziaczki ślimaczki!!! <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto testuje 22?

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i ona @.

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Tak jak dziewczyny pisały może się bardzo różnić.

Daga a kiedy wracasz z wakacji? Jeszcze nie testujesz? :)
    Kochana wyjeżdżamy jutro. W domu będę z czwartku na piątek. Termin okresu miałam na wczoraj. Na razie cisza. Chociaż czuje się tak okresowo. Co chwila sprawdzam czy dostałam. Mam tu test ale 25 i nie wiem czy jest sens robić. Jak nie dostanę do powrotu do polski to zrobię ;)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kochana, u mnie to samo... też takie przeczucie mam w kółko w sobie, że nie będę miała tyle szczęścia by się udało, kiedy tak bardzo nam na tym zależy. Prawie wszystko schodzi na dalszy plan i jedyny cel to "zaciążyć", pewnie to jest błąd, stąd się biorą nerwy, stres i napięcie ;/ Pewnie lepszy jest stosunek lekko olewczy ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o temperaturę to tak z ciekawości pytałam :)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis czuje dziwnie. W pracy lodowato i czuje jakbym w lodowce siedziala, tylko glowe miala w piekarniku, tak mi w nia cieplo:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam sobie właśnie galerię cykli (skończonych ciążą) z krótkimi fazami lutealnymi, większość dosyć kosmicznie wygląda, nie ma wielkiej różnicy w temperaturach... U mnie też ta faza lutealna jest raczej z tych krótkich. Ale mam nadzieję, że w kolejnych dniach coś się interesującego będzie działo w końcu na tym moim wykresie ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wykres wygląda ładnie ale co z tego jak nie dociera do mnie ze mogłoby być pozytywnie. Z racji wlasnie tego że skoro chcemy to czego ma być.
    W życiu nie zawsze ma się to co chce i kiedy chce.

‹‹ 2867 2868 2869 2870 2871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ